×
سیاسی
شناسه خبر : 76128
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/24 ساعت 16:42
فتنه‌ وطن‌فروشان برای تلخ کردن کام مردم لبنان

نورنیوز بررسی کرد؛

فتنه‌ وطن‌فروشان برای تلخ کردن کام مردم لبنان

کشتار مردم در بیروت، آن هم به دستور سفارت آمریکا و از سوی گروه سیاسی شناسنامه‌داری چون «قوات اللبنانیة»، ابعاد جدیدی از فتنه‌انگیزی علیه امنیت لبنان بود که پس از شکست‌های زنجیره‌ای دشمنان خارجی و مهره‌های داخلی آنها صورت گرفته است.

 

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: لبنان در روزهای اخیر با فاز جدیدی از بحران‌ امنیتی مواجه شده و افراد مسلح شناسنامه‌دار در بیروت ده‌ها نفر را کشته و زخمی کرده‌اند. 

این جنایت روز پنج‌شنبه 22 مهرماه (14 اکتبر) و در زمانی روی داد که گروهی از مردم در اعتراض به عملکرد «طارق البیطار» بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت، در برابر کاخ دادگستری در این شهر در حال برگزاری اعتراض مسالمت‌آمیز بودند.

طارق البیطار بازپرس قضایی پرونده انفجار بندر بیروت در اقدامی سیاسی روز سه‌شنبه قرار بازداشت «علی حسن خلیل» وزیر سابق و معاون کنونی «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان را در ارتباط با انفجار بندر بیروت صادر کرد. 

معترضین معتقد بودند که رأی البیطار خارج از رویه مستقل قضائی و بنا به دستور عناصر خارجی در جهت هدف گرفتن گروهی خاص صادر شده و مبتنی بر حقیقت و مستندات پرونده نیست.

این رویکرد چنان بوده که سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان اخیراً گفت: «قاضی کنونی به جای درس گرفتن از اشتباهات قاضی قبلی، این اشتباهات را تکمیل و بدتر از او عمل کرد. 

دبیرکل حزب‌الله خطاب به قاضی و بازپرس این پرونده گفت: اصل این است که جناب بازپرس، به خانواده‌های شهدا بگویی که چه کسی کشتی حامل نیترات آمونیوم را وارد بندر کرد. با دستور چه کسی وارد کرد؟ اینها سوالاتی است که قاضی پرونده باید به پاسخ آن برسد. بازپرس در پی تسویه حساب‌های سیاسی است.»

چرایی اعتراض به روند این دادگاه را در تجربه تلخ لبنانی‌ها از پرونده‌های مشابه می‌توان جستجو کرد.

نوع رفتارهای صورت گرفته با محوریت اتهام‌زنی به گروه‌های مقاومت و دخالت جریان‌های غرب‌گرا و برخی سفارتخانه‌ها همچون سفارت فرانسه و آمریکا در روند تحقیقات، یادآور تکرار پرونده ترور رفیق حریری نخست‌وزیر فقید لبنان (فوریه ۲۰۰۵) است که همچنان باز بوده و به ابزاری برای بحران‌سازی و دخالت‌های خارجی در لبنان تبدیل شده است.

کشورهای غربی با بهره‌گیری از این دادگاه، سال‌ها است از یک سو اقدامات علیه مقاومت لبنان را توجیه کرده و از سوی دیگر با ادعای به نتیجه رسیدن این پرونده، به تحریم و اعمال فشار علیه لبنان پرداخته‌اند، حال آنکه این وضعیت جز بر هم زدن ثبات لبنان نتیجه‌ای نداشته است.

حال این سوال مطرح است که چرا این اعتراضات مسالمت‌آمیز با مداخله گروه‌های مسلح همراه شده و چنین فاجعه خونینی رقم خورده است؟ هدف عاملان از این حملات چه بوده است؟ 

در پاسخ به این سوالات چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ تشکیل دولت به نخست‌وزیری «نجیب میقاتی» و همراهی جریان‌های سیاسی با او برای حل بحران‌های اقتصادی و سیاسی لبنان، ضربه‌ای بزرگ به جریان‌های وابسته به آمریکا و سعودی بود که بیش از یک سال لبنان را در بحران سیاسی اقتصادی قرار دادند. 

آنها موفقیت میقاتی را برابر با حذف خویش از عرصه سیاسی دانسته و نگران مطالبه مردم برای مجازات خویش به عنوان عاملان بحران هستند. 

دوم؛ موفقیت میقاتی شکست ائتلاف صهیونیستی، آمریکایی، فرانسوی و سعودی برای تسلیم لبنان در برابر روند سازش و زیاده‌خواهی‌هایشان را به همراه دارد لذا با ایجاد فتنه امنیتی به دنبال به شکست کشاندن دولت میقاتی برای استمرار بحران سیاسی و اقتصادی هستند تا در کنار پنهان‌سازی پرونده خیانت‌هایشان، همچنان به خوش‌خدمتی برای فتنه‌انگیزان خارجی در لبنان ادامه دهند.

سوم؛ ابتکار حزب‌الله در خرید و وارد کردن سوخت از ایران، ضمن شکست تحریم و تهدیدات آمریکا کام مردم لبنان را شیرین و زمینه‌ساز افزایش بصیرت و آگاهی‌ آنها درباره دوستان و دشمنان لبنان شد که اوج‌گیری مطالبات مردمی مبنی بر دوری کشورشان از آمریکا از نتایج آن بود. این شکست برای آمریکا زمانی تلخ‌تر ‌شد که سوریه نقشی محوری و اساسی در شکسته شدن تحریم لبنان داشت و حتی توافقاتی میان اردن و مصر برای انتقال انرژی و برق از طریق خاک سوریه به لبنان صورت گرفت. لذا طبیعی است آمریکایی‌ها در برابر این شکست بزرگ به دنبال فتنه‌انگیزی و جنگ داخلی در این کشور هستند. 

چهارم؛ بیداری لبنانی‌ها در قبال روند دادگاه انفجار بیروت و تاکید آنها بر لزوم مقابله با انحرافات این پرونده برای جلوگیری از تکرار آنچه در پرونده ترور حریری روی داد، ضربه‌ای بزرگ به دشمنان داخلی و خارجی لبنان بود، به ویژه اینکه مطالبه مردمی در نهایت می‌تواند به آشکار شدن عاملان اصلی ورود و ذخیره‌سازی آن همه نیرات و فتنه‌ای که علیه لبنان طراحی شده بود منجر شود. لذا دشمنان لبنان با ایجاد بحران‌های حاشیه‌ای به دنبال مانع‌تراشی بر سر راه اصلاح روند دادگاه پرونده انفجار بندر بیروت هستند تا شاید با این حربه از بازخواست و مجازات رهایی یابند. 

بر این اساس در یک جمله می‌توان گفت؛ کشتار معترضان در بیروت، آن هم به دستور سفارت آمریکا و از سوی گروه سیاسی شناسنامه‌داری چون «قوات اللبنانیة» به رهبری «سمیر جعجع» که سابقه طولانی در جنایت علیه لبنانی‌ها دارد، ابعاد جدیدی از فتنه‌انگیزی علیه امنیت لبنان بود که پس از شکست‌های زنجیره‌ای دشمنان خارجی و مهره‌های داخلی آنها صورت گرفته است. 

نکته مهم اینکه بر اساس راهبرد دفاعی لبنان، «ارتش، مردم و مقاومت» مثلت امنیت و ثبات لبنان را تشکیل می‌دهند و سایر گروه‌های شبه نظامی که بسیاری از آنها وابسته به جریان‌های غرب‌گرا و سعودی هستند، غیر قانونی و نامشروع می‌باشند لذا یکی از ابعاد مهم برقراری ثبات در لبنان اقدام عملی ارتش و دولت لبنان در خلع سلاح این جریان‌هاست که به ابزاری برای باج‌خواهی‌های سیاسی مبدل شده‌اند.

 


اخبار مرتبط
استانداردهای دوگانه غرب درباره هواپیمای اوکراینی و کشتی بونهام ریچارد
سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 19:59
استانداردهای دوگانه غرب درباره هواپیمای اوکراینی و کشتی بونهام ریچارد
پس از گذشت یک‌‌سال‌وسه ماه از سوختن کشتی «بونهام ریچارد» در کالیفرنیا، نیروی دریایی آمریکا اخیراً اعلام کرد؛ قصور عمده در زنجیره فرماندهی ارتش زمینه نابودی این ناو را فراهم کرده است. ادامه‌ی ماجرا را در نورنیوز ببینید:
تائید خبر «نورنیوز» درباره ایجاد پایگاه جاسوسی اسرائیل در امارات
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 17:39
تائید خبر «نورنیوز» درباره ایجاد پایگاه جاسوسی اسرائیل در امارات
پایگاه خبری «والا» متعلق به رژیم صهیونیستی با انتشار خبری مبنی بر ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی ویژه برای جاسوسی از برنامه هسته‌ای ایران توسط این رژیم، خبر حدود سه ماه پیش «نورنیوز» مبنی بر تاسیس پایگاه جاسوسی اسرائیل در امارات را تائید کرد.
حزب‌الله؛ تنها راه برقراری امنیت‌ در لبنان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 16:51
سیدرضا صدرالحسینی
حزب‌الله؛ تنها راه برقراری امنیت‌ در لبنان
اجرای نقشه آمریکا در لبنان از دو سال پیش آغاز شده است. این نقشه بر اساس چهار مرحله طراحی شده که شامل خلأ سیاسی، فروپاشی اقتصادی، فروپاشی پولی و فروپاشی امنیتی است. اختلال در امنیت بخشی از نقشه آمریکا علیه لبنان است.
افزایش 100 میلیونی وام ازدواج برای عشایر و روستاییان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 14:42
افزایش 100 میلیونی وام ازدواج برای عشایر و روستاییان
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: برای زوجین روستایی و عشایری دهه شصتی که تا پایان سال 1400 ازدواج‌ کنند 100 میلیون تومان وام علاوه بر وام ازدواج در نظر گرفته شده است.
سخنرانی مهم سید حسن نصرالله پیرامون حوادث اخیر لبنان
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:04
سخنرانی مهم سید حسن نصرالله پیرامون حوادث اخیر لبنان
سید حسن نصرالله دبیرکل این حزب دوشنبه شب این هفته درباره تحولات اخیر سخنرانی می‌کند.
کمک آمریکا به افغانستان واقعی یا نمایش تبلیغاتی!؟
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 21:48
نورنیوز بررسی کرد؛
کمک آمریکا به افغانستان واقعی یا نمایش تبلیغاتی!؟
رفتارهای آمریکایی‌ها از گذشته تا به امروز نشان می‌دهد که مذاکرات اخیر آنها با طالبان، نه اقدامی در چارچوب کمک به حل بحران‌های افغانستان بلکه صرفا یک نمایش تبلیغاتی است.
بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در محکومیت حادثه تروریستی در شهر قندوز افغانستان
شنبه 1400/07/17 ساعت 18:37
بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در محکومیت حادثه تروریستی در شهر قندوز افغانستان
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم طی بیانیه‌ای حادثه تروریستی در شهر قندوز افغانستان را محکوم کرد.
تعطیلی میز ایران در «سیا» به چه معناست؟
شنبه 1400/07/17 ساعت 11:57
نورنیوز بررسی کرد؛
تعطیلی میز ایران در «سیا» به چه معناست؟
این تصمیم آمریکا در حوزه امنیتی نه تنها به معنی کاهش تقابل با ایران نیست بلکه به دنبال فشار بیشتر و در برگیرنده تغییرات پنهان و آشکار آنها در منطقه است از جمله اینکه بیش از پیش به دنبال تضعیف روابط همسایگان با ایران خواهند بود.
ابوالحسن بنی‌صدر درگذشت
شنبه 1400/07/17 ساعت 11:38
ابوالحسن بنی‌صدر درگذشت
ابوالحسن بنی‌صدر رییس‌جمهور مخلوع ایران در فرانسه درگذشت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تحکیم دیپلماسی فرهنگی میان ایران و عراق
سریع‌ترین کاهش جمعیت در جهان متعلق به ایران است
بیانیه باشگاه پرسپولیس؛ مقابل فشار و بی‌عدالتی، سکوت نخواهیم کرد
فعلا مجوز جدیدی به سکوهای برخط خرید و فروش طلا داده نمی شود
ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رزمایش برگزار می‌کند
دکتر پزشکیان همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
نورنما | سیاه‌ترین ماده جهان
ویدیویی از قدرت طوفان فونگ-وانگ در فیلیپین
شه بخش در بوکس به مدال برنز رسید
عکس های منتخب ایران،یکشنبه 18 آبان 1404
ساماندهی مهاجران غیرمجاز همچنان در دستور کار
کنست دوشنبه در یک جلسه جنجالی به موضوع تشکیل کمیته بررسی می‌پردازد
نخستین طلای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
زمان واریز یارانه نقدی در آبان ماه مشخص شد+دهک های مشمول
اینترنت غزه قطع شد
چای گران شد
دستورالعمل اجرایی انتخابات شورای دانش‌آموزی ابلاغ شد
نتائج اولیه انتخابات عراق بعد از 24 ساعت از پایان رای گیری اعلام می‌شود
اعضای هیات علمی جایزه کتاب سال منصوب شدند
مرگ سالانه بیش از 58 هزار مرگ با آلودگی هوا
منچسترسیتی 3-0 لیورپول| نتیجه‌ای ایده‌آل برای پپ در هزارمین تجربه سرمربیگری + خلاصه بازی
حزب الله لبنان: ملت لبنان تحت هیچ‌شرایطی تن به تسلیم نخواهد داد
تخلیه شهر با دومین طوفان مرگبار فیلیپین
غریب‌آبادی: اجلاس استانداران حاشیه خزر، گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای است
یمن: ما متعهد به ایستادن در کنار فلسطین هستیم
باروت هسته‌ای و ماسک صلح آمریکا
ابراز نگرانی عراقچی درباره تداوم تنش‌ بین دو کشور همسایه
ارزش طلاهای موجود در خزانه بورس کالا از 341 همت عبور کرد
اولین مدال‌ ایران در ریاض بدست آمد
فوتسال ایران با شکست ازبکستان به فینال رسید
وزیر خارجه ترکیه فردا به آمریکا می‌رود
تعلیق صادرات تسلیحات آمریکا به متحدانش
شوک نظرسنجی امرسون به عملکر ترامپ
نورنما | انفجار عجیب
کرملین: پوتین دستوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای صادر نکرده است
افزایش بودجه مرمت و زیرساخت‌های میراث فرهنگی به 4 همت
تکذیب خبر جمع آوری کارت‌های اضطراری سوخت جایگاه‌ها
هشدار زرد آلودگی هوا در تهران/ دما ثابت می‌ماند
طوفان در تنریف اسپانیا 3 کشته و 15 زخمی بر جای گذاشت
واکنش سازمان برنامه به سفر برزیل معاون رئیس‎‌جمهور
شمار شهدای غزه به 69 هزار و 176 نفر رسید
کدام بازیکن باارزشترین فوتبالیست جوان جهان است؟
لغو 1100 پرواز فقط در یک روز در آمریکا
بازداشت عضو شورای شهر دورود
القسام جسد افسر اسرائیلی را به صلیب سرخ تحویل داد
قوه قضاییه: اظهارات رسایی صحت ندارد
نخست وزیر مجارستان: پیروزی اوکراین فقط با «معجزه» ممکن است
تاکید وزیران خارجه مصر و قطر بر تثبیت آتش‌بس در غزه
پزشکیان: دستگاه‌های دولتی از ناقضان اصول قانون اساسی هستند
غیرحضوری شدن فعالیت ببیشتر مدارس خوزستان تا پایان آبان + جزییات
X
آگهی تبلیغاتی