×
سیاسی
شناسه خبر : 74844
تاریخ انتشار : جمعه 1400/05/29 ساعت 22:04

رابطه سبک زندگی با عارضه فراموشی و زوال عقل

گفته می‌شود که هر فردی زوال عقل خود را به روش منحصربه‌فرد خودش تجربه می‌کند. پیش‌بینی می‌شود، تا سال2040 ، بیش از 25 میلیون نفر در سراسر جهان به انواع مختلف زوال عقل دچار باشند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یافته های علمی به طور مفصل مقوله زوال عقل را بررسی می‌کنند. این پژوهش‌ها در سال‌های اخیر رابطه معناداری را میان فعالیت‌های شغلی و حالات جسمی با پدیده زوال عقل یافته اند.

دانشمندان با بررسی بیش از یکصدهزار نفر در انگلستان، آمریکا و اروپا، ارتباط عوامل مرتبط با کار و بیماری‌های مزمن، ناتوانی و مرگ و میر را بررسی کردند.

تحقیقاتی که به‌تازگی انجام شده نشان می‌دهد افراد دارای مشاغلی که ذهن را تحریک می‌کند و به فعالیت وا می‌دارد، کمتر دچار زوال عقل می‌شوند.

این پژوهش‌گران میزان "تحریک شناختی" را در محل کار این افراد به مدت 17 سال اندازه‌گیری کردند تا دریابند که آیا به این بیماری مبتلا شده‌اند یا خیر.

پروفسور میکا کیویماکی، از موسسه اپیدمیولوژی و مراقبت‌های بهداشتی کالج دانشگاهی لندن می‌گوید: "یافته‌های ما این فرضیه را تایید می‌کند که تحریک ذهنی در بزرگسالی می‌تواند شروع زوال عقل را به تعویق بیندازد.

در افرادی که سطوح بالایی از تحریک ذهنی را تجربه کرده بودند، در 80 سالگی میزانی از زوال عقل مشاهده شد اما افرادی که تحریک ذهنی کمی را تجربه کرده بودند در حدود 78 سالگی نشانه‌های زوال عقل را نشان دادند.

"این نتایج نشان می‌دهد که میانگین تاخیر در شروع بیماری حدود یک سال و نیم است، اما احتمالا افراد تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارند."

عواملی مانند سن، جنس، تحصیلات، شیوه زندگی و عوامل خطر زوال عقل در دوران کودکی و بزرگسالی در این پژوهش نظر گرفته شدند.

محققان می‌گویند این امکان وجود دارد که تحریک ذهنی با کمبود برخی پروتئین‌ها که ممکن است در برخی از فرایندهای مغزی نقش داشته باشند، مرتبط باشد

همچنین یک پژوهش دیگر به نتایج قابل توجه‌ای در خصوص فراموشی و زوال عقل دست یافته است . به گفته محققان چینی، احتمال ابتلا به همه اشکال زوال عقل و همینطور سکته مغزی در کسانی که به طور مدام از درد در اندام‌های مختلف بدن رنج می‌برند، 50 درصد بیشتر از سایرین است.

دانشمندان دانشگاه پزشکی چونگ‌کینگ در چین با سنجش میزان درد در 2 هزار و 500 نفر و اندازه‌گیری علائم افت‌شناختی در آنها دریافتند، افرادی که به طور مرتب در مناطق مختلف بدن خود احساس درد می‌کنند، 43 درصد بیشتر از سایرین دچار هر نوع زوال عقل می‌شوند، 47 درصد بیشتر احتمال دارد آلزایمر داشته باشند و 29 درصد بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند.

درد گسترده ممکن است نشان‌دهنده اختلالات اسکلتی عضلانی باشد که بر مفاصل، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها تأثیر می‌گذارد. به گفته محققان، این یافته‌ها شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهند که نشان می‌دهد درد گسترده می‌تواند یک عامل خطر برای زوال عقل، بیماری آلزایمر و سکته مغزی باشد.

این افزایش خطر مستقل از سن، جنس و وضعیت سلامتی است. آنها تاکید می‌کنند، پزشکان باید به این گونه دردها برای جلوگیری از زوال عقل، بیش از پیش توجه کنند".

گفته می‌شود که هر فردی زوال عقل خود را به روش منحصربه‌فرد خودش تجربه می‌کند. پیش‌بینی می‌شود، تا سال2040 ، بیش از 25 میلیون نفر در سراسر جهان به انواع مختلف زوال عقل دچار باشند.

زوال عقل اصطلاحی است که برای توصیف طیف وسیعی از اختلالات عصبی پیشرونده (آنهایی که بر مغز تأثیر می‌گذارند) استفاده می‌شود. انواع مختلفی از زوال عقل وجود دارد که بیماری آلزایمر شایع‌ترین آنها است.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
X
آگهی تبلیغاتی