×
سیاسی
شناسه خبر : 75259
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/15 ساعت 17:04
باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان

نورنیوز بررسی کرد؛

باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان

آمریکا که در نشست‌های پیشین درباره افغانستان با ادعای کمک‌های بشردوستانه هزینه‌های اشغال‌گری را تامین می‌کرد اکنون پس از اخراج بر آن است تا به نام پناه‌جویان افغان و امدادرسانی، درآمدهای جدیدی را کسب کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: بر اساس گزارش‌های منتشر شده، قرار است کنفرانس کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در تاریخ 13 سپتامبر (22 شهریور) به میزبانی سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شود. 

اما آیا این نشست می‌تواند حلال مشکلات کشوری باشد که پس از 20 سال اشغال‌گری متجاوزین غربی نیمی از جمعیت 38 میلیون نفری آن نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند؟ 

کارنامه چندین نشست از این دست درباره افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، لیبی و... نشان می‌دهد که هر چند وعده‌های مالی و انسانی بسیاری در این نشست‌ها مطرح و حاضران در مقابل دوربین رسانه‌ها میلیاردها دلار متعهد شده‌اند، اما هرگز هیچ‌یک از آنها عملی نشده است، چنانچه در سه نشست پاریس برای لبنان هرگز کمک‌های ادعایی به دست بیروت نرسید. 

چرایی بی‌نتیجه بودن این نشست‌ها کاملا روشن است، چه، نشست‌های مذکور همواره با میزبانی و محوریت کشورهایی برگزار می‌شود که خود ریشه بحران و زمینه‌ساز نابودی کشور مورد بحث بوده‌اند و پس از نابودی آن کشور با تبلیغات گسترده مدعی انسان‌دوستی و کمک شده‌اند. 

به عنوان مثال نشست‌های حمایت انسان دوستانه از افغانستان در حالی بارها برگزار شده که محور و تصمیم‌گیر نشست آمریکا و شرکایش بوده‌اند که با اشغال‌گریشان محور بحران این کشور هستند. 

در نشست‌های حمایت از عراق و سوریه نیز محور نشست‌ها آمریکایی بوده که خود ریشه و کانون تروریسم تحمیلی به این کشورهاست، لذا طبیعی است که کارکردی در مبارزه با تروریسم نداشته باشد.

نکته آنکه هر چند سازمان ملل در ظاهر میزبان بسیاری از این نشست‌ها بوده اما عدم استقلال این سازمان و وابستگی آن به نظام سلطه موجب شده تا در عمل در مسیر آنها حرکت نماید و صرفا نامی برای توجیه خواسته‌ها و اهداف سلطه گران از برگزاری نشست‌های مذکور باشد. 

با توجه به سابقه رفتاری غربی‌ها می‌توانند گفت که هدف آنها از برگزاری نشست کنونی به اصطلاح بشردوستانه درباره افغانستان نیز بیشتر به یک نمایش تبلیغاتی می‌ماند که در ورای آن اهدافی خاص دنبال می‌شود.

آمریکا که در نشست‌های پیشین درباره افغانستان با ادعای کمک‌های بشردوستانه هزینه‌های اشغال‌گری را تامین می‌کرد اکنون پس از اخراج بر آن است تا به نام پناه‌جویان افغان و امدادرسانی، درآمدهای جدیدی را کسب کند، در حالی که در عمل نه اقدامی برای امدادرسانی به مردم رنج کشیده داخل افغانستان صورت داده و نه گامی برای اسکان و حمایت از پناه‌جویان جنگ‌زده افغان بر داشته است. 

این روند را در قبال آوارگان سوری، لیبیایی، عراقی و... نیز می‌توان مشاهده کرد که اروپا و آمریکا با ادعای حمایت از آنها نشست‌های جهانی برگزار و میلیون‌ها دلار جمع‌آوری کردند ولی در نهایت آن چنان که باید اقدامی برای پناه‌جویان صورت نداده و با ادعای هزینه‌های امنیتی این مبالغ را به سود خود برداشتند.

از سویی؛ نشست‌های مذکور در کنار آنکه بهانه‌ای برای توجیه ابعاد دیگری از دخالت غرب در امور افغانستان است، مولفه‌ای برای انحراف افکار عمومی از حقایق جاری در افغانستان می‌تواند باشد. غرب با ایجاد فضایی سرابی و خیالی از آنچه در افغانستان می‌گذرد این حقیقت را که ریشه این بحران، 20 سال اشغال این کشور توسط غرب و جنایاتی است که علیه ملت مظلوم این کشور صورت داده‌اند، می‌باشد، پنهان ساخته و با نقاب ناجی، چهره متهم خویش را می‌پوشاند تا از بازخواست جهانی معاف گردد. 

از سوی دیگر؛ آمریکا با اخراج از افغانستان توسط مردم این کشور با تحقیر جهانی مواجه شده لذا می‌توان گفت که آنها با بر عهده گرفتن مدیریت کمک‌های بشر دوستانه به افغانستان و جلوگیری از کمک‌های مستقل سایر کشورها به دنبال انتقام‌گیری از افغانستان هستند. 

به عبارتی آنها چرخه‌ای را ایجاد می‌کنند که کمک‌ها صرفا بر اساس خواست و نظر آنها در امور افغانستان هزینه شود که از یک سو می‌توانند با محدود سازی کمک‌ها و از سوی دیگر با اجرای رویکرد گزینشی در تقسیم کمک‌ها میان قبایل و گروه‌ها زمینه‌ساز نزاع و درگیری‌های داخلی در میان گروه‌های افغان گردند. 

راهکار چیست؟

با توجه به این شرایط و سابقه رفتاری نشست‌های مشابه، قطعا نمی‌توان انتظاری از نشست مذکور برای کمک به رفع درد و رنج ملت افغانستان داشت به ویژه اینکه آمریکا و شرکایش به دلیل اخراج از افغانستان به دنبال انتقام‌گیری از مردم این کشور و البته استمرار بحران امنیتی و انسانی در افغانستان برای تسری آن به منطقه هستند. 

با تمام این تفاسیر یک راهکار برای کمک به حل بحران انسانی افغانستان وجود دارد و آن تغییر در رفتار سازمان ملل در قبال این بحران نسبت به گذشته است. این سازمان باید به جای محور قرار دادن آمریکا که ریشه این بحران‌ است، ساختاری جدید برای تحقق این کمک‌ها ایجاد نماید.

 


اخبار مرتبط
اعتراف آمریکا به کلاهبرداری و سوءاستفاده در افغانستان
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 14:57
اعتراف آمریکا به کلاهبرداری و سوءاستفاده در افغانستان
اظهارات اخیر رئیس‌دفتر بازرسی کل آمریکا در خصوص سوءاستفاده این کشور به نام بازسازی افغانستان ابعاد جدیدی از فساد آمریکا در افغانستان را نمایش داد.
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 11:48
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
سخنگوی سازمان ملل گفت که طالبان در نامه‌ای خواستار سخنرانی در جریان نشست سالانه مجمع عمومی این سازمان شده است.
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 22:47
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
این میزگرد تحلیلی با حضور کیان عبداللهی سردبیر خبرگزاری تسنیم، صادق امامی دبیر بین‌الملل روزنامه فرهیختگان و محمد قادری سردبیر نورنیوز برگزار شد.
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 10:05
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
سوئیس امروز میزبان کنفرانسی با حضور دبیرکل سازمان ملل و رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ است به این امید که دست کم 600 میلیون دلار کمک بشردوستانه برای رفع نیازهای اولیه مردم افغانستان جمع شود.
#نور_ویدئو| تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 17:48
#نور_ویدئو| تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان
ویدئوی نورنیوز درباره تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان را ببینید:
درخواست کمک سازمان ملل برای جلوگیری فاجعه انسانی در افغانستان
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 17:23
درخواست کمک سازمان ملل برای جلوگیری فاجعه انسانی در افغانستان
سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از احتمال وقوع فاجعه انسانی و کمبود مواد غذایی در افغانستان خواستار کمک فوری 15 میلیون دلاری برای این کشور شد.
نرم افزار خرابکار آمریکایی جلوی استخدام میلیون‌ها نفر را گرفت
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 18:34
نرم افزار خرابکار آمریکایی جلوی استخدام میلیون‌ها نفر را گرفت
یک نرم افزار خودکار آمریکایی که برای اسکن کردن درخواست‌های کار متقاضیان طراحی شده به علت نقص فنی میلیون‌ها درخواست درست را رد کرده است.
گفتگوی امیر قطر با وزرای خارجه و دفاع آمریکا درباره افغانستان
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 11:44
گفتگوی امیر قطر با وزرای خارجه و دفاع آمریکا درباره افغانستان
امیر قطر دوشنبه با وزرای خارجه و دفاع آمریکا که به طور همزمان به این کشور رفته‌اند، در مورد وضعیت فعلی در افغانستان رایزنی کرد.
سخنگوی طالبان مدعی تسلط کامل بر پنجشیر شد
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 13:52
سخنگوی طالبان مدعی تسلط کامل بر پنجشیر شد
به گفته مجاهد، همه مقامات از خود پنجشیر انتخاب خواهند شد.
الزامی شدن برقع در دانشگاه‌های افغانستان از سوی طالبان
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 09:59
الزامی شدن برقع در دانشگاه‌های افغانستان از سوی طالبان
طالبان دانشجویان دختر دانشگاه‌های افغانستان را ملزم به پوشیدن چادر یا عبای مشکی و پوشاندن صورت‌هایشان با برقع کرده است.
شناخت ایران از افغانستان فرای تصور آمریکاست
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 16:42
رضا گنجی
شناخت ایران از افغانستان فرای تصور آمریکاست
این یک واقعیت است که توده افغان به همان میزان که از کشورهایی چون شوروی سابق، بریتانیای کبیر و بعضی از کشورهای مداخله گر همچون پاکستان گله مند و ناراضی بودند از ایالات متحده شکوه ای نداشتند.
آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها
شنبه 1400/06/13 ساعت 19:41
نورنیوز بررسی کرد؛
آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها
منابع نزدیک به طالبان معتقدند؛ طولانی شدن عدم اعلام رسمی حکومت جدید در افغانستان به دلیل تعیین نشدن تکلیف موضوع پنجشیر است. آنها می‌گویند تلاش خود را برای حل مسئله از طریق گفتگو انجام داده‌اند. در مقابل هم نیروهای احمد مسعود معتقدند گفتگو با طالبان راه به جایی نبرده است.
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
شنبه 1400/06/13 ساعت 16:03
سعید غفاری
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
پس از تصرف و اشغال افغانستان، تجزیه و تحلیل پیام ها ، بیانیه ها و رفتارهای رسانه ای این گروه نشان می دهد انها روی گزاره های راهبردی مشخصی تمرکز کرده اند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
X
آگهی تبلیغاتی