×
سیاسی
شناسه خبر : 75629
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:34
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای

تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در نشست چند جانبه بغداد در نیویورک با بیان اینکه ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم، گفت: ایران همواره بر گفت‌ وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشست چند جانبه بغداد عصر سه شنبه (به وقت محلی) در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.

این نشست با حضور وزیران خارجه و نمایندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران، اردن، عربستان سعودی، ترکیه، کویت، مصر، قطر، فرانسه، مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، به ریاست وزیر خارجه عراق در محل اقامتگاه سفیر عراق در نیویورک برگزار شد.

مهمترین رئوس مطالب مطرح از سوی امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران به شرح ذیل است:

از اینکه بار دیگر فرصت دیدار و گفت وگو با همکارانم، وزرای محترم خارجه کشورهای شرکت کننده منطقه ای در نشست بغداد فراهم شده است، ابراز خرسندی می‌کنم. گردهمایی مجدد ما در این نشست، این نکته را یادآوری می‌کند که برای برون رفت از بحران‌ها و مشکلات و رفع سوءتفاهمات و اختلافات، مسیر و راه حلی به جز دیپلماسی و گفت‌ وگو وجود ندارد. در نبود گفت وگو و مذاکره، فرصت‌ها، امکانات و منابع کشورها و دولت‌های منطقه به جای توسعه و پیشرفت، هزینه نظامی‌گری می‌شود و بحران، تنش و جنگ همچنان ادامه می‌یابد.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر گفت وگوهای درون منطقه ای تاکید داشته است. تاریخ و واقعیت ۱۰۰ سال اخیر منطقه غرب آسیا (خلیج فارس، شمال آفریقا و شامات) نشان می‌دهد که متغیرات خارجی مانع اصلی نیل به همگرایی و در نتیجه عدم دستیابی به توسعه پایدار بوده است.

ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم. حضور و مداخله خارجی در هر شکلی که باشد ، مغایر با اهداف صلح و امنیت در منطقه و استقلال و حاکمیت کشورهای منطقه است.

جمهوری اسلامی ایران برگزاری نشست بغداد را اقدام مهمی در حمایت  از صلح و توسعه در منطقه می‌داند و امیدوار است بتواند فضای مناسبی را برای همکاری‌های متطقه‌ای به ویژه در مناسبات اقتصادی فراهم کند. مبارزه با تروریسم، مقابله با مواد مخدر، همکاری در بخش انرژی، تامین امنیت دریانوردی و همکاری در حل بحران‌های زیست محیطی از جمله موارد همکاری  است که کشورهای منطقه می‌توانند نسبت به آن گفت وگو کنند.

بار دیگر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ثبات، امنیت و توسعه کشور و توسعه کشور دوست، جمهوری عراق و سایر کشورهای منطقه در این نشست را مورد تاکید قرار می‌دهم. ما اخیرا میزبان نخست وزیر محترم عراق بودیم و امیدواریم در سایه توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق مناسبات با سایر همسایگان عراق از رکود و رخوت خارج شود و به روندی فعال و پویا در راستای منافع کشورهای منطقه تغییر یابد.

بار دیگر تاکید می‌کنم اولویت دولت جدید جمهوری اسلامی ایران، تقویت و توسعه روابط با همسایگان و منطقه است و امیدوارم اینگونه نشست‌ها و دیدارها فصل جدیدی از همکاری و مشارکت اهل منطقه را برای صلح به همراه داشته باشد.

همچنین  در این نشست چگونگی پیگیری مصوبات کنفرانس بغداد که در 28 اوت برگزار شده بود، بررسی و مقرر شد نشست دوم کنفرانس بغداد در اردن برگزار شود.

در پایان این نشست بیانیه ای نیز منتشر شد که طی آن شرکت کنندگان حمایت مجدد خود را از دولت و ملت عراق، بازسازی این کشور و نیز اقدامات دولت آن در تقویت امنیت و ثبات عراق اعلام و همچنین بر اهمیت انتخابات مجلس این کشور که در 10 اکتبر امسال برگزار می شود، تأکید کردند.

آنها ضمن اشاره به وجود چالش‌های مختلف در منطقه بر لزوم حل آنها از طریق همکاری و نفع مشترک و بر اساس اصول حقوق بین الملل، حسن همجواری و عدم دخالت در امور دیگران، تأکید کردند.

 


اخبار مرتبط
آذربایجان آماده گسترش همه جانبه روابط با ایران است
شنبه 1400/08/15 ساعت 16:43
آذربایجان آماده گسترش همه جانبه روابط با ایران است
جیحون بایرامف گفت: آذربایجان آماده گسترش همه جانبه روابط با ایران است
گفت و گوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه بلاروس درباره وضعیت اتباع ایرانی گرفتار در مرز لیتوانی
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 09:58
گفت و گوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه بلاروس درباره وضعیت اتباع ایرانی گرفتار در مرز لیتوانی
وزرای امور خارجه ایران و بلاروس در تماسی تلفنی درباره وضعیت اتباع ایرانی گرفتار در منطقه مرزی بلاروس و لیتوانی رایزنی کردند.
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ونزوئلا + فیلم
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 12:21
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ونزوئلا + فیلم
وزرای خارجه ایران و ونزوئلا دیدار و گفت و گو کردند.
بررسی بی‌نتیجه‌ی خصوصی‌سازی سرخابی‌ها
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 10:58
بررسی بی‌نتیجه‌ی خصوصی‌سازی سرخابی‌ها
وزیر ورزش و جوانان از بررسی خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال در کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داد.
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 13:54
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
در کشورهای مختلف موضوع حمایت ویژه از ایثارگران و تامین متناسب نیازهایشان در زمره اولویت های اصلی حکومتها بوده و به تناسب سطح ترقی و توسعه یافته گی این کشورها میزان ارائه خدمات به ایثارگران نیز افزایش می یابد.
چرا نشست جمعی ایران و 1+4 در نیویورک برگزار نمی‌شود؟
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 15:42
چرا نشست جمعی ایران و 1+4 در نیویورک برگزار نمی‌شود؟
همزمان با هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل، اروپایی‌ها به یکباره و بدون آمادگی قبلی برای برگزاری نشست جمعی وزرای خارجه ایران و 1+4 ابراز تمایل کرده‌اند.
تعلیق پروانه وکالت در آمریکا به دلیل سعی در انحراف افکار عمومی نسبت به واقعیت پرونده
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 15:03
علی بهادری جهرمی
تعلیق پروانه وکالت در آمریکا به دلیل سعی در انحراف افکار عمومی نسبت به واقعیت پرونده
پروانه وکالت رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تعلیق شد؛ دادگاه ایالتی نیویورک رفتار جولیانی را خطری برای مصالح عمومی تشخیص داده و پروانه وکالت این وکیل پرسابقه را تعلیق کرده است.
اجرای 120 تئاتر خیابانى در هفته دفاع مقدس
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 14:59
اجرای 120 تئاتر خیابانى در هفته دفاع مقدس
اجرای 120 تئاتر خیابانى به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی آغاز خواهد شد.
گزارش توئیتری خطیب زاده از "برنامه فشرده" وزیر خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:11
گزارش توئیتری خطیب زاده از "برنامه فشرده" وزیر خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل
سخنگوی وزارت امور خارجه گزارشی از برنامه کاری و دیدارهای وزیر امور خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد.
بازتاب گسترده سخنرانی رئیس جمهور ایران در رسانه های جهان عرب
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:38
بازتاب گسترده سخنرانی رئیس جمهور ایران در رسانه های جهان عرب
سخنان سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران که سه شنبه شب در آغاز هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به صورت ویدیو کنفرانس بیان شد، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عربی زبان داشت.
سفر گروسی به تهران از نمای نزدیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 12:27
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر گروسی به تهران از نمای نزدیک
سفر جاری مدیرکل آژنس به تهران به منظور انجام رایزنی دو طرف قبل از آغاز به کار نشست آتی شورای حکام صورت گرفته و گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی در خصوص دستور کار پادمانی سفر گروسی به ایران صحت ندارد.
وزیر خارجه برای بررسی مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای به مجلس می‌رود
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 10:40
وزیر خارجه برای بررسی مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای به مجلس می‌رود
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حضور امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
وزیر امور خارجه ایران وارد بغداد شد
شنبه 1400/06/06 ساعت 12:18
وزیر امور خارجه ایران وارد بغداد شد
امیرعبداللهیان در رأس هیأتی برای شرکت در نشست منطقه‌ای حمایت از عراق وارد بغداد شد.
فایننشیال تایمز: با تغییر وزیر، تغییر بزرگی در سیاست خارجی ایران رخ نخواهد داد
شنبه 1400/05/23 ساعت 13:01
فایننشیال تایمز: با تغییر وزیر، تغییر بزرگی در سیاست خارجی ایران رخ نخواهد داد
در دوران امیرعبدالهیان، ما شاهد رادیکالیسم بیشتر نخواهیم بود بلکه شاهد هماهنگی بیشتر بین عرصه های دیپلماتیک و نظامی سیاست خارجی ایران خواهیم بود.
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
پنج‌شنبه 1400/05/21 ساعت 13:23
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
گروه‌های مقاومت فلسطین ضمن محکوم کردن سفر وزیرخارجه رژیم صهیونیستی به مغرب تاکید کردند که آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان را بشکنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاثیر حذف کربوهیدرات‌ها روی کاهش وزن
استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
وزیر صمت: سیاست تجاری باید بر اساس اهداف صادرات و واردات تنظیم شود.
توافق وزیران خارجه ایران و مالی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور
لفاظی زلنسکی علیه پوتین در واشنگتن
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
زلنسکی وارد آمریکا شد +فیلم
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
کی‌یف: نیروهای کره شمالی از پهپادها برای ماموریت‌های شناسایی در اوکراین استفاده می‌کنند
وزیر خارجه ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 26 مهر خاتمه می‌یابد
تصادف در جاده سیپدان شیراز + آمار کشته‌ها و مصدومین
اوشاکوف: گفت و گوی پوتین و ترامپ درباره ارسال «تاماهاوک» به اوکراین بود
درخواست کمک وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای برگشت اجساد اسیران اسرائیلی
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
دیدار نماینده فلسطین با وزیر امور خارجه
سانحه واژگونی خودرو در کمربندی تفت +آمار مصدومین
انسداد کامل اتوبان شهید همت از ساعت 23 امشب
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت سردار افشار
ماچادو: ونزوئلا بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی است
حملات گسترده روسیه به تاسیسات گازی شرق اوکراین
معاون نیروی زمینی سپاه: توسعه تاکتیک‌های نوین جزء برنامه‌های اصلی ما می‌باشد
رییس‌جمهور: دولت اهتمام ویژه‌ای به حل چالش کشاورزان اصفهان دارد
تلاش زلنسکی برای متقاعد کردن ترامپ جهت ارسال سلاح به اوکراین
جمهوری اسلامی ایران آغاز کننده اقدام تهاجمی سایبری علیه هیچ کشوری نیست
رکوردشکنی پاراوزنه‌برداری قهرمانی جهان با چاشنی طلا +فیلم
تقدیم پیام رهبر انقلاب از سوی لاریجانی به پوتین
آتش‌سوزی هولناک و گسترده در کارگاه مبل‌سازی محله مرتضی‌گرد +جزئیات آتش سوزی
وزارت دفاع انگلیس: سرعت پیشروی روسیه در اوکراین به نصف کاهش یافت
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
القسام: نام شهید الغماری در صفحات افتخار تاریخ ثبت خواهد شد
عملکرد درخشان امیرعلی احمدلو در مسابقات بدمینتون جوانان جهان 2025
جان مادر باردار 27 ساله توسط اورژانس هوایی نجات یافت
مشارکت مردمی در تصمیم گیری‌ها زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی است
ترامپ: در حال گفت‌وگو با پوتین هستم
پسکوف: تحویل موشک‌های تاماهاوک به کی‌یف موجب سطح جدیدی از تنش می‌شود
گلبال قهرمانی آسیا؛ پیروزی ایران مقابل استرالیا + دیدار بعدی
X
آگهی تبلیغاتی