×
سیاسی
شناسه خبر : 75816
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/10 ساعت 14:33
رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند

نورنیوز بررسی کرد؛

رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند

هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

نورنیوز-گروه سیاسی: رزمایش «فاتحان خیبر» با حضور یگان‌های زرهی، توپخانه، پهپاد، ‌جنگال و با پشتیبانی آتش بالگردهای هوانیروز در منطقه شمال غرب کشور اجرا شد

در این خصوص نکاتی وجود دارد:

نخست؛ بر اساس اصل حق حاکمیت و قوانین بین‌المللی، هر کشوری حق برگزاری رزمایش نظامی در حریم سرزمینی خود را دارد و ایران نیز بر همین اساس در حوزه زمینی، دریایی، هوایی و پدافندی رزمایش‌هایی را برای سنجش و تقویت توان دفاعی و امنیتی خویش برگزار می‌کند. 

دوم؛ این رزمایش‌ها بر اساس جدول زمانی و مکانی مشخص و از پیش طراحی شده برگزار می‌شود، لذا واکنش «الهام علی‌اف» رییس جمهور آذربایجان که گفته برای ما سوال است که چرا اکنون و چرا در مرز ما چنین رزمایشی صورت می‌گیرد، به دور از منطق و حقیقت ماجراست. 

سوم؛ ایران همواره امنیت همسایگان و منطقه را امنیت خود دانسته و سابقه رزمایش‌های برگزار شده نیز همین را ثابت می‌کند.

چهارم؛ ایران همواره بر اصل هم‌افزایی و مشارکت منطقه‌ای برای تحقق امنیت و ثبات  تاکید داشته و از برگزاری رزمایش‌های مشترک با همسایگان استقبال کرده است. بر این اساس برگزاری رزمایش های مشترک با کشورهایی چون آذربایجان و ارمنستان می تواند در برنامه همکاری‌های نظامی مشترک با باکو و ایروان باشد.

پنجم؛ سخنان تعجب‌آور رئیس جمهوری آذربایجان در خصوص رویکرد دفاعی ایران در حالی مطرح شده که جمهوری اسلامی مانند آنچه در عراق، سوریه، جنگ اخیر قره‌باغ و... رقم خورد، همواره به دلیل حساسیت و احساس مسئولیت نسبت به امنیت همسایگان خود، ضمن دقت عمل در حراست از مرزهای مشترک، هزینه‌های مالی و انسانی قابل توجهی را برای مقابله با تروریسم که اصلی‌ترین تهدید کشورهای منطقه محسوب می‌شود، پرداخته است.

ششم؛ ایران مقابله با تروریسم و تهدیدات امنیتی به ویژه تحرکات رژیم صهیونیستی را حق خود دانسته و هرگز کوچکترین تهدیدی را بر نخواهد تابید، چنانچه تحرکات مشترک گروهک‌های ضد انقلاب و موساد در اربیل عراق را هدف حملات موشکی و توپخانه‌ای قرار داد و صراحتا هشدار داد که در صورت تداوم شرارت گروهک‌های ضدانقلاب و تروریست، این حملات ادامه خواهد داشت.

بر این اساس؛ نه تنها آذربایجان بلکه دیگر کشورهای منطقه نیز باید با درک واقعی از حساسیت‌ها و ملاحظات امنیتی ایران هرگونه شائبه در خصوص بهره‌گیری گروه‌های تروریستی و عوامل رژیم صهیونیستی از خاک آنها برای نزدیک شدت به مرزهای جمهوری اسلامی ایران را برطرف کنند.

به صورت طبیعی هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

تحولات این روزها در منطقه به ویژه شرایط حاکم بر افغانستان به خوبی نشان داد که آمریکا حامی و شریک قابل اعتمادی نیست و دولت‌هایی که دل به وعده‌های آمریکا بسته باشند در نهایت دچار خسران خواهند شد. 

توجه ویژه و دوراندیشانه به تلاش رژیم صهیونیستی برای انتقال ناامنی حاکم بر سرزمین‌های اشغالی به منطقه قفقاز و همچنین سودای توسعه‌طلبی برخی کشورهای دیگر منطقه که با کمال تاسف به پای ثابت بحران آفرینی مستقیم و نیابتی در کشورهای آشوب‌زده تبدیل شده‌اند از الزامات مهمی است که می‌تواند شرایط تجدیدنظر در راهبردهای نظامی و امنیتی را برای کشورهای حوزه قفقاز و اجتناب از قرار گرفتن آنها در میدان بازی کشورهای ماجراجو را فراهم نماید.

 


اخبار مرتبط
خط و نشان دبیر شورای عالی امنیت ملی برای رژیم صهیونسیتی
یکشنبه 1400/08/02 ساعت 13:03
خط و نشان دبیر شورای عالی امنیت ملی برای رژیم صهیونسیتی
علی شمخانی نوشت: رژیم صهیونیستی به فکر پاسخ کوبنده ایران باشد.
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 10:24
اختصاصی نورنیوز؛
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
«شهرود نوروزی» و «جعفر برزگر» دو راننده ایرانی بازداشت شده در آذربایجان صبح امروز آزاد شدند و هم اکنون در سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو در حال انجام کارهای اداری برای خروج از این کشور هستند.
تبیین روابط دوستانه ایران به آذربایجان طی سه دهه اخیر
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:51
در نشستی تخصصی صورت گرفت؛
تبیین روابط دوستانه ایران به آذربایجان طی سه دهه اخیر
نشست تخصصی «روشنگری و تبیین کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت آذربایجان در سه دهه گذشته» در زنجان برگزار شد.
ناوگان ملی در حمایت از تولید داخل پیشرو است
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 20:46
ناوگان ملی در حمایت از تولید داخل پیشرو است
نائب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه کشتیرانی حمهوری اسلامی ایران گفت: در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها در جهت اجرای فرامین مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را در مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی از تولید به کار برده‌ایم.
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 19:42
اختصاصی نورنیوز؛
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یک منبع آگاه در گفتگو با «نورنیوز» به تحریف واقعیات و خبرسازی برخی رسانه‌های آذربایجانی واکنش نشان داد و خبرسازی درباره ورود نظامیان ایران به این کشور در جنگ سال گذشته قفقاز را تکذیب کرد.
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 10:34
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان هرگونه اخلال و مسدود شدن صادرات و ترانزیت کالا‌های ایران به روسیه را از مسیر جمهوری آذربایجان تکذیب کرد.
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
شنبه 1400/07/10 ساعت 22:19
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
یک کارشناس حوزه قفقاز گفت: واقعیت این است که نمی‌توان همه موضوعات دو طرف آذری و ارمنی در نظر گرفت. حتمی گروه‌های دیگر و دولت‌های دیگر نیز در این موضوع را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
برخی از دانش آموزان امکان استفاده از آموزش مجازی را ندارند
شنبه 1400/07/10 ساعت 20:24
برخی از دانش آموزان امکان استفاده از آموزش مجازی را ندارند
نشست تخصصی کارشناسی جبهۀ انقلاب اسلامی در فضای مجازی و اندیشکدۀ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا (ششمین نشست تخصصی تجربانه) با مشارکت نهادهای دانشگاهی و رسانه‌ها برگزار شد.
شمخانی همسایگان ایران را به هوشیاری در برابر نفوذ بیگانگان فراخواند
شنبه 1400/07/10 ساعت 19:11
شمخانی همسایگان ایران را به هوشیاری در برابر نفوذ بیگانگان فراخواند
توییت دبیر شورای امنیت ملی در خصوص هوشیاری کشورهای همسایه در برابر نفوذ بیگانگان.
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
جمعه 1400/07/09 ساعت 23:18
نورنیوز بررسی کرد؛
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
شاید بد نباشد اگر تحلیل‌گران آذربایجانی این مهم را به سیاست‌مداران خود گوشزد کنند که گسترش همکاری جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس در منطقه‌ای که عموم مردم از دولت جعلی اسرائیل نفرت دارند بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه و بی‌ثبات کردن روابط میان کشورهاست.
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:27
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
وزیر دفاع در واکنش به ‌یاوه‌گویی‌های سران رژیم صهیونیستی با بیان اینکه پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز داد، گفت: قدرت‌های پوشالی به جز یاوه‌گویی و اتهام‌زنی کار دیگری ندارند.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
جمعه 1400/06/26 ساعت 08:35
نورنیوز بررسی کرد؛
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
تایید لیست وزرا کابینه لبنان پس از ۱۳ ماه، لغو برخی تحریم‌های سوریه و خروج گروهی از نظامیان آمریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان عملا موجب خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه شد و دو متحد اصلی ایران در منطقه شامات یعنی حزب‌الله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
پنج‌شنبه 1400/06/25 ساعت 12:30
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی وین در نشست شورای حکام آژانس با موضوع پادمان ان.پی.تی در ایران مواضع ایران را تشریح کرد.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد