×
سیاسی
شناسه خبر : 75198
تاریخ انتشار : شنبه 1400/06/13 ساعت 19:41
آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها

نورنیوز بررسی کرد؛

آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها

منابع نزدیک به طالبان معتقدند؛ طولانی شدن عدم اعلام رسمی حکومت جدید در افغانستان به دلیل تعیین نشدن تکلیف موضوع پنجشیر است. آنها می‌گویند تلاش خود را برای حل مسئله از طریق گفتگو انجام داده‌اند. در مقابل هم نیروهای احمد مسعود معتقدند گفتگو با طالبان راه به جایی نبرده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گزارش‌ها از پنجشیر حاکی است که نیروهای طالبان در بخش‌هایی از این ولایت وارد شده و ولسوالی «آنابه» را به تصرف خود در آورده‌اند.

پنجشیر آخرین نقطه‌ای است که طبق اخبار رسیده هنوز تحت تصرف کامل نیروهای طالبان در نیامده و درگیری‌های شدیدی میان آنها و نیروهای موسوم به جبهه مقاومت در این منطقه همچنان در جریان است.

منابع نزدیک به طالبان معتقدند؛ طولانی شدن عدم اعلام رسمی حکومت جدید در افغانستان به دلیل تعیین نشدن تکلیف موضوع پنجشیر است. آنها می‌گویند تلاش خود را برای حل مسئله از طریق گفتگو انجام داده‌اند. در مقابل هم نیروهای احمد مسعود معتقدند گفتگو با طالبان راه به جایی نبرده است.

طی شبانه‌روز گذشته اما اخبار ضدونقیضی در این خصوص منتشر شده، چنانچه یکی از اعضای طالبان به خبرگزاری رویترز گفته است که این منطقه به تصرف نیروهای این گروه در آمده اما نیروهای ضد طالبان در دره پنجشیر این موضوع را رد کرده‌اند.

«امرالله صالح» معاون رئیس جمهور سابق افغانستان و یکی از رهبران جبهه پنجشیر نیز شب گذشته خبرهای مربوط به فرار خود را رد کرد اما در عین حال گفت که وضعیت «سخت» است.

«علی نظری» سخنگوی جبهه پنجشیر نیز گفته است که موفق شده‌اند طالبان را به عقب برانند و بیش از صد نفر از نیروهای طالبان در دام افتاده‌اند و مهمات آنها تمام شده و در حال مذاکره برای تسلیم شدن هستند.

این در حالی است که مقامات ارشد طالبان ادعا می‌کنند که در منطقه پیروز شده‌اند و یکی از فرماندهان آنان به رویترز گفته؛ به لطف خداوند متعال، ما کنترل کل افغانستان را در دست داریم و اغتشاشگران شکست خورده‌اند و پنجشیر اکنون تحت فرمان ما است.

اخبار رسیده از درگیری‌ها در این نقطه از افغانستان حاکی است که جنگ در پنجشیر تاکنون صدها کشته بر جای گذاشته است و علاوه بر آن شب گذشته در کابل و چند شهر دیگر نیز در اثر تیراندازی‌های هوایی و جشن نیروهای طالبان چندین نفر کشته و زخمی شدند.

دره پنجشیر در شمال کابل یکی از کوچکترین ولایت‌های افغانستان است و تا به امروز تنها ولایتی بوده که به تصرف طالبان در نیامده است.

گفته می‌شود نیروهای ضد طالبان در این دره بین ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر هستند که در پشت کوه‌های این منطقه پنهان شده‌اند.

نیروهای ضد طالبان که شامل نیروهای سابق امنیتی افغان و شبه‌نظامیان محلی می‌شوند به رهبری «احمد مسعود» فرزند شهید «احمد شاه مسعود» فعالیت می‌کنند.

شهید احمدشاه مسعود که در میان مجاهدین افغانستان به «صاحب آمر» معروف بود، در دهه ۱۹۸۰ با نیروهای شوروی جنگیده و پس از آن نیز در دهه ۱۹۹۰ با طالبان مبارزه کرده بود.


اخبار مرتبط
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 22:47
بررسی تحولات میدانی افغانستان در میزگرد نورنیوز
این میزگرد تحلیلی با حضور کیان عبداللهی سردبیر خبرگزاری تسنیم، صادق امامی دبیر بین‌الملل روزنامه فرهیختگان و محمد قادری سردبیر نورنیوز برگزار شد.
#نور_ویدئو| تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 17:48
#نور_ویدئو| تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان
ویدئوی نورنیوز درباره تکرار سناریو کثیف غربی در افغانستان را ببینید:
منابع نزدیک به احمد مسعود: پنجشیر تحت کنترل ماست
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 14:36
منابع نزدیک به احمد مسعود: پنجشیر تحت کنترل ماست
یکی از افراد نزدیک به احمد مسعود خصوص آخرین وضعیت پنجشیر گفت: جنگ در پنجشیر تمام شده است. مردم به سمت منزل و خانه‌های خود در حرکت هستند و منطقه در دست نیروهای مردمی است.
باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 17:04
نورنیوز بررسی کرد؛
باز هم تکرار یک سناریوی کثیف غربی؛ این بار افغانستان
آمریکا که در نشست‌های پیشین درباره افغانستان با ادعای کمک‌های بشردوستانه هزینه‌های اشغال‌گری را تامین می‌کرد اکنون پس از اخراج بر آن است تا به نام پناه‌جویان افغان و امدادرسانی، درآمدهای جدیدی را کسب کند.
خطیب زاده: محاصره پنجشیر به هیچ وجه قابل قبول نیست
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 16:30
خطیب زاده: محاصره پنجشیر به هیچ وجه قابل قبول نیست
سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران موضوعات و تحولات مهم سیاست خارجی ایران را بیان کرد.
سخنگوی طالبان مدعی تسلط کامل بر پنجشیر شد
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 13:52
سخنگوی طالبان مدعی تسلط کامل بر پنجشیر شد
به گفته مجاهد، همه مقامات از خود پنجشیر انتخاب خواهند شد.
الزامی شدن برقع در دانشگاه‌های افغانستان از سوی طالبان
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 09:59
الزامی شدن برقع در دانشگاه‌های افغانستان از سوی طالبان
طالبان دانشجویان دختر دانشگاه‌های افغانستان را ملزم به پوشیدن چادر یا عبای مشکی و پوشاندن صورت‌هایشان با برقع کرده است.
7 اقدام راهبردی حاج قاسم برای افغانستان
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 17:16
7 اقدام راهبردی حاج قاسم برای افغانستان
شناخت ایران از افغانستان فرای تصور آمریکاست
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 16:42
رضا گنجی
شناخت ایران از افغانستان فرای تصور آمریکاست
این یک واقعیت است که توده افغان به همان میزان که از کشورهایی چون شوروی سابق، بریتانیای کبیر و بعضی از کشورهای مداخله گر همچون پاکستان گله مند و ناراضی بودند از ایالات متحده شکوه ای نداشتند.
تشکیل ستاد ویژه‌ برای کمک به دانشجویان افغان در ایران
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 13:03
تشکیل ستاد ویژه‌ برای کمک به دانشجویان افغان در ایران
معاون بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: با تشکیل ستاد ویژه‌ای در اداره کل دانشجویان بین‌الملل، سعی شده روند پذیرش دانشجویان افغان تا حد زیادی تسریع و تسهیل شود.
تلاش طالبان برای تفکیک جنسیتی دانشگاه‌های افغانستان
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 10:37
تلاش طالبان برای تفکیک جنسیتی دانشگاه‌های افغانستان
شبکه 1 تی.وی افغان به نقل از وزارت آموزش عالی افغانستان گزارش داد، دانشگاه‌ها در این کشور تنها چند روز فرصت دارند تا پیشنهادات خودشان را درباره آموزش جداگانه برای دختران ارائه دهند.
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
شنبه 1400/06/13 ساعت 16:03
سعید غفاری
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
پس از تصرف و اشغال افغانستان، تجزیه و تحلیل پیام ها ، بیانیه ها و رفتارهای رسانه ای این گروه نشان می دهد انها روی گزاره های راهبردی مشخصی تمرکز کرده اند.
احمدمسعود: به مبارزه ادامه می‌دهیم
شنبه 1400/06/13 ساعت 15:24
احمدمسعود: به مبارزه ادامه می‌دهیم
فرزند فرمانده جهادی افغانستان گفت: برای ساختن افغانستانی آباد و آزاد و رسیدن به خواسته‌های برحق خود به مبارزه ادامه می‌دهیم.
تلفات سنگین طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر
شنبه 1400/06/13 ساعت 11:36
تلفات سنگین طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر
سخنگوی نیروهای جبهه مقاومت افغانستان به رهبری احمد مسعود جمعه شب اعلام کرد، در درگیری های مقاومت با طالبان 450 تن از نیروهای طالبان کشته و 130 تن اسیر شدند.
بحران پناه‌جویان افغان و مسئولیتی که غرب کتمان می‌کند
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 17:53
نورنیوز بررسی کرد؛
بحران پناه‌جویان افغان و مسئولیتی که غرب کتمان می‌کند
آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی از امضاکنندگان کنوانسیون 1951 پناه‌جویان بوده و بر اساس حقوق بین‌الملل موظف به پذیرش پناه‌جویان هستند لذا عدم پذیرش و یا اخراج پناه‌جویان توسط این کشورها امری خلاف قانونی است که خود بدان متعهد شده‌اند.
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:34
نورنیوز بررسی کرد؛
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
مروری بر سوابق فرانسه نشان می‌‌دهد که این کشور نیز مانند سایر سلطه‌گران و استعمارگران نه تنها به دنبال امنیت سایر کشورها نبوده‌ بلکه خود مخل امنیت و حتی عامل نسل‌کشی بوده که نمونه آن را می‌توان در روآندا و افغانستان مشاهده کرد.
نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
اسپانیا در نیمه نخست عربستان را درهم کوبید
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام