×
اقتصادی
شناسه خبر : 75671
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 19:36

آیا شکایت سهامداران حقیقی از خودروسازان فرجامی خواهد داشت؟

افزایش قیمت محصولات خودرو سازان داخلی ضمن فشار بر مصرف‌کنندگان و کم شدن سهم اقشار کم درآمد از بازار خودرو نتوانسته از زیان‌ده شدن سهام این شرکت‌ها جلوگیری کند و بخش زیادی از سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه رانیز متضرر کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: خبر مربوط به شکایت سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو دیزل از مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت و مدیرعامل ایران خودرو حاکی از آن است که این شکایت می‌تواند چالش‌های صنعت خودرو سازی را شفاف‌تر کرده و ضرورت های مربوط به بازنگری جدی در شیوه مدیریت این شرکتها را جدی تر  کند. 

در خبرها آمده است، تعدادی از سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو دیزل که با نماد خاور در بازار سرمایه حضور دارد، طی تماس با برخی رسانه‌ها از ثبت شکایت خود از مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت و مدیرعامل ایران خودرو به عنوان سهامدار عمده شرکت مذکور در اداره رسیدگی به شکایات و حمایت‌های حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران و اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، خبر داده‌اند.

علت شکایت ثبت شده توسط سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو در رسانه‌ها، زیان سنگین و سلب مالکیت از سهامداران حقیقی عنوان شده که برای داوری درباره آن باید منتظر نظر مراجع ذی‌ربط ماند. لازم است کلیه اقدامات صورت گرفته توسط مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت در حوزه مدیریتی و اجرایی نیز تشریح شود تا بتوان به شرح و تحلیل این اتفاق پرداخت. 

نابسامانی بازار خودرو و همچنین شیوه مدیریت دو شرکت بزرگ خودرو ساز داخلی که سهم اصلی در بازار خودرو کشور را در اختیار دارند،ضرورت بازبینی جدی در این صنعت پر حاشیه را اجتناب ناپذیر کرده است.

گزارش‌های  مجمع عمومی سالانه ایران‌ خودرو که در تیرماه سال‌گذشته منتشر شد حاکی از این بود که زیان خالص این بنگاه اقتصادی نسبت به سال گذشته سه برابر یعنی 15 هزار میلیارد تومان شده است.

به عبارتی نماد‌های خودرو نه تنها مانند سایر صنایع و بنگاه‌های عرضه شده بورسی، سودآوری نداشتند، بلکه باعث افزایش بدهی‎ها نیزشده است، تا حدی که میزان بدهی شرکت مذکور بیش از 65 هزار میلیارد تومان عنوان شده است.

طبق گزارش‌های منتشر شده، زیان خالص ایران خودرو در سال مالی 99 به رقم 15 هزار و 505 میلیارد تومان رسیده که نشان از افزایش زیان 195 درصدی این شرکت نسبت به سال مالی قبل دارد، این بدین معنی است که ایران خودرو در سال 99 به ازای هر سهم، 51 تومان زیان داده است. اعداد و ارقامی که برای هیچ سرمایه‌گذاری در این حوزه خوشایند نیست.

در سویی دیگر بر اساس آنچه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سایپا مشخص شد، مدیرعامل این شرکت در حالی افزایش زیان حدود 130 درصدی را نسبت به سال گذشته برای این شرکت ذکر کرد که تا آن زمان حدود 216 درصد قیمت محصولات تولیدی این شرکت افزایش یافته بود.

مرور وضعیت دو خودرو ساز بزرگ کشور که هر کدام به عنوان یکی از ابربنگاه‌های صنعتی مورد توجه قرار می‌گیرند دو جنبه داشته است.

شرایط غیر قابل پذیرش فعلی از سویی افزایش قیمت محصولات آن‌ها موجب فشار بر مصرف‌کننده و کم شدن سهم اقشار کم درآمد از بازار خودرو شده  و از طرفی دیگر با زیان‌ده شدن سهام این شرکت‌ها، بخش زیادی از سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه را متضرر کرده است. 

پاسخ به این سوال که چه اقداماتی در زیرمجموعه این شرکتها انجام می‌شود و کارنامه غیر قابل دفاع اقتصادی انها متاثر از چه تصمیماتی است منوط به ورود جدی و همه جانبه موضوعی دولت مردمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از دولت مردمی و در جریان قرار دادن مردم و رسانه‌ها از سوی دستگاههای مسئول است تا یک بار برای همیشه مردمی که محکوم به استفاده از خودروهای بی کیفیت و گران و از دست دادن سرمایه اشان در بازار بورس هستند بدون هیچگونه پرده پوشی در جریان وضعیت مدیریتی و اقتصادی دو ابر کارخانه زیان سازی مستمر قرار بگیرند.


اخبار مرتبط
تحول در خودرو سازی در دو سال آینده
یکشنبه 1400/08/16 ساعت 17:08
تحول در خودرو سازی در دو سال آینده
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا دو سال آینده شاهد صنعتی به‌روز با تولیداتی با مصرف سوخت پایین و باکیفیت خواهیم بود.
وضعیت نامطمئن بورس و الزامات تحقق ثبات در بازار سرمایه
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 20:46
نورنیوز بررسی کرد؛
وضعیت نامطمئن بورس و الزامات تحقق ثبات در بازار سرمایه
بازگشت اعتماد به بازار سرمایه تنها در گرو حمایت از بورس نیست بلکه شفاف بودن برنامه بلند مدت و چگونگی نظارت بر بازیگران حقوقی بازار است که می‌تواند بورس را درمان کند.
اینفوگرافی: نکات طلایی برای معاملات پرسود در بورس
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 18:34
اینفوگرافی: نکات طلایی برای معاملات پرسود در بورس
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 13:43
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
مجلس شورای اسلامی این روزها در کنار تلاش برای آزادسازی واردات خودرو، ظاهرا خصوصی‌سازی خودروسازان را هم دنبال می‌کند.
قیمت محصولات 'گروه خودرو سازی سایپا
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 15:09
قیمت محصولات 'گروه خودرو سازی سایپا
جدید ترین قیمت خودروهای تولید داخل را در تابلوی نورنیوز ببینید.
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو
شنبه 1400/07/24 ساعت 14:32
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو
نتایج قرعه کشی فروش فوق العاده محصولات ایران خودرو که امروز صبح حضور نهادهای نظارتی برگزار شد، اعلام شده است.
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 14:14
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو
جدیدترین قیمت خودروهای تولید داخل را در نورنیوز مشاهده کنید.
خودروهای پرنده از رویا تا واقعیت!
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 13:06
خودروهای پرنده از رویا تا واقعیت!
تحلیلگران معتقدند خودروهای پرنده از چند سال دیگر به‌صورت تجاری و همگانی در دسترس خواهند بود. با این حال اما به سیاق هر پدیده تازه و نوظهوری، پرواز و سفر با خودروهای پرنده هم نیازمند وضع قوانین و مقررات خاص خودش است و این موضوع به دغدغه مهمی برای دولت‌ها، قانون‌گذاران و البته شرکت‌های فعال در این عرصه تبدیل شده است.
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 14:21
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
وزیر اقتصاد 8 ماموریت ویژه به حسین قربان زاده رئیس جدید سازمان خصوصی سازی داده است.
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 10:51
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
شرکت مشاوره الکسی پارتنرز پیش‌بینی می‌کند کمبود ریز تراشه‌ها 7.7 میلیون خودرو از تولید دنیا در 2021 کم کند و 210 میلیارد دلار به درآمد صنعت خودروسازی جهان آسیب برساند.
آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 12:24
آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟
میزان ترافیک تعریف‌شده یا حجم، برای سرویس‌ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت عنوان آستانه مصرف منصفانه (FUP) تعیین می‌شود و سقف تعرفه هر گیگابایت اضافه ترافیک بین‌الملل، 20 هزار ریال تعیین شده است.
‍ خروج 8 هزار میلیارد تومان از ایران توسط یک شرکت کلاهبردارِ هرمی/نقش سینا ولی‌الله در این کلاهبرداری چیست؟
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 23:09
‍ خروج 8 هزار میلیارد تومان از ایران توسط یک شرکت کلاهبردارِ هرمی/نقش سینا ولی‌الله در این کلاهبرداری چیست؟
مدتی است نام شرکتی کلاهبردار و جعلی به نام «یونیک فایننس» از افراد مختلف شنیده می‌شود.
چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 12:07
چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟
رئیس انجمن ملی مطالعات گردشگری لازمه خنثی شدن نقشه‌های دشمنان در راستای ایران‌هراسی را به کار گرفتن هر بیشتر مقوله گردشگری به عنوان یک عامل مؤثر و سازنده در دیپلماسی عمومی که موجبات توسعه ارتباط مردم کشورها با یکدیگر را فراهم می‌سازد، دانست.
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:13
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک با چنان سرعتی در حال رشد است که انتظار می رود درآمد هوش مصنوعی تا سال 2025 به 36.8 میلیارد دلار در سراسر جهان برسد.
بورس‌های دنیا رکورد زدند
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:03
بورس‌های دنیا رکورد زدند
گزارش فدراسیون جهانی بورس ها از کلیات وضعیت بازارها در نیمه‌ی اول سال 2021 میلادی منتشر شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
X
آگهی تبلیغاتی