×
سیاسی
شناسه خبر : 75519
تاریخ انتشار : شنبه 1400/06/27 ساعت 17:21
توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان

نورنیوز بررسی کرد؛

توافق انگلیس و آمریکا با استرالیا؛ از شکستن منع اشاعه تا ناامن‌سازی جهان

رفتار آمریکا و انگلیس در تقویت برنامه‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای استرالیا، سندی بر سیاسی‌کاری و پرونده‌سازی‌های واهی آنها برای سایر کشورها است که با استانداردهای دوگانه و بر اساس منافع آمریکا تعریف شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا پنجشنبه توافق‌نامه همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام امضا کردند. 

نکته مهم در این توافق آن است که برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود. در چارچوب این معاهده به استرالیا برای دستیابی به زیردریایی‌های اتمی کمک خواهد شد.

هر چند به ادعای محافل رسانه‌ای و سیاسی هدف از تشکیل این معاهده مقابله با نفوذ روزافزون چین در جهان عنوان شده اما نگاهی ریشه‌ای به این اقدام چند نکته مهم را در آشکار می‌سازد:

نخست؛ این توافق با محوریت دستیابی استرالیا به زیردریایی هسته‌ای نقض آشکار قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای است که بر اساس آن کشورها موظف به نابودی تسلیحات هسته‌ای هستند نه آنکه به توسعه آن بپردازند. 

با توجه به اینکه این توافق تهدید هسته‌ای برای جهان است و می‌تواند به رقابتی ناسالم و بدعتی خطرناک در جهان مبدل شود، آژانس موظف به بازخواست و مقابله با عاملان این توافق است. 

البته آژانس باید پاسخگوی این نیز باشد که چرا در برابر بودجه 700 میلیارد دلاری آمریکا برای تقویت توان هسته‌ای نظامی و نیز مواضع رسمی انگلیس و فرانسه مبنی بر افزایش کلاهک‌های هسته‌ای و نیز تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی سکوت کرده و از پرداختن به آنها خودداری می‌کند.

دوم؛ رفتار آمریکا و انگلیس در تقویت برنامه‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای استرالیا، سندی بر سیاسی‌کاری و پرونده‌سازی‌های واهی آنها برای سایر کشورها است که با استانداردهای دوگانه و بر اساس منافع آمریکا تعریف شده است، چنانچه سالهاست که علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز و حقوق هسته‌ای ایران که کاملا تحت نظارت آژانس است کارشکنی و حتی به اعمال تحریم و تهدید نظامی می‌پردازد حال آنکه در مقابل برای تقویت اتمی غیر صلح آمیز کشوری همچون استرالیا و نیز رژیم صهیونیستی اقدام می‌کند. 

سوم؛ اقدام انگلیس و آمریکا زمینه‌ساز آشوب و رقابت تسلیحاتی در اقیانوس آرام و شرق آسیا می‌شود که پیامدهای آن سراسر جهان را فرا خواهد گرفت. آمریکا و انگلیسی که زمانی با ایجاد القاعده و سپس داعش امنیت جهان را تهدید کرده‌اند اکنون گویا با تسلیح اتمی کشوری همچون استرالیا به دنبال تکرار بعد جدیدی از این بحران‌سازی جهان هستند که تهدیدی برای امنیت نظام بین‌الملل خواهد بود لذا مقابله با این اقدام از سوی سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی امری ضروری برای امنیت جهان ارزیابی می‌شود

چهارم؛ این توافق که خسارت‌های سنگینی برای متحدان اروپایی آمریکا دارد چنانکه لودریان وزیر خارجه فرانسه از این توافق با تعییر خنجر از پشت به پاریس یاد کرده است که ضرری 90 میلیاردی برای فرانسه داشته و این بیانیه انتقاد آمیز اتحادیه اروپا به این توافق، سندی آشکار بر حقانیت مواضع جمهوری اسلامی مبنی بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکاست. 

این سوال مطرح است که چگونه می‌توان به تعهدات و قول‌های آمریکا اعتماد کرد در حالی که حتی پایبند به تعهداتش در قبال متحدان اروپایی اش که همواره همراه و مطیع این کشور بوده‌اند، نمی‌باشد. این رفتار حقانیت مواضع ایران است که لغو تحریم ها و راستی آزمایی این لغو و تعهد مکتوب طرف‌های غربی مبنی بر عدم بازگشت تحریم‌ها و تهدیدات را پیش شرط بازگشت به تعهدات برجامی قرار داده است. 

در جمع‌بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که آمریکا و انگلیسی که در سال 2001 جنگ افغانستان و در سال 2003 جنگ عراق را و در سال 2011 داعش علیه امنیت جهان به پا کردند، اکنون با چنین توافقی به دنبال گرفتار سازی جهان در بحرانی جدید با محوریت شرق آسیا و اقیانوس آرام هستند، فتنه‌ای که راهکار مقابله با آن اجماع جهانی برای مقابله با یکجانبه گرایی این کشورهاست. 

با توجه به اینکه ابزار اقتصادی امروز مهمترین مولفه قدرت نمایی و زورگویی آمریکا شده است، عدم همراهی با تحریم‌های این کشور علیه سایر کشورها و نیز کاهش و حذف دلار از معادلات جهانی می‌تواند گام‌هایی مهم برای مقابله با یک جانبه گرایی آمریکایی و تهدیدات آن برای امنیت نظام بین‌الملل باشد در حالی که اژانس نیز موظف است در چارچوب منع گسترش تسلیحات هسته‌ای به جای سیاسی کاری و کارشکنی در حقوق هسته‌اس صلح‌آمیز کشورهایی مانند جمهوری اسلامی، مقابله‌ای جدی و همه جانبه با بدعت‌های خطرناک هسته‌ای آمریکا و انگلیس داشته باشد و به تعبیری از سیاست بستن سنگ و رها کردن سگ دست بردارد.

 


اخبار مرتبط
پروتکل الحاقی و تهدیدهای آمریکا برای امنیت جهان
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 15:20
نورنیوز بررسی کرد؛
پروتکل الحاقی و تهدیدهای آمریکا برای امنیت جهان
ادعای بایدن درباره تلاش برای اجرای پروتکل الحاقی توسط همه کشورها بیشتر به یک طنز تلخ شباهت دارد چرا که آمریکا خود بزرگترین ناقض قوانین آژانس و زمینه‌ساز بحران هسته‌ای در جهان است.
آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 16:31
آینده با ثبات منطقه غرب آسیا با خروج آمریکا
مرکز مطالعات «الناطور» اردن نوشت: رویداد های مثبت بسیاری در کشور های منطقه در حال رخ دادن است؛ با عقب نشینی آمریکا از منطقه، کشورهای منطقه فرصت سازنده‌ای برای ایجاد ساختار اجتماعی فراگیر و گام نهادن در مسیر همکاری اقتصادی و امنیتی و اعتماد به خود می یابند.
بیت‌کوین با چهار درصد ریزش به به 45 هزار دلاری رسید
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:24
بیت‌کوین با چهار درصد ریزش به به 45 هزار دلاری رسید
قیمت بیت‌کوین، مهم‌ترین رمزارز جهان، در معاملات امروز، دوشنبه، دوباره با سقوط سنگینی روبرو شد و قیمت رمزارزهای دیگر را هم با خود پایین کشید.
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 10:44
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
در حالی که مردم در سراسر جهان با تغییر سبک زندگی، معضلی به نام چاقی را تجربه می کنند، تصور بیشتر آنها این است که اتخاذ یک رژیم غذایی فقیر و سبک زندگی بی حرکت، منجر به افزایش وزن در آنها شده است.
«چاله جهنم»؛ گزارشی از بدترین زندان نیویورک
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 12:39
«چاله جهنم»؛ گزارشی از بدترین زندان نیویورک
زندان ریکرز آیلند در نیویورک یکی از بدترین و وحشتناک‌ترین محل‌های نگهداری زندانیان و خلافکاران در آمریکا و در کل جهان است؛ زندانی که به دلیل شیوع کرونا و کمبود زندانبان، هر روز بدتر و بدتر می‌شود.
ترامپ برای ماندن در قدرت قصد حمله به ایران و چین را داشت
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 13:03
ترامپ برای ماندن در قدرت قصد حمله به ایران و چین را داشت
یک نویسنده آمریکایی مدعی شد در روزهای پایانی دولت ترامپ رئیس‌ ستاد کل نیروهای مسلح ایالات متحده مانع از جنگ علیه چین و ایران شده است.
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 11:57
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
این کارشناس غرب آسیا معتقد است آمریکایی‌ها می‌خواستند با نفوذ در افغانستان به براندازی نرم ایران برسند، لذا نباید از تلاش‌ها و هزینه‌های ۲۰ ساله آنها غافل شد.
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 13:39
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
🎥 #نور_ویدئو| هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
نرم افزار خرابکار آمریکایی جلوی استخدام میلیون‌ها نفر را گرفت
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 18:34
نرم افزار خرابکار آمریکایی جلوی استخدام میلیون‌ها نفر را گرفت
یک نرم افزار خودکار آمریکایی که برای اسکن کردن درخواست‌های کار متقاضیان طراحی شده به علت نقص فنی میلیون‌ها درخواست درست را رد کرده است.
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:01
نورنیوز بررسی کرد؛
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
خروج نظامیان آمریکا گرچه ظاهرا در حال وقوع است اما آنها به دلیل منافع راهبردی که در این منطقه برای خود متصور هستند تلاش می‌کنند با استفاده از سازوکارهای اطلاعاتی و امنیتی همچنان در افغانستان نفوذ داشته باشند و از کمک کشورهایی چون پاکستان هم بهره خواهند برد.
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
قفل یمنی بر باب‌المندب؛ محاصره دریایی اسرائیل وارد فاز جدیدی شد
غافلگیری تهرانی‌ها با هوای خوب؛ پایتخت روی دورِ قابل قبول
اعلام شنیده شدن انفجارهای قوی در عربستان/منبع آگاه: کار ایران نبود
بدعت خطرناک در فوتبال؛ سیاسی‌سازی جام جهانی توسط کاخ سفید
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 18 خرداد 1405
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405
اتفاقی که واشنگتن را لرزاند؛ سفر مخفیانه یا اتحاد آشکار شی و کیم
حمله نتانیاهو به ایران، چالش بزرگ ترامپ
مدل‌ هاروارد در مذاکرات هسته‌ای
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 خرداد 1405+ زمان پخش
تنهایی ژئوپلیتیک سرنوشت یا انتخاب؟
تمرین ویژه بازیکنان فوتبال ایران برای سازگاری /برخورد صمیمانه مردم مکزیک با ملی پوشان
دورنمای آتش‌بس و جنگ 100 روزه
دوفوریتی | برای محیط زیست ایران امانت دار خوبی نبودیم
الجزیره: پاسخ سپاه به اسرائیل یک پیام نظامی هدفمند بود
گروه هکری حنظله اسرائیل را به حملات سایبری گسترده تهدید کرد
دگرگونی‌های شورای امنیت و روابط بین‌المللی
حمله جدید ایران علیه اراضی اشغالی؛ عملیات نصر علیه پایگاههای نوآتیم و تلنوف
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به شهرهای ایران/حمله اسرائیل به ایران با هماهنگی آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 18 خرداد+ وضعیت استان ها
جلالی: الان زمان ایراد گرفتن از تیم ملی نیست
وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ تردد روان در تمامی محورهای اصلی
ولایتی: توقف حماقت یا ورود به موازنه ضابطه‌مندشدن دو تنگه!
شلیک موشکی از یمن به سمت تل‌آویو+فیلم
آیا ویتامین D می‌تواند از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند؟
شنیده شدن صدای انفجارها در بغداد و بیروت
پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات پارلمانی ارمنستان
شنیده شدن صدای انفجار در مناطقی از عراق
برقراری آرامش در بیروت و ضاحیه
مقام وزارت خارجه ایران: پاسخ موشکی ایران واکنش دفاعی به نقض آتش‌بس بود
افزایش سطح هشدار در اراضی اشغالی از ترس حملات موشکی
پژوهش ایرانی با حمایت بنیاد علم ایران در مسیر درمان آلزایمر
نتانیاهو زیر تیغ انتقادات داخلی پس از حملات موشکی ایران
صداوسیما برای ملی‌بودن به جراحی نیاز دارد
اوپن‌ای‌آی از قابلیت جدید امنیتی چت‌جی‌پی‌تی رونمایی کرد
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت/پاسخ حزب الله/تهدید به حمله مجدد به لبنان+ فیل
4 علامت اولیه سرطان روده بزرگ که نباید نادیده بگیرید
پشت‌پرده تماس ترامپ با نتانیاهو پس از حمله موشکی ایران
دستور امنیتی سفارت آمریکا در اسرائیل به کارکنان و خانواده‌ها
سه عامل اصلی سرفه‌های شایع از نگاه متخصصان + راه درمان
زلزله بزرگ در فیلیپین؛ جزئیات اولیه از زمین‌لرزه 8.2 ریشتری
واکنش اسرائیل به پاسخ موشکی ایران؛ محاصره غزه تشدید شد
واکنش حزب‌الله به حمله اسرائیل؛ مقاومت ادامه دارد
میکروربات‌های زیستی برای ترمیم آسیب‌های نخاعی ساخته شد
واکنش بازار انرژی به تحولات خاورمیانه؛ نفت صعودی شد
بازی دانمارک و اوکراین در پی حادثه ای تلخ نیمه‌تمام ماند
واکنش یمن به حمله ایران؛ دوران تجاوز اسرائیل رو به پایان است
ماجرای صدای انفجار در تبریز چه بود؟
هشدار محسن رضایی به اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران