×
اقتصادی
شناسه خبر : 76151
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/07/25 ساعت 13:36

کمک عرضه ۲ میلیون واحد لوکس خالی به خانه‌دار شدن مردم

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نزدیک به دو میلیون واحد خالی در کشور داریم، گفت: این دو میلیون جزو واحدهای خالی بزرگ و لوکس هستند از این رو برعرضه این واحدهای خالی تأکید داریم و قطعاً این طرح به کاهش قیمت مسکن کمک خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی یکی از وعده‌های دولت سیزدهم بود که در حال حاضر نیز دولت به دنبال راهکارهای اجرایی کردن آن و آماده‌سازی شرایط مورد نیاز است. شاید مهم‌ترین مسئله در اجرایی شدن این وعده موضوع تامین منابع مالی مورد نیاز باشد که پیشنهادات مختلفی نیز در این مورد مطرح می‌شود.

در کنار این مسئله مجلس نیز به منظور فراهم کردن زیرساخت‌های قانونی مورد نیاز برای رونق تولید در بخش مسکن به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصاد کشور که صنایع مختلفی را با خود یدک می‌کشد طرح جهش تولید مسکن را مطرح کرد که این طرح پس از آنکه مورد تایید نمایندگان مجلس قرار گرفت و به قانون تبدیل شد به دولت سیزدهم ابلاغ شد.

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص قانون جهش و رونق تولید مسکن گفت: ساخت حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور ضروری است. این موضوع به ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن کمک می‌کند.

وی با اشاره به کاهش ساخت مسکن به 350 هزار واحد در سال طی سال‌های اخیر گفت: به دنبال آن، بسیاری از بنگاه ها و واحدهای تولیدی مرتبط با مسکن تعطیل و بسیاری از مهندسان و کارگران ساختمانی نیز بیکار شدند.

رئیس کمیسیون عمران با بیان اینکه کمبود مسکن منجر به افزایش قیمت مسکن شد گفت: قیمت مسکن به اندازه‌ای بالا رفته که جمعیت قابل توجهی از کشور نمی‌توانند صاحب خانه شوند.

رضایی در رادیو گفت وگو خاطرنشان کرد: مجلس با حضور کارشناسان بخش خصوصی، مراکز دانشگاهی و مرکز پژوهش‌ها جلسات متعددی را در کمیسیون عمران برگزار و طرح جهش و رونق تولید مسکن را تهیه کرد که نهایتاً هم با موافقت 70 درصدی نمایندگان تصویب شد.

 جانمایی نامناسب و کیفیت پایین ساخت از جمله ایرادات مسکن مهر/برطرف شدن ایرادات در طرح جدید

این نماینده مجلس از پیش‌بینی و تشکیل شورای عالی مسکن در این طرح سخن گفت و افزود: جلسه اول این شورا با حضور شخص رئیس جمهور و وزرا در هفته قبل برگزار شد.

وی در پاسخ به سوالی درمورد تجربه مسکن مهر و دلیل ارائه طرح جدید در همین راستا گفت: با اینکه مسکن مهر نواقصی از جمله جانمایی نامناسب و کیفیت پایین برخی واحدها را داشت اما بخش عمده‌ای از نیاز مردم با همین مسکن مهر برطرف شد. در این طرح سعی کردیم نواقص طرح مسکن مهر را مرتفع و زیرساخت های مورد نیاز را نیز تأمین کنیم.

کمک 2میلیون واحد لوکس خالی به خانه‌دار شدن مردم!

وی با بیان اینکه نزدیک به دو میلیون واحد خالی در کشور داریم، گفت: این دو میلیون جزو واحدهای خالی بزرگ و لوکس هستند از این رو ما بر عرضه این واحدهای خالی تأکید داریم و قطعاً این طرح به کاهش قیمت مسکن و خانه‌دار شدن مردم کمک خواهد کرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به پرسشی درمورد نحوه تأمین منابع مالی برای ساخت مسکن در این طرح توسط صندوق ملی مسکن گفت: تمام منابع مرتبط با مسکن در صندوق ملی مسکن تجمیع می‌شود و مسئولیت این صندوق هم بر عهده شخص وزیر است.

بانکها ملزم به پرداخت تسهیلات مسکن می شوند

وی افزود: از آنجایی که بانک‌ها تمایلی به سرمایه گذاری در حوزه مسکن نداشتند ما جرایمی را در نظر گرفتیم تا بانک‌ها ملزم به اجرای دستور بانک مرکزی شوند و تسهیلات مسکن را پرداخت کنند.

رضایی در پاسخ به سوالی در مورد چرایی عدم پیش‌بینی دقیق قیمت و منابع مالی لازم برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی گفت: در گذشته قیمت مسکن به صورت سرسام آوری افزایش پیدا می‌کرد اما با ساخت چهار میلیون واحد تا چهار سال آینده قطعاً قیمت مسکن متناسب با تورم افزایش پیدا خواهدکرد و قیمت مسکن به صورت واقعی افزایش می یابد.

نحوه پرداخت اقساط تسهیلات مسکن پلکانی است

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اقساط وام ساخت گفت: نوع بازپرداخت تسهیلات در طرح اقدام ملی مسکن طوری بود که خیلی از مردم امکان دریافت این وام را نداشتند از این رو مجلس نحوه بازپرداخت تسهیلات در این طرح را به شکل پلکانی پیش‌بینی کرد.

رضایی در پاسخ به سوال دیگری درمورد ضمانت اجرایی وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی گفت: کشور ما توان ساخت یک میلیون واحد مسکونی را دارد ضمن اینکه از نظر مصالح نیز خودکفا هستیم.

 

تسنیم


اخبار مرتبط
کاهش غیر منتظره ارزش لیر ترکیه
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 10:56
کاهش غیر منتظره ارزش لیر ترکیه
ارزش لیر ترکیه که از قبل هم تحت تاثیر کاهش غیرمنتظره نرخ بهره قرار داشت، با سخنان رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر اخراج سفرای 10 کشور به خاطر طرفداری از یکی از منتقدان دولت، باز هم کاهش یافت.
گفتگوی بیواسطه بانوان کشاورز مغانی با رئیس جمهور
جمعه 1400/07/30 ساعت 12:28
اختصاصی
گفتگوی بیواسطه بانوان کشاورز مغانی با رئیس جمهور
وقتی استاندار مترجم می‌شود
رمزارز ملی در راه است؟ جزییات + فیلم
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 15:57
رمزارز ملی در راه است؟ جزییات + فیلم
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در آینده رمز ارز ملی را به صورت آزمایشی راه اندازی خواهیم کرد که در حال حاضر بانک مرکزی بررسی های خود را روی آن انجام می دهد.
افزایش 100 میلیونی وام ازدواج برای عشایر و روستاییان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 14:42
افزایش 100 میلیونی وام ازدواج برای عشایر و روستاییان
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: برای زوجین روستایی و عشایری دهه شصتی که تا پایان سال 1400 ازدواج‌ کنند 100 میلیون تومان وام علاوه بر وام ازدواج در نظر گرفته شده است.
نمایندگان مجلس لایحه رتبه‌بندری را در اولویت قرار دادند
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 12:06
نمایندگان مجلس لایحه رتبه‌بندری را در اولویت قرار دادند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اولویت دادن به بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان موافقت کردند.
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 10:10
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
گفت و گوی رئیس جمهور با مردم دوشنبه ساعت 21 از رسانه ملی پخش می‌شود.
چینی‌ها در ایران مسکن می‌سازند؟
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 16:05
چینی‌ها در ایران مسکن می‌سازند؟
عضو کمیسیون عمران ضمن بیان جزئیات نحوه محاسبه اقساط وام طرح جهش تولید مسکن از مذاکره با چینی ها برای ساخت مسکن خبر داد.
در جلسه مشترک کمیسیون امنیت ملی مجلس با دبیر شورای عالی امنیت ملی چه گذشت؟
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 16:55
در جلسه مشترک کمیسیون امنیت ملی مجلس با دبیر شورای عالی امنیت ملی چه گذشت؟
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز سه شنبه با حضور در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در جلسه مشترک با دریابان شمخانی دبیر شورا و معاونین این نهاد مهمترین مسائل داخلی و خارجی در حوزه امنیت ملی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
قانون «جهش تولید مسکن» را ابلاغ شد
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 13:22
قانون «جهش تولید مسکن» را ابلاغ شد
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون «جهش تولید مسکن» که هدفکذاری آن تولید یک میلیون مسکن درسال است را برای اجرا ابلاغ کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
X
آگهی تبلیغاتی