×
سیاسی
شناسه خبر : 75045
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/08 ساعت 11:05
دو تریلیون و 300 میلیارد دلار، هزینه جنگ آمریکا در افغانستان

دو تریلیون و 300 میلیارد دلار، هزینه جنگ آمریکا در افغانستان

دانشگاه براون هزینه‌های آمریکا در جنگ افغانستان را دو تریلیون و 300 میلیارد دلار در فاصله سال مالی 2001 تا 2022 برآورد کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اندیشکده موسسه امریکن انترپرایز در گزارشی نوشت: در حالیکه پرسنل دولتی و نیرو‌های نظامی آمریکا از افغانستان خارج می‌شوند و یک تراژدی فاجعه بار و قابل اجتناب انسانی اتفاق می‌افتد، تحلیل‌های متفاوتی برای مشخص کردن میزان هزینه‌ای که در بیست سال نبرد و عملیات صرف شده است استفاده می‌شود.
این اندیشکده آمریکایی در مقاله‌ای به قلم مکنزی ایگلن افزود افراد زیادی این پرسش را مطرح می‌کنند چه بازگشت سرمایه‌ای برای افغانستانی ها، آمریکا و متحدان ما وجود داشته است. جدا از ارزش حضور ما، هزینه ارقام جنگ بین ده‌ها میلیارد تا تریلیون‌ها دلار است. بیشتر ارقام «صحیح» یا «غلط» نیستند بلکه بیشتر یا کمتر، جامع هستند. درک عمیق‌تر برآورد‌ها، به سیاست گذاران برای ارزیابی هزینه‌های مالی و پیامد‌های نبرد کمک می‌کند.

 برآورد‌های وزارت دفاع (پنتاگون) درباره هزینه جنگ
وزارت دفاع می‌تواند به تفضیل اعلام کند از سپتامبر 2001 ، یک تریلیون و 700 میلیارد دلار صرف هزینه‌های مرتبط با جنگ در عراق افغانستان و کشور‌های دیگر کرده است. هزینه‌های «عملیات آزادی پایدار» در مجموع حدود 578 میلیارد دلار و هزینه‌های «عملیات آزادی سنتینل» اکنون حدود 256 میلیارد دلار است. بنابراین، پنتاگون برآورد می‌کند در مجموع 837 میلیارد دلار هزینه جنگ افغانستان بوده است.
دانشگاه براون یک محاسبه جامع‌تر دارد و هزینه‌های آمریکا در جنگ افغانستان را دو تریلیون و 300 میلیارد دلار در فاصله سال مالی 2001 تا 2022 برآورد می‌کند. دانشگاه براون، مواردی به غیر از هزینه‌های فوری درگیری را محاسبه می‌کند. این موارد عبارتند از: بودجه وزارت امور خارجه برای عملیات اضطراری، محافظت از کهنه سربازان جنگ افغانستان و پرداخت‌های سود فدرال در خصوص بدهی مرتبط با جنگ.
زمانی که طالبان پیشروی کرد موفق شد مقادیر نامشخصی از تجهیزات نظامی آمریکا از جمله خودروها، سلاح‌های سبک، مهمات، بالگرد‌ها و تجهیزات دیگری را به تصرف خود در آورد حتی اگر طالبان نتواند از همه این تجهیزات استفاده کند ارتش آمریکا نیز قادر به استفاده از آن‌ها نخواهد بود و این خود هزینه دیگری است.
علاوه بر این، اگر چه ۶ میلیارد دلار بودجه تصویب شده یا مورد درخواست برای آموزش ارتش افغانستان اکنون عمدتاً در اختیار کنگره قرار دارد، فرماندهان پیشتر گفته اند به تقویت تلاش‌های ضد تروریستی در منطقه نیاز است. به سرمایه‌گذاری جدیدی در کشور‌های متحد و شریک برای امکانات و تجهیزات جمع آوری اطلاعات مانند پهپاد‌ها با برد‌های بیشتر نیاز است تا تاثیر فقدان پایگاه‌های محلی کاهش یابد. هزینه‌های جنگ افغانستان از سی و یکم اوت پایان نمی‌یابد. محققان دانشگاه براون تاکید دارند دولت آمریکا موظف به تامین حمایت از کهنه سربازان جنگ تا پایان عمر است و نیز پرداخت‌های سود در خصوص بدهی با گذشت زمان ادامه می‌یابند.

 

خبرگزاری صدا و سیما


نظرات

آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت +وضعیت استان ها
دفتر نبیه بری: مخالف مذاکرات مستقیم با اسرائیل هستیم
ابوظبی علیه ریاض؛ بازی نفتی امارات در میانه جنگ
مشحون: زحمات آتشی در بسکتبال غیر قابل انکار است/ یکی از بهترین‌ها را از دست دادیم
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است