شناسه خبر : 75380
تاریخ انتشار : 1400/06/21 13:49
کرونا جراحی‌های زیبایی را افزایش داد

کرونا جراحی‌های زیبایی را افزایش داد

«در شرایطی که مردم تشویق می‌شدند برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا اپلیکیشن‌های مجازی و ابزارهای موبایلی را مورد استفاده قرار دهند، میزان تمایل آنها برای انجام جراحی‌های زیبایی هم افزایش یافت.»

نورنیوز-گروه اجتماعی: «تأثیرات ناشی از خیره‌شدن به چهره خود حین تماس‌های ویدیویی در اپلیکیشن‌های موبایلی مخصوص کنفرانس‌های کاری که بعد از همه‌گیری ویروس کرونا بسیار محبوب شدند، باعث شده  است تا تصور ما نسبت به تصویر صورت خودمان خراب شود و احساس رضایتمندی کمتری نسبت به خودمان داشته باشیم. این خبر نتیجه حاصل از یک مطالعه روانشناسی گسترده است که نشان می‌دهد ابزارهای موبایلی مخصوص دورکاری و تماس‌های تصویری که در جریان قرنطینه خانگی طی دو سال گذشته بسیار فراگیر شدند، برای نخستین بار این فرصت را فراهم کردند که انسان ساعت‌ها تصویر ویدیویی صورت خود را مشاهده کند و در نهایت تصور او نسبت به خودش عوض شود. «شادی کوروش» از استادان دانشگاه پزشکی هاروارد این هفته برای نخستین بار اختلال مذکور را معرفی کرد و توضیح داد این پدیده که با نام «بدشکلی زوم» شناخته می‌شود، در جریان همه‌گیری ویروس کرونا و افزایش برقراری تماس‌های تصویری در فضای مجازی ایجاد شده و در کل باعث شده است میزان رضایتمندی مردم از خودشان کاهش یابد.

رضایتمندی شخصی مجازی

اوایل سال 2020 میلادی که کرونا تقریباً همه کشورهای جهان را درگیر کرده بود بسیاری از شرکت‌های بزرگ از کارمندان خود درخواست کردند با دورکاری و انجام وظایف شغلی از داخل منزل، جلو شیوع هر چه بیشتر این ویروس را بگیرند. این اتفاق باعث شد محبوبیت اپلیکیشن‌های مخصوص برقراری تماس‌های تصویری و کنفرانس‌های ویدیویی افزایش یابد و در همین راستا اپلیکیشن زوم که دسامبر 2019 تنها 10 میلیون کاربر ماهانه داشت، ماه گذشته اعلام کرد که میانگین تعداد کاربران فعال آن از 500 میلیون نفر هم فراتر رفته است و این افراد طی یک سال گذشته از طریق این اپلیکیشن 3.3 تریلیون دقیقه تماس برقرار کرده‌اند. اپلیکیشن تیمز مایکروسافت که کارایی مشابه دارد نیز هر ماه بیش از 150 میلیون کاربر را تحت پوشش قرار می‌دهد و تعداد مشترکان آن طی یک سال گذشته رشد 900 درصدی را تجربه کرده است. این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که کاربران جهانی در دوران پساکرونا هم همچنان دورکاری در دنیای مجازی را ترجیح می‌دهند و اپلیکیشن‌های ویدیویی را اولویت اصلی خود برای برقراری ارتباط با دیگران می‌دانند. اما دکتر کوروش از این اتفاق رضایت چندانی ندارد. او این هفته طی مصاحبه‌ای گفت: «از ابتدا این نگرانی وجود داشت که زمان صرف‌شده در دوربین‌ها تأثیرات منفی بر ادراک آنها از ظاهرشان بر جا بگذارد.»

او کنفرانس‌های مجازی از طریق دوربین تلفن همراه را به قرار گرفتن طولانی‌مدت در مقابل آیینه تشبیه می‌کند و بر این باور است که در این فضای مجازی کاربران به بازتاب واقعی خود نگاه نمی‌کنند و در اصل متوجه نمی‌شوند که این یک آیینه مخدوش شده است. او می‌گوید، عواملی مانند زاویه دوربین و میزان نزدیکی کاربر به لنز باعث می‌شود افراد در تصاویر مجازی با ظاهر واقعی خود مواجه نشوند. کوروش در آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در انواع مشاوره‌هایی که ارائه می‌کرد با نوعی الگوی عجیب مواجه شد که بین مردم رواج پیدا کرده بود. او در این خصوص گفت: «در شرایطی که مردم تشویق می‌شدند برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا اپلیکیشن‌های مجازی و ابزارهای موبایلی را مورد استفاده قرار دهند، میزان تمایل آنها برای انجام جراحی‌های زیبایی هم افزایش یافت.»

دانشگاه هاروارد در یک بررسی مجزا نشان داده بود که در جریان همه‌گیری ویروس کرونا میزان درخواست مردم برای انجام جراحی‌های زیبایی به شکل غیر معمول بیشتر شده است. او خاطرنشان کرد که درخواست‌های خاص برای انجام عمل زیبایی بینی یا صاف‌کردن چروک‌های پیشانی از شایع‌ترین مواردی بود که همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش وابستگی به اپلیکیشن‌های مجازی بیشتر شد. کوروش در ادامه توضیح داد:‌ «مردم از افتادگی پوست در قسمت تحتانی صورت و گردن شکایت داشتند. ما می‌پرسیدیم آیا این به‌ دلیل نگاه‌کردن طولانی به‌ صورت خود هنگام برقراری تماس‌های تصویری است که از زاویه‌های مختلف، چهره خود را مشاهده می‌کنند و البته در بسیاری از موارد مراجعه‌کنندگان توضیح دادند که علت اصلی تمایل آنها به انجام عمل زیبایی همین بوده است.»

لازم به ذکر است که در ماه مارس سال‌ جاری میلادی جراحان پلاستیک انگلیسی اعلام کردند میزان مراجعه به آنها برای انجام عمل‌های زیبایی رشد 70 درصدی داشته است. کوروش و گروه او به طور عمیق‌تر به بررسی این موضوع پرداخته‌اند تا دریابند که چطور دوربین‌های مخصوص گوشی‌های هوشمند و رایانه‌های لوحی می‌توانند تصاویر مربوط به‌ صورت کاربران را مخدوش کنند تا در نهایت میزان رضایتمندی آنها از چهره واقعی‌شان کاهش یابد. او در ادامه اظهار داشت: «زمانی که از فاصله نزدیک عکس می‌گیرید، بیشتر در معرض تحریف تصویر هستید. ما با آزمایش روی یک دوربین جلو گوشی هوشمند متوجه شدیم که هر چه بیشتر به لنز دوربین نزدیک باشیم، اعوجاج تصویر بیشتر خواهد بود و این اتفاق در حالی صورت می‌گیرد که تمایل کاربران امروزی به گرفتن عکس سلفی یا نشستن در فاصله کم از دوربین لپ‌تاپ بیشتر شده است.»

عوارض دورکاری

هم اکنون که شرایط ناشی از انتشار ویروس عالم‌گیر کرونا بهتر شده است، بسیاری از گروه‌های تحقیقاتی، وضعیت مردم در این بازه زمانی حدود دو سال را مورد بررسی قرار داده‌اند. تعداد زیادی از کارشناسان به این نتیجه رسیدند که تماس‌های ویدیویی روزانه باعث شده است استرس و خستگی مفرط در افرادی که دورکاری می‌کنند بیشتر شود و ماه‌ها پس از انجام جلسات، سخنرانی‌ها، همایش‌ها و گردهمایی‌های مجازی به‌ دلیل رعایت فاصله اجتماعی هم اکنون با گروه‌های وسیع کارمندانی مواجه هستیم که اصطلاحا با پدیده موسوم به «خستگی تماس ویدیویی» مواجه شده‌اند و در اثر تعاملات مکرر و طولانی با همکاران یا همکلاسیان مجازی، در نوعی انزوا یا خستگی مفرط روانی به سر می‌برند.

دکتر «ایرنه مانزلا» از دانشگاه پلایموث انگلیس اعلام کرد که بررسی‌های اولیه این نوع عارضه روانی روی افرادی را که در طول روز بیش از 5 ساعت با اپلیکیشن‌های ویدیویی در ارتباط بودند، تأیید می‌کند و نشان می‌دهد که ارتباط به شکل ویدیویی بیشتر از ارتباطات متنی یا صوتی مبتنی بر دنیای مجازی روی مغز انسان تأثیر می‌گذارد. «لیبی ساندر» از محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا نیز در این خصوص توضیح داد که هیچکس دوست ندارد برای مدت طولانی به چهره خود نگاه کند و این اتفاق که در جریان برقراری کنفرانس‌های ویدیویی برای گروه وسیعی از افراد رخ داده است، آنها را با نوعی اختلال مواجه کرده است.

کارشناسان بر این باورند که سرخوردگی فزاینده ناشی از کنفرانس‌های ویدیویی طولانی و هر روزه ممکن است چالش‌های گسترده‌تری را در شرایط قرنطینه برای افراد ایجاد کند. در این راستا، یک نظرسنجی که به تازگی توسط مؤسسه گالوپ انجام شده است نشان می‌دهد از مجموع افرادی که طی یک سال گذشته دورکاری می‌کردند 60 درصد آنها احساس نگرانی می‌کنند و 45 درصد آنها توضیح دادند که بحران کرونا و خانه‌نشینی طولانی به سلامت روانی آنها و اعضای خانواده آسیب رسانده است. در مجموع از آنجایی که ویروس کرونا هنوز ریشه‌کن نشده است و بسیاری از کشورها به‌ صورت گسترده با آن درگیر هستند، شرایط دورکاری همچنان ادامه دارد و محققان به‌ دنبال روش‌های مختلف هستند تا از این طریق بتوانند عوارض ناشی از دورکاری و استفاده مکرر از اپلیکیشن‌های ویدیویی را کمتر کنند.»

روزنامه ایران


نظرات

قاتل نوجوان 12 ساله دستگیر شد

شکسته شدن رکورد 5 ساله مخاطبان روزانه سینما

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت اول) +فیلم

آغاز تک نرخی کردن ارز با راه اندازی بازار ارز تجاری

حمله راکتی از داخل غزه به اراضی اشغالی

«مقدم زاده» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس شد

ضرورت هوشیاری در مقابل تهدیدات رقبا و دشمنان منطقه

توافق جمعی بر سر نابودی سوریه/ «پروژه انگلیس و ترکیه» برای سرنگونی اسد

رژیم صهیونیستی کدام مواضع حساس سوریه را درهم کوبید؟

رژیم صهیونیستی می‌خواهد سوریه را به سرزمینی سوخته تبدیل کند

پارس خودرو هم گران کرد+ لیست قیمت جدید

«سالیوان» در راستای ایجاد آتش بس در غزه به خاورمیانه سفر می‌کند

سیب ایرانی به ریاض رسید

رهبر معظم: به حول قوه‌ی الهی گستره‌ی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت

امکان پرداخت عوارض آزادراه‌ها از حساب بانکی اشخاص

هواپیمای سبک سیمرغ رونمایی شد

مشکلات تولید کنندگان پوشاک/ همکاری ایران و روسیه در حوزه پوشاک

پارامترهای جدید ایران در معادله‌ نظم نوین غرب آسیا

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های چهارشنبه 21 آذر 1403

فروپاشی سوریه از نظرگاه جنگ شناختی

سیاست ایران در سوریه؛ عقلانیت بدون انقضا

آمریکا یک شرکت چینی و کارمند آن را به ادعای هک گسترده تحریم کرد

در آشفته بازار منطقه‌ای؛ مراقب ایران باشید

معمای مرگ دو زن سوخته در تهران/قاتل کیست؟

دمشق در گرداب خیانت، تجاوز و جهل

اخطار به جایگاه‌های سوخت درباره بخارات بنزین

تحولات منطقه پس از سقوط بشار اسد

اقتصاد نگار | واردات خودرو؛ چرا خبری از خودروهای وارداتی در خیابان‌ها نیست +فیلم

مالیات خانه‌های لوکس تعیین شد

تیرباران مجروحان در بیمارستان منبج/کرملین: کناره‌گیری اسد از ریاست‌جمهوری تصمیم شخصی اوست

در معنای شکست؛ آیا ایران به اهداف خود در سوریه رسید؟

اسد در بزنگاه آتش‌بس لبنان

آلودگی هوا؛ این شهرها همچنان آلوده هستند / مدارس و ادارات تعطیل شد

غیر از تعطیلی،‌چاره‌ای نیست؟!

مخبر: مهاجرت نخبگان ناشی از عدم حس تاثیرگذاری در اداره کشور است

عکس های منتخب جهان، 10 دسامبر 2024

ملاقات سفیر جدید ارمنستان در ایران با وزیر خارجه

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق برای تقویت همکاری‌های نظامی

مقامات ارشد آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس رایزنی کردند

کماندار بانوی ایرانی نامزد بهترین پاراکماندار سال 2024 جهان شد

353 فوتبالیست فلسطینی شهید شدند

پادکست | غروب تحریم یا طلوع تنش ؟

حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه؛ ادامه جنایات علیه ملت‌های منطقه

فرصت بهره‌مندی از 10 گیگابایت اینترنت هدیه برای مشترکان غیرفعال همراه اول

بانک‌های پایتخت چهارشنبه و پنجشنبه تعطیل است

فروش مجوز روزانه طرح ترافیک در تهران ممنوع شد

سود سهام عدالت شب یلدا واریز می‌شود

راننده پیک موتوری فقط برای 3 هزار تومان به قتل رسید

نور ویدئو | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاومت +فیلم

چهارشنبه و پنجشنبه تمام مراکز معاینه فنی تهران فعالیت می‌کنند

«محسن پاک‌نژاد» رئیس دوره‌ای اوپک شد

امام خامنه‌ای درباره تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد

عارف: نباید مبارزه با فساد را سیاسی کنیم

حضور نظامیان در سیاست +فیلم

پادکست | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاوت

برگزاری دادگاه نتانیاهو بعد از 8 سال

چرخه اصلاح و اعتراضات +فیلم

صدور احکام دهنوی، قربان‌زاده و خاندوزی توسط قالیباف

مهاجرانی: در زمان مناسب مذاکره و در فرصت مناسب وعده صادق را اجرا می‌کنیم

لغو امتحانات آزمون جامع واحدهای دانشگاه آزاد تهران و پیش دفاع دکتری تخصصی

اعلام برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی

معرفی مدیرعامل همراه اول به‌عنوان کارفرمای سلامت‌محور ملی سال 1403

پزشکیان: سلامت اداری درستی نداریم/ اجرای دقیق دولت هوشمند ضروری است

محور هراز بازگشایی شد

غروب تحریم یا طلوع تنش/ سه اصلی که تروییکای اروپا نمی‌بیند

احتمال انجام مذاکرات صلح اوکراین در زمستان امسال

بقائی: نباید از گفتمان‌ حقوق بشر برای مطامع سیاسی استفاده ابزاری کرد

قیمت انواع ارز در مرکز مبادله ایران افزایش یافت

اردوغان: از حکومت شورشیان در سوریه حمایت می‌کنیم

مجلس فردا تعطیل نیست

نور ویدئو | استاندازد های دوگانه آمریکا در بحران سوریه +فیلم

تکذیب حضور امام موسی صدر در زندان «صیدنایا» سوریه

بانک ها و بورس تعطیل نیستند

دیدار استقلال - مس برگزار می‌شود

بازگشت ترامپ؛ رشد صادرات چین از شتاب افتاد

وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

سکوت معنادار «اردوغان» و «الجولانی» در پی حملات رژیم اسرائیل به سوریه!

طرح «خاورمیانه جدید» پس از سقوط بشار اسد

تراشه جدید گوگل؛ جابه‌جایی مرزهای محاسبات ریاضی

روابط لبنان و ایران بر پایه ارزش‌ها بنا شده است

خطای راهبردی اردوغان از نگاه «دوگین»

معرفی عجایب نامزدهای گلدن‌گلوب 2025

محسن رضایی: زیر ساخت نظامی سوریه در حال نابودی است

موتورسیکلت‌های فرسوده جریمه می شوند/آغاز ثبت نام برای نوسازی

یک مسئول مصری: زمان اعلام آتش بس در غزه بسیار نزدیک است

شاخص12 هزا واحد دیگر رشد کرد

نورنما | لحظه وحشتناک نیش زدن مار به خودش با سر قطع شده ! + فیلم

غنی سازی 60 درصد از کجا آمد ؟ + فیلم

داستان یک سرنگونی

خلع سلاح ارتشی که وجود ندارد!

آمریکا به دنبال محاکه 2 مقام ارشد ارتش سوریه به اتهام ارتکاب جنایات جنگی

24 سال؛ حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان

پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری + جدول زمانبندی

دستیاران پزشکی مشمول قانون تامین اجتماعی می‌شوند

موضع‌گیری سخنگوی دولت درباره تحولات سوریه

توزیع سرانه ‌هم‌تراز برای دانش‌آموزان مناطق محروم

«محمد البشیر» رئیس دولت انتقالی سوریه را بشناسید

تاثیر هویت دوگانه «الجولانی» بر آینده سوریه

اعلام تیم داوری دیدار استقلال و مس کرمان

مردی با اقدام به موقع دختر جمی از غرق شدن نجات یافت

X
آگهی تبلیغاتی