×
سیاسی
شناسه خبر : 75982
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/07/18 ساعت 19:42
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور

اختصاصی نورنیوز؛

تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور

یک منبع آگاه در گفتگو با «نورنیوز» به تحریف واقعیات و خبرسازی برخی رسانه‌های آذربایجانی واکنش نشان داد و خبرسازی درباره ورود نظامیان ایران به این کشور در جنگ سال گذشته قفقاز را تکذیب کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: برخی رسانه‌های آذربایجانی در خبری کاملا کذب مدعی ورود نیروهای نظامی کشورمان به خاک آذربایجان در جنگ 44 روزه سال گذشته قفقاز شده‌اند.

این خبرسازی مشکوک که در مقطع کنونی با هدف التهاب‌آفرینی و ایجاد جو ضدایرانی در فضای داخل آذربایجان صورت گرفته با ارائه اطلاعات دروغ سعی کرده ایران را متهم به تجاوز نظامی به خاک آذربایجان در منطقه زنگیلان و روستای سلطانلی کند.  

در این خصوص یک منبع آگاه در وزارت نیرو ضمن گله‌مندی از تحریف واقعیات از سوی رسانه‌های آذربایجانی به «نورنیوز» گفت: ایران در سال 2016 به رغم اشغال منطقه زنگیلان و سلطانلی از سوی ارمنستان و برای تثبیت حاکمیت جمهوری آذربایجان در مناطق اشغالی، قرارداد احداث مشترک یک سد بر روی رودخانه ارس را با باکو امضا کرد و طبق توافق طرفین، مسئولیت تامین امنیت سد در دو ‌طرف مرز به ایران واگذار شد. بر اساس توافق طرفین مقرر گردید بعد از رفع اشغال اراضی آذربایجان، طی توافقی جدید برقراری امنیت سد در بخش آذری به باکو تحویل داده شود. 

این منبع افزود: در جریان جنگ 44 روزه قفقاز، نیروهای نظامی آذربایجان در زمان پیشروی برای آزادسازی مناطق اشغالی، بدون توجه به توافق  قبلی و با استنکاف از روشن کردن جزییات فنی و امنیتی و تبیین شرایط جدید، تقاضای خروج نیروهای ایرانی محافظ سد از قسمت شمالی را داشتند که به هیچ‌وجه منطقی و امکان پذیر نبود. 

او افزود: مدتی بعد با تفاهمات صورت گرفته میان وزارت نیرو و وزارت انرژی جمهوری آذربایجان طی مراسمی با حضور فرماندهان ‌مرزبانی دو‌ کشور، تامین امنیت قسمت شمالی سد به نیروهای آذربایجانی واگذار شد.

لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اشغال سرزمین آذربایجان از منافع و ثروت آذربایجان در سد مشترک بر روی ارس حفاظت نموده و پس از پایان اشغال، بخش آذری سد را طی تشریفاتی رسما به طرف آذری تحویل داده است.

این دست خبرسازی‌های جهت‌دار، خلاف حسن همجواری بوده و گمانه‌ها در خصوص اثرگذاری کشورهای متخاصم ایران بر سیاست‌های آذربایجان در قبال ایران را تقویت می‌کند، حال آنکه جمهوری اسلامی ایران همواره به تمامیت ارضی همه کشورهای همسایه احترام گذاشته و بر این اصل اهتمام دارد.


اخبار مرتبط
ویدئو: تهران و باکو با هوشمندی به سوء تفاهمات پایان دادند
سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 22:42
ویدئو: تهران و باکو با هوشمندی به سوء تفاهمات پایان دادند
ایران گرچه همواره بر اصل حسن همجواری و احترام به حاکمیت همسایگان تاکید داشته، اما بعضا با پاسخ‌هایی نه چندان شایسته مواجه می‌شود.
تهران و باکو با هوشمندی به سوء تفاهمات پایان دادند
سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 13:11
نورنیوز بررسی کرد؛
تهران و باکو با هوشمندی به سوء تفاهمات پایان دادند
موضوع «لزوم توجه کشورهای همسایه به حساسیت‌های راهبردی یکدیگر» و «تاثیر نپذیرفتن روابط دوجانبه از طرف‌های ثالث» جزو مهمترین اصول پذیرفته شده در عرف دیپلماتیک است که برای تثبیت ثبات و بقای مناسبات دوستانه گریزی از آن نیست.
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 10:24
اختصاصی نورنیوز؛
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
«شهرود نوروزی» و «جعفر برزگر» دو راننده ایرانی بازداشت شده در آذربایجان صبح امروز آزاد شدند و هم اکنون در سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو در حال انجام کارهای اداری برای خروج از این کشور هستند.
وزیر جهاد کشاورزی: تشکل‌ها برای حذف واسطه‌ها ورود کنند
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 11:53
وزیر جهاد کشاورزی: تشکل‌ها برای حذف واسطه‌ها ورود کنند
سیدجواد ساداتی نژاد امروز در نشست مشترک با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران اظهار کرد: اتاق تعاون نماینده غیردولتی بخش تعاون در مجامع داخلی و بین المللی است که نقش مهمی در افزایش سهم بخش تعاون در تولید، اشتغال و توسعه صادرات در حوزه غیرنفتی دارد.
شیوع مجدد طاعون نشخوارکنندگان در حیات وحش ایران
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 13:41
شیوع مجدد طاعون نشخوارکنندگان در حیات وحش ایران
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با تأیید شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در طالقان، گفت: گزارش‌ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند.
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 10:34
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان هرگونه اخلال و مسدود شدن صادرات و ترانزیت کالا‌های ایران به روسیه را از مسیر جمهوری آذربایجان تکذیب کرد.
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
شنبه 1400/07/10 ساعت 22:19
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
یک کارشناس حوزه قفقاز گفت: واقعیت این است که نمی‌توان همه موضوعات دو طرف آذری و ارمنی در نظر گرفت. حتمی گروه‌های دیگر و دولت‌های دیگر نیز در این موضوع را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند
شنبه 1400/07/10 ساعت 14:33
نورنیوز بررسی کرد؛
رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند
هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
جمعه 1400/07/09 ساعت 23:18
نورنیوز بررسی کرد؛
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
شاید بد نباشد اگر تحلیل‌گران آذربایجانی این مهم را به سیاست‌مداران خود گوشزد کنند که گسترش همکاری جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس در منطقه‌ای که عموم مردم از دولت جعلی اسرائیل نفرت دارند بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه و بی‌ثبات کردن روابط میان کشورهاست.
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | خواننده آرژانتینی برای رهبر شهید خواند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 21 تیر 1405/ دلار 3 کانال بالا رفت
جام جهانی 2026 | زمان و ساعت بازی‌های نیمه‌نهایی جام جهانی
رضایی: تشییع رهبر انقلاب در دنیا بازتاب گسترده‌ای داشت
انگلیس در محاصره بحران‌ها؛ از موج گرما تا فشار اقتصادی و سیاسی
راهبرد فرسایش و جنگ کم شدت سینوسی
سرقت 50 میلیاردی با یک کلید کپی
نبرد استقلال برای انتخاب میزبان آسیایی؛ عراق یا عمان؟
پس لرزه های جنگ آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آسیا
دولت عراق: هیچ پایگاه نظامی خارجی در کشور وجود ندارد
مسی صدرنشین برترین پاسورهای تاریخ جام جهانی
مدیران اجرائی! «اجرا» را مطالعه کنید
جزییات استعلام غیرحضوری ممنوع‌الخروجی‌های قوه قضائیه
مرگ پدرخوانده ترامپ
مرگ لیندسی گراهام؛ پایان نقش «پدرخوانده ترامپ» در سیاست ضدایرانی آمریکا
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فرار سرمایه‌گذاران طلا از آتش جنگ در خاورمیانه
وزیر آموزش و پرورش: حضور مردم در بدرقه رهبر شهید باید در کتاب‌های درسی ثبت شود
چرا باغ‌وحش بابلسر پلمب شد؟
حمله دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به جنوب کرمان
بوستان جنگلی سرخه‌حصار دوباره به روی مردم باز شد
پشت پرده کمبود شربت تریاک؛ آیا این دارو از چرخه درمان اعتیاد حذف می‌شود؟
یزد رکورددار گرمای تابستان و پیشتاز بارش‌های فصلی
3 زخمی در قطر بر اثر اصابت ترکش عملیات رهگیری موشک‌ها
امیر سابق قطر در 74 سالگی درگذشت
آخرین جزئیات حملات هوایی به شهرهای خوزستان
اصابت پهپاد دشمن آمریکایی - صهیونیستی به اطراف یاسوج
رایزنی مصر با ترکیه و امارات درباره ایران و آمریکا
تأکید ایران و پاکستان بر گفت‌وگو و خویشتنداری در منطقه
انصارالله: خط هوایی تهران و صنعا فعال است
هشدار هواشناسی؛ توفان شن، سیل و گرمای 50 درجه در راه است
درخشش ایران در المپیاد جهانی فیزیک 2026
مأموریت سخت پیاتزا در هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026
روسیه شروط ازسرگیری مذاکرات با ناتو را مطرح کرد
قدرت ژئوپلتیک؛ پشتوانه مذاکره
لباسی که از هوا آب آشامیدنی تولید می‌کند؛ فناوری شگفت‌انگیز دانشمندان
تشییعی به پهنای تاریخ
فعالیت مجدد فرودگاه سیرجان پس از 4 ماه توقف
آغاز امتحانات نهایی یازدهم و دوازدهم از امروز
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
تصادف چهار خودرو در کرج یک کشته و 7 مصدوم برجا گذاشت
شاهکار بلینگام؛ رئال مادرید رکورد 72 ساله جام جهانی را شکست!
قیمت گوشت قرمز امروز 21 تیر 1405 + جدول
توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر وزیر امور خارجه به عمان در روز شنبه
ترافیک سنگین صبحگاهی در 3 مسیر ورودی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 21 تیر 1405+ جدول
پناهگاه‌های تهران کجاست؟ شورای شهر از شناسایی 335 فضای امن خبر داد
مدار دیپلماسی | ترامپ تفاهم را پاره کرد، آیا دیپلماسی به پایان رسیده است؟
کارشناس آمریکایی: ایران در کنترل تنگه هرمز موفق عمل کرده است
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه تمام شد
عاشورا؛ تجلی عشق الهی