×
سیاسی
شناسه خبر : 75646
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 15:20

نورنیوز بررسی کرد؛

پروتکل الحاقی و تهدیدهای آمریکا برای امنیت جهان

ادعای بایدن درباره تلاش برای اجرای پروتکل الحاقی توسط همه کشورها بیشتر به یک طنز تلخ شباهت دارد چرا که آمریکا خود بزرگترین ناقض قوانین آژانس و زمینه‌ساز بحران هسته‌ای در جهان است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پیام خود به مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از همه کشورها خواسته بود پروتکل الحاقی را اجرا کنند! 

او افزوده بود: با همین هدف، آمریکا همچنان به دنبال بازگشت متقابل با ایران به برجام و خلع کامل سلاح هسته‌ای در شبه جزیره کره است. 

بایدن با این ادعاها در حالی تلاش کرده آمریکا را حامی امنیت و قوانین بین‌الملل معرفی کند که: 

نخست؛ آمریکا نه تنها اقدامی برای نابودسازی هزاران کلاهک هسته‌ای خود از جمله 200 کلاهک هسته‌ای مستقر در اروپا صورت نداده بلکه 700 میلیارد دلار برای بهینه‌سازی این تسلیحات اختصاص داده که نقض کامل قوانین آژانس، پروتکل الحاقی و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای است. 

آمریکا با برهم زدن توافقات گذشته با روسیه مبنی بر کاهش تسلیحات هسته‌ای عملا زمینه‌ساز رقابت جدید هسته‌ای در جهان شده است. البته نباید فراموش کرد که آمریکا تنها استفاده کننده از بمب هسته‌ای علیه مردم است که جنایتی بزرگ را در ژاپن رقم زده و همچنان از عذرخواهی در قبال این جنایت خودداری کرده است.

دوم؛ متحدان اروپایی آمریکا از جمله انگلیس و فرانسه رسما از نوسازی و حتی افزایش کلاهک‌های هسته‌ای خود خبر داده‌اند حال آنکه آمریکا هیچ اقدامی برای مقابله با این رفتار صورت نداده است.

سوم؛ آمریکا همواره به حمایت از پنهان‌کاری هسته‌ای رژیم صهیونیستی پرداخته و حتی اجازه بازرسی و اقدام عملی آژانس درباره مراکز هسته‌ای این رژیم را نداده است حال آنکه رژیم صهیونیستی با دهها کلاهک هسته‌ای تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه و جهان است. 

چهارم؛ به اذعان آژانس تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و تحت نظارت آژانس بوده و لذا جوسازی ضد ایرانی بایدن یک دروغ و فریب کاری است. 

پنجم؛ بایدن در حالی ادعای تعامل در خصوص برجام را دارد که این کشور همچنان همان سیاست تحریم و تهدید را اجرا می‌کند و حاضر به لغو تحریم‌ها نیست و حتی با کارشکنی‌ زمینه‌ساز انحراف آژانس از رویکرد فنی به رویکرد غیرسازنده سیاسی در قبال ایران شده است. 

ششم؛ آمریکا در اقدامی ناقض تمام تعهدات بین‌المللی و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای، در کنار انگلیس متعهد به تسلیح استرالیا به زیردریایی هسته‌ای شده است، اقدامی که در کنار ایجاد رقابت هسته‌ای در جهان زمینه‌ساز ناامنی و بحران امنیتی در جهان خواهد شد. 

 با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که ادعای بایدن درباره تلاش برای اجرای پروتکل الحاقی توسط همه کشورها بیشتر به یک طنز تلخ شباهت دارد چرا که آمریکا خود بزرگترین ناقض قوانین آژانس و زمینه‌ساز بحران هسته‌ای در جهان است. 

 نکته مهم آنکه سابقه تاریخی آمریکا در استفاده از بمب هسته‌ای در ژاپن و بسیاری از مناطق جهان که به کشتار هزارن انسان بی‌گناه منجر شده است در کنار رفتار آمریکا در تروریسم‌پروری و نیز اقدام اخیر در خروج غیرمسئولانه این کشور از افغانستان، بیانگر غیر قابل اعتماد بودن این کشور و احتمال استفاده آن از تسلیحات هسته‌ای است لذا اجماع جهانی برای مقابله با تهدیدات آمریکا علیه جهان از جمله در حوزه هسته‌ای امری مهم برای تحقق امنیت و ثبات بین‌الملل خواهد بود.


اخبار مرتبط
لوموند: رقابت سیاسی، ایده توزیع عادلانه واکسن را بر هم زده است
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 15:04
لوموند: رقابت سیاسی، ایده توزیع عادلانه واکسن را بر هم زده است
در برابر کووید-19، دفاع از جهان ثروتمند به معنای سازماندهی دفاع از کشورهای با درآمد کم یا متوسط است. آلن فراشون، سرمقاله نویس «لوموند» با ابراز تاسف می گوید که ما در آن قرار نداریم.
بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در محکومیت حادثه تروریستی در مسجد قندهار افغانستان
شنبه 1400/07/24 ساعت 19:53
بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در محکومیت حادثه تروریستی در مسجد قندهار افغانستان
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در بیانیه ای حادثه تروریستی در مسجد فاطمیه در قندهار را محکوم کرد.
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 10:51
زیان 210 میلیارد دلاری صنعت خودروسازی جهان
شرکت مشاوره الکسی پارتنرز پیش‌بینی می‌کند کمبود ریز تراشه‌ها 7.7 میلیون خودرو از تولید دنیا در 2021 کم کند و 210 میلیارد دلار به درآمد صنعت خودروسازی جهان آسیب برساند.
مبارزه با تروریسم و حقی که ایران از آن کوتاه نخواهد آمد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 12:35
نورنیوز بررسی کرد؛
مبارزه با تروریسم و حقی که ایران از آن کوتاه نخواهد آمد
علاوه بر مشروع بودن حمله ایران به گروهک‌های تروریستی و لزوم پای‌بندی همسایگان ایران به اصل حسن هم‌جواری، اخراج آمریکا از منطقه مولفه‌ای مهم برای رسیدن تمام همسایگان به امنیت پایدار و حق مسلم آنها برای حذف ریشه تروریسم از منطقه است.
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:27
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
وزیر دفاع در واکنش به ‌یاوه‌گویی‌های سران رژیم صهیونیستی با بیان اینکه پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز داد، گفت: قدرت‌های پوشالی به جز یاوه‌گویی و اتهام‌زنی کار دیگری ندارند.
بیت‌کوین با چهار درصد ریزش به به 45 هزار دلاری رسید
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:24
بیت‌کوین با چهار درصد ریزش به به 45 هزار دلاری رسید
قیمت بیت‌کوین، مهم‌ترین رمزارز جهان، در معاملات امروز، دوشنبه، دوباره با سقوط سنگینی روبرو شد و قیمت رمزارزهای دیگر را هم با خود پایین کشید.
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 10:44
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
در حالی که مردم در سراسر جهان با تغییر سبک زندگی، معضلی به نام چاقی را تجربه می کنند، تصور بیشتر آنها این است که اتخاذ یک رژیم غذایی فقیر و سبک زندگی بی حرکت، منجر به افزایش وزن در آنها شده است.
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
شنبه 1400/06/27 ساعت 17:21
نورنیوز بررسی کرد؛
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
رفتار آمریکا و انگلیس در تقویت برنامه‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای استرالیا، سندی بر سیاسی‌کاری و پرونده‌سازی‌های واهی آنها برای سایر کشورها است که با استانداردهای دوگانه و بر اساس منافع آمریکا تعریف شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرتغال(3) - ارمنستان (0) | نبرد سرنوشت‌ساز در انتخابی جام جهانی 2026
انگلیس(1) - آندورا(0) | تیم هری کین آماده دیدار با آندورا در مقدماتی جام جهانی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
X
آگهی تبلیغاتی