×
فرهنگی
شناسه خبر : 75191
تاریخ انتشار : شنبه 1400/06/13 ساعت 16:39
رونق پرستاری خصوصی در دوران کرونا

رونق پرستاری خصوصی در دوران کرونا

با شیوع کرونا و محدود شدن رفت‌وآمدها و مراودات خانوادگی، بازار خدمات پرستاری گرم‌ شده ‌است. گرچه این بازار همیشه تقاضای خود را داشته، اما کرونا روی آن تاثیر قابل‌توجهی گذاشت.

نورنیوز-گروه جامعه: هزینه ماهانه نگهداری از سالمندان  به طور متوسط بین 5 تا 7 میلیون تومان است، البته این رقم بسته به نیازهایی که سالمند دارد تغییر می‌کند. همین‌طور  اغلب شرکت‌های پرستاری برای کارکنانشان شرایط سفت‌ و سخت سلامت و سابقه کار در نظر گرفته‌اند که نشان می‌دهد از نظر کیفی یک قدم رو به جلو برداشته‌اند.

  ماهانه 5 تا 7 میلیون تومان

نرخ پرستاری سالمند چقدر است؟ گفت‌وگوهای ما نشان می‌دهد نرخ نگهداری از سالمندان بسته به شرایط سالمند بسیار متفاوت است و کف آن از 5 میلیون تومان در تهران  شروع می‌شود. هزینه سالمند 70 ساله‌ 70 کیلویی که برای راه‌رفتن، دستشویی و حمام به کمک نیاز دارد، 6 میلیون تومان است؛ البته با احتساب آشپزی. شرکت‌های پرستاری سه نوع نیرو استخدام می‌کنند؛ مراقب‌های معمولی، بهیارها و پرستارها. برای شرایطی که در بالا گفته شد مراقب معمولی کفایت می‌کند، چراکه نیاز به خدمات درمانی ندارد. سالمندانی که به این خدمات نیازمندند باید از بهیار یا پرستار استفاده کنند که توانایی تزریق آمپول و سرم، سونداژ و خدمات دیگر را داشته ‌باشند. هرچه خدمات مراقبتی بیشتر باشد دستمزد پرستار هم بالاتر می‌رود. برای  سالمندی با شرایطی که در بالا گفته شد مراقب معمولی لازم است که اگر «خانم باشد ماهانه باید 7 میلیون و 100 هزار تومان پرداخت کنید و اگر آقا باشد 6 میلیون و 300 هزار تومان». به گفته کارمند یکی از شرکت‌های پرستاری برای نگهداری از مردان سالمند اگر پرستار  زن بخواهید گران‌تر است «چراکه علاوه بر توانایی ذاتی خانم‌ها در پرستاری و همین‌طور نظافت و آشپزی، برای نگهداری و جابه‌جایی بیمار باید توان و انرژی بیشتری بگذارند». البته این شرایط برای خانم‌های سالمند پابرجا نیست و «معمولا هم خانم‌های سالمند درخواست می‌دهند». به گفته این فعال حوزه پرستاری بیشترین تقاضا سمت خانم‌های پرستار است.

   شرایط پرستاری سالمند

برای استخدام در شرکت‌های پرستاری چه شرایطی لازم است؟ گفت‌وگوها با چند شرکت خدمات پرستاری نشان می‌دهد که بیشترین سخت‌گیری برای پرستاری در حوزه سالمندان و کودکان است. برای مثال شرکت‌های پرستاری افراد سیگاری  را استخدام نمی‌کنند، چراکه «وظیفه پرستار ایجاد فضایی امن و سالم برای سالمند است». به گفته کارمند یکی از این شرکت‌‌ها، افرادی که برای استخدام مراجعه می‌کنند علاوه بر سابقه حداقل یک‌ساله و سلامت قابل‌قبول جسمی برای کمک به بیمار «باید با حداقل‌های پرستاری مثل سرم وصل کردن و تزریقات آشنا باشند. همین‌طور باید توانایی آشپزی هم داشته ‌باشند». به گفته این کارمند حقوق متفاوت است و به شرایط سالمند بستگی دارد: «بعضی از سالمندان توانایی راه‌ رفتن ندارند و برای حرکت به کمک احتیاج دارند؛ همین‌طور برای دستشویی و استحمام. همچنین ارائه خدماتی مثل تزریقات و آشپزی نرخ دستمزد پرستار را افزایش می‌دهد.» گفت‌وگوی ما با این شرکت‌ها حاکی از دستمزد ماهانه ۵ تا ۷میلیون تومانی پرستاران سالمندان است؛ البته به صورت شبانه‌روزی با یک روز تعطیلی در هفته.

برخی دیگر از شرکت‌ها سخت‌گیری‌های بیشتری اعمال می‌کنند و علاوه بر شرایط گفته‌شده، اقدام به نگه‌داشتن کارت شناسایی و 20 میلیون تومان سفته امضا شده پرستار می‌کنند. به گفته این شرکت «قوه‌قضائیه بر فعالیت‌های ما نظارت دارد و قراردادهای ما آنقدر سفت‌وسخت نوشته شده که از همه نظر آسایش و امنیت سالمند یا بیمار حفظ شود. استعلام عدم اعتیاد و عدم سوءپیشینه هم جزء لاینفک استخدام است.»

  شرایط پرداخت چگونه است؟

گزینه دیگری که شرکت‌های پرستاری به خدمات خود اضافه کرده‌اند نگهداری از افراد کرونایی است که با توجه به استقرار بیمار در منزل یا بیمارستان نرخ دستمزد تغییر می‌کند.

افرادی که واکسن زده‌اند یا شرایط کمک به سالمندان یا بیماران کرونایی را دارند دستمزد بیشتری می‌گیرند؛ نرخ برای این بخش از پرستاری در هر شبانه‌روز بین 500 تا 800 هزار تومان است که باتوجه به اینکه بیمار در منزل بستری باشد یا بیمارستان، تغییر می‌کند. نرخ نگهداری از بیمار کرونایی در بیمارستان دولتی برای هر شبانه‌روز دست‌کم 480 هزار تومان بدون قیمت داروها است. این رقم برای سالمندانی که به سبب بیماری غیر از کرونا در بیمارستان بستری شده‌اند، 300 هزار تومان است. نرخ دستمزد ماهانه پرستارهای 24 ساعته با یک روز مرخصی در هفته بین ۵ تا 7 میلیون تومان است که با توجه به نیازهای سالمند تغییر می‌کند.

این شرکت‌ها با متقاضیان قرارداد می‌بندند و در این قرارداد شرایطی را برای مشتری‌ها درنظر می‌گیرند. برای مثال یکی از شرکت‌هایی که خبرنگار ما با آن گفت‌وگو کرده، در قرارداد ۶ماهه هزینه یک ماه دستمزد پرستار را اخذ می‌کند و در قراردادهای یک‌ساله هزینه دوماه را، البته همراه با تخفیف ۱۰درصدی روی کل هزینه. شرکت دیگری که دستمزد پرستارهایش را بین 5 تا 6 میلیون تومان تعیین کرده و بر همین اساس قرارداد می‌بندد بدون تخفیف 10 درصدی.

 مشاهدات نشان می‌دهد هزینه ماهانه پرستاری از سالمندان بیش از این مقدار نیست. البته بدون شک خدمات اضافه بر قرارداد نرخ دستمزد را بالا می‌برد؛ مثلا برای نگه‌داشتن پرستار در روزهای تعطیل باید 100 هزار تومان کنار گذاشت. ناگفته نماند که بعضی از شرکت‌ها پرستار جایگزین در روزهای مرخصی پرستار سالمندان در اختیار مشتری می‌گذارند که هزینه آن جداگانه محاسبه می‌شود و بین 100 تا 300 هزار تومان است. ارائه خدماتی همچون پرستاری از سالمند و کودکان زمانی رونق دارد که دهک‌های مختلف توانایی پرداخت هزینه‌ها و استفاده از این خدمات را داشته ‌باشند. متاسفانه جست‌وجوها حاکی از کاهش تقاضای قشر متوسط در استخدام پرستار سالمندان است، امری که در دهک‌های بالایی افزایش پیدا کرده و بخش خالی دخل شرکت‌ها را که از خروج دهک‌های میانی ایجاد شده پر کرده‌اند.

 

دنیای اقتصاد


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی