×
سیاسی
شناسه خبر : 75432
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 15:08
استمرار اسلام ستیزی در سینمای غرب با فیلم کاندیشا

استمرار اسلام ستیزی در سینمای غرب با فیلم کاندیشا

کاندیشا و مانند آن فیلم‌های نسل جدید سینمای ضداسلامی‌اند که می‌خواهند بدون آنکه خود را دشمن اسلام و مسلمانان نشان دهند و با ایجاد حساسیت از رسیدن به هدف خود بازمانند، به شکل دیگری اسلام را هدف قرار دهند.

نورنیوز-گروه فرهنگ: برخورد با مذهب و دین اسلام در تاریخ سینمای غرب دوران و سیر زیرکانه‌ای را طی کرده است. روزگاری خصوصاً در دهه 1990 فیلم‌های هالیوودی شمشیر را علیه اسلام از رو می‌بستند و با ساخت فیلم‌هایی مانند بدون دخترم هرگز و یا بعدها با سنگسار ثریا و همینطور فیلم‌هایی مانند دروغ‌های حقیقی و یا 300،‌ چهره اسلام و ایران را خشن و عقب‌مانده نشان می‌دادند.

این موضوع اتفاق تازه و جدیدی نیست و همواره با سیاست‌های کاخ سفیدی هالیوود و مجامع غربی همسو بوده است. اما با گسترش اسلام در غرب و رشد چشمگیر آن در کشورهای مختلف جهان، سناریو‌های غربی برای تخریب اسلام رویه‌های جدیدی را پیش گرفته‌اند که بصورت زیرپوستی و غیر مستقیم به هدف شوم خود برسند. یعنی اگر روزگاری سینمای غرب برای تخریب اسلام با یک چوب اسلام و مسلمانان را با توهین و افترا به آنان علناً می‌زد، امروز با توجه به گسترش اطلاعات و روشن شدن تصویر حقیقی اسلام در کشورهای مختلف، دیگر روش بیان مستقیم فایده‌ای برای پیشبرد اهداف نظام سلطه صهیونیستی ندارد و آنان از روش‌های غیرمستقیم برای تخریب سیمای اسلام استفاده می‌کنند.

به تازگی فیلم کاندیشا با محوریت جنی از جنس زن و با چادر مشکی پخش شده که بر اساس داستان‌های فولکلور آفریقای شمالی ساخته شده است. این فیلم فرانسوی که البته باید آن را جزو فیلم‌های ضعیف و ابزاری برای تخریب اسلام دانست، با تفکیک میان دو زن مسلمان که یکی به عنوان چهره خوب و معقول به نام «مرجانه» که پرستار بیمارستان است و زندگی مدرن و البته منضبط و قانونی را به عنوان یک مسلمان انتخاب کرده و دیگری زن منفور فیلم یعنی «عایشه کاندیشا» جن محجبه و چادری فیلم، به صورت ناخودآگاه تصویر منفی و ناهنجاری را از حجاب و چادر قرار می‌دهد.

نکته مهمی که فیلم در تاروپود خود دارد خشونت وحشتناک کاندیشا و همینطور روابط آزادانه او است. در فیلم ابتدائاً این جن مخوف با پوشش کامل ظاهر می‌شود و سپس با کشتن و خونریزی در شهر کم‌کم از این بعد منفی او پرده‌بردای می‌شود و حالا با یک جن زن  طرفیم که هم خشونت و هم روابط غیر اخلاقی را در زیر پوشش و حجاب خود پنهان کرده است.

اگر کاندیشا را از این زاویه ببینیم متوجه تلاش فیلم برای انتقال پیام و تلاش برای بازنمایی منفی از حجاب خواهیم شد. مرجانه زن مسلمان مدرن و امروزی بدون حجاب است که هیچ تهدیدی از جانب او متوجه مردم و کشور فرانسه نیست اما کاندیشا زن مسلمان و سنتی و قدیمی است که تمام تهدیدهای جانی و اخلاقی از جانب او متوجه دیگران است.

این فیلم در تلاشی پنهان قصد دارد تا زنان و دختران مسلمان فرانسه که بیشترین تعداد مسلمانان را در اروپا دارد از داشتن حجاب منصرف کند. حجاب از آنجایی که نماد مهم اسلام در میان زنان جهان است همواره برای دولت فرانسه که رویه‌های سکولار و ضد اسلامی داشته، هزینه‌های فراوانی داشته است. از ممانعت زنان و دختران با حجاب برای ورود به این کشور گرفته تا زد و خورد و دعواهای میان نژادپرستان و افراطیان مسیحی ضداسلام. همین موضوع برای آسیب زدن بر وجهه دموکراسی و نظم و انضباط در این کشور که داعیه‌دار قانون و آزادی است مانند لکه ننگی می‌ماند که باید به هر شکلی آن را بر طرف کند.

حال چه ابزاری بهتر از سینما برای القای باور منفی در مورد حجاب و دیگر نمادها و نشانه‌های اسلام؟ در کاندیشا جن‌گیر نیز یک شیخ مسلمان است که در مسجد خانه دارد. شخصیت‌های اصلی فیلم که در گروهی از دختران هستند، با ورود به آنجا و انجام مراسم جن‌گیری، جن را احضار می‌کنندو جالب اینکه حتی ستاره پنج‌پر که یکی از نشانه‌های شیطان‌پرستی است در زیر فرش و روی سنگ‌های خانه شیخ از قبل حک شده و حالا با تشکیل حلقه‌ جن‌گیری در مسجد، او را احضار می‌کنند.

در واقع فیلمساز منحرف کاندیشا حتی نشانه‌های شیطان‌پرستی را هم در میان مسلمانان جا می‌دهد و آن را از میان فضای لائیک و بی‌خدای جوامع غربی دور می‌کند.

کاندیشا و مانند آن فیلم‌های نسل جدید سینمای ضداسلامی‌اند که می‌خواهند بدون آنکه خود را دشمن اسلام و مسلمانان نشان دهند و با ایجاد حساسیت از رسیدن به هدف خود بازمانند، به شکل دیگری اسلام را هدف قرار دهند که در ظاهر امر نشان ندهد اما در باطن علیه آن هستند.

 

تسنیم


نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی