×
سیاسی
شناسه خبر : 74897
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/05/31 ساعت 16:46
وزیر دفاع: خودکفایی بیش از ۹۰ درصدی کشور در صنایع دفاعی

وزیر دفاع: خودکفایی بیش از ۹۰ درصدی کشور در صنایع دفاعی

وزیر دفاع با برشمردن موارد گوناگون دستاوردهای صنعت دفاعی در چهار سال اخیر به حوزه موشکی اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه موشکی عمده تمرکز ما بر دقت و قدرت مانورپذیری بود و امروز همه موشک‌های ما نقطه زن بوده و از قدرت بالایی در برابر سامانه‌های پدافندی دشمن در عرصه نبرد برخوردارند.

 

 

نورنیوز-گروه سیاسی: امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتگو با ویژه‌برنامه «پرچم اقتدار میهن» رادیو ایران به مناسبت 31 مرداد سالروز صنعت دفاعی کشور درباره آخرین وضعیت مراحل کارآزمایی و تولید واکسن فخرا، اظهار داشت: بعد از تامین اقلام مورد نیاز در زمینه کرونا، با توجه به زیرساخت‌هایی که داشتیم، با هماهنگی وزارت بهداشت پا به عرصه تولید واکسن گذاشتیم و شروع به ساخت واکسنی که ابتدا «میلاد» نام گرفت، کردیم. پس از شهادت دانشمند ارزنده دفاعی و هسته‌ای کشور؛ شهید فخری زاده (که این واکسن زیر نظر گروهی از دانشمندان حوزه واکسن به مدیریت آن شهید بزرگوار ساخته شده است.) این واکسن به یاد ایشان «فخرا» نامیده شد.

وی از ارسال شیوه‌نامه‌های آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی به وزارت بهداشت خبر داد و افزود: به محض تائید شیوه‌نامه، مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا آغاز خواهد شد که پس آن با یک فاصله کوتاه عرضه عمومی واکسن فخرا آغاز می‌شود؛ همچنین در گفت‌وگویی که با دکتر نمکی، وزیر محترم بهداشت داشتم، ایشان هم پیگیر صدور مجوزهای مربوطه برای آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا بودند.

وزیر دفاع از نتایج بسیار خوب دو مرحله پیشین کارآزمایی بالینی واکسن فخرا خبر داد و گفت: در مرحله نخست نداشتن عوارض و ایمنی‌زایی مد نظر بود که هر دو تایید شد و در مرحله دوم بیشتر ایمنی‌زایی مدنظر بود که بنا بر گفته همکاران ما واکسن فخرا توانسته نتایج بسیار خوبی را کسب کند.

امیر حاتمی همچنین درباره اثربخشی این واکسن بر سویه‌های جدید کرونا هم تصریح کرد: از آنجایی که فخرا واکسنی کاملاً بومی است که بر اساس خالص‌سازی و غیرفعال‌سازی گونه‌های موجود کرونا در کشور ساخته شده، پیش‌بینی‌ها از نتایج خوب دراین زمینه حکایت دارد و با توجه به روش ساخت آن، فکر می‌کنم تولید آن بر مبنای سویه‌های جدید کرونا نیز امکان‌پذیر بوده و از این جهت واکسن بسیار خوبی است.

وی از پیش‌بینی عرضه یک و نیم تا دو میلیون دُز از واکسن فخرا در ماه خبر داد و ادامه داد: در صورت اعلام نیاز وزارت بهداشت امکان افزایش تولید آن وجود دارد که البته کمی باید زیرساخت‌های آن افزایش یابد؛ همچنین از آنجایی که واکسن‌های مختلفی در کشور در حال طی مراحل تحقیقات و عرضه هستند، ما با اولویت نیاز نیروهای مسلح این واکسن را تولید می‌کنیم. از این رو در صورت نیاز فخرا عرضه عمومی هم خواهد شد.

وزیر دفاع همچنین درباره نقش‌آفرینی وزارت دفاع در سایر حوزه‌های مبارزه با کرونا هم گفت: در همان ابتدای شیوع کرونا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا مبنی بر حضور نیروهای مسلح در عرصه مبارزه با کرونا، وزارت دفاع هم با توجه به داشته‌هایش در این میدان حضور پیدا کرد و در زمینه تولید مواد ضد عفونی کننده، ماسک به‌ویژه ماسک‌های اِن 95؛ آمبولانس‌های ویژه حمل بیماران کرونایی و تجهیزات بیمارستانی، آن بخش از خطوط تولیدات خود را که محصولاتش شبیه به خط تولید این نیازها بود را تغییر داده و به تولید آن‌ها پرداخت.

امیر حاتمی ساخت کیت تشخیص کرونا را یکی دیگر از دستاوردهای وزارت دفاع در این عرصه خواند و افزود: با توجه به نیاز کشور به کیت‌های تشخیص کرونا، وزارت دفاع به این حوزه نیز ورود کرد و کیت «سپند» را ساخت که علاوه بر بیمارستان‌های نیروهای مسلح در دیگر مراکز درمانی کشور هم بکار گرفته شد.

وی در تشریح عملکرد چهارساله دوران مسئولیت خود در وزارت دفاع اظهار داشت: با هدف‌گذاری یک جهش در عرصه‌های گوناگون، برنامه آن را هم به محضر فرمانده معظم کل قوا و هم مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم و اکنون خدا را سپاسگزاریم که بخش بیشتر آن محقق شد.

وزیر دفاع با برشمردن موارد گوناگون دستاوردهای صنعت دفاعی در چهار سال اخیر به حوزه موشکی اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه موشکی عمده تمرکز ما بر دقت و قدرت مانورپذیری بود و امروز همه موشک‌های ما نقطه زن بوده و از قدرت بالایی در برابر سامانه‌های پدافندی دشمن در عرصه نبرد برخوردارند. در زمینه پدافندی هم شاهکار صنعت دفاعی را باید سامانه باور 373 دانست و در کنار آن سامانه‌هایی همچون 15   خرداد توانسته طیف گسترده‌ای از سامانه‌های پدافندی ارتفاع پایین، متوسط و بالا را در بر می‌گیرد.

امیر حاتمی در زمینه دستاوردهای صنایع هوایی طراحی و ساخت هواپیمای یاسین و نسل‌های بعدی آن، تولید موتور اوج، طراحی و ساخت موتور توربو فن سبک، طراحی و ساخت انواع پهپاد، آماده سازی و تجهیز بالگردها به انواع تسلیحات و امکان پرواز در شب و همچنین طراحی و ساخت جنگنده کوثر را از اهم کارهای انجام گرفته در این عرصه برشمرد و افزود: به جرأت می‌توان این بازه را دوره حیات (نوین) سازمان صنایع هوایی دانست و به عنوان نمونه ما اکنون بی شک یکی از قدرت‌های برتر دنیا در عرصه پهپاد هستیم.

وی همچنین از مراحل پایانی آماده‌سازی سه فروند دیگر از جنگنده «کوثر» برای تحویل به نیروی هوایی ارتش خبر داد.

وزیر دفاع به دستاوردهای عرصه رزم زمینی هم در دوره چهارساله اخیر اشاره کرده و گفت: با توجه به شکل‌گیری تهدیدات تروریستی، یک انقلاب در صنعت دفاعی شکل گرفت و هوشمندسازی و تحرک در این زمینه مورد توجه ویژه قرار گرفته و 300  محصول به نتیجه رسید. در همین رابطه نمایشگاهی هم برپاشد و این محصولات به نمایش درآمد.

امیر حاتمی درباره دستاوردهای دریایی هم عنوان کرد: چه در زمینه زیردریایی و چه شناورهای سطحی و تندرو و چه در زمینه تسلیحات بکار رفته در آنان کارهای بزرگی انجام شد و امروز همه تسلیحات استفاده شده در حوزه دریایی ساخت صنایع دفاعی داخلی است.

وی درباره دستاوردهای صنایع الکترونیک مجموعه تحت امرش بیان داشت: بحمدالله چه در زمینه الکترونیک چه میکروالکترونیک و چه رادار محصولات به روز در کشور ساخته می‌شود. اکنون تمام رادار به کار گرفته شده در کشور ساخت صنایع داخلیست.

وزیر دفاع درباره خودکفایی در عرصه دفاعی گفت: بیش از 90 درصد نیازهای دفاعی کشور در داخل تأمین می‌شود؛ البته اگر بخواهیم به دفاع بومی نگاه کنیم، این میزان صد درصد است.

امیر حاتمی اضافه کرد: با این همه ممکن است در نوع خاصی از تجهیزات نیاز به خریداری داشته باشیم که با توجه به برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه کشورمان و نیز داشتن دوستانی (در عرصه بین الملل) که این نیازهای را می‌توانیم از آن‌ها تامین کنیم، در این عرصه مشکل خاصی نداریم.

 


نظرات

آخرین اخبار
چشم هوشمند ربات‌های جراح و تشخیص مرز تومور سرطانی در صدم ثانیه
پیوند موتورهای انرژی اسفناج به بدن حیوانات!
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما