×
سیاسی
شناسه خبر : 75462
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:59
تعطیلی یا بازگشایی سالن‌های تیاتر، مسئله این است!

تعطیلی یا بازگشایی سالن‌های تیاتر، مسئله این است!

در یکی دو هفته اخیر که واکسیناسیون عمومی روند پرشتاب‌تری گرفته و کرونای دلتا نیز تا حدودی فروکش کرده، بسیاری از مشاغلی که در دوران دشوار کرونا گرفتار محدودیت‌های مختلف بودند، بتدریج فعالیت‌های خود را با آرامش بیشتری ادامه می‌دهند ولی در این میان گروه‌های نمایشی وضعیتی بلاتکلیف دارند.

نورنیوز-گروه فرهنگ:  بعد از اوج‌گیری کرونای دلتا، سالن‌های دولتی تئاتر کاملا تعطیل شدند و تنها مجموعه‌های خصوصی با مسئولیت خودشان، فعالیت‌های خود را ادامه دادند، هر چند فعالیت همین مجموعه‌ها هم در تعطیلی سراسری تهران، با وقفه‌ای چند روزه همراه شد.

در حال حاضر گرچه هنوز آمار روزانه قربانیان کرونا بالاست ولی گروه‌ها و مجموعه‌های نمایشی منتظر هستند تا تکلیف فعالیت‌هایشان مشخص شود.

در این مدت یکی از انتقادهای همیشگی گروه‌های نمایشی این بوده که تعطیلی‌ و بازگشایی سالن‌ها طی تصمیم‌هایی ناگهانی اعلام شده و هرگز شرایط خاص تئاتر در این تصمیم گیری‌ها مورد توجه نبوده است.

 کسانی که حتی یک آشنایی مختصر با تئاتر داشته باشند، خوب می‌دانند اجرای یک نمایش برخلاف اکران یک فیلم، نیازمند مقدماتی است. هرچند اکران فیلم هم نیازمند تبلیغ و اطلاع رسانی است اما یک گروه نمایشی برای آماده‌سازی کار خود نه تنها به مدت زمانی چند روزه برای تبلیغات نیاز دارد بلکه باید به صورت موازی ، امور فنی نمایش خود همچون آماده‌سازی و نصب دکور، طراحی و تنظیم نور، تهیه لباس و ... را هم انجام بدهد ضمن اینکه باید مدت زمانی برای انجام تمرین‌های نهایی همراه با دکور، نور و لباس در اختیار داشته باشد تا بتواند اثر قابل قبولی را در برابر تماشاگر به اجرا بگذارد. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت یک گروه نمایشی که فعالیتش با وقفه رو به رو شده، یک شبه بتواند نمایش خود را برای اجرای دوباره آماده کند.

از آنجاکه در یکی دو هفته آینده ایام سوگواری ماه صفر را در پیش داریم، به نظر می‌رسد بسیاری از نمایش‌هایی که در نوبت اجرا بودند، تا پایان این ماه منتظر بمانند. با این حال حق این گروه‌هاست که از حالا وضعیت اجرای خود را بدانند تا در مدت زمان باقی مانده، بدون شتابزدگی نمایش‌های خود را آماده اجرا کنند.

فراموش نکنیم یک گروه نمایشی در شرایط فعلی به اندازه کافی دل‌نگرانی دارد و خوب نیست با تصمیم‌های خلق‌الساعه، دلواپسی جدیدی به مجموعه نگرانی‌های او اضافه کنیم.

ایسنا در ادامه وضعیت بازگشایی تعدادی از مجموعه‌های دولتی را از طریق گپ و گفت با مدیران‌شان جویا شده است.  

ابلاغیه‌ای نیامده ولی امیدواریم  

ابراهیم گله‌دارزاده مدیر مجموعه تئاتر شهر در این باره می‌گوید: هنوز ابلاغیه‌ای بابت بازگشایی سالن‌ها به ما نرسیده ولی پیش‌بینی‌مان این است که بزودی این اتفاق رخ بدهد، چون اوضاع در حال بهتر شدن و ثبات بیشتر است و بعد از اجرایی شدن واکسیناسیون عمومی، گروه‌های نمایشی با اعتماد بیشتری می‌توانند به اجرای آثار خود بپردازند.

کاش زودتر تعیین تکلیف کنند

مجید رجبی معمار مدیر عامل خانه هنرمندان ایران هم درباره بازگشایی مجموعه‌های فرهنگی می‌گوید: متاسفانه هنوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه ابلاغیه‌ای درباره از سر گیری فعالیت‌های نمایشی آمده و  درباره فعالیت‌های تجسمی تعیین تکلیفی انجام نشده است.

او با اشاره به اینکه در چند روز آینده ایام سوگواری اربعین و دهه پایانی ماه صفر را در پیش داریم، اضافه می‌کند: نیمه اول مهر ماه با این ایام سوگواری همزمان خواهد بود. به همین دلیل برای انجام فعالیت‌های خود بعد از این مقطع زمانی، برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در تدارک هستیم که از اواسط مهر ماه بتوانیم فعالیت‌های خود را در تماشاخانه ایرانشهر و خانه هنرمندان ایران از سر بگیریم.

رجبی معمار ادامه می‌دهد: با گروه‌هایی که پیش از این متقاضی اجرا بوده‌اند، مشغول رایزنی هستیم تا در صورت آماده بودن، بتوانیم اجراهای خود را انجام بدهیم. البته پروتکل‌های بهداشتی را با سختگیری بیشتری اعمال خواهیم کرد و ظرفیت کمتری را برای سالن‌های نمایشی در نظر خواهیم گرفت چراکه با وجود تندتر شدن روند واکسیناسیون، همچنان آمار روزانه قربانیان کرونا بالاست. ضمنا مشغول تدارک برپایی نمایشگاه‌هایمان نیز هستیم چون در این بازه زمانی، بخش بزرگی از برنامه‌هایمان لغو شدند.

خیر و شر تعطیلات کرونای دلتا

حسین موذن مدیر تالار هنر هم می‌گوید که تعطیلی اخیر کرونایی سبب خیر شده زیرا در این مقطع بخشی از بازسازی این تالار اجرایی شده است.

او توضیح می‌دهد: در تعطیلات اخیر فرصت را غنیمت شمردیم و بعد از سی ، چهل سال، سیستم پرده تالار را عوض کردیم. قبلا سیستم پرده تالار به صورت دستی بود ولی الان قرار است برقی شود.

موذن یادآوری می‌کند: سال گذشته هم سرویس‌های بهداشتی و اتاق‌های گریم را بازسازی کردیم و اگر بتوانیم صندلی‌ها و سیستم موتورخانه را هم بازسازی کنیم، دیگر این تالار نونوار خواهد شد که امیدواریم پیگیری‌های ما در این زمینه به نتیجه برسد.

او درباره پیش‌بینی‌اش برای بازگشایی سالن‌های نمایشی می‌گوید: در آخرین صحبتی که داشتیم، ایام سوگواری ماه صفر مطرح شد ضمن اینکه تغییر سیستم پرده تالار، بین 20 تا 25 روز زمان می‌برد. بنابراین امیدواریم از مهر ماه و با پایان یافتن ایام سوگواری ماه صفر، اجراهای نمایشی خود را از سر بگیریم.

کار ما سخت‌تر است

مدیر تالار هنر با اشاره به حساسیت خانواده‌ها برای حضور فرزنداشان در مکان‌های عمومی، ادامه می‌دهد: کار ما در قیاس با سالن‌های دیگر سخت‌تر است. چون برای حضور در دیگر سالن‌ها، مخاطب، خودش تصمیم گیرنده است ولی از آنجاکه مخاطب ما گروه سنی کودک و نوجوان است، خانواده برای او تصمیم‌گیری می‌کند. ضمن اینکه بسیاری از خانواده‌ها برای حضور فرزندان‌شان در مکان‌های عمومی دلواپسی دارند. بویژه اینکه تعطیلی اخیر سالن‌های تئاتر به دنبال شدت گرفتن کرونای دلتا، این حساسیت را بیشتر هم کرد زیرا به گفته کارشناسان، این نوع کرونا کودکان را هم درگیر می‌کند.

او ادامه می‌دهد: ما نیز همچون دیگر مراکز منتظر تصمیم‌گیری‌ها هستیم البته نباید فراموش کنیم که در ترم جدید تحصیلی هم همچنان بخش عمده‌ای از کلاس‌ها به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود و تنها بخشی از فعالیت‌های دوره‌های تکمیلی به صورت حضوری خواهد بود مگر اینکه بعدتر تصمیم‌های جدیدی گرفته شود.

تعهدات‌مان انباشته شده است

حریری با بیان اینکه منتظر تصمیم‌گیری مرکز هنرهای نمایشی هم هستیم، توضیح می‌دهد: از آنجاکه مرکز هنرهای نمایشی به عنوان مرجع صدور مجوز نمایش‌ها به طور مستقیم با ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط است، منتظر تصمیم‌گیری دوستان این مرکز هم هستیم.

او درباره وضعیت جدول اجراهای تالار مولوی و احتمال پذیرش تعهدات تازه می‌گوید: تعهدات قبلی ما در حال انباشته شدن است. به همین دلیل امکان پذیرش تعهد جدیدی را نداریم زیرا اگر در یک ماه آینده، مجموعه‌های هنری باز شوند، تا سال دیگر باید به اجرای تعهدات قبلی بپردازیم. ضمن اینکه به جز این تعهدات، اجرای نمایش‌های برگزیده جشنواره تئاتر دانشگاهی هم به تعهدات قبلی ما اضافه خواهد شد. بنابراین مجالی برای پذیرش تعهدات جدید باقی نمی‌ماند مگر اینکه بعضی از گروه‌ها از اجرای آثار خود منصرف شوند که طبیعتا آثار دیگری را جایگزین خواهیم کرد.

 

ایسنا


اخبار مرتبط
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:33
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تاکنون 80 هزارنفر از اتباع قانونی کشور واکسینه شدند، فرایند واکسیناسیون اتباع را توضیح داد.
پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش تقاضای نفت در اولین ماه پاییز
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:17
پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش تقاضای نفت در اولین ماه پاییز
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضای جهانی برای نفت با آغاز فصل پاییز 1.6 میلیون بشکه در روز افزایش یابد و این روند افزایشی تا پایان سال جاری میلادی ادامه یابد.
بهترین‌ کتاب‌های ژانر علمی تخیلی برای کودک و نوجوان
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 12:17
بهترین‌ کتاب‌های ژانر علمی تخیلی برای کودک و نوجوان
طبق تحقیقاتی که در دنیا صورت گرفته است ژانر علمی-تخیلی جزء ژانرهای پرطرفدار دنیاست و تقریبا 90درصد نوجوانان به این جنس رمان‌ها علاقه دارند و اهمیت‍‌شان زمانی مشخص می‌شود که می‌بینیم این‌گونه‌ داستانی، تاثیر اثبات‌شده شگفت‌انگیزی بر خلاقیت کودکان و نوجوانان دارد.
لغو ممنوعیت تردد شبانه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 16:15
لغو ممنوعیت تردد شبانه
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از لغو ممنوعیت تردد شبانه خبر داد.
چه کسی مانع واردات گسترده واکسن در دولت قبل شد؟
شنبه 1400/06/20 ساعت 18:47
نورنیوز بررسی کرد؛
چه کسی مانع واردات گسترده واکسن در دولت قبل شد؟
اینکه بعضا گفته می‌شود «نگذاشتند دولت قبل واکسن بخرد» کاملا عاری از حقیقت است، زیرا در دولت جدید شخص آیت‌الله رئیسی در تماس با رئیس جمهور چین درخواست خرید ۹۰ میلیون دوز واکسن را مطرح کرد و با پذیرش «شی جین پینگ» روند واردات واکسن «سینوفارم» به یک باره متحول شد.
نظرات

آخرین اخبار
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد