×
سیاسی
شناسه خبر : 75579
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/29 ساعت 16:31
آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا

آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا

مرکز مطالعات «الناطور» اردن نوشت: رویداد های مثبت بسیاری در کشور های منطقه در حال رخ دادن است؛ با عقب نشینی آمریکا از منطقه، کشورهای منطقه فرصت سازنده‌ای برای ایجاد ساختار اجتماعی فراگیر و گام نهادن در مسیر همکاری اقتصادی و امنیتی و اعتماد به خود می یابند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مرکز بررسی و پژوهش های «الناطور»اردن [1]در گزارشی به قلم «ابراهیم غرایبه» تحلیلگر اردنی با عنوان «تحولات مثبت خاورمیانه» نوشت: منطقه خاورمیانه شاهد تحولات مثبت ملموسی در مسیر ثبات و همکاری منطقه ای است. با وجود اینکه برخی بی ثباتی ها در شماری از کشورهای منطقه دیده می‌شود، اما رویدادهای مثبت بسیاری در کشورهای منطقه در حال رخ دادن است که با توجه به آنها می توان گفت منطقه گام های مثبت و ملموسی در مسیر ثبات و همکاری مشترک میان کشور برای مدیریت فرصت ها و چالش های موجود بر می دارد. به عنوان مثال می توان به سفر شیخ «طحنون بن زاید آل نهیان» مشاور امنیت ملی امارات در راس یک هیات به کشورهای منطقه از جمله ترکیه، اردن و قطر اشاره کرد. او در این سفرها با رییس جمهوری ترکیه و پادشاه اردن و قطر دیدار کرد. برگزاری نشست بغداد و رسیدن به توافق برای مقابله با بی ثباتی ها و تروریسم و افراط گرایی و دیدار های دوجانبه میان نمایندگان کشور ها و هیات های آنان هم دارای پیام های مثبتی برای منطقه بود. امارات، بحرین و مغرب هم گام های مثبت و ملموسی برای تقویت صلح و اقدام برای حل صلح آمیز تنش هایی برداشته اند که مانعی در مسیر ثبات و توسعه بود و افراط گرایی و خشونت را افزایش داده بود.

به نوشته این اندیشکده اردنی، کشور های جهان به ویژه کشورهای جنوب و غرب و جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا تحولات افغانستان را زیر نظر دارند. با وجود اینکه نسبت به پیامد تحولات افغانستان نگرانی هایی وجود دارد، اما پیام های مثبتی هم از افغانستان ارسال می شود که فرصت ثبات را افزایش و میزان خشونت را در این کشور که از حدود 50 سال از خشونت ها و شکاف رنج می برد، کاهش می دهد. آمریکا هم از افغانستان و عراق عقب نشینی کرده  و سرانجام به 20 سال دخالت نظامی و امنیتی خود در این کشورها پایان می دهد. با وجود اینکه این عقب نشینی خلائی را ایجاد می کند اما این دو کشور و کشور های منطقه با این عقب نشینی فرصت سازنده ای را برای ایجاد ساختار اجتماعی فراگیر و گام نهادن در مسیر همکاری اقتصادی و امنیتی و اعتماد به خود می یابند. زیرا اعتماد سازی، اعتبار و مشروعیت سیاسی تنها با وجود حاکمیت ملی کشورها بر خاک و مردم خود حاصل می شود. درس مهم سال ها جنگ و درگیری نشان داد که تنها با قدرت نظامی و امنیتی و فناوری های نظامی پیشرفته نمی توان به پیروزی رسید. قدرت ملت ها و شکوفایی آنها در گرو صلح و منافع مشترک است و امت ها و حکومت ها باید زندگی بهتر مردمان خود را در اولویت قرار دهند و مردم هم باید به فکر زندگی بهتر باشند و فرهنگ ها، ارزش ها، منابع، روابط و دیپلماسی بین المللی هم باید این مهم را در دستور کار قرار دهد.

[1] . اندیشکده الناطور برپایه ادعای خود یک مرکز مستقل است که در سال 2008 در امان پایتخت اردن تاسیس شد.این مرکز در زمینه مطالعات راهبردی در منطقه خاورمیانه تلاش می کند تا در پیش بینی چشم انداز آینده برای تصمیم گیرندگان و متخصصان سهمی داشته باشد و در راستای منافع کشور ها و مردم منطقه عمل کرده باشد. این اندیشکده درباره مسایل سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی پژوهش هایی را انجام می دهد. شورای مرکزی این مرکز دارای شماری از پژوهشگران متخصص در زمینه مسایل سیاسی و تاریخی است که در پژوهش های خود مسائل کشورهای عربی را دنبال می کنند.

 

ایرنا

 


اخبار مرتبط
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه عملیاتی شد
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:12
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه عملیاتی شد
رادار بومی «قدس» نیروی هوافضای سپاه برای نخستین بار در رزمایش تخصصی مشترک مدافعان آسمان ولایت 1400 عملیاتی شد.
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
شنبه 1400/06/27 ساعت 17:21
نورنیوز بررسی کرد؛
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان
رفتار آمریکا و انگلیس در تقویت برنامه‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای استرالیا، سندی بر سیاسی‌کاری و پرونده‌سازی‌های واهی آنها برای سایر کشورها است که با استانداردهای دوگانه و بر اساس منافع آمریکا تعریف شده است.
آیا سفر گروسی به تهران منجر به عقب‌نشینی از اجرای قانون مجلس شد؟
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 15:17
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا سفر گروسی به تهران منجر به عقب‌نشینی از اجرای قانون مجلس شد؟
سفر گروسی به تهران برخلاف برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای، هیچ‌گونه مغایرتی با قانون مجلس شورای اسلامی و موضوع توقف اجرای موقت پروتکل اجرایی نداشت و تنها فرصتی را برای تفهیم رویکرد جدید کشور به آژانس و ضرورت خارج نشدن آژانس از ریل فنی-حقوقی در تعامل با کشورمان فراهم کرد.
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 11:57
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
این کارشناس غرب آسیا معتقد است آمریکایی‌ها می‌خواستند با نفوذ در افغانستان به براندازی نرم ایران برسند، لذا نباید از تلاش‌ها و هزینه‌های ۲۰ ساله آنها غافل شد.
افغانستان و مسیری که به بیراهه می‌رود
شنبه 1400/05/23 ساعت 15:03
نورنیوز بررسی کرد؛
افغانستان و مسیری که به بیراهه می‌رود
راه‌کار برون‌رفت افغانستان از مسیر بی‌راهه‌ای که در آن قرار گرفته، نه جنگ میان گروه‌های افغان و یا تن دادن به بازگشت نظامی آمریکا و شرکایش، بلکه همگرایی افغانی-افغانی با حمایت کشورهای منطقه است.
هوشیاری مردم افغانستان در برابر جنگ نرم آمریکا
سه‌شنبه 1400/04/29 ساعت 16:19
نورنیوز بررسی کرد؛
هوشیاری مردم افغانستان در برابر جنگ نرم آمریکا
آنچه امروز پیش از هر چیز نیاز افغانستان است رسیدن به وفاق ملی و اجرای راهکار سیاسی به جای رویکرد غیر سازنده نظامی است که در کنار بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشورهای منطقه می‌تواند زمینه ساز برقراری ثبات و امنیت پایدار در این کشور گردد.
نظرات

آخرین اخبار
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران