×
سیاسی
شناسه خبر : 74807
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/26 ساعت 20:53
ناتو: انتظار چنین فروپاشی سیاسی و نظامی را در افغانستان نداشتیم

ناتو: انتظار چنین فروپاشی سیاسی و نظامی را در افغانستان نداشتیم

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصرسه‌شنبه در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان گفت شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آن را نداشتیم.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصر سه‌شنبه گفت که فروپاشی افغانستان سریع و غیرمنتظره بوده است. 

وی که در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان صحبت می‌کرد، گفت: «پایان حضور نظامی ما در افغانستان ساده نبود اما در برابر انتخاب‌های سختی قرار داشتیم».

استولتنبرگ  با اشاره به اینکنه مرزهای افغانستان باید باز بماند گفت: «به روند خروج از افغانستان پاپبند هستیم».

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی اضافه کرد: «شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آنرا نداشتیم».

وی ادامه داد: «این توانایی را داریم که در مقابل هرگونه تهدید تروریستی از افغانستان بایستیم و هدف ما جلوگیری از این بود که افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها تبدیل نشود».

استولتنبرگ با اشاره به این موضوع که جهان به حمایت از افغانستان ادامه خواهد داد، گفت: «وضعیت در افغانستان بسیار نگران کننده بوده و از اینکه اوضاع در افغانستان به شرایط کنونی رسیده بسیار ناراحت هستم».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «اولویت ما این است که شهروندان خود را خارج کرده و به تامین امنیت هیئت‌های دیپلماتیک بپردازیم و شهروندان افغانستانی که با ما همکاری داشتند را نیز از این کشور خارج کنیم».

وی افزود: «باید این موضوع شناخته شود که چرا نیروهای امنیتی افغانستان نتوانستند در برابر طالبان به مقابله بپردازند و ناتوانی سران افغانستان، دلیل تراژدی است که امروز شاهد آن هستیم».

استولتبرگ تاکید کرد: «هر کسی که قدرت را در افغانستان در دست می‌گیرد مسئولیت بزرگی بر عهده دارد که مانع از بازگشت افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها شود».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «جهان نظاره گر اوضاع افغانستان خواهد بود و امروز شرایط در این کشور همانند 20 سال پیش نیست».

وی گفت: «هواپیماهای بیشتری برای انتقال افراد به کابل اعزام خواهیم کرد و کمک‌های مالی به نیروهای افغانستانی را به دلیل خلأ موجود متوقف کرده‌ایم».

استولتنبرگ افزود: «انتظار داریم که طالبان به تعهدات خود پایبند باشد و جهان باید از تشکیل دولتی با ثبات و مسالمت‌آمیز در افغانستان حمایت کند».

بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد. گروه طالبان روز یکشنبه وارد کابل شد و دولت اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان نیز  آمریکا را مقصر تحولات اخیر افغانستان دانست و گفت سقوط دولت کابل به دست طالبان تصویری غم‌انگیز از پیامدهای حضور آمریکا در افغانستان است. 

سخنگوی پنتاگون نیز امروز (سه‌شنبه) در مصاحبه با شبکه «سی‌اِن‌اِن» توضیح داد: «واشنگتن متعهد به خروج از افغانستان است. ما به کار خود برای تخلیه هر چه بیشتر آمریکایی‌ها و همکاران افغان در هفته‌های آینده ادامه خواهیم داد».

وی تصریح کرد: «ما برای حفظ امنیت در فرودگاه کابل تلاش می‌کنیم و 3500 نظامی [آمریکایی] در آنجا حضور دارند».

این مقام وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه تاکنون 2000 نفر را از افغانستان خارج کرده‌اند، اظهار داشت: «ما فکر می‌کنیم که بتوانیم روزانه 5 هزار تا 9 هزار نفر را از کابل خارج کنیم».

سخنگوی پنتاگن همچنین با هشدار به طالبان مدعی شد: «اگر از سوی طالبان یا هر طرف دیگر مورد حمله قرار بگیریم، حق دفاع از خود را داریم.  هرگونه حمله به شهروندان یا عملیات ما در فرودگاه کابل با واکنش سریع و قوی روبرو خواهد شد».

 


اخبار مرتبط
مهمترین آزمون پیش روی طالبان
شنبه 1400/05/30 ساعت 10:23
مهمترین آزمون پیش روی طالبان
سیدحسن نصرالله: کشتی حامل سوخت از ایران عازم بیروت است/ما اهل شهادتیم و مقدسات خود را رها نمی‌کنیم
پنج‌شنبه 1400/05/28 ساعت 18:24
سیدحسن نصرالله: کشتی حامل سوخت از ایران عازم بیروت است/ما اهل شهادتیم و مقدسات خود را رها نمی‌کنیم
دبیر کل حزب‌الله در مراسم عاشورای حسینی(ع) در جنوب بیروت گفت: ما بر ایستادگی کنار ملت فلسطین تا باز پس‌گرفتن کامل سرزمین‌شان تاکید می‌کنیم.‎
امیرعبداللهیان:  مردم افغانستان سلطه بیگانگان را تحمل نمی کنند
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:13
امیرعبداللهیان: مردم افغانستان سلطه بیگانگان را تحمل نمی کنند
نماینده ویژه چین در امور افغانستان با امیرعبداللهیان دیدار کرد
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:01
نورنیوز بررسی کرد؛
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
خروج نظامیان آمریکا گرچه ظاهرا در حال وقوع است اما آنها به دلیل منافع راهبردی که در این منطقه برای خود متصور هستند تلاش می‌کنند با استفاده از سازوکارهای اطلاعاتی و امنیتی همچنان در افغانستان نفوذ داشته باشند و از کمک کشورهایی چون پاکستان هم بهره خواهند برد.
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 15:23
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: فرجام هر اشغالی اخراج خفت‌بار است.
رهبران طالبان چه کسانی هستند؟
سه‌شنبه 1400/05/26 ساعت 10:36
رهبران طالبان چه کسانی هستند؟
گروه طالبان پس از 20 سال توانست به عرصه قدرت در افغانستان بازگردد. رهبران اصلی این گروه که اکنون افغانستان را تصرف کرده‌اند کیستند؟
مهم‌ترین آزمون پیشِ روی طالبان
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 20:02
نورنیوز بررسی کرد؛
مهم‌ترین آزمون پیشِ روی طالبان
طالبان چاره‌ای ندارد جز اینکه در کشوری با تنوع قومی-مذهبی بسیار زیاد، مدلی از حکومت را پیاده‌سازی کند که طی آن از همه این ظرفیت‌ها به درستی استفاده شود و بر اساس خواست و اراده مردم، شیوه و الگوی حکمرانی خود را به اجرا درآورد.
رئیسی: ایران به دنبال حاکمیت اراده مردم مظلوم افغانستان است
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 14:59
رئیسی: ایران به دنبال حاکمیت اراده مردم مظلوم افغانستان است
رئیس جمهور تاکید کرد: شکست نظامی و خروج آمریکا از افغانستان باید به فرصتی برای احیای زندگی، امنیت و صلح پایدار در این کشور تبدیل شود.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان: آماده گفتگو با همه شخصیت‌های افغان است
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:41
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان: آماده گفتگو با همه شخصیت‌های افغان است
«محمد نعیم» شامگاه یکشنبه در گفتگویی مدعی شد که جنگ در افغانستان به پایان رسیده است.
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:12
شمخانی: سقوط کابل نشانه نفوذ آمریکا در دولت افغانستان بود
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: همچون ۴۰ سال گذشته پشتیبان مردم افغانستان و خواست و اراده آنها هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند