×
سیاسی
شناسه خبر : 75093
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:39
درخواست 90 ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا برای استعفای وزیر دفاع

درخواست 90 ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا برای استعفای وزیر دفاع

نزدیک به 90 ژنرال بازنشسته آمریکایی با امضای نامه‌ای استعفای فوری«لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا و «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را به دلیل نقش‌ آفرینی در «خروج فاجعه‌بار» آمریکا از افغانستان خواستار شده‌اند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: امضاکنندگان این نامه، لوید آستین و مارک میلی را به غفلت در انجام وظایفشان در خصوص مسائل پیرامون خروج از افغانستان متهم کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «عقب‌نشینی عجولانه باعث شده طبق برآورد‌های اولیه نزدیک به 15 هزار آمریکایی و 25 هزار افغانستانی همکار با نیرو‌های آمریکایی در مناطق خطرناکی که کنترل آن دست دشمن بی‌رحم ما است سرگردان شوند.»

ژنرال‌های آمریکایی مدعی شده‌اند، استعفای میلی و آستین، تنها اقدام مناسب برای ابراز پشیمانی از عملیات عجولانه و خطرناک خروج از افغانستان بوده است.

در نامه آمده است: «وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کسوت مشاوران رئیس‌جمهور، بایستی با شدیدترین لحن توصیه می‌کردند، این خروج خطرناک انجام نشود. اگر آن‌ها از تمامی اختیاراتشان برای متوقف کردن این خروج عجولانه استفاده نکرده‌اند باید استعفا کنند.»

آن‌ها در ادامه تصریح کرده‌اند، چنانچه آن‌ها تمام توانشان را برای متقاعد کردن رئیس‌جمهور جهت جلوگیری از خروج عجولانه از آن کشور به کار گرفته‌اند، اما موفق به جلوگیری از این اقدام نشده‌اند باز هم باید به نشانه اعتراض استعفا می‌کردند.

ژنرال‌های آمریکایی در بخش دیگر نامه از اینکه میلیارد‌ها دلار تجهیزات نظامی آمریکا به دست گروه طالبان افتاده ابراز تأسف کرده و آن را «فاجعه‌بار» توصیف کرده‌اند. آن‌ها علاوه بر این، به تبعات بلندمدت تحولات افغانستان برای جایگاه آمریکا نیز اذعان کرده‌اند.

در نامه آمده است: «از دست رفتن میلیارد‌ها دلار تجهیزات نظامی پیشرفته و افتادن آن‌ها به دستان دشمنانمان فاجعه‌بار است. لطمه‌ای که به اعتبار ایالات متحده وارد شده قابل توصیف نیست. ما از حالا تا سالیان سال بعدتر در هر توافق یا عملیات چندملیتی شریکی غیرقابل اتکا دیده خواهیم شد. اعتماد به ایالات متحده لطمه‌ای جبران‌ناپذیر خورده است.»

آن‌ها همچنین خاطرنشان کرده‌اند: «مضاف بر این، دشمنان ما حالا به دلیل ضعفی که در افغانستان نشان داده شده برای اقدام علیه آمریکا جسور شده‌اند. در این میان ابتدا چین و بعد از آن روسیه، پاکستان، ایران، کره شمالی و دیگران بیشترین نفع را می‌برند.»

در پایان نامه خاطرنشان شده است: «بنا به این دلایل ما از وزیر دفاع آمریکا، آستین و رئیس ستاد مشترک ارتش، ژنرال میلی می‌خواهیم از سمت‌هایشان استعفا کنند. یک اصل بنیادین در ارتش، مسئول و پاسخگو کردن افراد بابت اقداماتی که انجام داده و آنچه انجام نداده‌اند است. باید در همه سطوح برای این افتضاح غم‌انگیز و اجتناب‌پذیر مسئولیت‌پذیری وجود داشته باشد.»

انتقاد‌ها از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از کشته شدن 13 نظامی تروریست آمریکایی بر اثر انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی«حامد کرزای» در کابل، پایتخت افغانستان بالا گرفته است. این انفجار عصر پنجشنبه(5 شهریور،27 اوت) اتفاق و ده‌ها نفر در آن کشته و زخمی شدند.

تحولات افغانستان، حتی قبل از کشته شدن نظامیان آمریکایی باعث انتقاد از «جو بایدن» شده بود. رسانه‌ها چهارشنبه دو هفته پیش گزارش دادند، تصمیم‌های بایدن درخصوص افغانستان و فرار نظامی عجولانه از این کشور که باعث سقوط دولت کابل به‌دست طالبان شد، قانون‌گذاران آمریکایی را به فکر تحقیق از وی انداخته است.

اعضای کنگره آمریکا شامل نمایندگان دموکرات که متحدان بایدن نیز محسوب می‌شوند ضمن ابراز نارضایتی شدید از تحولات افغانستان، گفتند که درباره دلایل وقوع این بحران تحقیق می‌کنند.

با وجود این،«جو بایدن» از تصمیم‌هایش در افغانستان دفاع کرده، هر چند در برهه‌هایی هم تلاش کرده از پذیرفتن بار مسئولیت برخی اتفاقات شانه خالی کرده و این مسئولیت را متوجه دیگران کند.


اخبار مرتبط
اعتراف بایدن به اشتباه آمریکا در افغانستان
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 10:32
اعتراف بایدن به اشتباه آمریکا در افغانستان
رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی بار دیگر از عملکرد خودش در خروج و عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان دفاع کرده است.
بلینکن برای نحوه خروج از افغانستان بازخواست می‌شود
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 12:50
بلینکن برای نحوه خروج از افغانستان بازخواست می‌شود
وزیر امور خارجه آمریکا قرار است در جلسه استماع مجلس سنای این کشور به ارائه توضیحاتی در قبال خروج بحث برانگیز نظامیان و اتباع آمریکایی از افغانستان بپردازد.
گفتگوی امیر قطر با وزرای خارجه و دفاع آمریکا درباره افغانستان
سه‌شنبه 1400/06/16 ساعت 11:44
گفتگوی امیر قطر با وزرای خارجه و دفاع آمریکا درباره افغانستان
امیر قطر دوشنبه با وزرای خارجه و دفاع آمریکا که به طور همزمان به این کشور رفته‌اند، در مورد وضعیت فعلی در افغانستان رایزنی کرد.
احمدمسعود: به مبارزه ادامه می‌دهیم
شنبه 1400/06/13 ساعت 15:24
احمدمسعود: به مبارزه ادامه می‌دهیم
فرزند فرمانده جهادی افغانستان گفت: برای ساختن افغانستانی آباد و آزاد و رسیدن به خواسته‌های برحق خود به مبارزه ادامه می‌دهیم.
افغانستان در آستانه فاجعه انسانی است
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 10:27
افغانستان در آستانه فاجعه انسانی است
دبیر کل سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان برای ادامه زندگی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.
هفت کودک در حمله پهپادهای آمریکایی به افغانستان قربانی شدند
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:52
هفت کودک در حمله پهپادهای آمریکایی به افغانستان قربانی شدند
ده نفر از اعضای یک خانواده از جمله هفت کودک در حمله‌ی هوایی پهپادهای آمریکایی در کابل، روز یکشنبه کشته شدند.
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:34
نورنیوز بررسی کرد؛
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
مروری بر سوابق فرانسه نشان می‌‌دهد که این کشور نیز مانند سایر سلطه‌گران و استعمارگران نه تنها به دنبال امنیت سایر کشورها نبوده‌ بلکه خود مخل امنیت و حتی عامل نسل‌کشی بوده که نمونه آن را می‌توان در روآندا و افغانستان مشاهده کرد.
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:10
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
سناتور روس: عملیات نظامی ۲۰ساله آمریکا در افغانستان کاملاً بی‌نتیجه بود
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 13:09
سناتور روس: عملیات نظامی ۲۰ساله آمریکا در افغانستان کاملاً بی‌نتیجه بود
یک سناتور بلندپایه روس پایان عملیات نظامی آمریکا در افغانستان را با خارج‌شدن نظامیان آمریکایی از ویتنام مقایسه کرده گفت: عملیات نظامی 20 ساله آنها در افغانستان کاملاً بی‌معنا و بی‌نتیجه بود.
رسوایی جدید ارتش آمریکا با اخاذی از مردم افغانستان!
یکشنبه 1400/05/31 ساعت 12:05
اختصاصی نورنیوز؛
رسوایی جدید ارتش آمریکا با اخاذی از مردم افغانستان!
ارتش آمریکا که طی توافق با طالبان حلقه سوم حفاظتی فرودگاه کابل را در اختیار گرفته تا با سهولت بیشتری فرآیند خروج را طی کند، در یک رسوایی ضدانسانی جدید، از مردمی که به هر دلیل خواهان خروج از کشورشان هستند از 500 تا 2000 دلار اخاذی می‌کند!
بزرگترین اشتباه ما اعتماد به آمریکا بود / آمریکا صلاحیت ندارد از حقوق بشر صحبت کند
شنبه 1400/05/30 ساعت 16:05
خبرنگار افغان در نامه‌ای به پولیتیکو:
بزرگترین اشتباه ما اعتماد به آمریکا بود / آمریکا صلاحیت ندارد از حقوق بشر صحبت کند
یکی از خبرنگاران طرفدار حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان که از خروج آن‌ها و عدم مقابله با طالبان شوکه شده بود در نامه ای به پولیتیکو نوشته است: ما هرگز تصور نمی کردیم که این اتفاق می افتد. نمی توانیم باور کنیم که ایالات متحده به ما اینگونه خیانت کند. من زندگی خود را وقف ارزش های [آمریکایی] کرده بودم و توقع نداشتم چنین خیانتی را تجربه کنم.
نظرات

آخرین اخبار
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
موج جدید داوطلبان بسیجی در ایست‌های بازرسی
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!