×
سیاسی
شناسه خبر : 74712
تاریخ انتشار :

فایننشیال تایمز: با تغییر وزیر، تغییر بزرگی در سیاست خارجی ایران رخ نخواهد داد

در دوران امیرعبدالهیان، ما شاهد رادیکالیسم بیشتر نخواهیم بود بلکه شاهد هماهنگی بیشتر بین عرصه های دیپلماتیک و نظامی سیاست خارجی ایران خواهیم بود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشریه «فایننشال تایمز» با انتشار گزارشی از نامزد پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی برای وزارت خارجه کابینه جدید ایران، به عنوان یک دیپلماتی که قادر است برجام را احیا کند، نام برده است.

این گزارش با ادعای اینکه «حسین امیر عبدالهیان» از دیپلمات های نزدیک به «دولت پنهان» است، نوشت او به عنوان وزیر امور خارجه جدید ایران طرف اصلی گفتگو با غرب خواهد بود.

این گزارش افزوده است:

امیر عبدالهیان جانشین «محمد جواد ظریف» دیپلمات باسابقه تحصیل کرده در آمریکا می شود که در طول یک دهه با ترکیب جذابیت و مهارت چهره اصلی دیپلماسی ایران در برخورد با قدرت های غربی بوده است.

ظریف یکی از اصلی ترین حامیان توافق هسته ای بود که در به ثمر رسیدن این توافق نقشی اساسی ایفا کرد؛ توافقی که از زمان خروج یکجانبه ترامپ از آن در سال 2018 به حالت اغما رفته است.

اما تحلیلگران ایرانی خوش بین هستند که امیرعبدالهیان57 ساله فارغ التحصیل دانشگاه های ایران بتواند این توافق را احیا کرده و به نتایج دیپلماتیک پایدار تری دست یابد. آنها می گویند ارتباطات وی با جناح های تندرو قدرتمند در قلب حکومت به او نفوذ داخلی بیشتری نسبت به ظریف خواهد داد.

یکی از منابع داخلی حکومت در این باره به فایننشال تایمز گفت: «در دوران امیرعبدالهیان، ما شاهد رادیکالیسم بیشتر نخواهیم بود بلکه شاهد هماهنگی بیشتر بین عرصه های دیپلماتیک و نظامی سیاست خارجی ایران خواهیم بود.»

مقامات اروپایی ظریف را دیپلماتی می دانستند که می توانستند با او گفت وگوی معناداری داشته باشند. اما آنها همچنین به این تشخیص رسیده اند که مذاکرات هسته ای و روابط با ایران به افراد وابسته نیست.

"علی واعظ " مدیر ایران در اندیشکده «گروه بین المللی بحران» گفت انتصاب امیرعبدالهیان «به عنوان نماینده دولت پنهان ایران در صحنه بین المللی است.» اما افزود که امیرعبدالهیان می تواند به عنوان دیپلمات طرف گفتگوی  تواناتری در مقایسه با ظریف باشد.

اگرچه امیرعبدالهیان تعامل چندانی با غرب نداشته است، اما او دیپلماتی شناخته شده در بین شخصیت های ارشد دولت جو بایدن است. «راب مالی» نماینده بایدن در امور ایران و «جان فینر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، هر دو در زمان دولت اوباما در امور سوریه با امیر عبدالهیان همکاری کرده اند.

امیرعبدالهیان با مذاکرات هسته ای بیگانه نیست. او در سال 2013 درگیر بحث های مقدماتی و محرمانه با مقامات عمانی بود. این ملاقات های محرمانه با آمریکایی ها و اروپایی ها در عمان پیش زمینه مذاکرات منجر به برجام بود.

او همچنین یکی از چهره های شناخته شده برای رقبای عرب ایران است، زیرا معاون سابق وزیر امور خارجه در امور عربی و آفریقایی بوده است و همچنین به عنوان دیپلمات در عراق، سوریه و بحرین خدمت کرده است.

امیرعبدالهیان ماه گذشته گفت که با توجه به سابقه رئیسی، سیاست خارجی ایران در دوره رئیسی به دنبال «روابط خارجی متعادل، فعال و پویا» با شرق و غرب و «توجه ویژه به کشورهای همسایه و آسیا» خواهد بود.


اخبار مرتبط
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:34
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در نشست چند جانبه بغداد در نیویورک با بیان اینکه ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم، گفت: ایران همواره بر گفت‌ وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است.
وزیر خارجه برای بررسی مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای به مجلس می‌رود
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 10:40
وزیر خارجه برای بررسی مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای به مجلس می‌رود
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حضور امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
روسیه: ایران آماده ازسرگیری مذاکرات وین است
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 12:37
روسیه: ایران آماده ازسرگیری مذاکرات وین است
ماینده روسیه در مذاکرات وین، صحبت‌های ریاست‌جمهوری ایران را نشانه آمادگی تهران برای ادامه‌دادن این گفت‌وگوها دانسته اما گفت هنوز معلوم نیست نشست بعدی چه زمانی برگزار می‌شود.
قدردانی بشار اسد از حمایت های ایران از سوریه
دوشنبه 1400/06/08 ساعت 10:31
قدردانی بشار اسد از حمایت های ایران از سوریه
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان که در راس هیأتی به سوریه سفر کرده بود، بعد از ظهر یکشنبه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه دو کشور به گفتگو وتبادل نظر پرداخت.
برجام مطلوب غرب چه ماهیتی دارد؟
یکشنبه 1400/06/07 ساعت 09:55
برجام مطلوب غرب چه ماهیتی دارد؟
آمریکا، مانع اصلی امنیت پایدار در غرب آسیا
شنبه 1400/05/23 ساعت 11:57
به گزارش نیویورک تایمز:
آمریکا، مانع اصلی امنیت پایدار در غرب آسیا
در حقیقت پنهان ماندن مالکیت اسرائیل بر شمار زیادی کلاهک هسته‌ای به توافق ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا و گلدا مه‌یر نخست‌وزیر وقت اسرائیل برمی‌گردد که قرار گذاشتند نه آمریکا و نه اسرائیل به تسلیحات اتمی اذعان نکنند
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
پنج‌شنبه 1400/05/21 ساعت 13:23
مقاومت فلسطین: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت ما را بشکنند
گروه‌های مقاومت فلسطین ضمن محکوم کردن سفر وزیرخارجه رژیم صهیونیستی به مغرب تاکید کردند که آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند اراده ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان را بشکنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
X
آگهی تبلیغاتی