×
سیاسی
شناسه خبر : 75815
تاریخ انتشار : شنبه 1400/07/10 ساعت 13:05

آرایش سیاسی جناح‌های عراقی در آستانه انتخابات پارلمانی

جریان‌های غربی در داخل عراق فضایی مسموم علیه جریان‌های اسلامی به‌ راه انداخته‌اند و اتهاماتی در زمینه فساد شخصیت‌های سیاسی مطرح شده است؛ ولی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند جریان‌های وابسته به مقاومت برای موفقیت در انتخابات پارلمانی بخت زیادی دارند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سید رضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل با مهم‌ خواندن این دوره از انتخابات پارلمانی عراق گفت: با توجه به تحولات سال‌های اخیر و اینکه در قانون اساسی عراق موضوع پارلمان به‌عنوان مهم‌ترین رکن قدرت در کشور محسوب می‌شود، انتخابات پارلمانی بسیار با اهمیت است و مانند همیشه سه جناح اصلی شیعه، اهل‌سنت و کردها حضور دارند که هر کدام دارای شعبه‌های مختلف هستند.

وی افزود: اختلافات ماه‌های اخیر میان شیعیان تا حد بسیار زیادی حل شده است و مقتدا صدر پس از برخی اقدامات نه‌چندان مؤثر، مطرح کردن موضوع وارد نشدن به انتخابات و ... به‌دلیل حفظ انسجام میان احزاب، گروه‌ها و جریان‌های شیعه بدون اینکه بتواند از اقدامات تحریک‌آمیز خود طرفی ببندد، بار دیگر به صحنه انتخابات بازگشت و اعلام حضور کرد. در حال حاضر انسجام در میان گروه‌ها و جریان‌های شیعی وجود دارد که طبعاً فتوای آیت‌الله سیستانی، مرجعیت عالی شیعه عراق می‌تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد و نقش زیادی در حضور و مشارکت مردم داشته باشد.

این کارشناس امور بین‌الملل درباره فضای حاکم بر عراق که نشان‌دهنده گرایش بیشتر مردم به احزاب نزدیک به مقاومت ازجمله فتح است و اینکه این موضوع چه تأثیری می‌تواند بر آینده سیاسی عراق بگذارد، عنوان کرد: واقعیت این است که فضای حاکم بر عراق نشان می‌دهد مردم این کشور روحیه تنفر از آمریکایی‌ها و انتقام‌جویی از نیروهای متجاوز آمریکایی پیدا کرده‌اند. مصوبه بهمن 98 پارلمان عراق در زمینه اخراج نیروهای اشغالگر آمریکایی جزو موضوعاتی است که در حال حاضر با وجود تبلیغات مختلفی آمریکایی‌ها در فضای سیاسی رسانه‌ای عراق موج می‌زند و به همین دلیل است که ائتلاف فتح به‌عنوان جریان نزدیک به مقاومت و جریانی که مبدع موضوع انتقام از نیروهای متجاوز آمریکایی است، امروز در نظرسنجی‌های عراق بالاترین آرا را در کنار جریان دولت قانون در اختیار دارد. البته تلاش جریان فتح بر این است که بتواند تفکر مقاومت را در مجموعه عراق گسترش دهد.

خروج آمریکایی‌ از افغانستان بر سایر معادلات منطقه ازجمله افزایش روحیه مردم عراق و گروه‌های نزدیک به مقاومت تأثیر مثبت گذاشته و باعث شده است روحیه تهاجمی و انگیزه بسیار بالایی برای حمایت از جریان‌های مقاومت در میان افکار عمومی منطقه و به‌ویژه ملت عراق شکل بگیرد. به همین دلیل است که آمریکایی‌ها برای موضوعی همچون خروج نیروهایشان از خاک عراق دچار تردید و تعلل هستند و سیاست رسمی و قاطعی اعلام نمی‌کنند. انتظار می‌رود با مشاهده نتیجه خواست و اراده ملت عراق که حمایت از جریان‌های وابسته به مقاومت است، از بغداد پیام راهبردی مهمی به غرب منتقل شود.

 

آنا


اخبار مرتبط
کمیساریای عالی انتخابات عراق: نتایج نهایی به زودی اعلام می‌شود
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:27
کمیساریای عالی انتخابات عراق: نتایج نهایی به زودی اعلام می‌شود
کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد که شمارش صندوق‌های باقی مانده آراء به زودی پایان خواهد یافت و نتابج نهایی پس از آن اعلام خواهد شد.
معاون سرکرده تروریست‌های داعش دستگیر شد
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 11:49
معاون سرکرده تروریست‌های داعش دستگیر شد
نخست وزیر عراق امروز (دوشنبه) از دستگیری معاون سرکرده گروه تروریستی داعش در خارج از مرزهای این کشور خبر داد.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
اوضاع داخلی عراق در آستانه انتخابات پارلمانی
چهارشنبه 1400/07/14 ساعت 16:18
نورنیوز بررسی کرد؛
اوضاع داخلی عراق در آستانه انتخابات پارلمانی
فارغ از اینکه نتیجه انتخابات پارلمانی عراق چه خواهد شد، بدون شک دو چالش اصلی این انتخابات «امنیت» و «سلامت» است که غربی‌ها سناریوی مفصلی برای آن تدارک دیده‌اند.
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
دوشنبه 1400/07/12 ساعت 10:22
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
لارس ویلکس، عامل هتک حرمت به پیامبر مکرم اسلام که موجب اعتراض بسیاری از مسلمانان شده بود، در یک تصادف رانندگی کشته شد.
رسوایی تعرض جنسی در لیگ فوتبال زنان آمریکا
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 13:07
رسوایی تعرض جنسی در لیگ فوتبال زنان آمریکا
پس از افزایش اتهام‌های جنسی به یکی از مربیان لیگ فوتبال زنان و اخراج دو مربی دیگر از باشگاه‌ها، مسئول این لیگ کناره‌گیری خود را اعلام کرد.
الکاظمی درصدد ایجاد توازن در اتمسفر سیاست داخلی عراق است
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:40
الکاظمی درصدد ایجاد توازن در اتمسفر سیاست داخلی عراق است
کارشناس مسائل منطقه گفت: الکاظمی بعد از ایجاد توافقنامه با توتال و بدبینی مردم عراق نسبت به این توافق، با سفر به تهران درصدد ایجاد توازن در اتمسفر سیاست داخلی عراق است.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
پیامدهای تبادل سفیر میان بحرین و رژیم صهیونیستی و خیانت به ملت فلسطین
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 15:44
پیامدهای تبادل سفیر میان بحرین و رژیم صهیونیستی و خیانت به ملت فلسطین
گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تنفر امت اسلامی از دولت‌های عربی که به ملت فلسطین خیانت کردند، روز به روز در حال افزایش است و در این راستا ما شاهد تشدید اعتراضات داخلی در بحرین بوده‌ایم، گفت: رژیم بحرین با آشکارسازی روابط با رژیم صهیونیستی و تبادل سفیر، با حمایتی آشکار از جنایات این رژیم، شریک جرم آن تلقی می‌شود.
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 11:57
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
این کارشناس غرب آسیا معتقد است آمریکایی‌ها می‌خواستند با نفوذ در افغانستان به براندازی نرم ایران برسند، لذا نباید از تلاش‌ها و هزینه‌های ۲۰ ساله آنها غافل شد.
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
شنبه 1400/06/20 ساعت 21:54
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر از این مناطق مرزهای ایران دچار کمترین آسیبی بشود یا تحرکات جریان های اشرار یا تجزیه طلب در خاک عراق به گونه ایی انجام بشود که امنیت مرزها را تهدید کند جمهوری اسلامی ایران براساس توافقاتی که با دولت مرکزی عراق انجام داده برای حفظ مرزهای خود اقدامات لازم بازدارنده و شدیدی را انجام خواهد داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصادف مرگبار در بزرگراه شهید صیاد شیرازی
جایگاه‌های بنزین در حال تجهیز به طرح «کهاب»
آژیر خطر در سرزمین‌های اشغالی به صدا درآمد
سفارت روسیه در سوئد دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
برملائی مأموریت‌های پنهان لندن در آسمان غزه
دریادار سیاری: با این مردم مقابل هیچ دشمنی شکست نخواهیم خورد
قیمت دلار و ارز امروز شنبه 16 شهریور 1404
ایران و آینده موبایل در مسیر 5G
ادامه فاجعه انسانی در غزه/بمباران مدرسه «الفارابی» و شهادت دهها غیرنظامی
مجلس حق پخش مسابقات ورزشی را به باشگاه‌ها داد
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
X
آگهی تبلیغاتی