×
سیاسی
شناسه خبر : 75512
تاریخ انتشار : شنبه 1400/06/27 ساعت 13:07
شورای همکاری خلیج فارس همچنان درگیر اشتباهات محاسباتی!

نورنیوز بررسی کرد؛

شورای همکاری خلیج فارس همچنان درگیر اشتباهات محاسباتی!

بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس را نه برگرفته از همگرایی و اقتدار که باید نشانه‌ای از شکست‌ها و رسوایی‌های بحرین، امارات و عربستان دانست که همچنان با اشتباهات محاسباتی به دنبال بازی در زمین بایر غرب و صهیونیسم هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نشست شورای همکاری خلیج فارس در حالی هفته گذشته برگزار شد که در بیانیه پایانی آن ادعاهای واهی تکراری درباره جزایر سه گانه ایرانی و مواضع غیر منطقی درباره فعالیت‌های هسته‌ای و عملکرد منطقه‌ای ایران مطرح شد.

این رویکرد و مواضع تکراری از چند زاویه قابل ارزیابی است:

نخست؛ برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس همچنان در توهم ابرقدرت بودن آمریکا به دنبال برتری در منطقه با اتکاء به تسلیحات آمریکایی هستند چنانچه در روزهای اخیر آژانس همکاری امنیتی دفاعی آمریکا زیر مجموعه پنتاگون از موافقت وزارت خارجه آمریکا با فروش 500 میلیون دلاری سلاح به عربستان سعودی خبر داده و امارات نیز از توافق جدید نظامی با آمریکا خبر داده است، حال آنکه تحولات یمن ناکارآمدی این تسلیحات را نشان داد. 

دوم؛ در حالی برخی اعضای این شورا نظیر کویت، قطر و عمان با رویکرد همگرایی منطقه‌ای از جمله روابط حسنه با ایران به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه برای تامین امنیت و منافعشان هستند که برخی دیگر چون بحرین، امارات و عربستان همچنان امنیت خود را در دشمنی با ایران و زیر بیرق واشینگتن و تل‌آویو جستجو می‌کنند. 

سوم؛ جوسازی ضدایرانی شورای همکاری خلیج فارس مقارن با سالگرد خیانت امارات و بحرین به فلسطین و جهان اسلام با برقراری روابط با رژیم صهیونیستی است. تجاوزهای مکرر اسرائیل به غزه و سرکوب در کرانه باختری و قدس، تجاوز به سوریه و لبنان و... واهی بودن ادعای سازش‌کاران در حمایت از قدس را آشکار ساخت، لذا ایران‌هراسیِ جدید در واقع با هدف پنهان‌سازی این خیانت‌ها صورت گرفته است. 

چهارم؛ شورا در بیانیه خود در حالی از امنیت دریانوردی می‌گوید که ایران با حضور فعال در پهنه آب‌های بین‌المللی نقش ویژه‌ای در تامین امنیت دریایی و حتی محیط زیست منطقه داشته، اما در مقابل، تنها در یک مورد امارات با اسکان تیم‌های جاسوسی و خراب‌کار موساد زمینه‌ساز ناامنی دریایی شد.

پنجم؛ بر اساس معاهده «ان‌پی‌تی» تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و تحت نظارت آژانس است و کاهش تعهدات برجامی ایران نیز برگرفته از نقض عهد طرف‌ غربی برجام است، لذا شورا اگر واقعا به دنبال حل مسئله هسته‌ای است، به جای همراهی غیرسازنده با آمریکا، باید با اعمال فشار به طرف‌ غربی و همگرایی با تهران برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها، در چارچوب پایان دادن به سیاست‌های بحران ساز هسته‌ای غرب گام بردارد. 

ششم؛ برخی اعضای این شورا که بزرگترین منابع انرژی جهان را در اختیار دارند، ماه‌هاست در سناریوی غرب برای فروپاشی لبنان، نه تنها کمکی به حل بحران سوخت این کشور نکردند بلکه با کارشکنی و مشارکت در تحریم‌های غرب در این بحران دمیده‌اند و حال که ابتکار عمل حزب‌الله و ایران به ثمر نشسته برای رهایی از این رسوایی بزرگ همان اراجیف همیشگی را تکرار می‌کنند. 

بر این اساس؛ بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس را نه برگرفته از همگرایی و اقتدار که باید نشانه‌ای از شکست‌ها و رسوایی‌های بحرین، امارات و عربستان دانست که همچنان با اشتباهات محاسباتی به دنبال بازی در زمین بایر غرب و صهیونیسم هستند.

 


اخبار مرتبط
اتهام زنی دبیرکل شورای همکاری علیه ایران
یکشنبه 1401/08/29 ساعت 10:44
علی‌رغم تأکید مکرر بر حسن همجواری صورت گرفت؛
اتهام زنی دبیرکل شورای همکاری علیه ایران
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با اتهام زنی واهی علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که تهران خطری برای منطقه به شمار می رود و باید بحث درباره همه سیاست‌های ایران در قالب مذاکرات هسته‌ای گنجانده شود.
پیشبینی امواج در خلیج فارس
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 15:11
پیشبینی امواج در خلیج فارس
سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس هشدار داد.
روزهای طوفانی در دریای عمان و خلیج فارس
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 13:52
روزهای طوفانی در دریای عمان و خلیج فارس
توفان «شاهین» در عمان باعث تعطیلی دو روزه در این کشور و توقف عبور و مرور در شهر مسقط شد و امارات را بر آن داشت تا تدابیر لازم برای مواجهه با این توفان شدید را اتخاذ کند.
توضیح انصارالله درباره علت توقف حملات به امارات: اقدام نظامی تابع میل افکار عمومی نیست
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 12:24
توضیح انصارالله درباره علت توقف حملات به امارات: اقدام نظامی تابع میل افکار عمومی نیست
رئیس شورای عالی سیاسی یمن درباره توقف حملات به امارات، گفت که عربستان و امارات فرقی با هم ندارند و اقدام نظامی تابع میل افکار عمومی نیست بلکه این فرمانده است که تصمیم می‌گیرد در چه زمانی کجا را چگونه بزند.
سالگرد توافق ابراهیم و اهدافی که محقق نشد!
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 15:09
نورنیوز بررسی کرد؛
سالگرد توافق ابراهیم و اهدافی که محقق نشد!
کارنامه یک ساله خیانت امارات، بحرین و مغرب به فلسطین و جهان اسلام نشان می‌دهد که این توافق نه تنها دستاوردی قابل توجه برای این کشورها و حتی رژیم صهیونیستی و آمریکا به همراه نداشته بلکه روند زوال رژیم صهیونیستی را تسریع، مقاومت ملت فلسطین را فراگیرتر، انزجار ملت‌ها از آمریکا را تشدید کرده و بی‌حیثیتی را برای سازش‌کاران به دنبال داشته است.
پیامدهای تبادل سفیر میان بحرین و رژیم صهیونیستی و خیانت به ملت فلسطین
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 15:44
پیامدهای تبادل سفیر میان بحرین و رژیم صهیونیستی و خیانت به ملت فلسطین
گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تنفر امت اسلامی از دولت‌های عربی که به ملت فلسطین خیانت کردند، روز به روز در حال افزایش است و در این راستا ما شاهد تشدید اعتراضات داخلی در بحرین بوده‌ایم، گفت: رژیم بحرین با آشکارسازی روابط با رژیم صهیونیستی و تبادل سفیر، با حمایتی آشکار از جنایات این رژیم، شریک جرم آن تلقی می‌شود.
پیام وحدت آفرین مقاومت فلسطین به فلسطینیان ساکن اراضی 1948
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 10:00
پیام وحدت آفرین مقاومت فلسطین به فلسطینیان ساکن اراضی 1948
در پی تلاش رژیم صهیونیستی برای تفرقه افکنی بین فلسطینیان با متهم کردن فلسطینیان ساکن اراضی 1948 به تحویل دادن 4 اسیر دستگیر شده فلسطینی، جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی فلسطین پیام‌های وحدت آفرین جداگانه‌ای را برای ساکنان سرزمین 1948 ارسال کردند
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 13:39
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
🎥 #نور_ویدئو| هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
بحران آب کشورهای خلیج فارس را به هم نزدیک خواهد کرد؟
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 11:56
بحران آب کشورهای خلیج فارس را به هم نزدیک خواهد کرد؟
در حالی که جهان به طور عام و منطقه خاورمیانه به صورت خاص با مشکل کمبود آب مواجه است، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس می‌کوشند با همکاری‌های مشترک، یکپارچه سازی سیاست‌ها و اتصال شبکه‌های خود، نسبت به تامین آب مورد نیاز، اقدامات پیش دستانه‌ای را انجام دهند.
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
پنج‌شنبه 1400/05/21 ساعت 13:23
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
گروه‌های مقاومت فلسطین ضمن محکوم کردن سفر وزیرخارجه رژیم صهیونیستی به مغرب تاکید کردند که آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان را بشکنند.
نظرات

آخرین اخبار
شهردار ایلام بازداشت شد
توزیع کارت شناسایی میان زائران مراسم تشییع رهبر شهید
رقابت آمریکا و چین به اعماق اقیانوس‌ها کشیده شد
اقتصاد جهانی یا نقشه جدید مهار قدرت ایران؟
اختلاف بین بن سلمان و ترامپ در پی جنگ علیه ایران
دستور وزیر ارتباطات برای رفع نقاط کور آنتن‌دهی در مسیرهای اربعین
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و سوم
هلال‌احمر با 2500 آمبولانس وارد میدان شد
جنایت در ساختمان نیمه‌کاره؛ قاتل لب به اعتراف گشود
شورای نگهبان: بدرقه رهبر شهید جلوه‌ای از ایمان و وفاداری ملت ایران بود
کره‌جنوبی: خروج کشتی «نامو» از تنگه هرمز به تعویق افتاد
حضور مقام‌های کوبایی در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
جزئیات تشییع داماد رهبر شهید در تهران
خاکسپاری فرزاد جمشیدی با حضور چهره‌های تلویزیون؛ وداع با یک صدای ماندگار
شلیک پلیس به زورگیر پارک پلیس
انهدام باند نفوذ در دستگاه‌های دولتی؛ 11 متهم به 60 سال حبس محکوم شدند
صدرنشینی که هیچ‌کس آرزویش را نداشت
هشدار معاون وزیر علوم درباره کاهش تمایل جوانان به دانشگاه
اژه‌ای: اینک ماییم و بدرقه‌ی عزیزترین عزیزان‌مان
اوسمار رفت؛ شمارش معکوس برای معرفی سرمربی جدید پرسپولیس
ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
ترور مأمور پلیس در سیستان و بلوچستان؛ ستوان محمد پلنگی به شهادت رسید
دیدار غریب آبادی با نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر
زائران و شهروندان موارد مشکوک را به 110، 113 و 114 گزارش دهند
حضور هیات پاکستان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل یمن
نحوه فعالیت بانک‌ها در تعطیلات 4 روزه تهران اعلام شد
متروی تهران 24 ساعته شد؛ پذیرش زائران در 30 ایستگاه منتخب
پزشکیان: تشییع رهبر شهید باید نماد وحدت ملی باشد
نورنما | نورپردازی زیبای ورزشگاه مونتری
رویترز: مذاکرات فنی غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه آغاز شد
حضور مقامات هند در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب
دیوان محاسبات: فقط 2 شرکت از 74 شرکت صندوق‌های بازنشستگی واگذار شد
حضور معاون اردوغان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران
وضعیت فعالیت میادین میوه و تره‌بار تهران در 13، 14 و 15 تیر اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 +جدول قیمت ها
مرگ مرموز تفنگدار 21 ساله آمریکایی در آب‌های کالیفرنیا
انگلیس رئیس دوره‌ای FATF شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 10 تیر 1405
ماجرای 23 انگشتر اهدایی رهبر شهید چه بود؟
استقرار صدها نظامی آمریکا در ونزوئلا
حق سرانه درمان تامین اجتماعی افزایش یافت؛ مبلغ جدید اعلام شد
ماجرای 23 انگشتری اهدایی رهبر شهید چه بود؟
بازدید 32 هزار گردشگر از تخت سلیمان
آزادی 850 زندانی غیرعمد همزمان با مراسم تشییع رهبر شهید
تهران گرم‌تر می‌شود؛ افزایش دما از جمعه آغاز می‌شود
سازمان بازرسی صدرنشین شفافیت شد؛ رتبه نخست دسترسی آزاد به اطلاعات
مونسون به اوج رسید؛ بارش شدید و سیلاب در راه سیستان‌ و بلوچستان
اتابک: نوسازی صنایع ایران با توان داخلی آغاز شد
فرودگاه مهرآباد جمعه تعطیل است؛ جزئیات محدودیت پروازها برای مراسم تشییع رهبرشهید