×
سیاسی
شناسه خبر : 75635
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 11:48
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل

درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل

سخنگوی سازمان ملل گفت که طالبان در نامه‌ای خواستار سخنرانی در جریان نشست سالانه مجمع عمومی این سازمان شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: استفان دوچاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، به خبرگزاری فرانسه گفته است، ​ آنتونیو گوترش ، دبیرکل سازمان ملل متحد نامه طالبان را دریافت کرده که در آن خواستار مشارکت در مذاکرات سطوح بالا در این نهاد شده است.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید٬ تاریخ این نامه روز دوشنبه 20 سپتامبر٬ یک روز پیش از آغاز نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل است.

رویترز هم از مشاهده یک نسخه از این نامه خبر داد که در آن طالبان سهیل شاهین، سخنگوی خود در دوحه را به عنوان سفیر جدید افغانستان در سازمان ملل معرفی کرده است.

طبق این گزارش، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه حکومت طالبان این نامه را نوشته و خواستار سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل شده است.

فرهان حق، سخنگوی سازمان ملل هم تایید کرده است که طالبان می‌گویند، محمد غلام اسحاق‌زی، سفیر فعلی افغانستان، نماینده این کشور نیست و ماموریتش پایان یافته است

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد که در خواست طالبان برای در اختیار گرفتن کرسی افغانستان و سخنرانی در مجمع عمومی به کمیته اعتبارنامه ارسال شده است. این کمیته 9 عضو دارد که ایالات متحده، چین و روسیه از جمله اعضای این کمیته هستند.

به گزارش رویترز، بعید است که این کمیته پیش از دوشنبه آینده، آخرین روز نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، تشکیل شود. بنابراین احتمال کمی وجود دارد که وزیر خارجه طالبان در این نهاد جهانی سخنرانی کند.

در صورتی که سازمان ملل سفیر طالبان بپذیرد، این می‌تواند گامی مهم در تلاش این گروه برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین المللی باشد و چنین تحولی می‌تواند به بازکردن مسیرهای دست‌یابی به منابع مالی به طالبان کمک کند چرا که اقتصاد افغانستان اکنون با مشکل متعددی از جمله فقدان نقدینگی مواجه است.

آنتونیو گوترش هم پیشتر گفته بود، تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین المللی، تنها اهرمی است که کشورهای دیگر می‌توانند با آن برای تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق، به ویژه برای زنان، در افغانستان بر این گروه فشار بیاورند.

تا زمانی که کمیته اعتبارنامه سازمان ملل در خصوص در خواست طالبان تصمیم بگیرد٬ محمد غلام اسحاق‌زی همچنان سفیر افغانستان خواهد بود. او قرار است روز دوشنبه آینده در مجمع عمومی سخنرانی کند.

هنوز مشخص نیست که آیا کشوری به این نامه طالبان اعتراض خواهد کرد یا نه.

گروه طالبان در مرداد ماه سال جاری توانست به سرعت تمامی ولایت های افغانستان را تصرف کند. نیروهای این گروه همزمان با فرار محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری وقت افغانستان در 24 مردادماه وارد کابل شدند.

به رغم این که بیش از یک‌ماه از استقرار حکومت طالبان بر افغانستان می‌گذارد٬ هنوز هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته است.

 

ایسنا


اخبار مرتبط
تخصیص سهام عدالت به 10 میلیون جامانده در فاز اول
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 13:51
تخصیص سهام عدالت به 10 میلیون جامانده در فاز اول
پورابراهیمی گفت: موافقت دولت برای قبول بار مالی طرح جاماندگان سهام عدالت کافی است و نیازی به ارائه لایحه از سوی دولت ندارد.
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 17:48
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است.
کاهش 30 درصدی تولید خودرو دوگانه‌ سوز
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 12:35
کاهش 30 درصدی تولید خودرو دوگانه‌ سوز
بر اساس گزارشات تولید خودروی گازسوز داخلی بیش از 30 درصد کاهش یافته است.
کمک آمریکا به افغانستان واقعی یا نمایش تبلیغاتی!؟
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 21:48
نورنیوز بررسی کرد؛
کمک آمریکا به افغانستان واقعی یا نمایش تبلیغاتی!؟
رفتارهای آمریکایی‌ها از گذشته تا به امروز نشان می‌دهد که مذاکرات اخیر آنها با طالبان، نه اقدامی در چارچوب کمک به حل بحران‌های افغانستان بلکه صرفا یک نمایش تبلیغاتی است.
کشتار نمازگزاران قندوز و چند نکته
شنبه 1400/07/17 ساعت 15:33
نورنیوز بررسی کرد؛
کشتار نمازگزاران قندوز و چند نکته
حمله تروریستی علیه نمازگزاران مسجد قندوز نتیجه 20 سال اشغالگری غرب است، روندی که تنها با تشکیل هر چه سریع‌تر دولت فراگیر با مشارکت تمام گروه‌ها و جریان‌های افغانستانی پایان خواهد یافت.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم، راهبرد متوازن است
دوشنبه 1400/07/05 ساعت 13:19
در برنامه «کنکاش» مطرح شد؛
راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم، راهبرد متوازن است
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه: سخنرانی آقای رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل، با وجود موضوعات متعدد و زمان محدود، مختصر اما مفید بود.
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:48
نورنیوز بررسی کرد؛
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
آمریکایی‌ها هیچ گام عملی برای اجرای برجام صورت نداده و همچنان همان سیاست‌های تحریمی گذشته را ادامه می‌دهند که طبعا با اصول مذاکراتی ایران یعنی خودداری از مذاکرات فرسایشی و بی‌حاصل مغایرت دارد.
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:34
«مهدی صالحی»
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
دبیر انجمن ویرایش و درست‌نویسی در واکنش به ورود زبان «آلمانی» و «فرانسه» به مدارس نوشت: در دو دولت گذشته آموزش زبان فارسی در مدارس نیز از صدر و قدر افتاده بود.
گزارش توئیتری خطیب زاده از "برنامه فشرده" وزیر خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:11
گزارش توئیتری خطیب زاده از "برنامه فشرده" وزیر خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل
سخنگوی وزارت امور خارجه گزارشی از برنامه کاری و دیدارهای وزیر امور خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد.
تبعات دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:46
تبعات دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا
هزینه 2 دهه اشغالگری آمریکا و حضور نظامی در افغانستان اینک بر دوش مردم این کشور جنگ زده قرار گرفته است. اگر چه دولت «جو بایدن» همواره از تصمیم خود در زمینه خروج غیرمسوولانه از افغانستان حمایت می کند اما بی تردید پیامدهای بحران افغانستان تا مدت‌ها دامن دولت او را خواهدگرفت.
رییس کل سازمان خصوصی سازی منصوب شد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:58
رییس کل سازمان خصوصی سازی منصوب شد
حسین قربانزاده با حکم وزیر اقتصاد به سمت معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان خصوصی سازی کشور منصوب شد.
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 10:05
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
سوئیس امروز میزبان کنفرانسی با حضور دبیرکل سازمان ملل و رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ است به این امید که دست کم 600 میلیون دلار کمک بشردوستانه برای رفع نیازهای اولیه مردم افغانستان جمع شود.
باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 17:04
نورنیوز بررسی کرد؛
باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان
آمریکا که در نشست‌های پیشین درباره افغانستان با ادعای کمک‌های بشردوستانه هزینه‌های اشغال‌گری را تامین می‌کرد اکنون پس از اخراج بر آن است تا به نام پناه‌جویان افغان و امدادرسانی، درآمدهای جدیدی را کسب کند.
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:12
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: همچون ۴۰ سال گذشته پشتیبان مردم افغانستان و خواست و اراده آنها هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
افزایش سطح هشدار در اراضی اشغالی از ترس حملات موشکی
پژوهش ایرانی با حمایت بنیاد علم ایران در مسیر درمان آلزایمر
نتانیاهو زیر تیغ انتقادات داخلی پس از حملات موشکی ایران
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به شهرهای ایران؛ پاسخ شدید تر ایران در راه است
صداوسیما برای ملی‌بودن به جراحی نیاز دارد
جزئیات حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی
اوپن‌ای‌آی از قابلیت جدید امنیتی چت‌جی‌پی‌تی رونمایی کرد
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت/پاسخ حزب الله به تجاوزات + فیلم
4 علامت اولیه سرطان روده بزرگ که نباید نادیده بگیرید
پشت‌پرده تماس ترامپ با نتانیاهو پس از حمله موشکی ایران
دستور امنیتی سفارت آمریکا در اسرائیل به کارکنان و خانواده‌ها
سه عامل اصلی سرفه‌های شایع از نگاه متخصصان + راه درمان
زلزله بزرگ در فیلیپین؛ جزئیات اولیه از زمین‌لرزه 8.2 ریشتری
واکنش اسرائیل به پاسخ موشکی ایران؛ محاصره غزه تشدید شد
واکنش حزب‌الله به حمله اسرائیل؛ مقاومت ادامه دارد
میکروربات‌های زیستی برای ترمیم آسیب‌های نخاعی ساخته شد
واکنش بازار انرژی به تحولات خاورمیانه؛ نفت صعودی شد
بازی دانمارک و اوکراین در پی حادثه ای تلخ نیمه‌تمام ماند
واکنش یمن به حمله ایران؛ دوران تجاوز اسرائیل رو به پایان است
ماجرای صدای انفجار در تبریز چه بود؟
هشدار محسن رضایی به اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران
اظهارات جنجالی ترامپ درباره نتانیاهو و توافق با ایران
هشدار لندن درباره تنش ایران و اسرائیل: درگیری به سود هیچ‌کس نیست
هوش مصنوعی اشتباهات ورزشی را در لحظه اصلاح می‌کند
واکنش حماس به حمله موشکی ایران؛ پیام وحدت علیه اسرائیل
بازگشت حجاج متوقف شد
در عملیات سپاه علیه اسرائیل از چه موشکی هایی استفاده شد؟
جزئیات تماس ترامپ با نتانیاهو پس از حمله موشکی به اسرائیل
جزئیات تماس فوری رئیس ستاد ارتش اسرائیل با فرمانده سنتکام
تبدیل زباله‌های پلاستیکی به سوخت جت با فناوری جدید
بیانیه وزارت امور خارجه درباره ضربات دفاعی ایران علیه اهداف صهیونی
منبع آگاه: موشک‌های ایران آماده‌اند در صورت پاسخ اسرائیل فوراً شلیک شوند
منبع ایرانی: آتش‌بس باید همه جبهه‌های منطقه از جمله لبنان را دربر بگیرد
حماس: حمله موشکی ایران، تبلور همبستگی امت اسلامی است
رایزنی عراقچی با وزرای خارجه انگلیس و ترکیه و فرمانده ارتش پاکستان در مورد نقض آتش
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: کوتاه نخواهیم آمد
کمیته‌های مقاومت: حمله موشکی ایران بار دیگر معادله وحدت میادین را تثبیت کرد
حزب الله عراق: اگر آمریکا در تنش اخیر دخالت کند، منافعش را میزنیم
حمله روبات انسان‌نما به کودک؛ نگرانی‌ها از ایمنی روبات‌ها بالا گرفت
پادشاه اردن خواستار تثبیت آتش‌بس میان ایران و آمریکا شد
چرا ترامپ به‌دنبال خرید چاگوس از موریس است؟
شروط سخت‌گیرانه توکیو برای ائتلاف دریایی
فرانسه از تحریم جدید شهرک‌نشینان اسرائیلی خبر داد
موفقیت بی‌سابقه جراحان تبریزی در پیوند کل پوست صورت
تنظیم وکالت‌نامه فقط با سیم‌کارت، خطر تعقیب کیفری دارد
از ممنوع‌الفعالیتی تا اعلام جرم جدید؛ زیباکلام باز هم به دادسرا احضار شد
حکم دادستانی تهران برای عبدی نویسنده روزنامه اعتماد صادر شد
بوشهر چندمین نیروگاه اتمی برتر جهان است؟
مخبر: ما با عهدشکنان با زبان «قدرت» سخن می‌گوییم
بقائی: ایران به حمایت از لبنان ادامه خواهد داد