×
سیاسی
شناسه خبر : 75482
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/06/25 ساعت 12:30

تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس

کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی وین در نشست شورای حکام آژانس با موضوع پادمان ان.پی.تی در ایران مواضع ایران را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، طی سخنرانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع پادمان ان.پی.تی در جمهوری اسلامی ایران، مواضع جمهوری اسلامی را در این خصوص برای نمایندگان کشورهای عضو گفت: هیچ موضوع پادمانی در رابطه با فعالیت های هسته ای جاری ایران وجود ندارد و این نکته مهم، یک بار دیگر در گزارش فعلی مدیرکل نیز تأیید شده است.

او ادامه داد: ایران تعاملات عملی و سازنده، و روابط کاری خود را با آژانس ادامه داده و با حسن نیت تلاش کرده است تا به سوالات مربوط به چند موضوع کم اهمیت گذشته پاسخ دهد. علیرغم این تلاش های صادقانه، متأسفانه دبیرخانه آژانس، به قیمت ضربه به اعتبار خود، رویکردی غیرسازنده و شتابزده در گزارش این موضوعات اتخاذ کرده است. این می تواند به مانعی برای تعاملات آتی دو طرف، مبتنی بر حسن نیت، تبدیل شود.

وی افزود: تاسف برانگیز است که علیرغم توضیح مکتوب ایران درخصوص وجود آلودگی اورانیوم تهی شده در 26 می 2021 در یکی از مکان ها، آژانس کماکان عنوان می دارد که "ایران هنوز توضیحی ارائه نکرده است". همانگونه که قبلاً هم گفتیم، بر اساس تحقیقات ما در زمینه پیشینه فعالیت های انجام شده در این مکان، هیچ سابقه ای از فعالیت هسته ای مشاهده نگردید. بنابراین، منشاء آلودگی اعلام شده توسط آژانس برای ما کاملاً ناشناخته است.

ظاهراً این رویه غلط آژانس است که هر زمان به بستن یک موضوع نزدیک می شویم، سوالات جدیدی را مطرح می کند تا با یک فرآیند باز و بی انتها مواجه شویم. این رویه، کاملاً غیرقابل قبول است و با حرفه ای گری آژانس در مغایرت است.

غریب‌آبادی ادامه داد: درخصوص موضوع اورانیوم طبیعی به شکل دیسک فلزی نیز بایستی خاطرنشان کنم که بازرسان آژانس تاکنون چندین فعالیت راستی آزمایی از یک تأسیسات اظهار شده ایران در این رابطه انجام داده اند. ما در نشست فنی خود با هیأت آژانس، ادعاهای آژانس درخصوص این موضوع را که صرفاً بر اساس چند تصویر بی اساس، غیرقابل اثبات و غیر معتبر و بدون ارائه هیچ گونه شواهد موثق بود، به چالش کشیدیم. ما به طور شفاف به آژانس اعلام کردیم برای ایران ممکن نیست تا اقدامی را بر این اساس انجام دهد و آژانس باید این رویه نادرست خود را تصحیح کند.

او تاکید کرد: لازم می دانم به طور جدی نگرانی خود را از بزرگ نمایی چند موضوع بی اهمیت قدیمی از سوی دبیرخانه آژانس ابراز نمایم. اظهار مدیرکل در گزارش اخیر خود که "عدم پیشرفت در شفاف سازی سوالات آژانس در مورد صحیح و کامل بودن اظهاریه های پادمانی ایران، بر توانایی آژانس در ارائه اطمینان از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران تأثیر جدی می گذارد"، حقیقتا مبیین اغراق در رابطه با این موضوعات است. آژانس باید از سیاسی کاری و غیرحرفه ای گری پرهیز کند و مراقب مواضع و مکتوبات خود باشد.

نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین گفت:چگونه ممکن است مقدار ناچیزی مواد متعلق به بیش از دو دهه قبل بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای یک کشور اثر گذارد، در حالی که آن کشور بیش از 20 درصد بازرسی های آژانس در سطح جهانی را می پذیرد و برای حدود 5 سال قوی ترین نظام راستی آزمایی آژانس در آن اجراء می شود؟ این اظهار مدیرکل آژانس کاملا غیرواقعی، غیرحرفه ای و غیرمنصفانه است و امیدواریم مدیرکل آن را اصلاح کند، چرا که ادامه این مسیر می تواند بر رویکرد ما در قبال آژانس تأثیر اساسی بگذارد.   

مشارکت سازنده نیازمند فضایی مثبت، پرهیز از بیان هرگونه قضاوت زودهنگام، اجتناب از طرح نگرانی ها یا ضرب الاجل های ساختگی و خودداری از بزرگ نمایی موضوعات پیش پا افتاده می باشد.

او در تشریح مواضع جمهوری اسلامی گفت: این طنز تلخ تاریخی است که آژانس از برنامه سلاح هسته ای رژیم اسرائیل در منطقه بی ثبات خاورمیانه غافل است. متأسفانه، این رژیم با کوچک شمردن اهمیت این معاهده، خودداری از پیوستن به آن و امتناع از قرار دادن تمامی تأسیسات و فعالیت های هسته ای خود تحت رژیم جامع پادمان آژانس، جامعه جهانی را نادیده می گیرد. 

همچنین ادامه داد: رژیم اسرائیل اکنون حتی در مقایسه با کشورهای دارای سلاح هسته ای نیز از مزایای ترجیحی بیشتری برخوردار است، چرا که آن کشورها عضو ان.پی.تی هستند و تعهدات متعددی بویژه تحت مواد یک و شش معاهده دارند؛ در حالی که رژیم اسرائیل با بیرون ماندن از این معاهده، از هرگونه تعهدی تحت معاهده آزاد است و از تمامی مزایای اساسنامه آژانس که مرتبط با ان.پی.تی هست نیز برخوردار می باشد.

غریب‌آبادی گفت: وضعیت موجود به رژیم اسرائیل این گستاخی را داده است تا اختیارات و مأموریت آژانس در جلوگیری از انحراف مواد و فعالیت های هسته ای خود را به سخره بگیرد. مهمتر از همه، رژیم اسرائیل چنان گستاخ شده است که واقعیات را تحریف نموده و برخی اعضای معاهده عدم اشاعه را حسب این که بواسطه عضویتشان در معاهده تعهداتی دارند، ولی خودش فاقد چنین تعهداتی است، مورد انتقاد قرار می دهد. این، یک قصور بسیار جدی در کار آژانس است که باید به طور مناسبی مورد رسیدگی قرار گیرد.

او تاکید کرد: در چنین وضعیتی، عضویت در معاهده عدم اشاعه و اجرای کامل پادمان های آژانس چه مزیتی دارد؟ چگونه جامعه بین المللی می تواند آژانس را به عنوان یک شریک جدی، حرفه ای و بی طرف ببیند، در حالی که اجرای رژیم پادمانی جامع را برای تمامی اعضای خود به طور یکسان و عادلانه پیگیری نمی کند، و حتی درباره ضرورت فعالیت های راستی آزمایی و بازرسی از برنامه هسته ای رژیم اسرائیل، به طور جدی بحث نمی کند؟ آیا سیاست سکوت و نادیده گرفتن برنامه هسته ای رژیم اسرائیل و سیاست عدم اقدام در این رابطه، پیام منفی به اعضای معاهده عدم اشاعه نمی فرستد که "عضویت در معاهده برابر است با پذیرش قوی ترین نظارت ها و راستی آزمایی، در حالی که بیرون ماندن از معاهده به معنای رهایی از هرگونه تعهد و انتقاد و حتی دریافت پاداش می باشد"؟!

غریب‌آبادی گفت: نباید رژیمی را که به ان.پی.تی و پادمان های جامع آن مقید نیست، به عنوان طرفدار رژیم عدم اشاعه دید. صحبت رژیم اسرائیل از عدم اشاعه، به مثابه صحبت مافیا از مبارزه با جرائم سازمان یافته است. آژانس به عنوان مرتبط ترین سازمان مسئول برای حفظ و ارتقای سه ستون اصلی معاهده ان.پی.تی، نقش برجسته ای دارد و باید رویکرد شفافی در غیرقابل قبول بودن خارج ماندن رژیم اسرائیل از چارچوب ان.پی.تی و مخالفت مداوم آن در قرار دادن تمامی تأسیسات و فعالیت های هسته ای اش ذیل سیستم پادمان جامع آژانس، اتخاذ کند.


اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان: با وجود همه فشار‌ها از موضع اصولی خود کوتاه نمی‌آییم
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 20:01
امیرعبداللهیان: با وجود همه فشار‌ها از موضع اصولی خود کوتاه نمی‌آییم
جمعی از رهبران روحانی، سیاسی و مسئولان گروه‌های فلسطینی و لبنانی شرکت کننده در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) روز یکشنبه با وزیر امور خارجه کشورمان ملاقات کردند.
رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند
شنبه 1400/07/10 ساعت 14:33
نورنیوز بررسی کرد؛
رزمایش فاتحان خیبر و آنچه همسایگان باید بدانند
هر کشوری برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود، در صورت ضرورت بدون نیاز به برگزاری رزمایش، نسبت به سرکوب عوامل و عناصر متجاوز با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های خود اقدام خواهد کرد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
جمعه 1400/07/09 ساعت 23:18
نورنیوز بررسی کرد؛
باکو مراقب دوستان ناباب خود باشد
شاید بد نباشد اگر تحلیل‌گران آذربایجانی این مهم را به سیاست‌مداران خود گوشزد کنند که گسترش همکاری جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس در منطقه‌ای که عموم مردم از دولت جعلی اسرائیل نفرت دارند بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه و بی‌ثبات کردن روابط میان کشورهاست.
انتقاد نماینده دائم کشورمان در  وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 23:52
انتقاد نماینده دائم کشورمان در وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، طی سخنانی در شصت و پنجمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی، از رویکردهای دوگانه در جریان قرارداد آمریکا و انگلیس برای فروش زیردریایی نظامی با سوخت هسته ای بالای 90 درصد به استرالیا، انتقاد کرد.
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:27
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
وزیر دفاع در واکنش به ‌یاوه‌گویی‌های سران رژیم صهیونیستی با بیان اینکه پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز داد، گفت: قدرت‌های پوشالی به جز یاوه‌گویی و اتهام‌زنی کار دیگری ندارند.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
آیا عدم رعایت حجاب در فضای مجازی جرم است؟
شنبه 1400/06/27 ساعت 14:56
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا عدم رعایت حجاب در فضای مجازی جرم است؟
حجاب یکی از قوانین جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. بر همین اساس طبق قانون مجازات اسلامی کسانی که در «علن» حجاب شرعی را رعایت نمی‌کنند، مجرم و مستحق مجازات هستند و تفاوتی بین فضای مجازی با واقعی وجود ندارد.
بزرگترین دستاورد شهریار چیست؟
شنبه 1400/06/27 ساعت 12:14
بزرگترین دستاورد شهریار چیست؟
این متن بخشی از نوشته دکتر شفیعی کدکنی درباره‌ی استاد شهریار است که نخستین بار در سال 90 منتشر شد. او این سخن را یادی از شاعرِ رمانتیکِ ایران؛ محمدحسین شهریار نام‌گذاشته است.
اولیانوف: دلیلی برای قطعنامه انتقادی از ایران در آژانس وجود ندارد
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:12
اولیانوف: دلیلی برای قطعنامه انتقادی از ایران در آژانس وجود ندارد
نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین معتقد است که قطعنامه‌ای در انتقاد از اقدامات ایران در زمینه توسعه برنامه هسته‌ای خود در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب نخواهد شد، چون دلیلی برای انتقاد وجود ندارد.
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
شنبه 1400/06/20 ساعت 21:54
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر از این مناطق مرزهای ایران دچار کمترین آسیبی بشود یا تحرکات جریان های اشرار یا تجزیه طلب در خاک عراق به گونه ایی انجام بشود که امنیت مرزها را تهدید کند جمهوری اسلامی ایران براساس توافقاتی که با دولت مرکزی عراق انجام داده برای حفظ مرزهای خود اقدامات لازم بازدارنده و شدیدی را انجام خواهد داد.
تأکید ایران بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراء جو
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 16:57
تأکید ایران بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراء جو
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین، در شصت و چهارمین نشست سالیانه کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو (کوپوس) شرکت و سخنرانی کرد.
اولیانوف: شانس احیای برجام واقعی است
شنبه 1400/05/30 ساعت 10:53
اولیانوف: شانس احیای برجام واقعی است
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی با بیان اینکه مذاکرات وین به زودی از سر گرفته می شود، تاکید کرد که شانس احیای برجام واقعی است.
پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای
چهارشنبه 1400/05/20 ساعت 19:36
اختصاصی نورنیوز؛
پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای
بنابر اخبار رسیده به «نورنیوز»؛ با دعوت رسمی تاجیکستان به عنوان رئیس دوره‌ای سازمان همکاری‌های شانگهای از ایران برای حضور در نشست سالیانه سورای سران این پیمان، آیت‌الله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران شهریورماه سال جاری در این نشست حضور خواهد یافت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ایران - استرالیا امروز ساعت 19:30
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
سرطان بدخیم انرژی
فرصتی مشروط برای ثبات منطقه
هشدار بانک مرکزی: فعالیت‌های بانکی بدون مجوز جرم است
ترامپ : راه پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین، رفتن مستقیم به یک توافق صلح است
گرم‌ترین نقطه ایران در روز گذشته کجا بود؟
پزشکیان به ارمنستان و بلاروس می‌رود/سفر به چین در شهریورماه
سقوط بالابر نما در خیابان ولیعصر +تعداد فوتی ها
رونمایی از دیوارنگاره «ارتش فدای ملت» در میدان ولیعصر تهران
X
آگهی تبلیغاتی