×
سیاسی
شناسه خبر : 76200
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/07/26 ساعت 17:48
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است

فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است

مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای تحقیقی به توضیح درباره کم‌اثر شدن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته و تصریح کرده مجموعه‌ای از عوامل مختلف از جمله مخالفت‌های چین و روسیه با این مجموعه تحریم‌ها در این امر دخیل بوده‌اند. 

مجله فارن‌پالیسی می‌نویسد نظام تحریم‌های سازمان ملل در برابر چالش‌هایی قرار گرفته که باعث شده‌اند عملکرد موثر آن با مشکل مواجه شود. مخالفت‌های چین و روسیه با این تحریم‌ها، در کنار تلاش‌های کشورهایی مانند سودان جنوبی و کره جنوبی برای ارعاب و آزار کارشناسان دخیل در شناسایی تخلفات تحریمی در این امر نفش داشته‌اند. 

شورای امنیت سازمان ملل، نخستین بار در سال 1966 یک کشور را هدف تحریم اقتصادی قرار داد. در آن زمان، شورای امنیت مجموعه‌ای از تحریم‌های تجاری و نظامی را با هدف به زیر کشیدن ایان اسمیت،  نخست‌وزیر وقت رودزیا به کار گرفت. هارلود ویلسون، نخست‌وزیر وقت انگلیس که حامی اصلی این تحریم‌ها بود پیش‌بینی کرده بود که رژیم تحت امر اسمیت ظرف چند هفته سقوط خواهد کرد.

این اتفاق اما نه در چند هفته بلکه بعد از بیش از یک دهه به وقوع پیوست. تحریم‌ها تأثیر چندانی روی اقتصاد رودزیا نداشتند زیرا رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی که هنوز تحت حاکمیت استعماری پرتغال بود با سرپیچی از تحریم های سازمان ملل به تجارت خود با رژیم اسمیت ادامه می‌داد. اسمیت تا سال 1979، زمانی که ولیعهد ولز رسماً استقلال کشور زیمبابوه را اعلام کرد در قدرت باقی ماند.

اما صرفنظر از این اتفاقات، از آن زمان به بعد جاذبه تحریم‌ها برای اعمال فشار بر برخی کشورها روندی افزایشی داشت به طوری که شورای امنیت سازمان ملل 30 بار مجموعه تحریم‌هایی را برای هدف قرار دادن گروه‌ها و کشورهای مختلفی، از جمله عراق، کره شمالی، لیبی و ایران طراحی و اجرا کرد. 

امروزه شورای امنیت 14 نظام تحریمی در حال اجرا دارد. اجرای هر یک از این تحریم‌ها به عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان تمامی 15 عضو شورای امنیت و هیئتی از کارشناسان است. 

فارن‌پالبسی نوشته برای بخش زیادی از دنیا، تحریم‌ها اغلب ابزار کشورهای غربی برای فشار بر کشورهای دیگر نگریسته می‌شوند. به عنوان مثال، روسیه به تازگی علیه گروهی از کارشناسان سازمان ملل که مسئولیت اجرای تحریم‌ها را بر عهده دارند کمپین فشار راه انداخته است. روسیه می‌گوید اکثر بازرسان این گروه از کشورهای غربی انتخاب می‌شوند. 

چین هم با همین استدلال در حال انجام تلاش‌هایی برای کاستن از منابع در دسترس سازمان ملل است. 

 دینو ماهتانی، عضو سابق هیئت کارشناسان سازمان ملل در اجرای تحریم‌های کنگو می‌گوید: «کل نظام تحریم‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای در حال فروپاشی است.»

 

تسنیم


اخبار مرتبط
نامه قربانیان تسلیحات شیمیایی صدام به وزیر دادگستری انگلیس
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 15:54
نامه قربانیان تسلیحات شیمیایی صدام به وزیر دادگستری انگلیس
در متن نامه آماده است: زمینه‌ دسترسی به عدالت برای قربانیان فاجعه شیمیایی سردشت را فراهم نمایید.
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 12:48
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
بانک مرکزی امروز (دوشنبه، 19 مهر ماه) نرخ رسمی 46 ارز عمده و اصلی را اعلام کرد. براین اساس نرخ رسمی 19 ارز کاهش و نرخ رسمی 15 ارز افزایش یافت. همچنین نرخ رسمی 12 ارز ثابت ماند.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:48
نورنیوز بررسی کرد؛
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
آمریکایی‌ها هیچ گام عملی برای اجرای برجام صورت نداده و همچنان همان سیاست‌های تحریمی گذشته را ادامه می‌دهند که طبعا با اصول مذاکراتی ایران یعنی خودداری از مذاکرات فرسایشی و بی‌حاصل مغایرت دارد.
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 13:54
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
در کشورهای مختلف موضوع حمایت ویژه از ایثارگران و تامین متناسب نیازهایشان در زمره اولویت های اصلی حکومتها بوده و به تناسب سطح ترقی و توسعه یافته گی این کشورها میزان ارائه خدمات به ایثارگران نیز افزایش می یابد.
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 11:48
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
سخنگوی سازمان ملل گفت که طالبان در نامه‌ای خواستار سخنرانی در جریان نشست سالانه مجمع عمومی این سازمان شده است.
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد