نورنیوز-گروه بینالملل: امضاکنندگان این نامه، لوید آستین و مارک میلی را به غفلت در انجام وظایفشان در خصوص مسائل پیرامون خروج از افغانستان متهم کردهاند.
در این نامه آمده است: «عقبنشینی عجولانه باعث شده طبق برآوردهای اولیه نزدیک به 15 هزار آمریکایی و 25 هزار افغانستانی همکار با نیروهای آمریکایی در مناطق خطرناکی که کنترل آن دست دشمن بیرحم ما است سرگردان شوند.»
ژنرالهای آمریکایی مدعی شدهاند، استعفای میلی و آستین، تنها اقدام مناسب برای ابراز پشیمانی از عملیات عجولانه و خطرناک خروج از افغانستان بوده است.
در نامه آمده است: «وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کسوت مشاوران رئیسجمهور، بایستی با شدیدترین لحن توصیه میکردند، این خروج خطرناک انجام نشود. اگر آنها از تمامی اختیاراتشان برای متوقف کردن این خروج عجولانه استفاده نکردهاند باید استعفا کنند.»
آنها در ادامه تصریح کردهاند، چنانچه آنها تمام توانشان را برای متقاعد کردن رئیسجمهور جهت جلوگیری از خروج عجولانه از آن کشور به کار گرفتهاند، اما موفق به جلوگیری از این اقدام نشدهاند باز هم باید به نشانه اعتراض استعفا میکردند.
ژنرالهای آمریکایی در بخش دیگر نامه از اینکه میلیاردها دلار تجهیزات نظامی آمریکا به دست گروه طالبان افتاده ابراز تأسف کرده و آن را «فاجعهبار» توصیف کردهاند. آنها علاوه بر این، به تبعات بلندمدت تحولات افغانستان برای جایگاه آمریکا نیز اذعان کردهاند.
در نامه آمده است: «از دست رفتن میلیاردها دلار تجهیزات نظامی پیشرفته و افتادن آنها به دستان دشمنانمان فاجعهبار است. لطمهای که به اعتبار ایالات متحده وارد شده قابل توصیف نیست. ما از حالا تا سالیان سال بعدتر در هر توافق یا عملیات چندملیتی شریکی غیرقابل اتکا دیده خواهیم شد. اعتماد به ایالات متحده لطمهای جبرانناپذیر خورده است.»
آنها همچنین خاطرنشان کردهاند: «مضاف بر این، دشمنان ما حالا به دلیل ضعفی که در افغانستان نشان داده شده برای اقدام علیه آمریکا جسور شدهاند. در این میان ابتدا چین و بعد از آن روسیه، پاکستان، ایران، کره شمالی و دیگران بیشترین نفع را میبرند.»
در پایان نامه خاطرنشان شده است: «بنا به این دلایل ما از وزیر دفاع آمریکا، آستین و رئیس ستاد مشترک ارتش، ژنرال میلی میخواهیم از سمتهایشان استعفا کنند. یک اصل بنیادین در ارتش، مسئول و پاسخگو کردن افراد بابت اقداماتی که انجام داده و آنچه انجام ندادهاند است. باید در همه سطوح برای این افتضاح غمانگیز و اجتنابپذیر مسئولیتپذیری وجود داشته باشد.»
انتقادها از «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، پس از کشته شدن 13 نظامی تروریست آمریکایی بر اثر انفجاری در نزدیکی فرودگاه بینالمللی«حامد کرزای» در کابل، پایتخت افغانستان بالا گرفته است. این انفجار عصر پنجشنبه(5 شهریور،27 اوت) اتفاق و دهها نفر در آن کشته و زخمی شدند.
تحولات افغانستان، حتی قبل از کشته شدن نظامیان آمریکایی باعث انتقاد از «جو بایدن» شده بود. رسانهها چهارشنبه دو هفته پیش گزارش دادند، تصمیمهای بایدن درخصوص افغانستان و فرار نظامی عجولانه از این کشور که باعث سقوط دولت کابل بهدست طالبان شد، قانونگذاران آمریکایی را به فکر تحقیق از وی انداخته است.
اعضای کنگره آمریکا شامل نمایندگان دموکرات که متحدان بایدن نیز محسوب میشوند ضمن ابراز نارضایتی شدید از تحولات افغانستان، گفتند که درباره دلایل وقوع این بحران تحقیق میکنند.
با وجود این،«جو بایدن» از تصمیمهایش در افغانستان دفاع کرده، هر چند در برهههایی هم تلاش کرده از پذیرفتن بار مسئولیت برخی اتفاقات شانه خالی کرده و این مسئولیت را متوجه دیگران کند.