×
سیاسی
شناسه خبر : 75579
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/29 ساعت 16:31
آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا

آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا

مرکز مطالعات «الناطور» اردن نوشت: رویداد های مثبت بسیاری در کشور های منطقه در حال رخ دادن است؛ با عقب نشینی آمریکا از منطقه، کشورهای منطقه فرصت سازنده‌ای برای ایجاد ساختار اجتماعی فراگیر و گام نهادن در مسیر همکاری اقتصادی و امنیتی و اعتماد به خود می یابند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مرکز بررسی و پژوهش های «الناطور»اردن [1]در گزارشی به قلم «ابراهیم غرایبه» تحلیلگر اردنی با عنوان «تحولات مثبت خاورمیانه» نوشت: منطقه خاورمیانه شاهد تحولات مثبت ملموسی در مسیر ثبات و همکاری منطقه ای است. با وجود اینکه برخی بی ثباتی ها در شماری از کشورهای منطقه دیده می‌شود، اما رویدادهای مثبت بسیاری در کشورهای منطقه در حال رخ دادن است که با توجه به آنها می توان گفت منطقه گام های مثبت و ملموسی در مسیر ثبات و همکاری مشترک میان کشور برای مدیریت فرصت ها و چالش های موجود بر می دارد. به عنوان مثال می توان به سفر شیخ «طحنون بن زاید آل نهیان» مشاور امنیت ملی امارات در راس یک هیات به کشورهای منطقه از جمله ترکیه، اردن و قطر اشاره کرد. او در این سفرها با رییس جمهوری ترکیه و پادشاه اردن و قطر دیدار کرد. برگزاری نشست بغداد و رسیدن به توافق برای مقابله با بی ثباتی ها و تروریسم و افراط گرایی و دیدار های دوجانبه میان نمایندگان کشور ها و هیات های آنان هم دارای پیام های مثبتی برای منطقه بود. امارات، بحرین و مغرب هم گام های مثبت و ملموسی برای تقویت صلح و اقدام برای حل صلح آمیز تنش هایی برداشته اند که مانعی در مسیر ثبات و توسعه بود و افراط گرایی و خشونت را افزایش داده بود.

به نوشته این اندیشکده اردنی، کشور های جهان به ویژه کشورهای جنوب و غرب و جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا تحولات افغانستان را زیر نظر دارند. با وجود اینکه نسبت به پیامد تحولات افغانستان نگرانی هایی وجود دارد، اما پیام های مثبتی هم از افغانستان ارسال می شود که فرصت ثبات را افزایش و میزان خشونت را در این کشور که از حدود 50 سال از خشونت ها و شکاف رنج می برد، کاهش می دهد. آمریکا هم از افغانستان و عراق عقب نشینی کرده  و سرانجام به 20 سال دخالت نظامی و امنیتی خود در این کشورها پایان می دهد. با وجود اینکه این عقب نشینی خلائی را ایجاد می کند اما این دو کشور و کشور های منطقه با این عقب نشینی فرصت سازنده ای را برای ایجاد ساختار اجتماعی فراگیر و گام نهادن در مسیر همکاری اقتصادی و امنیتی و اعتماد به خود می یابند. زیرا اعتماد سازی، اعتبار و مشروعیت سیاسی تنها با وجود حاکمیت ملی کشورها بر خاک و مردم خود حاصل می شود. درس مهم سال ها جنگ و درگیری نشان داد که تنها با قدرت نظامی و امنیتی و فناوری های نظامی پیشرفته نمی توان به پیروزی رسید. قدرت ملت ها و شکوفایی آنها در گرو صلح و منافع مشترک است و امت ها و حکومت ها باید زندگی بهتر مردمان خود را در اولویت قرار دهند و مردم هم باید به فکر زندگی بهتر باشند و فرهنگ ها، ارزش ها، منابع، روابط و دیپلماسی بین المللی هم باید این مهم را در دستور کار قرار دهد.

[1] . اندیشکده الناطور برپایه ادعای خود یک مرکز مستقل است که در سال 2008 در امان پایتخت اردن تاسیس شد.این مرکز در زمینه مطالعات راهبردی در منطقه خاورمیانه تلاش می کند تا در پیش بینی چشم انداز آینده برای تصمیم گیرندگان و متخصصان سهمی داشته باشد و در راستای منافع کشور ها و مردم منطقه عمل کرده باشد. این اندیشکده درباره مسایل سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی پژوهش هایی را انجام می دهد. شورای مرکزی این مرکز دارای شماری از پژوهشگران متخصص در زمینه مسایل سیاسی و تاریخی است که در پژوهش های خود مسائل کشورهای عربی را دنبال می کنند.

 

ایرنا

 


اخبار مرتبط
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه عملیاتی شد
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:12
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه عملیاتی شد
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه برای نخستین بار در رزمایش تخصصی مشترک مدافعان آسمان ولایت 1400 عملیاتی شد.
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
شنبه 1400/06/27 ساعت 17:21
نورنیوز بررسی کرد؛
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
رفتار آمریکا و انگلیس در تقویت برنامه‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای استرالیا، سندی بر سیاسی‌کاری و پرونده‌سازی‌های واهی آنها برای سایر کشورها است که با استانداردهای دوگانه و بر اساس منافع آمریکا تعریف شده است.
آیا سفر گروسی به تهران منجر به عقب‌نشینی از اجرای قانون مجلس شد؟
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 15:17
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا سفر گروسی به تهران منجر به عقب‌نشینی از اجرای قانون مجلس شد؟
سفر گروسی به تهران برخلاف برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای، هیچ‌گونه مغایرتی با قانون مجلس شورای اسلامی و موضوع توقف اجرای موقت پروتکل اجرایی نداشت و تنها فرصتی را برای تفهیم رویکرد جدید کشور به آژانس و ضرورت خارج نشدن آژانس از ریل فنی-حقوقی در تعامل با کشورمان فراهم کرد.
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 11:57
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
این کارشناس غرب آسیا معتقد است آمریکایی‌ها می‌خواستند با نفوذ در افغانستان به براندازی نرم ایران برسند، لذا نباید از تلاش‌ها و هزینه‌های ۲۰ ساله آنها غافل شد.
افغانستان و مسیری که به بیراهه می‌رود
شنبه 1400/05/23 ساعت 15:03
نورنیوز بررسی کرد؛
افغانستان و مسیری که به بیراهه می‌رود
راه‌کار برون‌رفت افغانستان از مسیر بی‌راهه‌ای که در آن قرار گرفته، نه جنگ میان گروه‌های افغان و یا تن دادن به بازگشت نظامی آمریکا و شرکایش، بلکه همگرایی افغانی-افغانی با حمایت کشورهای منطقه است.
هوشیاری مردم افغانستان در برابر جنگ نرم آمریکا
سه‌شنبه 1400/04/29 ساعت 16:19
نورنیوز بررسی کرد؛
هوشیاری مردم افغانستان در برابر جنگ نرم آمریکا
آنچه امروز پیش از هر چیز نیاز افغانستان است رسیدن به وفاق ملی و اجرای راهکار سیاسی به جای رویکرد غیر سازنده نظامی است که در کنار بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشورهای منطقه می‌تواند زمینه ساز برقراری ثبات و امنیت پایدار در این کشور گردد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
X
آگهی تبلیغاتی