×
سیاسی
شناسه خبر : 74687
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/05/21 ساعت 13:24
انتقاد صریح عمران خان از حضور آمریکا در پاکستان

انتقاد صریح عمران خان از حضور آمریکا در پاکستان

عمران خان نخست وزیر پاکستان ضمن انتقاد از سیاست آمریکا در افغانستان اعلام کرد واشنگتن تنها برای پاکسازی خرابکاری‌های خود در افغانستان پس از 20 سال جنگ، به سراغ پاکستان می‌آید و آن را مفید می‌داند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در شرایطی که مذاکرات میان گروه طالبان و دولت افغانستان متوقف شده و خشونت در این کشور به شدت افزایش یافته است، آمریکا به اسلام آباد فشار آورده تا از نفوذ خود بر طالبان برای دستیابی به یک توافق صلح پایدار در افغانستان استفاده کند.  
نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان فقط برای حل و فصل این آشفتگی که آمریکا پس از 20 سال مداخله نظامی در افغانستان بر جای گذاشته است مفید تلقی می‌شود. درحالی که از همان اول راه حل نظامی در افغانستان کاربرد نداشته است.  
آمریکا در طرح خود قصد دارد تا پایان ماه جاری (اوت) نیروهای خود در افغانستان را خارج کند. خروج نیروهای آمریکایی 20 سال پس از حمله نظامی این کشور به افغانستان با هدف سرنگونی گروه طالبان انجام شد اما امروز طالبان بیش از هر زمان دیگری مناطق مختلف افغانستان را تحت کنترل خود دارد.  
کابل و کشورهای غربی پاکستان را متهم به حمایت از طالبان می‌کنند. اتهامات حمایت از این گروه همیشه یک مساله تنش آور در روابط اسلام آباد و واشنگتن بوده است. اما پاکستان روابط خود با طالبان را رد کرده است.  
عمران خان گفت پاکستان در افغانستان از هیچکس جانب داری نمی‌کند.  
وی افزود: من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها تصمیم گرفته‌اند که هند شریک استراتژیک آن‌ها در حال حاضر باشد و به همین دلیل است که روش دیگری برای برخورد با پاکستان بوجود آمده است.  
پاکستان و هند بزرگ‌ترین رقبای یکدیگر هستند و تاکنون سه بار با یکدیگر جنگیده‌اند. درحال حاضر روابط دیپلماتیک دو کشور سرد و بسیار محدود است.  
خان افزود: در شرایط کنونی یک توافق سیاسی در افغانستان مشکل به نظر می‌رسد. من در طول سفر رهبران طالبان به پاکستان سعی کردم آن‌ها را برای رسیدن به توافق ترغیب کنم. اما آن‌ها اعلام کردند تا زمانی که دولت اشرف غنی وجود دارد، گروه طالبان با دولت افغانستان سخن نخواهد گفت.  
مذاکرات صلح بین طالبان، که غنی و دولت او را دست نشانده آمریکا می‌دانند، و یک تیم مذاکره کننده افغان از ماه سپتامبر گذشته آغاز شد اما این مذاکرات هیچ پیشرفت اساسی نداشته است.  
نمایندگان تعدادی از کشورها از جمله آمریکا در حال حاضر در دوحه پایتخت قطر هستند تا در آخرین تلاش برای صلح و آتش بس، با هر دو طرف صحبت کنند.  
نیروهای آمریکایی همچنان از حملات هوایی خود برای حمایت از نیروهای افغان در برابر پیشروی‌های طالبان استفاده می‌کنند، اما مشخص نیست که این حمایت‌ها پس از 31 اوت و خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان ادامه خواهد داشت یا خیر.  
نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان صریح گفته است که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در پاکستان نخواهد بود.  


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات اجرای حکم اعدام دو لیدر اغتشاشات دی‌ماه1404 در تهران
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 11 خرداد 1405 + وضعیت استانها
متابولیسم ناسالم می‌تواند راه را برای سرطان باز کند
کشف جدید دانشمندان؛ چشم‌ها از سلامت بدن خبر می‌دهند
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد