×
سیاسی
شناسه خبر : 76116
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/24 ساعت 12:55
ابعاد و اهداف سفر قریب‌الوقوع سردار باقری به مسکو

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد و اهداف سفر قریب‌الوقوع سردار باقری به مسکو

سفر قریب‌الوقوع سردار باقری به روسیه پس از رایزنی‌های اخیر او در پاکستان، علاوه بر اینکه پیام‌آور همگرایی جمهوری اسلامی با همسایگان جهت تحقق ثبات و امنیت پایدار در منطقه است، هشداری است برای کسانی که به دنبال برهم زدن ثبات منطقه برای رسیدن به اهداف جاه‌طلبانه خود هستند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سردار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار است به دعوت رسمی ارتشبد «سرگئی شایگو» وزیر دفاع فدراسیون روسیه در راس یک هیات بلندپایه نظامی به منظور توسعه همکاری مشترک با این کشور به مسکو سفر کند. 

این سفر از چند منظر قابل توجه است:

نخست؛ این سفر که به دعوت رسمی وزیر دفاع روسیه صورت گرفته بیانگر نقش و جایگاه ارزنده ایران در تحقق ثبات و امنیت منطقه و اذعان قدرت‌های جهانی بر لزوم نقش‌آفرینی ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی است. 

در همین چارچوب روسیه بارها اعلام کرده است که هیچ طرحی در منطقه بدون حضور و نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی به سرانجام نخواهد رسید. 

دوم؛ این سفر را می‌توان ادامه تعاملات دو کشور برای هم‌افزایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین جهت تقویت توان دفاعی و نظامی یکدیگر دانست. 

از مهر ماه سال گذشته که بر اساس قطعانامه 2231 شورای امنیت دوران ممنوعیت ایران برای خرید و فروش تسلحات پایان یافت، ظرفیت‌ها و دستاوردهای بومی جمهوری اسلامی در ساخت و مدرن‌سازی تسلیحات دفاعی و نظامی، زمینه‌ساز نگاه بسیاری از کشورها برای تعاملات تسلیحاتی با ایران شده و یکی از ابعاد و اهداف سفر سردار باقری به مسکو را می‌توان در چارچوب تقویت این تعاملات ارزیابی نمود.

سوم؛ چنانچه برگزاری رزمایش‌های مشترک زمینی و دریایی و مشارکت ناوگان دریایی ایران در مراسم رژه نیروی دریایی روسیه در سن پترزبورگ نشان داد، این نگرش واحد میان دو کشور ایجاد شده که راهکار رسیدن به ثبات و امنیت پایدار در قالب تعاملات و همگرایی همسایگان قابل اجراست. لذا برنامه‌ریزی برای تقویت این همگرایی و نیز زمینه‌سازی برای برگزاری رزمایش‌های مشترک دو و چندجانبه با حضور سایرین و حتی اعضای سازمان همکاری شانگهای می‌تواند از ابعاد سفر سردار باقری به روسیه باشد.

چهارم؛ شرایط ویژه منطقه و تحرکات مشکوکی که علیه امنیت منطقه صورت می‌گیرد، همگرایی میان همسایگان در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی را الزام‌آور می‌سازد. نگاهی به تحولات منطقه از جمله در افغانستان، قفقاز و سوریه بیانگر آن است که برخی کشورهای منطقه در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال گرفتارسازی منطقه در بحران‌های امنیتی و نظامی هستند. 

در چنین شرایطی تعامل میان کشورهای منطقه از جمله ایران و روسیه که همواره بر برقراری ثبات و امنیت پایدار به دور از دخالت‌های بیگانگان تاکید دارند امری ضروری می‌نماید. بر این اساس سفر سرلشکر باقری به روسیه گامی در جهت مقابله واحد همسایگان در برابر بحران‌های جاری در منطقه است که از افغانستان گرفته تا قفقاز و سوریه را در بر می‌گیرد. 

این سفر پیامی آشکار برای بحران‌سازان منطقه و آمریکا و رژیم صهیونیستی است، مبنی بر اینکه کشورهای منطقه اجازه چنین فعالیت‌هایی را نداده و با هر عامل بحران‌سازی مقابله خواهند کرد. 

پنجم؛ سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم بر اصل نگاه به همسایگان استوار است که در ابعاد سیاسی، اقتصادی و دفاعی صورت می‌گیرد. عضویت دائم در سازمان شانگهای و سفر دوره‌ای وزیر امور خارجه به روسیه، لبنان و سوریه، نمودی از این رویکرد است که حلقه تکمیلی آن در چارچوب دیپلماسی دفاعی در سفر سردار باقری به پاکستان و روسیه صورت گرفته است. 

نکته آنکه؛ سفر قریب‌الوقوع سردار باقری به روسیه پس از رایزنی‌های اخیر او در پاکستان، علاوه بر اینکه پیام‌آور همگرایی جمهوری اسلامی با همسایگان جهت تحقق ثبات و امنیت پایدار در منطقه است، هشداری است برای کسانی که به دنبال برهم زدن ثبات منطقه برای رسیدن به اهداف جاه‌طلبانه خود هستند.


اخبار مرتبط
بازتاب گسترده سفر سرلشکر باقری در رسانه های روسیه
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 13:31
بازتاب گسترده سفر سرلشکر باقری در رسانه های روسیه
سفر سردار سرلشکر محمدباقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مسکو و اهداف دیدارها و مذاکرات وی با طرف های روس در رسانه های روسیه بازتاب داشت و در این گزارش ها خاطرنشان شد که تهران و مسکو در مورد موضوعات دوجانبه و نیز مسائل منطقه ای گفت و گو و رایزنی خواهند کرد.
چرا وزیر دفاع روسیه سردار باقری را به این کشور دعوت کرد؟
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 12:44
چرا وزیر دفاع روسیه سردار باقری را به این کشور دعوت کرد؟
این ویدئو را در خصوص اهمیت دعوت سردار باقری به روسیه ببینید.
ویدئو: ابعاد مهم سفر سردار باقری به پاکستان
پنج‌شنبه 1400/07/22 ساعت 17:06
ویدئو: ابعاد مهم سفر سردار باقری به پاکستان
ابعاد مهم سفر سرلشگر باقری به پاکستان
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 15:31
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد مهم سفر سرلشگر باقری به پاکستان
سفر سرلشکر باقری به پاکستان اولا برگرفته از اراده دو کشور برای تقویت مناسبات فراگیر در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امینتی و دفاعی است و ثانیا پیامی آشکار مبنی بر تلاش برای تحقق امنیت منطقه با همگرایی همسایگان است.
رهبر معظم انقلاب: حضور ارتش‌های بیگانه در منطقه مایه‌ ویرانی است
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 13:45
رهبر معظم انقلاب: حضور ارتش‌های بیگانه در منطقه مایه‌ ویرانی است
حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: امروز سازمانهای نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج به معنای واقعی کلمه سپر دفاعی در برابر تهدیدهای سخت دشمنان بیرونی و درونی هستند.
روسیه حضور نظامی خود را در تاجیکستان تقویت می‌کند
جمعه 1400/06/19 ساعت 15:37
روسیه حضور نظامی خود را در تاجیکستان تقویت می‌کند
روسیه همچنان به تقویت حضور نظامی خود در خاک تاجیکستان ادامه می‌دهد.
جنگ‌های امروز و آینده شباهت اندکی با گذشته دارد
یکشنبه 1400/06/07 ساعت 10:45
جنگ‌های امروز و آینده شباهت اندکی با گذشته دارد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آخرین جنایت آمریکا اتفاقات افغانستان است که با ۲ هزار میلیارد هزینه هنگفت، ارتش افغانستان را به ارتشی بی‌خاصیت تبدیل کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
بن‌بست واشنگتن در تشکیل نیروی «تثبیت‌کننده» غزه
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
تراکتور و پرسپولیس؛ جدال 6 ساله در جام حذفی
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
موج دوم بارش‌های شدید در نیمه جنوبی کشور
پیام‌های سفر عراقچی به مسکو
نقش کریدورها در صلح
بازتعریف قدرت در نظم پسالیبرال
فروکاستن خویشتن
حمله دوباره آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
تصویب فروش تسلیحات 11 میلیارد دلاری آمریکا به تایوان
وحدت را فراموش کن، نجات در گفت‌وگوست
قطعنامه محدودکننده حمله به ونزوئلا در کنگره شکست خورد
شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم از شنبه آغاز می‌شود+ مبلغ کالابرگ
امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم از امروز آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 آذر 1404+ جدول پخش
X
آگهی تبلیغاتی