×
سیاسی
شناسه خبر : 75431
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 13:22
بازار شب عید لوازم‌التحریری‌ها سوت و کور است

بازار شب عید لوازم‌التحریری‌ها سوت و کور است

تسهیل‌سازی در زمینه بازپرداخت اقساط و بیمه، اگر نتواند رونق تولید ایجاد کند، دست کم می‌تواند مانع خاموش شدن کارگاه‌هایی شود که با خون دل به اینجا رسیده‌اند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار نوشت‌افزار در این روزها سوت و کور است. در حالی که آمارها از کاهش 70 درصدی میزان عرضه و تقاضا در بازار امسال خبر می‌دهند، برخی از تولیدکنندگان مدعی‌اند که در اقلامی مانند جامدادی و کیف این میزان بیشتر هم شده و گاه تولید به صفر رسیده است. 

سایه کرونا بر بازار نوشت‌افزاری‌ها دو سالی است که سنگینی می‌کند. در حالی که عمده کلاس‌های درس در مدارس و دانشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار شده و به نظر می‌رسد که این روند در سال تحصیلی جدید نیز تا حدودی برقرار باشد، امیدی به فروش محصولات تولید شده نیست. در این مدت، برخی از تولیدکنندگان به تولید انبوه دست زده‌اند و حالا برای بازگشت سرمایه خود نگرانند. برخی می‌گویند اگر این سرمایه را در هر جای دیگری خرج می‌کردند، تا الآن چند برابر شده بود. 

نوشت‌افزار ایرانی که در یک دهه گذشته توانسته جای خود را در سبد خانواده‌ها باز کند و امتیاز ویژه اعتماد مردمی را کسب کند، در دو سال گذشته با موانع جدی روبروست.

امید قاسمی، مدیر برند دیمو و از فعالان صنف نوشت‌افزار در استان مرکزی، در گفت‌وگو با تسنیم، ضمن اشاره به کاهش میزان عرضه و تقاضا در بازار نوشت‌افزار می‌گوید: در سنوات گذشته این موقع فصل، معمولاً زمان اوج کارها و به اصطلاح شب عید ما تولیدکنندگان و فروشندگان نوشت‌افزار بود، اما امسال با توجه به تداوم شرایط کرونا و احتمال برگزاری کلاس‌های درس به صورت مجازی، بازار دیگر همانند سال‌های پیش‌تر رونق ندارد. 

به گفته او؛ بازار لوازم‌التحریر سوت و کور است و وقتی با فروشندگان صحبت می‌کنیم، آنها نیز از این شرایط گلایه دارند. 

بخشی از مشکلات صنف نوشت‌افزار به عدم فروش محصولاتی بازمی‌گردد که در یک سال گذشته به امید بازگشایی مدارس و برپایی حضوری کلاس‌های درس تولید و انبار کرده‌اند. در شرایطی که بازار نوشت‌افزار با کاهش 70 درصدی مشتری مواجه شده و در برخی از اقلام این میزان به 100 درصد نیز رسیده است، تولیدکنندگان نگران بازگشت سرمایه و به اصطلاح خودشان خواب سرمایه‌شان هستند. قاسمی که چنین تجربه‌ای دارد، در این‌باره می‌گوید: با کاغذی که قیمتش نوسان دارد و افزایشی است، به صورت انبوه دفتر تولید کرده‌ایم. حالا اگر قیمت هر دفتر را 10 هزار تومان در نظر بگیریم، برای 100 هزار جلد دفتر حدود یک میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم اما مشتری نداریم. با فروش‌های جزئی نیز سرمایه ما بازنمی‌گردد.

این تولیدکننده نوشت‌افزار ایرانی در ادامه به تأثیر این رکود بر نیروی کار و تعدیل نیروها طی دو سال اخیر اشاره کرد. او با بیان اینکه ما در سال گذشته 17 کارگر داشتیم، ادامه می‌دهد: در حال حاضر این تعداد به سه نفر کاهش پیدا کرده است. در کنار این، باید از کارگاه‌هایی یاد کرد که به دلیل رکود بازار پس از شیوع کرونا تعطیل شده‌اند. من 30 کارگاه از دوستان و همکارانم را می‌شناسم که در این مدت چراغشان خاموش شده است. 

بخشی از دغدغه تولیدکنندگان این صنف به بازپرداخت تسهیلاتی که دریافت کرده‌اند، اختصاص دارد. هر یک از این کارگاه‌ها در 10 سال گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه بوده‌اند، اما در این مدت با ارتقای کیفیت و خرید دستگاه‌های جدید سعی داشته‌اند بخشی از بازار را به خود اختصاص دهند؛ این در حالی است که تا پیش از این بازار نوشت‌افزار با گردش مالی که قابل توجه در انحصار محصولات چینی و هندی بود. به نظر می‌رسد یکی از راه‌هایی که دولت می‌تواند برای خروج از بن‌بست تولید در این کارگاه‌ها در نظر بگیرد، تسهیل در امر بازپرداخت وام‌های اخذ شده باشد؛ موضوعی که دغدغه بسیاری از تولیدکنندگان است. قاسمی در این‌باره نیز می‌گوید: برای خرید دستگاه‌های جدید، از بانک وام دریافت کرده‌ایم. با چه ذوق و شوقی ماشین‌های جدید را خریده‌ایم تا مشتری از کیفیت کارمان راضی باشد. در این ماه‌ها این ماشین‌ها خوابیده‌اند و مجبوریم اقساط وام‌ را با 24 درصد سود پرداخت کنیم. وقتی این ماشین‌ها کار نکنند، با تکه‌پاره‌های آهن چه فرقی دارند؟

این تولیدکننده نوشت‌افزار ایرانی با بیان اینکه در دو سال گذشته که مدارس به صورت مجازی برپا شده است، هیچ‌یک از مسئولان نیامده و نپرسیده‌اند که مشکل شما چیست، به فرصت‌هایی اشاره می‌کند که در این مدت از دست رفته است. او در پاسخ به این پرسش که دولت گذشته چه کاری می‌توانست انجام دهد که صنف نوشت‌افزار به این بن‌بست نرسد، می‌گوید: ما دو سال است که در رکود به سر می‌بریم. کل فصل فروشمان در شهریورماه است. مسئولان باید از زمان شیوع ویروس کرونا فکری به حال دانش‌آموزان و مدارس می‌کردند. این را فقط برای رونق صنف نوشت‌افزار نمی‌گویم، حرفم ناظر به وضعیت آموزشی خود دانش‌آموزان نیز هست. یک تولیدکننده معمولاً برای دو ماه آینده کارگاه خود برنامه‌ریزی می‌کند تا بتواند آن را درست بچرخاند و مدیریت کند، چطور می‌شود در دو سال گذشته برای 15 میلیون دانش‌آموز فکری نشده باشد؟ چطور می‌شود برای بازگشت رونق به بازاری که حداقل 500 هزار نفر در آن مشارکت دارند، تدبیری اتخاذ نشود؟  

امید تولیدکنندگان صنف نوشت‌افزار ایرانی به تیم جدید دولت است. وعده‌های رونق تولید و توجه به تولید ملی، بسیاری از تولیدکنندگان را به آینده دلگرم کرده است. مدیر برند دیمو به کارهایی که دولت جدید می‌تواند در حوزه نوشت‌افزار ایرانی انجام دهد اشاره می‌کند و می‌افزاید: رصد نحوه فعالیت فعالان این حوزه کار دشواری نیست. بررسی این امر یک هفته بیشتر زمان نمی‌برد. بیاید بررسی کنند که اوضاع بازار به چه نحو است، تولیدکننده چه دغدغه‌هایی دارد، در این شرایط باید چگونه اقساط وام‌های خود را پرداخت کند و ... .  

به نظر می‌رسد در شرایطی که مدارس آمادگی چندانی برای بازگشایی ندارند و احتمال برگزاری کلاس‌های حضوری به صورت سابق وجود ندارد، دولت می‌تواند با در نظر گرفتن تدابیری به تولیدکنندگان این حوزه کمک کند. از جمله این برنامه‌ها می‌تواند ایجاد تسهیل در بازپرداخت اقساط وام‌ها و در نظر گرفتن شرایط بهتر و راحت‌تر برای پرداخت حق بیمه کارگران این کارگاه‌ها باشد. در حالی که امید می‌رود با تسریع در امر واکسیناسیون و برنامه‌ریزی مشخص‌تر، مدارس تا چند ماه دیگر به وضعیت سابق خود بازگردد، تسهیل‌سازی در زمینه بازپرداخت اقساط و بیمه، اگر نتواند رونق تولید ایجاد کند، دست کم می‌تواند مانع خاموش شدن کارگاه‌هایی شود که با خون دل به اینجا رسیده‌اند.

 


اخبار مرتبط
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:34
«مهدی صالحی»
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
دبیر انجمن ویرایش و درست‌نویسی در واکنش به ورود زبان «آلمانی» و «فرانسه» به مدارس نوشت: در دو دولت گذشته آموزش زبان فارسی در مدارس نیز از صدر و قدر افتاده بود.
وزیر راه و شهرسازی: ساخت یک میلیون مسکن تورم‌زا نیست
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 14:39
وزیر راه و شهرسازی: ساخت یک میلیون مسکن تورم‌زا نیست
رستم قاسمی از تهیه روش‌های تامین مالی غیر تورم‌زا برای احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال خبر داد.
آموزش مجازی و افت تحصیلی دانش‌آموزان
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 11:21
آموزش مجازی و افت تحصیلی دانش‌آموزان
روانشناسان و مشاوران تحصیلی مدارس معتقدند که افت تحصیلی زمانی اتفاق می‌افتد که فاصله بین استعدادهای بالقوه و بالفعل فرد زیاد شود که این موضوع مهم یکی از نتایج منفی شیوع ویروس کرونا و آموزش به سبک فضای مجازی است.
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 13:10
وحید قربانی
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای به این معنی است که در آینده، چین، روسیه و ایران فضای بیشتری برای همکاری در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خواهند داشت و از این منظر برای دکترین سیاست خارجی کشور اهمیت بسیار دارد.
بحران برق در اروپا مردم را به اعتراض وادار کرد
شنبه 1400/06/20 ساعت 11:44
بحران برق در اروپا مردم را به اعتراض وادار کرد
قیمت برق در اروپا در این هفته رکورد زده و مردم را برای اعتراض به خیابان‌ها کشانده است.
ضرورت‌های قانونی ابطال شناسنامه افراد متوفی
شنبه 1400/06/20 ساعت 11:02
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت‌های قانونی ابطال شناسنامه افراد متوفی
پس از فوت یک شخص، ابطال کلیه‌ مدارک هویتی او بر مبنای صدور گواهی رسمی ضروری بوده و انجام آن برای طی سایر مراحل قانونی الزامی است.
رئیس جمهور: برخورد غیرسازنده در آژانس انرژی اتمی مخل مسیر مذاکره خواهد بود
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 17:28
رئیس جمهور: برخورد غیرسازنده در آژانس انرژی اتمی مخل مسیر مذاکره خواهد بود
رئیس جمهور در گفت‌وگو با رئیس شورای اروپا گفت: اگر چه در آمریکا دولت ترامپ رفته و دولت بایدن بر سر کار آمده، اما در عمل تغییری در سیاست‌های آمریکا درباره ایران رخ نداده و همان رویکرد و اقدامات یعنی تحریم و فشار علیه ایران باقی مانده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته شدن 4 نیروی دولت الجولانی در ادلب
ادامه حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری
پیدا شدن پرچم داعش در خودروی مهاجمان استرالیا
بخشنامه ساعت کاری جدید دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
آغاز سفر دور روزه سخنگوی دولت به استان مرکزی
معادله قدرت؛ فراتر از ارقام دفاعی
دوفوریتی | عمل‌های زیباییی اینستاگرامی با قیچی خیاطی و موچین آرایشگاه!
کدام استان‌ها برفی می‌شوند؟
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان تحویل
بازگشت یک ورزشکار دیگر به ایران پس از تغییر تابعیت
پیروزی راست‌گرایان در شیلی؛ خوزه آنتونیو کاست رئیس‌جمهور شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 24 آذر 1404
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 آذر + وضعیت استانها
پهپاد هیدروژنی چین رکورد طولانی‌ترین پرواز را شکست
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی