×
سیاسی
شناسه خبر : 74807
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/26 ساعت 20:53
ناتو: انتظار چنین فروپاشی سیاسی و نظامی را در افغانستان نداشتیم

ناتو: انتظار چنین فروپاشی سیاسی و نظامی را در افغانستان نداشتیم

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصرسه‌شنبه در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان گفت شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آن را نداشتیم.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصر سه‌شنبه گفت که فروپاشی افغانستان سریع و غیرمنتظره بوده است. 

وی که در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان صحبت می‌کرد، گفت: «پایان حضور نظامی ما در افغانستان ساده نبود اما در برابر انتخاب‌های سختی قرار داشتیم».

استولتنبرگ  با اشاره به اینکنه مرزهای افغانستان باید باز بماند گفت: «به روند خروج از افغانستان پاپبند هستیم».

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی اضافه کرد: «شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آنرا نداشتیم».

وی ادامه داد: «این توانایی را داریم که در مقابل هرگونه تهدید تروریستی از افغانستان بایستیم و هدف ما جلوگیری از این بود که افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها تبدیل نشود».

استولتنبرگ با اشاره به این موضوع که جهان به حمایت از افغانستان ادامه خواهد داد، گفت: «وضعیت در افغانستان بسیار نگران کننده بوده و از اینکه اوضاع در افغانستان به شرایط کنونی رسیده بسیار ناراحت هستم».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «اولویت ما این است که شهروندان خود را خارج کرده و به تامین امنیت هیئت‌های دیپلماتیک بپردازیم و شهروندان افغانستانی که با ما همکاری داشتند را نیز از این کشور خارج کنیم».

وی افزود: «باید این موضوع شناخته شود که چرا نیروهای امنیتی افغانستان نتوانستند در برابر طالبان به مقابله بپردازند و ناتوانی سران افغانستان، دلیل تراژدی است که امروز شاهد آن هستیم».

استولتبرگ تاکید کرد: «هر کسی که قدرت را در افغانستان در دست می‌گیرد مسئولیت بزرگی بر عهده دارد که مانع از بازگشت افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها شود».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «جهان نظاره گر اوضاع افغانستان خواهد بود و امروز شرایط در این کشور همانند 20 سال پیش نیست».

وی گفت: «هواپیماهای بیشتری برای انتقال افراد به کابل اعزام خواهیم کرد و کمک‌های مالی به نیروهای افغانستانی را به دلیل خلأ موجود متوقف کرده‌ایم».

استولتنبرگ افزود: «انتظار داریم که طالبان به تعهدات خود پایبند باشد و جهان باید از تشکیل دولتی با ثبات و مسالمت‌آمیز در افغانستان حمایت کند».

بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد. گروه طالبان روز یکشنبه وارد کابل شد و دولت اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان نیز  آمریکا را مقصر تحولات اخیر افغانستان دانست و گفت سقوط دولت کابل به دست طالبان تصویری غم‌انگیز از پیامدهای حضور آمریکا در افغانستان است. 

سخنگوی پنتاگون نیز امروز (سه‌شنبه) در مصاحبه با شبکه «سی‌اِن‌اِن» توضیح داد: «واشنگتن متعهد به خروج از افغانستان است. ما به کار خود برای تخلیه هر چه بیشتر آمریکایی‌ها و همکاران افغان در هفته‌های آینده ادامه خواهیم داد».

وی تصریح کرد: «ما برای حفظ امنیت در فرودگاه کابل تلاش می‌کنیم و 3500 نظامی [آمریکایی] در آنجا حضور دارند».

این مقام وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه تاکنون 2000 نفر را از افغانستان خارج کرده‌اند، اظهار داشت: «ما فکر می‌کنیم که بتوانیم روزانه 5 هزار تا 9 هزار نفر را از کابل خارج کنیم».

سخنگوی پنتاگن همچنین با هشدار به طالبان مدعی شد: «اگر از سوی طالبان یا هر طرف دیگر مورد حمله قرار بگیریم، حق دفاع از خود را داریم.  هرگونه حمله به شهروندان یا عملیات ما در فرودگاه کابل با واکنش سریع و قوی روبرو خواهد شد».

 


اخبار مرتبط
مهمترین آزمون پیش روی طالبان
شنبه 1400/05/30 ساعت 10:23
مهمترین آزمون پیش روی طالبان
سیدحسن نصرالله: کشتی حامل سوخت از ایران عازم بیروت است/ما اهل شهادتیم و مقدسات خود را رها نمی‌کنیم
پنج‌شنبه 1400/05/28 ساعت 18:24
سیدحسن نصرالله: کشتی حامل سوخت از ایران عازم بیروت است/ما اهل شهادتیم و مقدسات خود را رها نمی‌کنیم
دبیر کل حزب‌الله در مراسم عاشورای حسینی(ع) در جنوب بیروت گفت: ما بر ایستادگی کنار ملت فلسطین تا باز پس‌گرفتن کامل سرزمین‌شان تاکید می‌کنیم.‎
امیرعبداللهیان:  مردم افغانستان سلطه بیگانگان را تحمل نمی کنند
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:13
امیرعبداللهیان: مردم افغانستان سلطه بیگانگان را تحمل نمی کنند
نماینده ویژه چین در امور افغانستان با امیرعبداللهیان دیدار کرد
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:01
نورنیوز بررسی کرد؛
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
خروج نظامیان آمریکا گرچه ظاهرا در حال وقوع است اما آنها به دلیل منافع راهبردی که در این منطقه برای خود متصور هستند تلاش می‌کنند با استفاده از سازوکارهای اطلاعاتی و امنیتی همچنان در افغانستان نفوذ داشته باشند و از کمک کشورهایی چون پاکستان هم بهره خواهند برد.
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 15:23
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: فرجام هر اشغالی اخراج خفت‌بار است.
رهبران طالبان چه کسانی هستند؟
سه‌شنبه 1400/05/26 ساعت 10:36
رهبران طالبان چه کسانی هستند؟
گروه طالبان پس از 20 سال توانست به عرصه قدرت در افغانستان بازگردد. رهبران اصلی این گروه که اکنون افغانستان را تصرف کرده‌اند کیستند؟
مهم‌ترین آزمون پیشِ روی طالبان
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 20:02
نورنیوز بررسی کرد؛
مهم‌ترین آزمون پیشِ روی طالبان
طالبان چاره‌ای ندارد جز اینکه در کشوری با تنوع قومی-مذهبی بسیار زیاد، مدلی از حکومت را پیاده‌سازی کند که طی آن از همه این ظرفیت‌ها به درستی استفاده شود و بر اساس خواست و اراده مردم، شیوه و الگوی حکمرانی خود را به اجرا درآورد.
رئیسی: ایران به دنبال حاکمیت اراده مردم مظلوم افغانستان است
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 14:59
رئیسی: ایران به دنبال حاکمیت اراده مردم مظلوم افغانستان است
رئیس جمهور تاکید کرد: شکست نظامی و خروج آمریکا از افغانستان باید به فرصتی برای احیای زندگی، امنیت و صلح پایدار در این کشور تبدیل شود.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان: آماده گفتگو با همه شخصیت‌های افغان است
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:41
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان: آماده گفتگو با همه شخصیت‌های افغان است
«محمد نعیم» شامگاه یکشنبه در گفتگویی مدعی شد که جنگ در افغانستان به پایان رسیده است.
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:12
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: همچون ۴۰ سال گذشته پشتیبان مردم افغانستان و خواست و اراده آنها هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها
آماده باش آتش‌نشانی تهران؛ سامانه 125 شبانه‌روزی فعال است
اعتراف گروسی درباره وضعیت مواد هسته‌ای ایران
بازگشایی حریم هوایی عراق به روی همه پروازها
هشدار رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت: مدارک پیش‌دبستانی‌های غیرمجاز تایید نمی‌شود
امیر حاتمی: دشمن به آتش‌بس و توافق پایبند نیست
قیمت گوشت قرمز امروز 18 خرداد 1405+ جدول
آغاز دوره نقاهت قلی‌زاده در تهران پس از عمل جراحی زانو
پزشکیان: اولویت ما امنیت ملی و آرامش مردم است
سقوط 67 هزار واحدی بورس؛ شاخص کل عقب نشست
خطر کلاهبرداری: مجرمان با اخبار داغ، شما را به سمت لینک‌های آلوده می‌کشانند.
کدام استان ها درگیر ترسالی و خشکسالی هستند؟
قدردانی حماس از پاسخ کوبنده ایران و یمن به رژیم صهیونیستی
شکار 19 تروریست در تور امنیتی ایران؛ جزئیات انهدام 4 هسته تکفیری
مسافران برای دریافت وجه بلیت‌های لغوشده اقدام کنند
هشدار سخنگوی دولت به مردم: فریب نخورید، اخبار رسمی را دنبال کنید!
نورنما | وقتی جهان برای کودکان امن نیست ...
وزارت بهداشت: همچنان در آماده‌باش کامل هستیم
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
قرارگاه خاتم: پاسخی دردناک به رژیم داده شد و توقف عملیات اعلام می‌شود
بازی تکراری تحریم؛ وقتی اروپا واقعیت حاکمیت ایران بر هرمز را نادیده می‌گیرد
قیمت نقره امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
نمایندگی ایران در وین نسبت به قطعنامه‌های ضدایرانی هشدار داد
رئیس قوه قضاییه: حمایت ملت ایران دنیا را شگفت‌زده کرد
زمان شارژ مرحله سوم اعتبار کودکان دارای سوءتغذیه اعلام شد
نورویدئو | پنتاگون علیه تل آویو؟؛ پشت پرده هشدار بی‌سابقه آمریکا
ادعای معاریو: نتانیاهو از ایران شکست سختی خورد
سفیر ایران در روسیه: اروپا از معادلات مذاکره حذف شده است
دوشنبه سیاه در شرق دور؛ خاورمیانه نبض بورس‌های جهانی را لرزاند
مشاجره خانوادگی در آزادراه کاشان حادثه آفرید