×
فرهنگی
شناسه خبر : 76129
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/24 ساعت 18:35

7 دانشگاه ایرانی در جمع برترین‌های علوم انسانی دنیا

تازه‌ترین رتبه‌بندی موضوعی تایمز در گروه علوم انسانی در چهار رشته اصلی منتشر شد و 7 دانشگاه ایرانی در جمع برترین‌های دنیا قرار گرفتند.

نورنیوز-گروه فرهنگ: رتبه‌بندی موضوعی تایمز 2022 در گروه علوم انسانی با موضوعات «تجارت و اقتصاد»، «آموزش»، «حقوق» و «علوم اجتماعی» منتشر شد.

رتبه‌بندی گروه علوم انسانی از همان شاخص‌های عملکردی قابل اعتماد و دقیق مانند رتبه بندی‌های دانشگاه تایمز در سال 2022 استفاده می‌کند در بخش موضوعی مجدداً متناسب با زمینه‌های فعالیت هر دانشگاه تنظیم شده است.

در این رتبه بندی که به صورت تفکیک شده در حوزه‌های مختلف ارایه شده است دانشگاه‌های تهران، شیراز، شهید بهشتی، فردوسی مشهد، امیرکبیر، علم و صنعت و صنعتی شریف بهترین جایگاه‌ها را کسب کرده‌اند.

 در رشته‌های علوم سیاسی و روابط بین الملل (به همراه مطالعات توسعه) دانشگاه شیراز در فاصله جایگاه 301 تا 400 قرار دارد و پس از آن دانشگاه فردوسی مشهد و تهران صاحب بهترین جایگاه میان دانشگاه‌های ایرانی شده‌اند.

در حوزه حساب داری و مالی، دانشگاه تهران با قرارگیری در میان رتبه‌های 401 تا 500 بهترین جایگاه دانشگاه‌های ایرانی را کسب کرده است و پس از آن دانشگاه‌های فردوسی و بهشتی قرار دارند.

در رتبه بندی دانشگاه‌های جهان بر اساس موضوع تجارت و اقتصاد 796 دانشگاه رتبه بندی شدند. این تعداد در سال گذشته 739 دانشگاه بود.

در زمینه تجارت و مدیریت نیز نام دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر و علم و صنعت به چشم می‌خورد.

رتبه بندی دانشگاه‌ها بر اساس موضوع: تجارت و اقتصاد، عملکرد آنها را در رشته‌های تجارت و مدیریت، حسابداری و مالی و اقتصاد و اقتصادسنجی ارزیابی می‌کند. در این گروه رتبه برتر جهان متعلق به موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه استانفورد به صورت مشترک از آمریکا است.

در موضوع آموزش نیز تایمز دانشگاه‌های جهان را رتبه بندی کرده است و 597 دانشگاه که در رشته‌های آموزش، تربیت معلم و مطالعات آکادمیک در آموزش و پرورش پیشرو هستند، بررسی شده‌اند.

از ایران در موضوع آموزش دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه 301–400 و دانشگاه تهران با رتبه 500+ در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته‌اند. برترین دانشگاه دنیا در این موضوع دانشگاه استانفورد از آمریکا است.

در رتبه بندی دانشگاه‌های جهان 2022 بر اساس موضوع: حقوق دانشگاهی از ایران در میان 257 دانشگاه برتر دنیا قرار ندارد. دانشگاه برتر این موضوع نیز دانشگاه استانفورد از آمریکا است.

رتبه بندی دانشگاه‌های جهان 2022 بر اساس موضوع: علوم اجتماعی نیز از همان شاخص‌های عملکردی رتبه بندی جهانی تایمز بهره گرفته و دانشگاه‌های پیشرو در زمینه‌های مطالعات ارتباطات و رسانه‌ها، علوم سیاسی و روابط بین الملل (به همراه مطالعات توسعه)، جامعه شناسی و جغرافیا دسته بندی شده‌اند.

رتبه دانشگاه‌های ایرانی در رتبه بندی تایمز 2022 در موضوع علوم اجتماعی شامل رشته‌های مطالعات ارتباطات و رسانه‌ها، و جامعه شناسی و جغرافیا نیز قابل توجه است.

در رتبه‌بندی تایمز رشته مطالعات ارتباطات و رسانه‌ به ترتیب دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران قرار دارند. در رشته‌ جغرافیا در رتبه بندی تایمز نیز دانشگاه شیراز با قرارگیری در بازه 301 تا 400 بهترین جایگاه را دارد و پس از آن دانشگاه‌ شهید بهشتی، فردوسی و تهران قرار گرفته‌اند.

رتبه بندی تایمز در رشته‌ جامعه شناسی به ترتیب شامل دانشگاه‌های شیراز، شهید بهشتی، فردوسی و تهران است.

جدول امسال شامل 870 دانشگاه است در حالی که در سال گذشته این تعداد 791 دانشگاه بود. دانشگاه برتر این موضوع دانشگاه آکسفورد از انگلستان است.

InShot_20211016_182659711


اخبار مرتبط
توصیه علامه جوادی آملی: مردم در واکسیناسیون مشارکت کنند
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 10:21
توصیه علامه جوادی آملی: مردم در واکسیناسیون مشارکت کنند
این مرجع جهان تشیع ضمن قدردانی از تلاش‌های‌ مدافعان سلامت برای مقابله با کرونا، از مردم ایران درخوا‌ست کردند برای ریشه‌کنی کامل ویروس کرونا در واکسیناسیون مشارکت کنند.
بیت کوین رکورد زد
شنبه 1400/07/24 ساعت 10:24
بیت کوین رکورد زد
قیمت بیت‌کوین، مهم‌ترین رمزارز جهان روز شنبه با خوش‌بینی به چراغ سبز سازمان بورس و ارواق بهادار آمریکا به اولین بورس تجارت رمزارز این کشور، به روند رشد چند روز اخیر خود ادامه داد.
تصویر ضربه‌خورده آمریکا در عرصه بین‌المللی یکی از عوامل افول جدی جایگاه ایالات متحده است
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 21:41
تصویر ضربه‌خورده آمریکا در عرصه بین‌المللی یکی از عوامل افول جدی جایگاه ایالات متحده است
دانشیار روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی تصویر ضربه‌خورده آمریکا در عرصه بین‌المللی را یکی از عوامل افول جدی جایگاه ایالات متحده دانست و گفت: این تصویر مخدوش و آسیب‌دیده به‌زودی امکان ترمیم ندارد.
فیلم گفتگوی خودمانی رئیس جمهور با دانشجویان و اساتید دانشگاه
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 13:45
فیلم گفتگوی خودمانی رئیس جمهور با دانشجویان و اساتید دانشگاه
گفتگوی خودمانی رئیس جمهور با دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران پس از پایان مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی
بایدن به دنبال ایجاد محدودیت برای رمزارزها
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 10:33
بایدن به دنبال ایجاد محدودیت برای رمزارزها
بایدن به دنبال کنترل بیشتر در صنعت ارزهای دیجیتال است. گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد دولت بایدن بنا دارد تا با هدف شفافیت بیشتر و کنترل بر بازار طی فرمانی اجرایی، قوانینی را در بازار به تصویب برساند. این اخبار بحث‌های محدودیت‌گذاری دولت‌ها را بار دیگر در جوامع ارتباطی حامیان ارزهای دیجیتال برانگیخت.
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 10:51
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
شرکت مشاوره الکسی پارتنرز پیش‌بینی می‌کند کمبود ریز تراشه‌ها 7.7 میلیون خودرو از تولید دنیا در 2021 کم کند و 210 میلیارد دلار به درآمد صنعت خودروسازی جهان آسیب برساند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
X
آگهی تبلیغاتی