×
فرهنگی
شناسه خبر : 75669
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 13:54

بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران

در کشورهای مختلف موضوع حمایت ویژه از ایثارگران و تامین متناسب نیازهایشان در زمره اولویت های اصلی حکومتها بوده و به تناسب سطح ترقی و توسعه یافته گی این کشورها میزان ارائه خدمات به ایثارگران نیز افزایش می یابد.

نورنیوز - گروه جامعه: در نظر گرفتن تمهیدات قانونی برای آنان که به خاطر سعادت عمومی ایثار کرده اند تکلیفی ملی و اعتقادی در حکمرانی خوب است.

تصویب قوانین درزمینه رسیدگی و حمایت از رزمندگان وبازماندگان جنگ ها درتمام دنیا امری متداول ومعمول است.

درکشورهایی همچون تاجیکستان، ترکمنستان، هند، کره جنوبی و شمالی، لیبی، کویت، کوبا، کانادا، آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه و کشورهای دیگر امتیازهای خاصی به ایثارگران به تناسب نیازهایشان در نظر گرفته شده است که البته هرچه این کشورها مترقی تر و توسعه یافته تر باشند میزان ارائه این خدمات نیز افزایش می یابد.

ایران نیز به عنوان کشوری که هشت سال درگیر جنگی تحمیلی بود٬ با تاسیس نهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای حمایت از خانواده شاهد و ایثارگران، در این راه گام برداشته است.

در جمهوری اسلامی ایران، قانونگذار برای حل  مشکلات و احقاق حقوق ایثارگران مسیرهای شفافی را مشخص کرده است.

نهادبنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان نهاد قانونی متولی امور ایثارگران، علاوه بر موارد خاص و ویژه درخصوص خانواده شهدا و ایثارگران به‌صورت عام به‌ عنوان وکیل برای دفاع و استیفای این عزیران  در دعاوی مربوطه  مسئولیت دارد.

بر این اساس بنیاد موظف است بنابه درخواست جامعه هدف برای تحقق حقوق قانونی آنان در مراجع قضایی حضور یابد و به دفاع و استیفای حقوق آنان بپردازد.

در اسناد بالادستی شامل سیاست‌های کلی نظام هم، قوه قضائیه به ایجاد سازوکارهای مناسب برای حمایت قضایی و صیانت و حفاظت از حریم ایثارگری ملزم شده است.

در ماده ۵۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز که در سال ۱۳۹۱ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌تصویب رسید؛ آمده است: وزارت دادگستری با همکاری قوه قضائیه نسبت به ارائه خدمات حمایت قضایی به خانواده شاهد، جانبازان ۲۵درصد و بالاتر و آزادگان در مراجع قضایی برای دفاع و استیفای حقوق آنان اقدام نماید.

برابر تبصره یک این ماده، هزینه ارائه خدمات حمایت قضایی از محل اعتبارات مصوب بنیاد تأمین و پرداخت می‌شود.

اگرچه آحاد شهروندان در برابر قانون یکسان بوده و از حقوق برابر برخوردار هستند لیکن حمایت و معاضدت قضایی نسبت به گروهی از جامعه که بدون هیچ چشمداشتی در سخت ترین شرایط از جان و هستی و سلامتی خود برای دفاع از کشور و امنیت هموطنان خود گذشتند،تکلیفی ملی و نماد پاسداشت ایثارگری در جامعه است.


اخبار مرتبط
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 17:48
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است.
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 12:48
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
بانک مرکزی امروز (دوشنبه، 19 مهر ماه) نرخ رسمی 46 ارز عمده و اصلی را اعلام کرد. براین اساس نرخ رسمی 19 ارز کاهش و نرخ رسمی 15 ارز افزایش یافت. همچنین نرخ رسمی 12 ارز ثابت ماند.
افشای چندهزار کودک آزاری در کلیسای کاتولیک
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 17:15
افشای چندهزار کودک آزاری در کلیسای کاتولیک
یک کمیسیون که از سال 2018 موضوع بررسی سوء استفاده جنسی در کلیسای کاتولیک فرانسه را مورد بررسی قرار داده است می‌گوید: در هفتاد سال گذشته هزاران کودک آزار در این دستگاه فعالیت می کرده اند.
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 14:21
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
وزیر اقتصاد 8 ماموریت ویژه به حسین قربان زاده رئیس جدید سازمان خصوصی سازی داده است.
نخست وزیر کشور مالی: فرانسه ما را رها کرد
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 11:19
نخست وزیر کشور مالی: فرانسه ما را رها کرد
نخست وزیر مالی، فرانسه را به رها کردن کشورش متهم کرد.
انتقاد نماینده دائم کشورمان در  وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 23:52
انتقاد نماینده دائم کشورمان در وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، طی سخنانی در شصت و پنجمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی، از رویکردهای دوگانه در جریان قرارداد آمریکا و انگلیس برای فروش زیردریایی نظامی با سوخت هسته ای بالای 90 درصد به استرالیا، انتقاد کرد.
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:34
«مهدی صالحی»
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
دبیر انجمن ویرایش و درست‌نویسی در واکنش به ورود زبان «آلمانی» و «فرانسه» به مدارس نوشت: در دو دولت گذشته آموزش زبان فارسی در مدارس نیز از صدر و قدر افتاده بود.
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:34
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در نشست چند جانبه بغداد در نیویورک با بیان اینکه ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم، گفت: ایران همواره بر گفت‌ وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است.
لبنان چگونه می‌تواند ثروت دریایی خود را از چنگ اسرائیل خارج کند؟
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:30
لبنان چگونه می‌تواند ثروت دریایی خود را از چنگ اسرائیل خارج کند؟
یک تحلیلگر برجسته لبنانی با هشدار درباره ازدست‌رفتن حقوق لبنان در منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی به چندین راهکار برای جلوگیری از این امر اشاره کرد.
جایگاه مجهول فرانسه‌ی ناتوان در بلوک‌بندی‌های جدید قدرت!
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 19:14
نورنیوز بررسی کرد؛
جایگاه مجهول فرانسه‌ی ناتوان در بلوک‌بندی‌های جدید قدرت!
راهبرد جدید آمریکا قائل به پذیرش یک اروپای واحد قدرتمند نیست، لذا فرانسه‌ای که بر خلاف میل کاخ سفید همچنان رویای اروپای واحد به رهبری خود را در سر می‌پروراند در بلوک‌بندی جدید قدرت در نظام بین‌الملل، جایگاه موثری در کنار لندن و واشینگتن نخواهد داشت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(4) - ارمنستان (0) | نبرد سرنوشت‌ساز در انتخابی جام جهانی 2026
انگلیس(1) - آندورا(0) | تیم هری کین آماده دیدار با آندورا در مقدماتی جام جهانی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
X
آگهی تبلیغاتی