نورنیوز-گروه اجتماعی: هدف اصلی قانونگذار برای جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای بانوان برقرار کردن حفظ نظم در جامعه و رعایت کرامت و حفظ امنیت آنها است.
جرم انگاری در خصوص ایجاد مزاحمت برای بانوان به منظور پیشگیری از تجاوز به حقوق فردی و اجتماعی آنها است.
در مصادیق جرم مزاحمت، استفاده کردن از گفتار و برخوردهای به دور از شخصیت و یا به اصطلاح متلک گفتن و به کارگیری ناسزا جزء اعمالی است که بدلیل آنکه امنیت بانوان را تهدید می کند جرم تلقی می شود
بستن راه عبور بانوان، لمس کردن نامشروع، تعقیب کردن بانوان و یا به کارگیری الفاظ آزار دهنده، ایجاد اختلال در آرامش، لطمه زدن به منزلت بانوان نیز جزو مصادیق مزاحمت برای بانوان به شمار میشود.
بر اساس ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی، شخصی که در اماکن عمومی یا معابر با حرکات مخالف شئونات اسلامی مزاحم بانوان و مسبب توهین به کودکان و زنان شود، به مجازات ۲ تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
بانوان می توانند در صورت بروز هرگونه تعرض به کلانتری رفته و با تشکیل پرونده و تکمیل آن، رسیدگی به شکایت وارده را درخواست کنند. این پرونده پس از تکمیل در کلانتری برای سیر مراحل قضایی به دادسرا ارسال میشود.
توجه خاص به حقوق اجتماعی و منزلت بانوان و ایمن سازی جامعه برای ایجاد امنیت روانی و فیزیکی برای آنان از اصول مورد تاکید دین حنیف اسلام است . از این رو تامین شرایط لازم برای زیست سالم و ایمن بانوان در قوانین و مقررات وضع شده در حوزه های اجرایی، بهداشتی،تفریحی،قضایی و... مورد تاکید ویژه دستگاههای قانون گذاری کشور قرار دارد