×
سیاسی
شناسه خبر : 75128
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 15:34
سرمایه‌گذاری سرسام‌آور سعودی‌ برای افزایش ضریب نفوذ اینترنشنال در ایران

سرمایه‌گذاری سرسام‌آور سعودی‌ برای افزایش ضریب نفوذ اینترنشنال در ایران

بنا بر اظهارات فردی که پیشتر برای «محمد بن سلمان»، ولیعهد پادشاه عربستان سعودی کار می‌کرده‌، بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه توسط دربار عربستان سعودی و از طریق شرکتی فراساحلی در جزایر کیمن تأمین می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: شبکه ماهواره‌ای ایران اینترنشنال متعلق به دربار عربستان سعودی، اکنون بیش از چهار سال است که فعالیت خود را با تمرکز بر مسائل و موضوعات جاری در جمهوری اسلامی و با سیاه نمایی تمام آغاز کرده است. این شبکه ماهواره ای، پخش برنامه‌های خود را از 29 اردیبهشت 1396 مصادف با دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران آغاز کرد و با توجه به نحوه پوشش رویداد‌های مربوط به ایران، نتوانسته در جذب مخاطب موفق عمل کند.

به گزارش «تابناک»، مطابق با آماری که از محل تجزیه و تحلیل برنامه‌های این شبکه ماهواره‌ای به دست آمده، 93 درصد برنامه‌های این شبکه سیاه نمایی تام است و هیچ نوع حرفه‌ای گری در نحوه پوشش رویداد‌ها برای جذب مخاطبان توسط این شبکه دیده نمی‌شود، تا جایی که حتی مخاطب خیلی عام هم پس از مشاهده چندین برنامه به نحوه غرض ورزانه اطلاع رسانی توسط اینترنشنال پی می‌برد؛ رویه‌ای که هیچ تناسبی با نوع انتشار اخبار و گزارش‌های خبری و برنامه‌های بی بی سی فارسی و حتی صدای آمریکا ندارد.

مالک شبکه ایران اینترنشنال شرکت ولنت مدیا و صاحب‌امتیاز آن در بریتانیا شرکت گلوبال مدیا است که «عادل عبدالکریم» عربستانی مالک آنهاست. این فرد سابقه همکاری طولانی با چهره‌های رسانه‌ای عربستان سعودی همچون «عبدالرحمن راشد» عضو هیات مدیره گروه سعودی پژوهش و بازاریابی و مدیر کل پیشین شبکه العربیه و سردبیر پیشین روزنامه الشرق الاوسط را دارد.

بنا بر اظهارات فردی که پیشتر برای «محمد بن سلمان» ولیعهد پادشاه عربستان سعودی کار می‌کرده‌، بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه توسط دربار عربستان سعودی و از طریق شرکتی فراساحلی در جزایر کیمن تأمین می‌شود. او به چارچوب زمانی این بودجه اشاره نکرده، اما به نوشته «گاردین» با احتساب اجاره دفتر و حقوق کارمندان، این بودجه برای پنج سال کافی است؛ یعنی سالی پنجاه میلیون دلار!

ترازنامه مالی ولنت مدیا، حاکی از ضرر 26 میلیون پوندی شرکت در سال 2017 است. به نوشته اکونومیست، سرمایه‌گذاران این شبکه تبعه عربستان سعودی هستند. وال‌استریت ژورنال نوشت که افراد مرتبط با دربار سعودی برای رقابت با نفوذ ایران در منطقه سرمایه تلویزیون ایران اینترنشنال را تأمین و آن را راه‌اندازی کرده‌اند. صادق صبا سردبیر سابق بی بی سی فارسی و از همکاران شبکه مذکور تأیید کرده که بودجه ایران اینترنشنال توسط یک شهروند بریتانیایی–سعودی تأمین می‌شود.

همچنین منبعی ناشناس به گاردین گفته ‌است، « سعود القحطانی » مشاور اطلاعاتی ولیعهد سعودی و یکی از دو مقام ارشدی که پس از ماجرای قتل جمال خاشقجی از سمتش برکنار شد، در تأمین سرمایه و بودجه شبکه دخیل بوده‌ است.

ایران اینترنشنال ، شبکه تلویزیون ماهواره‌ای، کانال رادیویی و وب‌سایت خبری به زبان فارسی مستقر در لندن است که بر پخش اخبار و برنامه‌های سیاسی و اجتماعی مربوط به ایران تمرکز دارد. این شبکه نخستین و تنها تلویزیون خبری 24 ساعته فارسی‌زبان در خارج از ایران است و علاوه بر نحوه نادرست اطلاع رسانی ـ که به هیچ وجه نمی‌تواند مخاطبان را قانع و جذب خود بکند ـ با پخش مستقیم نشست سالانه منافقین از همان ابتدا تکلیف خود را با مردم ایران مشخص کرد.

این شبکه ماهواره‌ای از سوی کشوری تغذیه می‌شود که به کوچکترین اصول دموکراسی پایبند نیست و محدودیت‌های زیادی برای شهروندان خود در داخل کشورش ایجاد کرده است، همچنین اتفاقاتی که بین سعودی‌ها و مردم ایران افتاده، به شدت ایرانی‌ها را نسبت به سرمایه گذار این شبکه ماهواره‌ای متنفر ساخته است و طبعا با مشخص شدن ماهیت سعودی ایران اینترنشنال، هزینه‌های میلیون دلاری عربستان برای اثرگذاری بر مردم ایران بی تاثیر خواهد بود.

بنا بر اخبار به دست آمده از منابع آگاه، همین عدم اثرگذاری ایران اینترنشنال در بیش از چهار سال فعالیت این شبکه ماهواره‌ای، باعث شده تا سعودی‌ها به دنبال آن باشند که فعالیت‌های ایران اینترنشنال را با یک سرمایه گذاری دیوانه وار در زمینه‌هایی غیر از زبان فارسی و برای اثرگذاری بر قومیت‌های ایرانی توسعه بدهند و به دنبال راه اندازی شبکه‌های تکمیلی با زبان آذری و کردی باشند.

سعودی‌ها که در دستیابی به اهداف خود در پی راه اندازی ایران اینترنشنال ناموفق بوده اند، پس از شروع به کار تلویزیون برای «افغانستان»، راه‌اندازی تلویزیون به زبان ترکی آذربایجانی و نیز کُردی سورانی (ایرانی) را نیز در دستور کار قرار داده اند تا شاید بتوانند این بار با طرح ریزی نقشه‌ای برای تحت تاثیر قرار دادن قومیت ها، بخشی از شکست‌های خود را جبران کنند که طبعا این موضوع هم برای آن‌ها عایدی نخواهد داشت.

‌گفته می‌شود، اداره بخش ترکی آذربایجانی با استودیوی واشنگتن و اداره بخش کردی با لندن خواهد بود! همچنین قرار است این شبکه‌ها ابتدا 8 ساعته و سپس 18 ساعته فعالیت کرده و از اواخر مهر ماه سال 1400 رسما روی آنتن بروند.

تمام تلاش دربار سعودی از راه اندازی چنین شبکه‌هایی برای رقابت با نفوذ ایران در منطقه، جلوگیری از افزایش نفوذ ایران و همچنین درگیر کردن مردم با مسائل و موضوعات داخلی است؛ به همین جهت آن‌ها چشم امید جدی به اتفاقاتی که در برخی مقاطع در کشور افتاده بسته اند و گفته می‌شود از هم اکنون در حال فعالیت و زمینه‌سازی برای آبان 1400 هستند.

واقعیت تلخی که سعودی‌ها متوجه آن نمی‌شوند، این است که مردم ایران و بسیاری از نقاط دنیا درباره رعایت نشدن حقوق شهروندی شهروندان عربستانی سوالات زیادی در ذهن شان دارند که آل سعود تاکنون بواسطه دلار‌های نفتی که در مجامع مختلف بین المللی هزینه کرده است، تلاش می‌کند جلوی طرح این موضوعات را بگیرد؛ اما طبعا چنین کشوری هیچ گاه نمی‌تواند مدعی حقوق شهروندان دیگر کشور‌ها باشد.


نظرات

آخرین اخبار
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
زلزله 4.6ریشتری دامغان را لرزاند
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور
4 کشته در واژگونی پژوپارس در جاده دهلران
محرومیت نوه دیکتاتور خونین اوگاندا در مسابقات بوکس
کامبک تیم ساپینتو در مقدماتی لیگ اروپا
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟
فرانکو بارزی زنده است؛ میلان به شایعات درباره اسطوره فوتبال ایتالیا پایان داد
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده