×
سیاسی
شناسه خبر : 75362
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/06/21 ساعت 10:44
مزاحمت‌های اینستاگرامی و شیوه مواجهه با آن

نورنیوز بررسی کرد؛

مزاحمت‌های اینستاگرامی و شیوه مواجهه با آن

مزاحمت‌های اینستاگرامی تنها متوجه کاربران ایرانی نیست بلکه روزانه صدها هزار مورد از ایجاد مزاحمت به اشکال مختلف برای کاربران این پلتفرم پرمخاطب در سراسر جهان به وقوع می‌پیوندد.

نورنیوز- گروه جامعه: امروزه استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف، بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی افراد شده است، اما باید توجه داشت که به میزان گسترش کاربران و نفوذ این شبکه‌ها احتمال شکل‌گیری تخلف‌های مختلف نیز بر بستر این پلتفرم‌ها افزایش می‌یابد.

یکی از شبکه‌های اجتماعی که به واسطه تنوع قابلیت‌های آن مخاطب‌های زیادی در سراسر جهان پیدا کرده پلتفرم‌ اینستاگرام است. 

با وجود مزایا و ظرفیت‌های قابل ملاحظه‌ای که این شبکه در اختیار کاربران قرار می‌دهد، متاسفانه برخی افراد سودجو با ایجاد مزاحمت، موجبات تنش و سلب آسایش کاربران را در این شبکه پرمخاطب به وجود می‌آورند.

مزاحمت‌های اینستاگرامی تنها متوجه کاربران ایرانی نیست بلکه روزانه صدها هزار مورد از ایجاد مزاحمت به اشکال مختلف برای کاربران این پلتفرم پرمخاطب در سراسر جهان به وقوع می‌پیوندد.

در کشور ما نیز هر روز شکایات زیادی از طرف برخی کاربران به دلایل مختلف از جمله توهین و فحاشی، کلاه‌برداری، تهدید و… از طریق این اپلیکیشن به مراجع ذی‌صلاح ارائه می‌شود.

ارسال پیام خصوصی (دایرکت) و قراردادن نظرات و کامنت از شیوه‌های ایجاد مزاحمت در اینستاگرام به شمار می‌روند.

در این خصوص نکات مهم و حائز اهمیتی وجود دارد که کاربران این شبکه پیش از باز کردن صفحه اختصاصی باید مورد توجه قرار دهند تا امکان ایجاد مزاحمت را به حداقل برسانند.

کاربران باید توجه داشته باشند که قبل از قبول کردن و باز نمودن پیام خصوصی افراد ناشناس در دایرکت خود باید از هویت ارسال کننده پیام، واقعی و جعلی بودن آن و قصد طرف از مبادله پیام اطمینان کسب کنند.

بر این اساس لازم است کاربران در انتخاب و دریافت پیام‌های خصوصی افراد دقت کنند تا خود زمینه‌ساز ایجاد مزاحمت و آزار از سوی افراد ناشناس را فراهم نکنند.

کاربران اینستاگرام باید توجه داشته باشند که در صورت مواجه شدن با  تهدید به قتل، آزار جسمی و روحی نباید خود را تسلیم خواسته‌ها و اقدام مزاحمین و تمکین در برابر درخواست‌های آنان کنند.

به محض رویت مزاحمین می‌توانید با مطرح کردن شکایتی در دادسرای جرائم رایانه‌ای از طریق پلیس فتا پرونده خود را پیگیری کنید.

در صورتی‌ که افرد مزاحم با استفاده از اکانت‌های جعلی یا فیک برای دیگران ایجاد مزاحمت کنند امکان ردیابی مزاحم از  سوی پلیس فتا وجود دارد.

در چنین شرایطی کاربران باید در اولین گام برای شکایت از مزاحمان اینستاگرامی به دفتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه و در سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه ثبت نام کنند.

بعد از ثبت نام، باید متن شکایت خود را درج کرده و منتظر ارجاع شکایت از طریق دادسرا به مرجع رسیدگی کننده باشند.

حدودا یک هفته بعد از طرح شکایت، پیامکی مبنی بر ارجاع پرونده به یکی از شعب دادسرا و یا پلیس فتا برای شاکی ارسال خواهد شد و پلیس فتا بعد از شناسایی مزاحم نتیجه را به مرجع قضایی ابلاغ می‌کند.

در انتها مرجع قضایی با بررسی گزارش پلیس فتا فرد مزاحم را احضار و برای رسیدگی به اتهامات برای او تشکیل پرونده می‌دهد.

بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی، هر گاه فردی به وسیله تلفن یا دستگاه‌‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص دیگر ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

این قانون شامل اینستاگرام، تلگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز می‌شود.

همچنین بر اساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، با مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا 50 هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی همراه خواهد بود.

 


اخبار مرتبط
مایوس‌سازی سیاست رسانه‌ای دشمن است
شنبه 1400/08/15 ساعت 09:28
مایوس‌سازی سیاست رسانه‌ای دشمن است
رهبر معظم انقلاب: اکنون مانند همیشه سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن و فعّال‌ترین برنامه‌های آن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است.
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 11:25
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:13
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک با چنان سرعتی در حال رشد است که انتظار می رود درآمد هوش مصنوعی تا سال 2025 به 36.8 میلیارد دلار در سراسر جهان برسد.
جاسوسی وزارت بازرگانی آمریکا از کاربران شبکه های اجتماعی
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 13:34
جاسوسی وزارت بازرگانی آمریکا از کاربران شبکه های اجتماعی
وزارت بازرگانی آمریکا باید طی 90 روز یکی از بخش های زیر مجموعه خود را حذف کند چرا که طبق بررسی ها به طور غیرقانونی شهروندان آمریکایی را در شبکه های اجتماعی رصد می کرد.
اشتغال بیش از 14 درصد مردم در رسانه‌های اجتماعی
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 13:32
اشتغال بیش از 14 درصد مردم در رسانه‌های اجتماعی
19.8 درصد کاربران رسانه‌های اجتماعی (معادل 14.5 درصد کل نمونه) عنوان کرده‌اند که از طریق رسانه‌های اجتماعی کسب درآمد می‌کنند.
آیا شبکه‌های اجتماعی باعث ترویج خشونت در فضای آنلاین می‌شوند؟
یکشنبه 1400/06/07 ساعت 16:26
آیا شبکه‌های اجتماعی باعث ترویج خشونت در فضای آنلاین می‌شوند؟
گسترش بروز رفتارهای خشن و پرخاشگرانه در فضای آنلاین، محققان دانشگاه Yale را بر این داشت تا پژوهشی را درباره تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر رفتار کاربران انجام دهند. نتایج این تحقیق نشان داد که شبکه‌های اجتماعی به مرور زمان افراد را به نمایش رفتارهای خشونت‌آمیز در حین استفاده از اپلیکیشن‌های آنلاین ترغیب می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر، هرمز و فرودگاه کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند