×
سیاسی
شناسه خبر : 75128
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 15:34
سرمایه‌گذاری سرسام‌آور سعودی‌ برای افزایش ضریب نفوذ اینترنشنال در ایران

سرمایه‌گذاری سرسام‌آور سعودی‌ برای افزایش ضریب نفوذ اینترنشنال در ایران

بنا بر اظهارات فردی که پیشتر برای «محمد بن سلمان»، ولیعهد پادشاه عربستان سعودی کار می‌کرده‌، بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه توسط دربار عربستان سعودی و از طریق شرکتی فراساحلی در جزایر کیمن تأمین می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: شبکه ماهواره‌ای ایران اینترنشنال متعلق به دربار عربستان سعودی، اکنون بیش از چهار سال است که فعالیت خود را با تمرکز بر مسائل و موضوعات جاری در جمهوری اسلامی و با سیاه نمایی تمام آغاز کرده است. این شبکه ماهواره ای، پخش برنامه‌های خود را از 29 اردیبهشت 1396 مصادف با دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران آغاز کرد و با توجه به نحوه پوشش رویداد‌های مربوط به ایران، نتوانسته در جذب مخاطب موفق عمل کند.

به گزارش «تابناک»، مطابق با آماری که از محل تجزیه و تحلیل برنامه‌های این شبکه ماهواره‌ای به دست آمده، 93 درصد برنامه‌های این شبکه سیاه نمایی تام است و هیچ نوع حرفه‌ای گری در نحوه پوشش رویداد‌ها برای جذب مخاطبان توسط این شبکه دیده نمی‌شود، تا جایی که حتی مخاطب خیلی عام هم پس از مشاهده چندین برنامه به نحوه غرض ورزانه اطلاع رسانی توسط اینترنشنال پی می‌برد؛ رویه‌ای که هیچ تناسبی با نوع انتشار اخبار و گزارش‌های خبری و برنامه‌های بی بی سی فارسی و حتی صدای آمریکا ندارد.

مالک شبکه ایران اینترنشنال شرکت ولنت مدیا و صاحب‌امتیاز آن در بریتانیا شرکت گلوبال مدیا است که «عادل عبدالکریم» عربستانی مالک آنهاست. این فرد سابقه همکاری طولانی با چهره‌های رسانه‌ای عربستان سعودی همچون «عبدالرحمن راشد» عضو هیات مدیره گروه سعودی پژوهش و بازاریابی و مدیر کل پیشین شبکه العربیه و سردبیر پیشین روزنامه الشرق الاوسط را دارد.

بنا بر اظهارات فردی که پیشتر برای «محمد بن سلمان» ولیعهد پادشاه عربستان سعودی کار می‌کرده‌، بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه توسط دربار عربستان سعودی و از طریق شرکتی فراساحلی در جزایر کیمن تأمین می‌شود. او به چارچوب زمانی این بودجه اشاره نکرده، اما به نوشته «گاردین» با احتساب اجاره دفتر و حقوق کارمندان، این بودجه برای پنج سال کافی است؛ یعنی سالی پنجاه میلیون دلار!

ترازنامه مالی ولنت مدیا، حاکی از ضرر 26 میلیون پوندی شرکت در سال 2017 است. به نوشته اکونومیست، سرمایه‌گذاران این شبکه تبعه عربستان سعودی هستند. وال‌استریت ژورنال نوشت که افراد مرتبط با دربار سعودی برای رقابت با نفوذ ایران در منطقه سرمایه تلویزیون ایران اینترنشنال را تأمین و آن را راه‌اندازی کرده‌اند. صادق صبا سردبیر سابق بی بی سی فارسی و از همکاران شبکه مذکور تأیید کرده که بودجه ایران اینترنشنال توسط یک شهروند بریتانیایی–سعودی تأمین می‌شود.

همچنین منبعی ناشناس به گاردین گفته ‌است، « سعود القحطانی » مشاور اطلاعاتی ولیعهد سعودی و یکی از دو مقام ارشدی که پس از ماجرای قتل جمال خاشقجی از سمتش برکنار شد، در تأمین سرمایه و بودجه شبکه دخیل بوده‌ است.

ایران اینترنشنال ، شبکه تلویزیون ماهواره‌ای، کانال رادیویی و وب‌سایت خبری به زبان فارسی مستقر در لندن است که بر پخش اخبار و برنامه‌های سیاسی و اجتماعی مربوط به ایران تمرکز دارد. این شبکه نخستین و تنها تلویزیون خبری 24 ساعته فارسی‌زبان در خارج از ایران است و علاوه بر نحوه نادرست اطلاع رسانی ـ که به هیچ وجه نمی‌تواند مخاطبان را قانع و جذب خود بکند ـ با پخش مستقیم نشست سالانه منافقین از همان ابتدا تکلیف خود را با مردم ایران مشخص کرد.

این شبکه ماهواره‌ای از سوی کشوری تغذیه می‌شود که به کوچکترین اصول دموکراسی پایبند نیست و محدودیت‌های زیادی برای شهروندان خود در داخل کشورش ایجاد کرده است، همچنین اتفاقاتی که بین سعودی‌ها و مردم ایران افتاده، به شدت ایرانی‌ها را نسبت به سرمایه گذار این شبکه ماهواره‌ای متنفر ساخته است و طبعا با مشخص شدن ماهیت سعودی ایران اینترنشنال، هزینه‌های میلیون دلاری عربستان برای اثرگذاری بر مردم ایران بی تاثیر خواهد بود.

بنا بر اخبار به دست آمده از منابع آگاه، همین عدم اثرگذاری ایران اینترنشنال در بیش از چهار سال فعالیت این شبکه ماهواره‌ای، باعث شده تا سعودی‌ها به دنبال آن باشند که فعالیت‌های ایران اینترنشنال را با یک سرمایه گذاری دیوانه وار در زمینه‌هایی غیر از زبان فارسی و برای اثرگذاری بر قومیت‌های ایرانی توسعه بدهند و به دنبال راه اندازی شبکه‌های تکمیلی با زبان آذری و کردی باشند.

سعودی‌ها که در دستیابی به اهداف خود در پی راه اندازی ایران اینترنشنال ناموفق بوده اند، پس از شروع به کار تلویزیون برای «افغانستان»، راه‌اندازی تلویزیون به زبان ترکی آذربایجانی و نیز کُردی سورانی (ایرانی) را نیز در دستور کار قرار داده اند تا شاید بتوانند این بار با طرح ریزی نقشه‌ای برای تحت تاثیر قرار دادن قومیت ها، بخشی از شکست‌های خود را جبران کنند که طبعا این موضوع هم برای آن‌ها عایدی نخواهد داشت.

‌گفته می‌شود، اداره بخش ترکی آذربایجانی با استودیوی واشنگتن و اداره بخش کردی با لندن خواهد بود! همچنین قرار است این شبکه‌ها ابتدا 8 ساعته و سپس 18 ساعته فعالیت کرده و از اواخر مهر ماه سال 1400 رسما روی آنتن بروند.

تمام تلاش دربار سعودی از راه اندازی چنین شبکه‌هایی برای رقابت با نفوذ ایران در منطقه، جلوگیری از افزایش نفوذ ایران و همچنین درگیر کردن مردم با مسائل و موضوعات داخلی است؛ به همین جهت آن‌ها چشم امید جدی به اتفاقاتی که در برخی مقاطع در کشور افتاده بسته اند و گفته می‌شود از هم اکنون در حال فعالیت و زمینه‌سازی برای آبان 1400 هستند.

واقعیت تلخی که سعودی‌ها متوجه آن نمی‌شوند، این است که مردم ایران و بسیاری از نقاط دنیا درباره رعایت نشدن حقوق شهروندی شهروندان عربستانی سوالات زیادی در ذهن شان دارند که آل سعود تاکنون بواسطه دلار‌های نفتی که در مجامع مختلف بین المللی هزینه کرده است، تلاش می‌کند جلوی طرح این موضوعات را بگیرد؛ اما طبعا چنین کشوری هیچ گاه نمی‌تواند مدعی حقوق شهروندان دیگر کشور‌ها باشد.


نظرات

آخرین اخبار
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد