×
اقتصادی
شناسه خبر : 75671
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 19:36
آیا شکایت سهامداران حقیقی از خودروسازان فرجامی خواهد داشت؟

آیا شکایت سهامداران حقیقی از خودروسازان فرجامی خواهد داشت؟

افزایش قیمت محصولات خودرو سازان داخلی ضمن فشار بر مصرف‌کنندگان و کم شدن سهم اقشار کم درآمد از بازار خودرو نتوانسته از زیان‌ده شدن سهام این شرکت‌ها جلوگیری کند و بخش زیادی از سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه رانیز متضرر کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: خبر مربوط به شکایت سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو دیزل از مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت و مدیرعامل ایران خودرو حاکی از آن است که این شکایت می‌تواند چالش‌های صنعت خودرو سازی را شفاف‌تر کرده و ضرورت های مربوط به بازنگری جدی در شیوه مدیریت این شرکتها را جدی تر  کند. 

در خبرها آمده است، تعدادی از سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو دیزل که با نماد خاور در بازار سرمایه حضور دارد، طی تماس با برخی رسانه‌ها از ثبت شکایت خود از مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت و مدیرعامل ایران خودرو به عنوان سهامدار عمده شرکت مذکور در اداره رسیدگی به شکایات و حمایت‌های حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران و اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، خبر داده‌اند.

علت شکایت ثبت شده توسط سهامداران حقیقی شرکت ایران خودرو در رسانه‌ها، زیان سنگین و سلب مالکیت از سهامداران حقیقی عنوان شده که برای داوری درباره آن باید منتظر نظر مراجع ذی‌ربط ماند. لازم است کلیه اقدامات صورت گرفته توسط مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت در حوزه مدیریتی و اجرایی نیز تشریح شود تا بتوان به شرح و تحلیل این اتفاق پرداخت. 

نابسامانی بازار خودرو و همچنین شیوه مدیریت دو شرکت بزرگ خودرو ساز داخلی که سهم اصلی در بازار خودرو کشور را در اختیار دارند،ضرورت بازبینی جدی در این صنعت پر حاشیه را اجتناب ناپذیر کرده است.

گزارش‌های  مجمع عمومی سالانه ایران‌ خودرو که در تیرماه سال‌گذشته منتشر شد حاکی از این بود که زیان خالص این بنگاه اقتصادی نسبت به سال گذشته سه برابر یعنی 15 هزار میلیارد تومان شده است.

به عبارتی نماد‌های خودرو نه تنها مانند سایر صنایع و بنگاه‌های عرضه شده بورسی، سودآوری نداشتند، بلکه باعث افزایش بدهی‎ها نیزشده است، تا حدی که میزان بدهی شرکت مذکور بیش از 65 هزار میلیارد تومان عنوان شده است.

طبق گزارش‌های منتشر شده، زیان خالص ایران خودرو در سال مالی 99 به رقم 15 هزار و 505 میلیارد تومان رسیده که نشان از افزایش زیان 195 درصدی این شرکت نسبت به سال مالی قبل دارد، این بدین معنی است که ایران خودرو در سال 99 به ازای هر سهم، 51 تومان زیان داده است. اعداد و ارقامی که برای هیچ سرمایه‌گذاری در این حوزه خوشایند نیست.

در سویی دیگر بر اساس آنچه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سایپا مشخص شد، مدیرعامل این شرکت در حالی افزایش زیان حدود 130 درصدی را نسبت به سال گذشته برای این شرکت ذکر کرد که تا آن زمان حدود 216 درصد قیمت محصولات تولیدی این شرکت افزایش یافته بود.

مرور وضعیت دو خودرو ساز بزرگ کشور که هر کدام به عنوان یکی از ابربنگاه‌های صنعتی مورد توجه قرار می‌گیرند دو جنبه داشته است.

شرایط غیر قابل پذیرش فعلی از سویی افزایش قیمت محصولات آن‌ها موجب فشار بر مصرف‌کننده و کم شدن سهم اقشار کم درآمد از بازار خودرو شده  و از طرفی دیگر با زیان‌ده شدن سهام این شرکت‌ها، بخش زیادی از سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه را متضرر کرده است. 

پاسخ به این سوال که چه اقداماتی در زیرمجموعه این شرکتها انجام می‌شود و کارنامه غیر قابل دفاع اقتصادی انها متاثر از چه تصمیماتی است منوط به ورود جدی و همه جانبه موضوعی دولت مردمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از دولت مردمی و در جریان قرار دادن مردم و رسانه‌ها از سوی دستگاههای مسئول است تا یک بار برای همیشه مردمی که محکوم به استفاده از خودروهای بی کیفیت و گران و از دست دادن سرمایه اشان در بازار بورس هستند بدون هیچگونه پرده پوشی در جریان وضعیت مدیریتی و اقتصادی دو ابر کارخانه زیان سازی مستمر قرار بگیرند.


اخبار مرتبط
تحول در خودرو سازی در دو سال آینده
یکشنبه 1400/08/16 ساعت 17:08
تحول در خودرو سازی در دو سال آینده
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا دو سال آینده شاهد صنعتی به‌روز با تولیداتی با مصرف سوخت پایین و باکیفیت خواهیم بود.
وضعیت نامطمئن بورس و الزامات تحقق ثبات در بازار سرمایه
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 20:46
نورنیوز بررسی کرد؛
وضعیت نامطمئن بورس و الزامات تحقق ثبات در بازار سرمایه
بازگشت اعتماد به بازار سرمایه تنها در گرو حمایت از بورس نیست بلکه شفاف بودن برنامه بلند مدت و چگونگی نظارت بر بازیگران حقوقی بازار است که می‌تواند بورس را درمان کند.
اینفوگرافی: نکات طلایی برای معاملات پرسود در بورس
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 18:34
اینفوگرافی: نکات طلایی برای معاملات پرسود در بورس
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 13:43
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
مجلس شورای اسلامی این روزها در کنار تلاش برای آزادسازی واردات خودرو، ظاهرا خصوصی‌سازی خودروسازان را هم دنبال می‌کند.
قیمت محصولات 'گروه خودرو سازی سایپا
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 15:09
قیمت محصولات 'گروه خودرو سازی سایپا
جدید ترین قیمت خودروهای تولید داخل را در تابلوی نورنیوز ببینید.
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو
شنبه 1400/07/24 ساعت 14:32
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو
نتایج قرعه کشی فروش فوق العاده محصولات ایران خودرو که امروز صبح حضور نهادهای نظارتی برگزار شد، اعلام شده است.
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 14:14
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو
جدیدترین قیمت خودروهای تولید داخل را در نورنیوز مشاهده کنید.
خودروهای پرنده از رویا تا واقعیت!
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 13:06
خودروهای پرنده از رویا تا واقعیت!
تحلیلگران معتقدند خودروهای پرنده از چند سال دیگر به‌صورت تجاری و همگانی در دسترس خواهند بود. با این حال اما به سیاق هر پدیده تازه و نوظهوری، پرواز و سفر با خودروهای پرنده هم نیازمند وضع قوانین و مقررات خاص خودش است و این موضوع به دغدغه مهمی برای دولت‌ها، قانون‌گذاران و البته شرکت‌های فعال در این عرصه تبدیل شده است.
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 14:21
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
وزیر اقتصاد 8 ماموریت ویژه به حسین قربان زاده رئیس جدید سازمان خصوصی سازی داده است.
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 10:51
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
شرکت مشاوره الکسی پارتنرز پیش‌بینی می‌کند کمبود ریز تراشه‌ها 7.7 میلیون خودرو از تولید دنیا در 2021 کم کند و 210 میلیارد دلار به درآمد صنعت خودروسازی جهان آسیب برساند.
آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 12:24
آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟
میزان ترافیک تعریف‌شده یا حجم، برای سرویس‌ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت عنوان آستانه مصرف منصفانه (FUP) تعیین می‌شود و سقف تعرفه هر گیگابایت اضافه ترافیک بین‌الملل، 20 هزار ریال تعیین شده است.
‍ خروج 8 هزار میلیارد تومان از ایران توسط یک شرکت کلاهبردارِ هرمی/نقش سینا ولی‌الله در این کلاهبرداری چیست؟
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 23:09
‍ خروج 8 هزار میلیارد تومان از ایران توسط یک شرکت کلاهبردارِ هرمی/نقش سینا ولی‌الله در این کلاهبرداری چیست؟
مدتی است نام شرکتی کلاهبردار و جعلی به نام «یونیک فایننس» از افراد مختلف شنیده می‌شود.
چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 12:07
چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟
رئیس انجمن ملی مطالعات گردشگری لازمه خنثی شدن نقشه‌های دشمنان در راستای ایران‌هراسی را به کار گرفتن هر بیشتر مقوله گردشگری به عنوان یک عامل مؤثر و سازنده در دیپلماسی عمومی که موجبات توسعه ارتباط مردم کشورها با یکدیگر را فراهم می‌سازد، دانست.
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:13
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک با چنان سرعتی در حال رشد است که انتظار می رود درآمد هوش مصنوعی تا سال 2025 به 36.8 میلیارد دلار در سراسر جهان برسد.
بورس‌های دنیا رکورد زدند
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:03
بورس‌های دنیا رکورد زدند
گزارش فدراسیون جهانی بورس ها از کلیات وضعیت بازارها در نیمه‌ی اول سال 2021 میلادی منتشر شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
X
آگهی تبلیغاتی