×
سیاسی
شناسه خبر : 75816
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/10 ساعت 14:33

نورنیوز بررسی کرد؛

رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند

هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

نورنیوز-گروه سیاسی: رزمایش «فاتحان خیبر» با حضور یگان‌های زرهی، توپخانه، پهپاد، ‌جنگال و با پشتیبانی آتش بالگردهای هوانیروز در منطقه شمال غرب کشور اجرا شد

در این خصوص نکاتی وجود دارد:

نخست؛ بر اساس اصل حق حاکمیت و قوانین بین‌المللی، هر کشوری حق برگزاری رزمایش نظامی در حریم سرزمینی خود را دارد و ایران نیز بر همین اساس در حوزه زمینی، دریایی، هوایی و پدافندی رزمایش‌هایی را برای سنجش و تقویت توان دفاعی و امنیتی خویش برگزار می‌کند. 

دوم؛ این رزمایش‌ها بر اساس جدول زمانی و مکانی مشخص و از پیش طراحی شده برگزار می‌شود، لذا واکنش «الهام علی‌اف» رییس جمهور آذربایجان که گفته برای ما سوال است که چرا اکنون و چرا در مرز ما چنین رزمایشی صورت می‌گیرد، به دور از منطق و حقیقت ماجراست. 

سوم؛ ایران همواره امنیت همسایگان و منطقه را امنیت خود دانسته و سابقه رزمایش‌های برگزار شده نیز همین را ثابت می‌کند.

چهارم؛ ایران همواره بر اصل هم‌افزایی و مشارکت منطقه‌ای برای تحقق امنیت و ثبات  تاکید داشته و از برگزاری رزمایش‌های مشترک با همسایگان استقبال کرده است. بر این اساس برگزاری رزمایش های مشترک با کشورهایی چون آذربایجان و ارمنستان می تواند در برنامه همکاری‌های نظامی مشترک با باکو و ایروان باشد.

پنجم؛ سخنان تعجب‌آور رئیس جمهوری آذربایجان در خصوص رویکرد دفاعی ایران در حالی مطرح شده که جمهوری اسلامی مانند آنچه در عراق، سوریه، جنگ اخیر قره‌باغ و... رقم خورد، همواره به دلیل حساسیت و احساس مسئولیت نسبت به امنیت همسایگان خود، ضمن دقت عمل در حراست از مرزهای مشترک، هزینه‌های مالی و انسانی قابل توجهی را برای مقابله با تروریسم که اصلی‌ترین تهدید کشورهای منطقه محسوب می‌شود، پرداخته است.

ششم؛ ایران مقابله با تروریسم و تهدیدات امنیتی به ویژه تحرکات رژیم صهیونیستی را حق خود دانسته و هرگز کوچکترین تهدیدی را بر نخواهد تابید، چنانچه تحرکات مشترک گروهک‌های ضد انقلاب و موساد در اربیل عراق را هدف حملات موشکی و توپخانه‌ای قرار داد و صراحتا هشدار داد که در صورت تداوم شرارت گروهک‌های ضدانقلاب و تروریست، این حملات ادامه خواهد داشت.

بر این اساس؛ نه تنها آذربایجان بلکه دیگر کشورهای منطقه نیز باید با درک واقعی از حساسیت‌ها و ملاحظات امنیتی ایران هرگونه شائبه در خصوص بهره‌گیری گروه‌های تروریستی و عوامل رژیم صهیونیستی از خاک آنها برای نزدیک شدت به مرزهای جمهوری اسلامی ایران را برطرف کنند.

به صورت طبیعی هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

تحولات این روزها در منطقه به ویژه شرایط حاکم بر افغانستان به خوبی نشان داد که آمریکا حامی و شریک قابل اعتمادی نیست و دولت‌هایی که دل به وعده‌های آمریکا بسته باشند در نهایت دچار خسران خواهند شد. 

توجه ویژه و دوراندیشانه به تلاش رژیم صهیونیستی برای انتقال ناامنی حاکم بر سرزمین‌های اشغالی به منطقه قفقاز و همچنین سودای توسعه‌طلبی برخی کشورهای دیگر منطقه که با کمال تاسف به پای ثابت بحران آفرینی مستقیم و نیابتی در کشورهای آشوب‌زده تبدیل شده‌اند از الزامات مهمی است که می‌تواند شرایط تجدیدنظر در راهبردهای نظامی و امنیتی را برای کشورهای حوزه قفقاز و اجتناب از قرار گرفتن آنها در میدان بازی کشورهای ماجراجو را فراهم نماید.

 


اخبار مرتبط
خط و نشان دبیر شورای عالی امنیت ملی برای رژیم صهیونسیتی
یکشنبه 1400/08/02 ساعت 13:03
خط و نشان دبیر شورای عالی امنیت ملی برای رژیم صهیونسیتی
علی شمخانی نوشت: رژیم صهیونیستی به فکر پاسخ کوبنده ایران باشد.
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 10:24
اختصاصی نورنیوز؛
رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
«شهرود نوروزی» و «جعفر برزگر» دو راننده ایرانی بازداشت شده در آذربایجان صبح امروز آزاد شدند و هم اکنون در سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو در حال انجام کارهای اداری برای خروج از این کشور هستند.
تبیین روابط دوستانه ایران به آذربایجان طی سه دهه اخیر
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:51
در نشستی تخصصی صورت گرفت؛
تبیین روابط دوستانه ایران به آذربایجان طی سه دهه اخیر
نشست تخصصی «روشنگری و تبیین کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت آذربایجان در سه دهه گذشته» در زنجان برگزار شد.
ناوگان ملی در حمایت از تولید داخل پیشرو است
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 20:46
ناوگان ملی در حمایت از تولید داخل پیشرو است
نائب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه کشتیرانی حمهوری اسلامی ایران گفت: در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها در جهت اجرای فرامین مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را در مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی از تولید به کار برده‌ایم.
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 19:42
اختصاصی نورنیوز؛
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یک منبع آگاه در گفتگو با «نورنیوز» به تحریف واقعیات و خبرسازی برخی رسانه‌های آذربایجانی واکنش نشان داد و خبرسازی درباره ورود نظامیان ایران به این کشور در جنگ سال گذشته قفقاز را تکذیب کرد.
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 10:34
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان هرگونه اخلال و مسدود شدن صادرات و ترانزیت کالا‌های ایران به روسیه را از مسیر جمهوری آذربایجان تکذیب کرد.
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
شنبه 1400/07/10 ساعت 22:19
کارشناس حوزه قفقاز: رزمایش فاتحان خیبر پیام چند وجهی داشت
یک کارشناس حوزه قفقاز گفت: واقعیت این است که نمی‌توان همه موضوعات دو طرف آذری و ارمنی در نظر گرفت. حتمی گروه‌های دیگر و دولت‌های دیگر نیز در این موضوع را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
برخی از دانش آموزان امکان استفاده از آموزش مجازی را ندارند
شنبه 1400/07/10 ساعت 20:24
برخی از دانش آموزان امکان استفاده از آموزش مجازی را ندارند
نشست تخصصی کارشناسی جبهۀ انقلاب اسلامی در فضای مجازی و اندیشکدۀ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا (ششمین نشست تخصصی تجربانه) با مشارکت نهادهای دانشگاهی و رسانه‌ها برگزار شد.
شمخانی همسایگان ایران را به هوشیاری در برابر نفوذ بیگانگان فراخواند
شنبه 1400/07/10 ساعت 19:11
شمخانی همسایگان ایران را به هوشیاری در برابر نفوذ بیگانگان فراخواند
توییت دبیر شورای امنیت ملی در خصوص هوشیاری کشورهای همسایه در برابر نفوذ بیگانگان.
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
جمعه 1400/07/09 ساعت 23:18
نورنیوز بررسی کرد؛
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
شاید بد نباشد اگر تحلیل‌گران آذربایجانی این مهم را به سیاست‌مداران خود گوشزد کنند که گسترش همکاری جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس در منطقه‌ای که عموم مردم از دولت جعلی اسرائیل نفرت دارند بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه و بی‌ثبات کردن روابط میان کشورهاست.
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:27
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
وزیر دفاع در واکنش به ‌یاوه‌گویی‌های سران رژیم صهیونیستی با بیان اینکه پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز داد، گفت: قدرت‌های پوشالی به جز یاوه‌گویی و اتهام‌زنی کار دیگری ندارند.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
جمعه 1400/06/26 ساعت 08:35
نورنیوز بررسی کرد؛
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
تایید لیست وزرا کابینه لبنان پس از ۱۳ ماه، لغو برخی تحریم‌های سوریه و خروج گروهی از نظامیان آمریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان عملا موجب خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه شد و دو متحد اصلی ایران در منطقه شامات یعنی حزب‌الله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
پنج‌شنبه 1400/06/25 ساعت 12:30
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی وین در نشست شورای حکام آژانس با موضوع پادمان ان.پی.تی در ایران مواضع ایران را تشریح کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
X
آگهی تبلیغاتی