×
سیاسی
شناسه خبر : 75942
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/17 ساعت 19:18
انواع کلاهبرداری در فضای مجازی

نورنیوز بررسی کرد؛

انواع کلاهبرداری در فضای مجازی

رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به زمانی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را آزموده باشند،تصمیم می‌گیرند بیعانه پرداخت کنند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: شاید امکان جلوگیری از کلاهبرداری وجود نداشته باشد اما به طور قطع می‌شود جامعه را در برابر آن واکسینه کرد. 

آموزش جامعه و آشنایی شهروندان با شگردهای کلاهبرداری و افزایش هوشیاری افراد برای قرار نگرفتن در دام کلاهبرداران مهمترین اقدامی است که می تواند آمار قربانیان کلاهبرداری را به حداقل برساند.  

با توسعه کاربران فضای سایبر ،کلاهبرداران نیز توجه خود را معطوف به طراحی و اجرای شیوه های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی کرده اند.

رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به زمانی است که افراد برای خرید یک جنس خاص،  بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را آزموده باشند،تصمیم می‌گیرند بیعانه پرداخت کنند.

در این موارد ممکن است فروشنده از افراد مختلف بیعانه بگیرد و بعد از دریافت پولی که مدنظرش است، گوشی تلفنش را خاموش کند.

یکی دیگر از شیوه های کلاهبرداری آن است که کلاهبردار با زیرکی خودش را به جای فروشنده اصلی معرفی کند. به این شکل که مثلا پس از خرید یک گوشی تلفن همراه از فروشنده می‌خواهد که آن را با پیک به دستش برساند و پول را هم به پیک تحویل می‌دهد.

فروشنده با خیال راحت این کار را انجام می‌دهد و به پیک نیز اعلام می کند که حتما بعد از دریافت وجه نقد، گوشی را تحویل دهد.

تا این جای کار مشکلی نیست و همه‌چیز روی اصول پیش می‌رود. تا این که فرد کلاهبردار شماره پیک را جهت هماهنگی از فروشنده دریافت می‌کند و پس از تماس با او می‌گوید خریدار پول را برایش کارت به کارت کرده و او فقط گوشی را تحویل دهد.

پیک موتوری از همه‌جا بی‌خبر این کار را می‌کند و به همین سادگی گوشی از دست می‌رود. فردی با این شیوه نزدیک ۲۰۰میلیون تومان کلاهبرداری کرده بود.

حتما در شبکه‌های اجتماعی جمله «چیزی که سفارش می‌دهید؛ چیزی که تحویل می‌گیرید» را زیاد خوانده‌اید. این جمله حکایت از غش در معامله دارد و از دیگر روش های کلاهبرداری مجازی است.

این که فردی عکس کالایی را در سایت می‌گذارد، خریدار به استناد عکس آن را می‌خرد اما در نهایت زمانی که کالای مورد نظرش را دریافت می‌کند، متوجه می‌شود کالایی که سفارش داده با چیزی که دریافت کرده زمین تا آسمان فرق دارد.

مورد دیگری که بهتر است در معاملات واقعی هم خیلی از آن استفاده نکنید و به اعتمادش قدم برندارید چک است.به طورکلی بهتر است در معاملات  از پول نقد یا کارت به کارت حضوری استفاده کنید. در کلاهبرداری با چک شاید فرد متخلف شناسایی و حتی دستگیر هم بشود، اما در اکثر مواقع باعث نمی‌شود قربانی به حق و حقوقش برسد.

امهم‌ترین اصل برای مصون ماندن از تله کلاهبرداران این است که  در خریدهای آنلاین به افراد اعتماد بی‌جا نکنید. اجناس را حضوری، پس از بازدید و چک کردن بخرید و پولش را ترجیحا نقد بپردازید یا همان لحظه کارت به کارت کنید.

 


اخبار مرتبط
چرا سرقت از مناطق آسیب‌دیده مشمول قوانین خاص است؟
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 10:41
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا سرقت از مناطق آسیب‌دیده مشمول قوانین خاص است؟
سرقت از مناطقی که در آن حادثه‌ای مانند سیل، زلزله، آتش‌سوزی و یا تصادف رانندگی رخ داده با مجازات ویژه همراه خواهد بود.
انتشار تصویر سردار قلابی/ اکثریت شکات از مسئولان هستند!
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 13:59
انتشار تصویر سردار قلابی/ اکثریت شکات از مسئولان هستند!
متهم «مهدی اخوان» بدون داشتن هر گونه سمتی در دستگاه‌ها و با چهار سابقه کیفری از طریق اعمال نفوذ و تطمیع برخی از مسئولان، اقدام به کلاهبرداری از اشخاص در برخی از محاکم و ادارات می‌کرده است.
برق دزدی و مجازات‌های قانونی آن
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 11:35
نورنیوز بررسی کرد؛
برق دزدی و مجازات‌های قانونی آن
استفاده غیر مجاز از برقی که انشعاب آن متعلق به مصرف کننده نیست و هزینه آن را فرد دیگری می‌دهد دزدی تلقی می‌شود و مجازات مخصوص به خود را دارد.
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 11:25
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
شیوه های کلاهبرداری با وعده ارائه وام مسکن
جمعه 1400/07/23 ساعت 19:38
شیوه های کلاهبرداری با وعده ارائه وام مسکن
از علت های عمده کلاهبرداری با وعده ارائه با وثیقه سندملکی،ناآگاهی افراد از قوانین و مقررات، اعتماد بیجا، طمع زیاد وعجله در تصمیم گیری است.
اینفوگرافی: خودپرداز کدام بانک‌ها بیشتر وقت مشتری را می‌گیرند؟
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:07
اینفوگرافی: خودپرداز کدام بانک‌ها بیشتر وقت مشتری را می‌گیرند؟
کدام بانک‌ها برای دادن پول نقد از طریق خودپرداز بیشتر وقت مشتری را می‌گیرند؟
انسان مجازی، حقیقی خواهد شد!
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 22:02
انسان مجازی، حقیقی خواهد شد!
سال‌ها از شروع زیست اجتماعی بشر در کرۀ زمین می‌گذرد. انسان برای ادامۀ حیات خود در زمین شروع به جامعه‌پردازی و ساخت جوامع مختلف کرد. تحول علوم و تولد فضای مجازی به عنوان ابزار تکنولوژیک فضای سایبر سبب شد تا نوع جدیدی از جامعه‌پردازی در زندگی بشر بروز و ظهور پیداکند، «جوامع دیجیتال» تعریفی نوین برای جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی بشر بودند که امروز فراگیری ابزار دیجیتال در زیست انسان، اهمیت آن‌ها را برای پژوهشگران دو چندان می‌کند به همین جهت بررسی آیندۀ این جوامع ضروری به نظر می‌رسد.
همایش محدود «جریان حلقه‌های میانی و مدیریت بحران کرونا» برگزار شد
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 21:28
همایش محدود «جریان حلقه‌های میانی و مدیریت بحران کرونا» برگزار شد
همایش محدود «جریان حلقه‌های میانی و مدیریت بحران کرونا» به همت دانشکدۀ فرهنگی و اجتماعی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با مشارکت مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جبهۀ انقلاب اسلامی در فضای مجازی برگزار شد.
اینفوگرافی: سندروم بینایی رایانه
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 18:35
اینفوگرافی: سندروم بینایی رایانه
با سندروم بینایی رایانه را بشناسید
حدود اختیارات قانونی حق فسخ
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 14:53
نورنیوز بررسی کرد؛
حدود اختیارات قانونی حق فسخ
استفاده از اختیاراتی که قابلیت از بین بردن معامله را دارند با عنوان «حق فسخ» در قانون مدنی پیش‌بینی شده است.
تقدیر رهبری از فرنگی‌کاران تیم ملی
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 11:32
تقدیر رهبری از فرنگی‌کاران تیم ملی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی از افتخارآفرینان تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در مسابقات جهانی نروژ تشکر کرد.
قلعه فلک الافلاک سنددار شد
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 13:58
قلعه فلک الافلاک سنددار شد
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان لرستان از صدور سند قلعه فلک الافلاک خرم آباد خبر داد.
شیوع مجدد طاعون نشخوارکنندگان در حیات وحش ایران
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 13:41
شیوع مجدد طاعون نشخوارکنندگان در حیات وحش ایران
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با تأیید شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در طالقان، گفت: گزارش‌ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند.
از کلاهبرداری مجازی چه میدانیم؟
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 11:35
از کلاهبرداری مجازی چه میدانیم؟
ویدئوی نورنیوز درباره کلاهبرداری مجازی را ببینید.
تغییرات جدید اینستاگرام در بخش ویدئوها
چهارشنبه 1400/07/14 ساعت 13:35
تغییرات جدید اینستاگرام در بخش ویدئوها
اگرچه اینستاگرام دوشنبه هفته جاری برای ساعاتی از دسترس کاربران خارج شد اما با تغییرات جدید در بخش ویدیوها بازگشت.
شرایط وصول چک برگشتی طبق قانون جدید
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 15:25
نورنیوز بررسی کرد؛
شرایط وصول چک برگشتی طبق قانون جدید
بر اساس قانون جدید چک تنها 15 روز فرصت برای برگشت زدن چک و اخذ گواهی عدم پرداخت از بانک تعیین شده و در این صورت مزایای مندرج در قانون برای وصول وجه چک از طریق اقدام حقوقی برای ذی‌نفع ایجاد خواهد شد.
بازگشایی مدارس و چند نکته مهم
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 14:51
نورنیوز بررسی کرد؛
بازگشایی مدارس و چند نکته مهم
طبعا همگان به این امر بدیهی معتقدند که جامعه‌پذیری دانش‌آموزان و آموختن مهارت‌های زندگی اجتماعی در کنار تعلیم دروس اصلی جدایی‌ناپذیر از فرآیند تحصیل هر نسلی است که جز با حضور در جمع هم‌سالان در مدرسه امکان وقوع ندارد.
دیجیتالی سازی کشورها با هدف رفع اختلالات تجاری ناشی از کرونا
دوشنبه 1400/06/01 ساعت 16:53
دیجیتالی سازی کشورها با هدف رفع اختلالات تجاری ناشی از کرونا
گروه مطالعات اقتصادی پژوهشگاه فضای مجازی با بررسی بهره‌مندی از مزایای کامل تجارت دیجیتال اعلام کرد: دیجیتالی‌سازی می تواند به رفع اختلالات ناشی از بیماری کرونا در تجارت منجر شود.
نظرات

آخرین اخبار
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون