نورنیوز- گروه اجتماعی: روانشناس اجتماعی و محقق دانشگاه Yale اعتقاد دارد که رفتار افراد در فضای آنلاین، به ویژه آن دسته از واکنشهای حاوی خشم و رفتارهای غیراخلاقی، توسط دیگر کاربران شبکههای اجتماعی تقویت میشود. به عبارتی دیگر، هرچه رفتار فرد در شبکههای اجتماعی با لایک، اشتراکگذاری و فیدبکهای مثبتی همراه شود، به همان میزان، فرد در تداوم این رفتار در فضای آنلاین ترغیب و تشویق میشود.
گروه تحقیقاتی دانشگاه Yale برای پژوهش خود، بیش از 12.7 میلیون توییت را از 7 هزار کاربر توییتر گردآوری کردند. سپس با استفاده از یک نرمافزار، توییتهای مرتبط با اتفاقات جنجالی و بحثبرانگیز را استخراج کردند و هر یک از توییتها، بر اساس شدت خشم و رفتار غیراخلاقی درجهبندی شدند. نتایج نشان داد افرادی که لایکهای بیشتری را در قبال پستهای خشونتآمیزشان دریافت کردند، تمایل بیشتری به انتشار بیشتر این پستها داشتند و پستهای بعدی خود را با درجه خشونت بیشتری منتشر میکردند.
همچنین در این تحقیق مشخص شد افرادی که دارای دنبالکنندگان میانهرو هستند، در برابر بازخوردهایی که در قبال پستهای خود دریافت میکنند، تاثیرپذیری بیشتری دارند و این بازخوردها، رفتارهای خشونتآمیز را در آنها تقویت میکند. این در حالی است که افراد دارای دیدگاههای سیاسی افراطی، مستقلتر رفتار میکنند و خشم خود را بدون توجه به نظر و عقیده دیگران ابراز میکنند. دو تحقیق دیگر نیز در این رابطه و با 240 شرکتکننده صورت گرفت و ضمن تایید نتایج فوق، نشان داد که افراد تمایل دارند تا هنجارهای شبکههایی را که بخشی از آن هستند، دنبال و نحوه بیان و ابراز عقیده خود را با آن هماهنگ کنند.
این گرایش در افراد برای پذیرش دیدگاهی مشابه با دیگر کاربران جهان نسبت به یک موضوع، بسیار حائز اهمیت است. در واقع، شبکههای اجتماعی چیزی فراتر از مکانی برای گفتوگوهای ساده هستند و از قدرت تاثیرگذاری گسترده بر افکار عمومی برخوردارند. محققان دانشگاه Yale امیدوارند که یافتههای این تحقیق بتواند میزان آگاهی درباره شبکههای اجتماعی و نحوه تاثیرگذاری آنها بر رفتار کاربران را افزایش دهد، چرا که شخصیت هر فرد، کم و بیش، از طریق بازخوردهایی که از اطرافیانش دریافت میکند، شکل میگیرد.
دنیای اقتصاد