×
سیاسی
شناسه خبر : 75362
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/06/21 ساعت 10:44
مزاحمت‌های اینستاگرامی و شیوه مواجهه با آن

نورنیوز بررسی کرد؛

مزاحمت‌های اینستاگرامی و شیوه مواجهه با آن

مزاحمت‌های اینستاگرامی تنها متوجه کاربران ایرانی نیست بلکه روزانه صدها هزار مورد از ایجاد مزاحمت به اشکال مختلف برای کاربران این پلتفرم پرمخاطب در سراسر جهان به وقوع می‌پیوندد.

نورنیوز- گروه جامعه: امروزه استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف، بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی افراد شده است، اما باید توجه داشت که به میزان گسترش کاربران و نفوذ این شبکه‌ها احتمال شکل‌گیری تخلف‌های مختلف نیز بر بستر این پلتفرم‌ها افزایش می‌یابد.

یکی از شبکه‌های اجتماعی که به واسطه تنوع قابلیت‌های آن مخاطب‌های زیادی در سراسر جهان پیدا کرده پلتفرم‌ اینستاگرام است. 

با وجود مزایا و ظرفیت‌های قابل ملاحظه‌ای که این شبکه در اختیار کاربران قرار می‌دهد، متاسفانه برخی افراد سودجو با ایجاد مزاحمت، موجبات تنش و سلب آسایش کاربران را در این شبکه پرمخاطب به وجود می‌آورند.

مزاحمت‌های اینستاگرامی تنها متوجه کاربران ایرانی نیست بلکه روزانه صدها هزار مورد از ایجاد مزاحمت به اشکال مختلف برای کاربران این پلتفرم پرمخاطب در سراسر جهان به وقوع می‌پیوندد.

در کشور ما نیز هر روز شکایات زیادی از طرف برخی کاربران به دلایل مختلف از جمله توهین و فحاشی، کلاه‌برداری، تهدید و… از طریق این اپلیکیشن به مراجع ذی‌صلاح ارائه می‌شود.

ارسال پیام خصوصی (دایرکت) و قراردادن نظرات و کامنت از شیوه‌های ایجاد مزاحمت در اینستاگرام به شمار می‌روند.

در این خصوص نکات مهم و حائز اهمیتی وجود دارد که کاربران این شبکه پیش از باز کردن صفحه اختصاصی باید مورد توجه قرار دهند تا امکان ایجاد مزاحمت را به حداقل برسانند.

کاربران باید توجه داشته باشند که قبل از قبول کردن و باز نمودن پیام خصوصی افراد ناشناس در دایرکت خود باید از هویت ارسال کننده پیام، واقعی و جعلی بودن آن و قصد طرف از مبادله پیام اطمینان کسب کنند.

بر این اساس لازم است کاربران در انتخاب و دریافت پیام‌های خصوصی افراد دقت کنند تا خود زمینه‌ساز ایجاد مزاحمت و آزار از سوی افراد ناشناس را فراهم نکنند.

کاربران اینستاگرام باید توجه داشته باشند که در صورت مواجه شدن با  تهدید به قتل، آزار جسمی و روحی نباید خود را تسلیم خواسته‌ها و اقدام مزاحمین و تمکین در برابر درخواست‌های آنان کنند.

به محض رویت مزاحمین می‌توانید با مطرح کردن شکایتی در دادسرای جرائم رایانه‌ای از طریق پلیس فتا پرونده خود را پیگیری کنید.

در صورتی‌ که افرد مزاحم با استفاده از اکانت‌های جعلی یا فیک برای دیگران ایجاد مزاحمت کنند امکان ردیابی مزاحم از  سوی پلیس فتا وجود دارد.

در چنین شرایطی کاربران باید در اولین گام برای شکایت از مزاحمان اینستاگرامی به دفتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه و در سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه ثبت نام کنند.

بعد از ثبت نام، باید متن شکایت خود را درج کرده و منتظر ارجاع شکایت از طریق دادسرا به مرجع رسیدگی کننده باشند.

حدودا یک هفته بعد از طرح شکایت، پیامکی مبنی بر ارجاع پرونده به یکی از شعب دادسرا و یا پلیس فتا برای شاکی ارسال خواهد شد و پلیس فتا بعد از شناسایی مزاحم نتیجه را به مرجع قضایی ابلاغ می‌کند.

در انتها مرجع قضایی با بررسی گزارش پلیس فتا فرد مزاحم را احضار و برای رسیدگی به اتهامات برای او تشکیل پرونده می‌دهد.

بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی، هر گاه فردی به وسیله تلفن یا دستگاه‌‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص دیگر ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

این قانون شامل اینستاگرام، تلگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز می‌شود.

همچنین بر اساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، با مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا 50 هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی همراه خواهد بود.

 


اخبار مرتبط
مایوس‌سازی سیاست رسانه‌ای دشمن است
شنبه 1400/08/15 ساعت 09:28
مایوس‌سازی سیاست رسانه‌ای دشمن است
رهبر معظم انقلاب: اکنون مانند همیشه سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن و فعّال‌ترین برنامه‌های آن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است.
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 11:25
اینفورگرافی: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 11:13
مزایا و تأثیرات هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک
هوش مصنوعی در تجارت الکترونیک با چنان سرعتی در حال رشد است که انتظار می رود درآمد هوش مصنوعی تا سال 2025 به 36.8 میلیارد دلار در سراسر جهان برسد.
جاسوسی وزارت بازرگانی آمریکا از کاربران شبکه های اجتماعی
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 13:34
جاسوسی وزارت بازرگانی آمریکا از کاربران شبکه های اجتماعی
وزارت بازرگانی آمریکا باید طی 90 روز یکی از بخش های زیر مجموعه خود را حذف کند چرا که طبق بررسی ها به طور غیرقانونی شهروندان آمریکایی را در شبکه های اجتماعی رصد می کرد.
اشتغال بیش از 14 درصد مردم در رسانه‌های اجتماعی
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 13:32
اشتغال بیش از 14 درصد مردم در رسانه‌های اجتماعی
19.8 درصد کاربران رسانه‌های اجتماعی (معادل 14.5 درصد کل نمونه) عنوان کرده‌اند که از طریق رسانه‌های اجتماعی کسب درآمد می‌کنند.
آیا شبکه‌های اجتماعی باعث ترویج خشونت در فضای آنلاین می‌شوند؟
یکشنبه 1400/06/07 ساعت 16:26
آیا شبکه‌های اجتماعی باعث ترویج خشونت در فضای آنلاین می‌شوند؟
گسترش بروز رفتارهای خشن و پرخاشگرانه در فضای آنلاین، محققان دانشگاه Yale را بر این داشت تا پژوهشی را درباره تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر رفتار کاربران انجام دهند. نتایج این تحقیق نشان داد که شبکه‌های اجتماعی به مرور زمان افراد را به نمایش رفتارهای خشونت‌آمیز در حین استفاده از اپلیکیشن‌های آنلاین ترغیب می‌کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
X
آگهی تبلیغاتی