×
سیاسی
شناسه خبر : 75342
تاریخ انتشار : شنبه 1400/06/20 ساعت 11:08
آمریکا 20 سال پس از حملات 11 سپتامبر

آمریکا 20 سال پس از حملات 11 سپتامبر

با وجود گذشت 20 سال از حادثه 11 سپتامبر همچنان پرسش‌ها درباره نقش دولت آمریکا یا برخی از رهبران آن، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بی پاسخ است و افشای اسناد محرمانه‌، می‌تواند حقیقت ماجرا را برملا کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «محمد محمود رفعت»، حقوقدان مصری در یادداشتی اختصاصی برای ایلنا به مناسبت بیستمین سالروز حملات یازدهم سپتامبر و تغییر مسیر بسیاری از تحولات جهان پس از آن نوشت: 

شاید حملات 11 سپتامبر اکنون پس از گذشت 20 سال هنوز پرسش‌هایی را با خود به همراه دارد که همچنان بی‌پاسخ مانده‌اند به ویژه اینکه این حملات متمایز به برنامه‌ریزی و تفکر بالا در سطح یک توطئه سازمان‌یافته هستند. همه حوادث آن روز از ربوده شدن هواپیماهای مسافربری و تبدیل آنها به بمب‌های مرگبار گرفته تا هدایتشان به مراکز حساسی که با دقت برای انفجار و فلج کردن ایالات متحده انتخاب شده بودند، همه در چند لحظه رخ دادند. این موضوع به برج تجارت جهانی مربوط نمی‌شد، بلکه به ساختمان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که مرکز قدرت این کشور و مقابله و مدیریت راهبردی جنگ است، نیز رسید. همه شواهد به طور قطع دلالت می‌کنند که این حوادث تصادفی نبوده و امکان ندارد بدون برنامه‌ریزی و مداخله رهبران داخلی دولت آمریکا و تامین مالی وحشتناک از سوی کشورهای مرتجع عربی مدیریت شده باشد به ویژه اینکه عاملان تروریستی این حملات همگی دارای تابعیت سعودی بوده‌اند. 

آنچه اتفاق افتاد، نشان می‌دهد که این حادثه محصول تفکر یک باند یا گروه نبوده است، بلکه حمایت قوی دولت آمریکا پشت آن قرار داشته است و همچنان پرسش‌های فراوانی بر جای مانده است که با ادله زیر تقویت می شوند :

1- در زمان بمباران برج تجارت جهانی هیچ یهودی داخل آن حضور نداشت و بنابراین، هیچ یهودی زخمی یا کشته نشد، این در حالی است که معمولا مرکز تجارت جهانی مملو از تجار یهودی است.

2- عاملان انفجار همگی تبعه عربستان سعودی بوده‌اند.

3- درباره اینکه بلافاصله پس از حملات نیز گروه تروریستی القاعده عامل ارتکاب این جنایت وحشیانه معرفی شد، نیز پرسش‌هایی وجود دارد. مشخص است که القاعده دست‌پروده آمریکا و عربستان سعودی تامین‌کننده بودجه وحامی مالی آن است. یا هر دو کشور از طراحی حملات آگاه بوده‌اند یا دست کم یکی از مقام‌های دولت آمریکا از این موضوع اطلاع داشته است.  بلکه به طور حتم باید گفت که رژیم صهیونیستی از این توطئه کاملا با خبر بوده است و عدم حضور حتی یک یهودی در داخل برج تجاری هنگام وقوع انفجار گواه این ادعاست.

با وجود گذشت 20 سال از حادثه 11 سپتامبر همچنان پرسش‌ها درباره نقش دولت آمریکا یا برخی از رهبران آن، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بی‌پاسخ است. شاید افشای اسناد محرمانه‌ای که انتشار آنها از سوی آمریکا ممنوع شده است، حقیقت ماجرا را برملا کند. 

چه بسا تصمیم «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا برای اعلام پرونده‌های محرمانه درباره این حادثه و رفع محرمانه بودن آن‌ها پس از شکست تلخ این کشور در افغانستان که پس از وقایع سپتامبر به آنجا لشکر کشی کرده بود، نشان‌دهنده ارتباط بین شکست آمریکا در مقابله با طالبان و خروج تحقیرآمیز آن از افغانستان با حوادث سپتامبر 2001 است. چرا که همه معتقد بودند گروه القاعده کشور افغانستان را به عنوان مقر و پایگاه خود اتخاذ کرده است و آمریکا به دنبال انتقام از حملات 11 سپتامبر علیه القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی است که دست‌پرورده خود آمریکا بوده‌اند و با بودجه مرتجعین سعودی و اماراتی و دیگران رشد کردند.

 صحبت در مورد انتقام آمریکا از طریق استقرار یک پایگاه پیشرفته در افغانستان بود که بر ایران، چین و روسیه تأثیر بیشتری می‌گذارد و می‌تواند از این طریق این کشورها را تهدید کند. شاید اقدام بایدن برای علنی کردن پرونده‌های محرمانه حملات سپتامبر همه این موارد را افشا کند. 

اما شاید رسوایی بزرگ‌تر برای عربستان سعودی و نقش این کشور در این حملات چیزی فراتر از تامین مالی گروه‌های تروریستی به عنوان اصلی‌ترین سرمایه‌گذار آنها باشد و طبل رسوایی دخالت مزدوران سعودی در هدایت هواپیماهای انفجاری به صدا درآید.

نقش عربستان در حملات سپتامبر در ارائه پول و تامین مالی این گروه‌ها، خرید سلاح و پرداخت هزینه برای آنها بود و قطعا این امر تنها با دستور آمریکا و صهیونیست‌ها امکان‌پذیر بود. شاید بایدن به دنبال افشای دولت وقت آمریکا است که پشت تشکیل این گروه‌های تروریستی پس از نوشیدن جام تلخ شکست از آنها قرار داشته است.

شاید با شکست تلخی که آمریکا در افغانستان متحمل شد،  نقش این کشور که 20 سال تمام تلاش کرد تا رؤیای توزیع حوزه‌های نفوذ خود را بر نقاط مختلف جهان محقق کند، افشا شود. چه بسا سخنرانی بایدن با اعلام شکست و خروج نیروهایش از افغانستان در بازه زمانی مشخص‌شده توسط طالبان و ترک مزدوران و پیروانش بدون تلاش برای نجات آنها، درس دیگری را برای حاکمانی به ارمغان آورد که معتقد هستند آمریکا می تواند روزی محافظ آنها باشد. این آمریکا بود که در کوبا شکست خورد، در ویتنام شکست خورد و طعم تلخ این شکست را در افغانستان نیز چشید و اکنون نیز تجربه‌های شکست را یکی پس از دیگری در پی خود می‌کشاند. همه این موارد الگویی هستند برای آنها که معتقدند آمریکا از آنها حمایت می‌کند اما تجربه شاه مخلوع ایران و خودداری آمریکا از پذیرفتن وی پس از انقلاب سال ۵۷ خط بطلانی است بر همه این توهمات. 

شاید ضرب‌المثل مصر باستان که نیاکان ما تکرار می‌کردند برای همه کسانی که به آمریکا پناه می برند، صدق کند؛ اجداد ما ضرب المثلی داشتند که می گفت: «کسی که خود را با آمریکا می پوشاند، در نهایت برهنه می‌ماند». باشد که دیگران از میراث اجداد ما درس بیاموزند.

آمریکا افغانستان را ترک کرد اما سلول‌های تروریسم هنوز داخل این کشور زنده هستند، نه تنها تروریسم از بین نرفت، بلکه ازادی و دموکراسی هم محقق نشد. آمریکا با باری از شکست از افغانستان خارج شد و سلول‌های تروریسم در این کشور تکثیر پیدا کردند. افغانستان به کانونی برای تروریست‌های جهانی بدل شد که آمریکا آنها را تولید کرده بود.  

اگر آمریکا می‌خواهد در جهان زندگی کند، حاکمانش باید به خوبی درک کنند که آنها سرور جهان نخواهند بود و جهان از دستوراتشان پیروی نخواهد کرد. آمریکایی‌ها باید بدانند که دیگر نمی‌توانند مردمی را که دارای اراده هستند، به تسلیم خود درآورند. ایران بهترین الگو برای همگان در این زمینه است، اگرچه آمریکا از تمام ابزارهای غیرقانونی در حقوق بین‌الملل برای تسلیم اراده مردم ایران و حاکمان آن استفاده کرده است، اما چیزی غیر از شکست از پی شکست عایدشان نمی‌شود. رهایی از نفوذ و سلطه آمریکا نیز با تلاش برای دستیابی به منافع مشترک ملت ها بدون توسل به وابستگی و سرسپردگی محقق می‌شود.

ایلنا


اخبار مرتبط
رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم
یکشنبه 1403/10/23 ساعت 08:52
نورنیوز از ابعاد حقوقی و سیاسی تأخیر در محاکمه طراح حادثه 11 سپتامبر گزارش می دهد؛
رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم
دو دهه پس از حملات 11 سپتامبر، محاکمه خالد شیخ محمد، متهم اصلی این پرونده، همچنان با موانع و تأخیرهای مکرر روبه‌رو است. اما چرا آمریکا از بازگشایی این پرونده واهمه دارد و چه حقایقی ممکن است افشا شوند؟
سردرگمی «بِنت» به‌دلیل نفوذ گسترده در دستگاه اطلاعاتی اسرائیل
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 12:45
اختصاصی نورنیوز؛
سردرگمی «بِنت» به‌دلیل نفوذ گسترده در دستگاه اطلاعاتی اسرائیل
عدم اعتماد مقامات بلندپایه امنیتی و نظامی تل‌آویو به گزینه‌های پیشنهادی نفتالی بِنت برای تصدی ریاست شاباک، کار را برای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دشوار کرده است.
جهانبخش مقابل نماینده رژیم صهیونیستی بازی نمی‌کند
شنبه 1400/06/20 ساعت 11:23
جهانبخش مقابل نماینده رژیم صهیونیستی بازی نمی‌کند
باشگاه فاینورد هلند تصمیم گرفت از علیرضا جهانبخش بازیکن ایرانی‌اش مقابل نماینده رژیم صهیونیستی در لیگ کنفرانس اروپا استفاده نکند‌.
پشت پرده سناریوی جدید آمریکا برای استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
جمعه 1400/06/19 ساعت 19:04
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده سناریوی جدید آمریکا برای استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
استقرار یگان پهپادی آمریکا در منطقه در چارچوب اعطای نقش نیابتی مشترک به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی و کاهش حضور نظامی واشنگتن در غرب آسیا انجام می‌‌شود.
گسترش زرادخانه‌های موشکی عربستان و رژیم صهیونیستی
جمعه 1400/06/19 ساعت 15:33
گسترش زرادخانه‌های موشکی عربستان و رژیم صهیونیستی
«مارک فیتزپاتریک» تحلیلگر اندیشکده «موسسه بین المللی مطالعات راهبردی» اعتقاد دارد: اسرائیل و عربستان زرادخانه قابل توجه موشکی در اختیار دارند که به طور پنهانی گسترش یافته و در مورد آن ها هیچ صحبتی نمی شود و از توجه ها به دور مانده اند.
جهاد اسلامی: مقاومت تسلیم فشارهای رژیم صهیونیستی نمی‌شود
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 12:36
جهاد اسلامی: مقاومت تسلیم فشارهای رژیم صهیونیستی نمی‌شود
یک عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین تأکید کرد که مقاومت تسلیم فشارهای رژیم صهیونیستی نخواهد شد.
تل‌آویو کشته شدن مدیر سابق برنامه فضایی رژیم صهیونیستی را تائید کرد
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 11:46
تل‌آویو کشته شدن مدیر سابق برنامه فضایی رژیم صهیونیستی را تائید کرد
در زمان وقوع این اتفاق رسانه‌های رسمی اسرائیل سعی کردند این خبر را بایکوت کنند، با این وجود کاربران شبکه‌های اجتماعی در سرزمین‌های اشغالی این موضوع را به انتقام ایران در برابر ترور شهید فخری‌زاده نسبت داده بودند.
نشست بغداد و چارچوب‌هایی برای امنیت جمعی
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 18:14
نورنیوز بررسی کرد؛
نشست بغداد و چارچوب‌هایی برای امنیت جمعی
راهکار به نتیجه رسیدن نشست بغداد، اراده و رویکرد واقعی حاضران برای همگرایی و انسجام برای حل بحران‌های منطقه بدون دخالت خارجی است تا اجماعی سراسری برای پایان دادن به دخالت‌های آمریکا در منطقه، مبارزه با رژیم صهیونیستی و تروریسم و پایان جنگ یمن و نیز حمایت قاطع از لبنان برای خروج از بن‌بست صورت پذیرد.
نظرات

آخرین اخبار
دیابت و نارسایی کلیه؛ سیاه‌دانه چه کمکی به بیماران می‌کند؟
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت «باب المندب»
سرلشکر رضایی: تا تحقق شروط ایران، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
خشکیدگی خوشه خرما؛ چالش قدیمی که تولید خرمای ایران را تهدید می‌کند
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند