×
سیاسی
شناسه خبر : 76194
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/07/26 ساعت 14:35
بررسی کارت‌ اعتباری معیشتی

بررسی کارت‌ اعتباری معیشتی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به صدور کارت های اعتباری به هر فرد با هدف تقویت سفره خانوار به جای اختصاص ارز یارانه ای به واردات کالاهای اساسی در قالب ارز 4200 تومانی خبر داد و گفت: این پیشنهاد توسط کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و دولت در دست بررسی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمدرضا پور ابراهیمی با اشاره به نشست‌های اخیر خود با مسئولان دولتی در رابطه با نظام ارز ترجیحی، گفت: با توجه به تغییر ارزش پول و کاهش ارزش آن در مقابل ارز خارجی شاهد افزایش قیمت‌ها در اقتصاد کشور هستیم. هرچند تصمیماتی که در آن زمان برای حمایت از اقتصاد خانوارها گرفته شد این بود که کالاهای اساسی با نرخ ارز 4200 تومانی در اختیار مردم قرار گیرد اما با وجود اینکه این تصمیم خوب بود اما به دلیل عدم اجرای صحیح و دقیق و عدم نظارت دولت از سال 97 تاکنون شاهد افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی هستیم همان کالاهایی که ارز ترجیحی به آن‌ها اختصاص پیدا کرده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه در بودجه سالانه ارز 4200 تومانی بعضا در نظر گرفته‌ شد اما مردم عملا کالاهای اساسی را همچنان گران خریداری می‌کنند و متأسفانه این وضعیت در دولت سیزدهم استمرار پیدا کرده در حالی که ادامه آن قابل قبول نیست و به مفهوم ساده سالانه بخش عمده‌ای از منابعی که می‌توانست به اقتصاد کشور و معیشت مردم کمک کند به رانت و فساد تعلق می‌گیرد و مردم از آن سودی نمی‌برند.

وی افزود: اخیرا در نشست‌های مشترک با مسئولان دولتی توافقاتی داشته‌ایم البته پیشنهاد اول ما این بود که اگر دولت در رابطه با ارز ترجیحی امکان نظارت موثر بر قیمت کالاها را از ابتدای ورود تا انتها (بازار و خرده فروشی) دارد، این ارز همچون گذشته روال داشته باشد اما تجربه نشان داده این امکان وجود ندارد لذا پیشنهاد دیگر کمیسیون اقتصادی به مجموعه دولت این بود که ما روش اختصاص ارز یارانه را به جای پرداختی که به شکل کاملا مشخص در طی سال‌های اخیر با واردات انجام می‌شد را به مصرف‌کننده، پرداخت کنیم؛ این پیشنهاد به عنوان یک کار کارشناسی اولیه در دستور کار قرار دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در جریان این پیشنهاد کارت‌های اعتباری برای مردم صادر می‌شود. این کارت‌ها به کارت‌های سوخت برای خودرو شباهت دارد که بر اساس آن هر فردی یک سرانه دارد و اگر بخواهد از آن استفاده کند با قیمت ترجیحی به اصطلاح سوخت را دریافت می‌کند، درواقع مطابق سهمیه خود سوخت دریافت می‌کند اما اگر مازاد بر آن سوخت بخواهد طبیعتا با نرخ آزاد محاسبه می‌شود،بنابراین شبیه این مدل کارت سوخت، برای کارت اعتباری صادر شده تا سبد خانوار که امروز به دلیل تورم کوچک شده از این طریق جبران شود.

پورابراهیمی ادامه داد: درصورت اجرای این طرح، روش توزیع یارانه که سال‌های گذشته به شکلی ایجاد منابع برای واردات کالاهای اساسی بود در قالب ارائه کارت اعتباری معیشتی به مردم تغییر می‌کند و قرار است این پیشنهاد کمیسیون توسط کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و دولت بررسی و نهایی شود و در صورت توافق این روش جایگزین روش قبلی خواهد شد.

خانه ملت


نظرات

آخرین اخبار
انفجار جایگاه سی‌ان‌جی هنگام سوخت‌گیری با 1 کشته و 3 مصدوم
گام نهایی آنکارا؛ لایحه انحلال حزب کارگران کردستان به پارلمان ترکیه رفت
اختلال در پروازهای آمریکا و اروپا بر اثر موج بی‌سابقه گرما
پشت پرده مصرف بالای برق؛ 5492 دستگاه ماینر جمع‌آوری شد
راهکارهای افزایش سهمیه بورسیه‌های تحصیلی میان ایران و تاجیکستان
هشدار وزارت بهداشت درباره ورود سگ و حیوانات خانگی به رستوران‌ها
آخرین آمار تردد اربعین؛ نیم‌میلیون زائر هنوز در عراق هستند
صاعقه وسط مسابقه فوتبال؛ پایان تلخ برای یک بازیکن جوان
فرصت ویژه برای دانش‌آموزان غایب امتحانات نهایی
انفجار مرگبار در جنوب لبنان؛ 9 اسرائیلی کشته و زخمی شدند
حادثه خونین در محور اهواز–شوش؛ 8 نفر کشته و مصدوم شدند
نزاع خانوادگی بر سر ارثیه، جان همسایه را گرفت
پیش بینی قیمت دلار فردا 15 مرداد/ سناریوی صعودی یا تثبیت در انتظار بازار؟
آخرین قیمت دلار آمریکا امروز چهارشنبه 14 مرداد اعلام شد
دلیل افزایش قابل توجه قیمت برق چیست؟
بازیگر جوان سینما به خاک سپرده شد؛ آخرین سکانس زندگی مریم همتیان
دلیل افزایش 3 تا 4 برابری قبض برق اعلام شد
جزییات جدید از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 14 مرداد
پایان سرقت‌های سریالی زن سارق در کرمان؛ سرقت با کلت قلابی
پایان زندگی هنری یکی از ستون‌های تئاتر بریتانیا
رئیس‌جمهور: از هر تصمیم رهبران فلسطینی در مذاکرات حمایت می‌کنیم
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا پنجشنبه 15 مرداد ؛ باد شدید و رگبار در راه است
قبض‌های آب و برق در شوک تابستانی/ چرا هزینه مصرف خانوارها 3 تا 4 برابر شد؟
خبر مهم برای زائران اربعین؛ تکلیف دینارهای باقی‌مانده مشخص شد
قیمت نقره امروز 14 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
رمز گشایی از آدرس غلط واشنگتن درباره مذاکرات هرمز
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا پنجشنبه 15 مرداد
پشت پرده یک پرونده بزرگ مهاجرتی؛ 300 شاکی و میلیاردها تومان کلاهبرداری
عراق رکورددار افزایش تولید نفت اوپک در ماه ژوئیه شد
هشدار تازه رئیس کمیسیون امنیت ملی به آمریکا؛ از منطقه اخراج خواهید شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
مهلت بهره‌مندی مشمولان دارای سه و چهار فرزند از تسهیلات معافیت سربازی تمدید شد+آخرین مهلت
تهران در آستانه یک تصمیم مهم؛ ماجرای آرامستان‌های جدید چیست؟
جزئیات خدمات فرودگاه امام خمینی به زائران اربعین
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 14 مرداد + جدول قیمت ها
آخرین اخبار بازنشستگان تامین اجتماعی امروز چهارشنبه 14 مرداد + زمان پرداخت معوقات
جزئیات روز نخست مذاکرات رم 2؛ لبنان خواستار تمدید آتش‌بس شد
هدف اصلی ترامپ در مذاکرات با ایران به تنگه هرمز محدود شده است
چرا هر دیوار امنیتی، بحران تازه‌ای می‌آفریند؟
نورنما | اولین زائر اربعین را ایران فرستاد...
طبیعت خشمگین در جنوب آسیا؛ صاعقه جان 14 نفر را در هند گرفت
زمان شارژ اعتبار کالابرگ تغییر کرد؛ جدول جدید واریز بر اساس کد ملی اعلام شد
مدارس از اول مهر حضوری می‌شوند / آموزش و پرورش جزئیات پروژه مهر را اعلام کرد
رامین رضاییان از استقلال جدا شد ؛ دلایل جدایی ستاره آبی ها
هشدار هواشناسی گیلان؛ شنا در دریای خزر تا صبح جمعه ممنوع شد
نقض دوباره آتش‌بس در غزه؛ حملات توپخانه‌ای اسرائیل در شرق، مرکز و جنوب
بورس امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 صعودی شد؛ صف خرید در 500 نماد بورسی
جنجال ذخایر موشکی آمریکا پس از جنگ ایران؛ واکنش تند وزیر جنگ
شب مرگبار پایتخت اوکراین؛ موشک‌ها و پهپادهای روسی کی‌یف را هدف گرفتند