×
سیاسی
شناسه خبر : 75411
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/22 ساعت 14:56
مطالبات رهبر انقلاب در حوزه کتاب

مطالبات رهبر انقلاب در حوزه کتاب

رهبر معظم انقلاب پنج باید مهم در حوزه کتاب را سال‌ها پیش برشمرده‌اند‌، بایدهایی که این روزها همچنان پابرجاست و به عنوان مشکلات اصلی نشر مطرح می‌شوند.

نورنیوز-گروه فرهنگ: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این روزها در ساختمان بهارستان مشغول به  فراهم کردن مقدمات لازم برای سکانداری چهار ساله حوزه فرهنگ کشور است؛ حوزه‌ای که با مشکلات بسیاری در زیرمجموعه‌های خود روبروست: مشکلاتی ساختاری،‌ اقتصادی و فرهنگی. در این میان بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ،‌ کارشناسان،‌ اتحادیه‌های صنفی و... راهکارهای مدنظر خود را طبیعتاً تاکنون به گوش وزیر رسانده‌اند.

حوزه کتاب یکی از حوزه‌های رمشکل مجموعه وزالرت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار می‌رود حوزه‌ای که سال‌هاست دست به گریبان مشکلات ریز و درشت اقتصادی و ساختاری است. دولت‌های گذشته نیز تاکنون اقدام چندانی برای حل مشکلات انجام نداده‌اند؛ چرا که عمده اقدامات آن‌ها درمحورهای فرعی و غیر زیربنایی بوده است؛ این در حالی است که حوزه نشر در کشور ما سال‌هاست از مسائل ساختاری رنج می‌برد.

در رأس همه کارشناسان و فعالان حوزه فرهنگ رهبر انقلاب آشناترین فرد به مسائل حوزه فرهنگ علی‌الخصوص کتاب به شمار می‌روند‌، رهبر انقلاب علاوه بر توجه به نویسندگان و  تازه‌های نشر بازار داخل و خارج از ایران در جریان بازدید از نمایشگاه‌های کتاب در سال‌های اخیر از نزدیک با ناشران گفت‌وگو کرده و مسائل و مشکلات نشر را به خوبی می‌شناسند؛ بنابراین در این میان سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری می‌تواند بهترین چراغ راه برای فعالیت مجموعه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه معاونت فرهنگی و کتاب باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در حاشیه بازدید از بیست و پنحجمین نمایشگاه کتاب تهران که اردیبهشت 91 برگزار شد،‌ ضمن بیان نکات مهم و راهبردی، پنج راهکار اصلی و مهم حوزه کتاب   را برشمردند؛ راهکارهایی که امروز پس از گذشت 9 سال هنوز کاربرد دارد و به عنوان مهمترین دغدغه‌های حوزه نشر مطرح است.

این بایدها به شرح ذیل است:

  • باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که فضای کتابخوانی در کشور توسعه و تعمیق پیدا کند.
  •  باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و تعیین اهداف مرحله‌ای در هر سال، همگام با برگزاری نمایشگاه کتاب و افزایش جمعیت بازدیدکننده، در فضای کتابخوانی کشور نیز پیشرفت چشمگیری به وجود آید. این ارزیابی نشان خواهد داد که آیا هر دوره نمایشگاه کتاب از نظر محتوا، نسبت به دوره‌ی قبل، تغییر و رشد داشته است یا خیر.
  •  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با کمک دولت، این موانع، به‌ویژه موضوع گرانی کاغذ را برطرف کند. مهم‌ترین تولید ملی، تولید امتداددار است و با برطرف شدن مشکلات کارخانه‌های کاغذ، قطعاً راه برای کتابخوانیِ بیشتر و ارزان شدن قیمت کتاب باز می‌شود.
  •  دولت باید زمینه‌ای فراهم کند تا تولیدات خوب کتاب در کشور از جمله در بخش‌های مذهبی، تاریخی، ادبیات و علوم، به زبان‌های مختلف ترجمه و در معرض دید جهانیان قرار گیرند.
  • یکی از کارهای ضروری در چرخه‌ی تولید و عرضه‌ی کتاب، ساماندهی توزیع و ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب است.

 

تسنیم


اخبار مرتبط
سند تحول قوه قضائیه چگونه تهیه شده و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
شنبه 1400/08/08 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد؛
سند تحول قوه قضائیه چگونه تهیه شده و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
صدور بیانیه «گام دوم انقلاب»، مطالبه صریح رهبر انقلاب مبنی بر انجام تحول قضائی به‌عنوان آورده دوره جدید و نیز انتظارات روزافزون مردم، موقعیتی ویژه و تاریخی پدید آورده و تحول قضائی را در هم‌ترازی با گام دوم انقلاب به اولویت انکارناپذیر قوه قضائیه تبدیل کرده است.
فقدان امنیت شغلی و مزد ناچیز کارگران را فراری می‌دهد
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 14:54
فقدان امنیت شغلی و مزد ناچیز کارگران را فراری می‌دهد
برخی از کارشناسان حوزه کار معتقدند، مشکل جدید بازار کار ایران یعنی‌عدم تمایل نیروی کار برای اشتغال ریشه در مشکلات مزدی، نبود امنیت شغلی و ضعف تشکل‌یابی دارد.
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:36
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شیوع بیماری کرونا باعث بسته شدن مرزهای کشور شد ولی طلاب پاکستانی که در میانه راه تحصیل به قصد تبلیغ به کشورشان رفته بودند این روزها به موضوعی برای جامع حوزوی تبدیل شده است.
۶ ماه فرصت طلایی دولت سیزدهم
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 15:35
رضا تیموری
۶ ماه فرصت طلایی دولت سیزدهم
تشکیل ستاد یا کمیته پیگیری شعار سال یا تقویت آن در هر وزارتخانه و نهاد که گزارش‌ها را با شاخص‌های کمی و کیفی از نحوه اجرا و تحقق آن تطبیق دهد، از ضرورت‌های تحقق شعار سال است.
رهبر انقلاب: عدالت ورزشی باید مورد توجه قرار بگیرد
شنبه 1400/06/27 ساعت 14:35
رهبر انقلاب: عدالت ورزشی باید مورد توجه قرار بگیرد
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت اشتغال و معیشت قهرمانان ورزشی گفتند: عدالت ورزشی در همه جا، هم از لحاظ جغرافیایی، هم از لحاظ نوع ورزش‌ها یک عدالتی بیش از آنچه که امروز اعمال می‌شود، بایستی مورد توجه قرار بگیرد.
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 13:10
وحید قربانی
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای به این معنی است که در آینده، چین، روسیه و ایران فضای بیشتری برای همکاری در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خواهند داشت و از این منظر برای دکترین سیاست خارجی کشور اهمیت بسیار دارد.
خطیب‌زاده: لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 12:32
خطیب‌زاده: لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران گفت که لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است.
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 18:14
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر (امروز یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 13:39
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
🎥 #نور_ویدئو| هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
رهبر انقلاب: مردم خوزستان حق دارند ناراحت باشند،هیچ گله‌ای از آن‌ها نیست
جمعه 1400/05/01 ساعت 13:24
رهبر انقلاب: مردم خوزستان حق دارند ناراحت باشند،هیچ گله‌ای از آن‌ها نیست
رهبر انقلاب اسلامی پس از دریافت نوبت دوم واکسن کوو ایران برکت با اشاره به مشکلات مردم استان خوزستان فرمودند: مسئولان و دولت بعدی حل مشکلات خوزستان را به صورت جدی دنبال کنند.
نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟
جفری ساکس: تشدید جنگ، اقتصاد جهانی را نابود می کند