×
فرهنگی
شناسه خبر : 75637
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 12:24
آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟

آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟

میزان ترافیک تعریف‌شده یا حجم، برای سرویس‌ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت عنوان آستانه مصرف منصفانه (FUP) تعیین می‌شود و سقف تعرفه هر گیگابایت اضافه ترافیک بین‌الملل، 20 هزار ریال تعیین شده است.

نورنیوز-گروه جامعه: یکی از وعده‌هایی که در سال‌های گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داده شده بود، تبدیل اینترنت ثابت حجمی به غیرحجمی با مصرف منصفانه بود. با انتشار مصوبه جدید سرویس‌های پرسرعت غیرحجمی و البته مبتنی بر یک مصرف منصفانه که درواقع سقف این حجم توسط هریک از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت تعیین می‌شد، شرکت‌ها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکین برسانند.

البته تلاش برای کاهش قیمت اینترنت در ایران در شرایطی است که کارشناسان عقیده دارند اکنون بحث فروش پهن‌باند در برخی کشورها به سمت رایگان شدن می‌رود و هزینه دسترسی به پهنای باند اینترنت در اکثر کشورها در حال کاهش است. درآمد اپراتورها هم در دنیا به سمتی می‌رود که بر اساس ارائه‌ی خدمات حاصل شده باشد و نه فروش پهنای باند، به همین دلیل بود که ارائه اینترنت از حجم به سرعت تغییر یافت.

آستانه مصرف منصفانه چیست؟

خدمت اینترنت پرسرعت ثابت، با فناوری‌های مختلفی مانند ADSL، VDSL، FTTH، TD-LTE ارائه می‌شود. براساس مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات میزان ترافیک تعریف‌شده یا حجم، برای سرویس‌ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت عنوان آستانه مصرف منصفانه (FUP) تعیین می‌شود. همچنین در قراردادهای با دوره زمانی بیش از یک ماه، اپراتور در زمان عقد قرارداد، نحوه دسترسی مشترک به حجم ترافیک سرویس (کل حجم به صورت یکجا در ابتدای دوره یا با تقسیم‌بندی ماهانه) را به مشترک اطلاع‌رسانی می‌کند.

در صورتی که میزان ترافیک سرویس مشترک، تا سقف آستانه استفاده منصفانه ماهانه به پایان برسد، بر اساس مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتور باید سرعت کاربر را تا حداقل سرعت 128 کیلوبیت‌برثانیه کاهش دهد. همچنین مشترک می‌تواند با خرید حجم ترافیک اضافه تا پایان مدت قرارداد از سرویس خود با سرعت خریداری‌شده، استفاده کند. اپراتور موظف است حجم اضافه خریداری شده مشترک را به ماه‌های بعد و در طول مدت قرارداد انتقال دهد.

تعرفه فروش حجم اضافه

سقف تعرفه هر گیگابایت ترافیک بین‌الملل (سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که روی سرور خارجی فعال هستند)، 20 هزار ریال تعیین شده که براساس مصوبه 251 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ارایه‌دهنده خدمت موظف است سقف تعرفه ترافیک داخلی (سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که روی سرورهای داخلی اجرا شده‌اند) را 50 درصد سقف تعرفه ترافیک بین‌الملل محاسبه کند. کاربران می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی icip.ito.gov.ir و انتخاب بخش فهرست تعرفه ترجیحی، سایت‌هایی که ترافیک آنها داخلی و به صورت نیم‌بها محاسبه می‌شود را مشاهده کنند.

 

ایسنا


اخبار مرتبط
تسلیت رهبر معظم انقلاب به خانواده نوجوان ایذه‌ای
شنبه 1400/07/03 ساعت 12:42
تسلیت رهبر معظم انقلاب به خانواده نوجوان ایذه‌ای
در تماسی از دفتر رهبر انقلاب اسلامی با خانواده علی لندی نوجوان غیور ایذه‌ای، مراتب تسلیت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابلاغ و با این خانواده داغدیده همدردی شد.
آیا شکایت سهامداران حقیقی از خودروسازان فرجامی خواهد داشت؟
پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 19:36
آیا شکایت سهامداران حقیقی از خودروسازان فرجامی خواهد داشت؟
افزایش قیمت محصولات خودرو سازان داخلی ضمن فشار بر مصرف‌کنندگان و کم شدن سهم اقشار کم درآمد از بازار خودرو نتوانسته از زیان‌ده شدن سهام این شرکت‌ها جلوگیری کند و بخش زیادی از سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه رانیز متضرر کرده است.
تعلیق پروانه وکالت در آمریکا به دلیل سعی در انحراف افکار عمومی نسبت به واقعیت پرونده
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 15:03
علی بهادری جهرمی
تعلیق پروانه وکالت در آمریکا به دلیل سعی در انحراف افکار عمومی نسبت به واقعیت پرونده
پروانه وکالت رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تعلیق شد؛ دادگاه ایالتی نیویورک رفتار جولیانی را خطری برای مصالح عمومی تشخیص داده و پروانه وکالت این وکیل پرسابقه را تعلیق کرده است.
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 22:47
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
این میزگرد تحلیلی با حضور کیان عبداللهی سردبیر خبرگزاری تسنیم، صادق امامی دبیر بین‌الملل روزنامه فرهیختگان و محمد قادری سردبیر نورنیوز برگزار شد.
دلایل قطع بیمه بی‌کاری و راه‌کار برقراری مجدد آن
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:35
نورنیوز بررسی کرد؛
دلایل قطع بیمه بی‌کاری و راه‌کار برقراری مجدد آن
بیمه بی‌کاری مقرری است که از جانب دولت برای افراد بی‌کار در نظر گرفته شده و دریافت آن تابع شرایطی است که در صورت عدم رعایت آن، منجر به قطع بیمه بی‌کاری خواهد شد.
وصیت‌نامه «کامل و قابل اجرا» چه شرایطی دارد؟
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 11:37
نورنیوز بررسی کرد؛
وصیت‌نامه «کامل و قابل اجرا» چه شرایطی دارد؟
هر فردی تنها تا میزان یک سوم اموالش را می‌تواند قبل از فوتش وصیت کند و اگر میزان وصیت بیش از آن شد، ورثه متوفی مختار به پذیرش یا عدم پذیرش مقدار مازاد بر یک سوم هستند.
دانشجویان از سیستم دانشگاهی چه توقعاتی دارند؟
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 15:30
دانشجویان از سیستم دانشگاهی چه توقعاتی دارند؟
دانشجویان، امیدهای آینده هر مملکتی هستند که بایستی با هدایت صحیح سیستم دانشگاهی، بتوانند پتانسیل‌های خود را به منصه ظهور رسانده و نقش خود را در پیشرفت کشور ایفا کنند. محققان در پژوهشی جدید، نقش توجه ویژه به انتظارات اخلاقی این جوانان آینده‌ساز را از سیستم دانشگاهی بررسی کرده‌اند.
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:13
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک با چنان سرعتی در حال رشد است که انتظار می رود درآمد هوش مصنوعی تا سال 2025 به 36.8 میلیارد دلار در سراسر جهان برسد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مصرف گاز در بخش خانگی به 72 درصد رسید؛ افزایش 100 میلیون مترمکعبی در چهار روز
تراکتور 0 - پرسپولیس 0 | جدال 6 ساله در جام حذفی +گزارش زنده
درخواست کمک مادورو از ارتش کلمبیا
ستاره پرسپولیس از بلیط دیدار با تراکتور حذف شد
مرگ دردناک دو جوان در پی حادثه سقوط خودرو در سد دز
اقدام جنجالی کاخ سفید: ممنوعیت ورود هواداران ایران و سه کشور دیگر به آمریکا
معیشت در محاصره قیمت‌ها
تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد نصب شد
پاکستان: به نیروی بین‌المللی غزه نمی‌پیوندیم؛ مسائل کارائیب باید مسالمت‌آمیز حل شود
قالیباف: نحوه اجرای کالابرگ هفته آینده بررسی می‌شود
احزاب مخالف، نخست‌وزیر ژاپن را در مورد تایوان تحت فشار گذاشتند
دیدار مقامات واشنگتن و مسکو در خاک آمریکا در جهت پایان یافتن جنگ اوکراین
آماده‌باش بیش از 25 هزار نیروی عملیاتی هلال‌احمر برای زمستان
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
بن‌بست واشنگتن در تشکیل نیروی «تثبیت‌کننده» غزه
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
X
آگهی تبلیغاتی