×
سیاسی
شناسه خبر : 74687
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/05/21 ساعت 13:24
انتقاد صریح عمران خان از حضور آمریکا در پاکستان

انتقاد صریح عمران خان از حضور آمریکا در پاکستان

عمران خان نخست وزیر پاکستان ضمن انتقاد از سیاست آمریکا در افغانستان اعلام کرد واشنگتن تنها برای پاکسازی خرابکاری‌های خود در افغانستان پس از 20 سال جنگ، به سراغ پاکستان می‌آید و آن را مفید می‌داند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در شرایطی که مذاکرات میان گروه طالبان و دولت افغانستان متوقف شده و خشونت در این کشور به شدت افزایش یافته است، آمریکا به اسلام آباد فشار آورده تا از نفوذ خود بر طالبان برای دستیابی به یک توافق صلح پایدار در افغانستان استفاده کند.  
نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان فقط برای حل و فصل این آشفتگی که آمریکا پس از 20 سال مداخله نظامی در افغانستان بر جای گذاشته است مفید تلقی می‌شود. درحالی که از همان اول راه حل نظامی در افغانستان کاربرد نداشته است.  
آمریکا در طرح خود قصد دارد تا پایان ماه جاری (اوت) نیروهای خود در افغانستان را خارج کند. خروج نیروهای آمریکایی 20 سال پس از حمله نظامی این کشور به افغانستان با هدف سرنگونی گروه طالبان انجام شد اما امروز طالبان بیش از هر زمان دیگری مناطق مختلف افغانستان را تحت کنترل خود دارد.  
کابل و کشورهای غربی پاکستان را متهم به حمایت از طالبان می‌کنند. اتهامات حمایت از این گروه همیشه یک مساله تنش آور در روابط اسلام آباد و واشنگتن بوده است. اما پاکستان روابط خود با طالبان را رد کرده است.  
عمران خان گفت پاکستان در افغانستان از هیچکس جانب داری نمی‌کند.  
وی افزود: من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها تصمیم گرفته‌اند که هند شریک استراتژیک آن‌ها در حال حاضر باشد و به همین دلیل است که روش دیگری برای برخورد با پاکستان بوجود آمده است.  
پاکستان و هند بزرگ‌ترین رقبای یکدیگر هستند و تاکنون سه بار با یکدیگر جنگیده‌اند. درحال حاضر روابط دیپلماتیک دو کشور سرد و بسیار محدود است.  
خان افزود: در شرایط کنونی یک توافق سیاسی در افغانستان مشکل به نظر می‌رسد. من در طول سفر رهبران طالبان به پاکستان سعی کردم آن‌ها را برای رسیدن به توافق ترغیب کنم. اما آن‌ها اعلام کردند تا زمانی که دولت اشرف غنی وجود دارد، گروه طالبان با دولت افغانستان سخن نخواهد گفت.  
مذاکرات صلح بین طالبان، که غنی و دولت او را دست نشانده آمریکا می‌دانند، و یک تیم مذاکره کننده افغان از ماه سپتامبر گذشته آغاز شد اما این مذاکرات هیچ پیشرفت اساسی نداشته است.  
نمایندگان تعدادی از کشورها از جمله آمریکا در حال حاضر در دوحه پایتخت قطر هستند تا در آخرین تلاش برای صلح و آتش بس، با هر دو طرف صحبت کنند.  
نیروهای آمریکایی همچنان از حملات هوایی خود برای حمایت از نیروهای افغان در برابر پیشروی‌های طالبان استفاده می‌کنند، اما مشخص نیست که این حمایت‌ها پس از 31 اوت و خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان ادامه خواهد داشت یا خیر.  
نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان صریح گفته است که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در پاکستان نخواهد بود.  


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز دوشنبه 19 آبان 1404
تخمین وجود 3 میلیون بیمار نادر در کشور
پیدا شدن جسد سومین کوهنورد گمشده در ماسوله
کارت ورود به جلسه آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی منتشر شد
رونمایی از پوستر شانزدهمین جشنواره فیلم عمار
مربی بدنساز اوسمار ویرا به تهران رسید
واردات 74 هزار تن برنج برای تنظیم بازار داخلی
دو کشته در آتش‌سوزی یک واحد مرغداری
ایران زیربار حرف مفت تسلیم نمی رود
ترامپ بار دیگر هو شد + فیلم
شورش در زندانی در اکوادور با 31 کشته + فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (123) « پلدختر»
مردم از سینما دور شده‌اند یا سینما از مردم؟
فرار خاموش انگلیسی‌ها به دبی
ممنوعیت مصاحبه افسران ارتش اسرائیل با خبرنگاران
میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده در حال حاضر 2.5 فرزند است
اعتراف تلخ نامادری به قتل پسر 2 ساله با متادون
کولاک و برف سنگین فینال لیگ کانادا + فیلم
علت افزایش تصادفات در بزرگراه‌ها چیست؟
آتش‌سوزی مرگبار در ساختمان نیمه‌کاره سردار جنگل
چینش متفاوت صندلی وزرا در صحن علنی
بقایی: آمریکا در عمل نشان داد که هیچ‌گونه حسن نیت و جدیتی در زمینه مذاکره و توافق ندارد
«ایران» نیازمند یک نقشه راه استراتژیک
تاجگردون: اجرای برنامه هفتم‌ در شرایطی متفاوت آغاز شد
مجسمه «والرین» از میدان انقلاب به مهرآباد می‌رود
بازداشت پدر کودک‌آزار اشنویه با دستور فوری دستگاه قضایی
ایران؛ سرزمین صلح و سازش
جزئیات شهادت مامور پلیس خوزستان در درگیری با اشرار مسلح
دوفوریتی | آب،کم نیست؛ اصلا نیست!
قرائت گزارش میزان اجرای برنامه هفتم در مجلس
عارف: در یک سال گذشته شرایط جنگی را در نظر گرفته بودیم
از 1000 خودرو، یک سوم در بررسی معاینه فنی مردود شدند
افزایش مسمومیت‌های الکلی و کاهش سن بیماران
مقام حماس: رژیم صهیونیستی مسؤول هرگونه درگیری احتمالی در رفح است
توقیف و کشف 280 کیلو مواد مخدر در هرمزگان
معمای پیروزی ممدانی در نیویورک؛پوست‌اندازی سیاسی آمریکا
مسئول رویداد اهواز کیست؟
جزئیات قتل پدر به دست پسر 12 ساله اش اعلام شد
نوسان در اوج؛ بازار کار فارغ‌التحصیلان روی خط 6 میلیون
عارف به مجلس رفت
رای سنای آمریکا به پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت
واکنش ترامپ به استعفای مدیران بی‌بی‌سی: سخنرانی من را دست‌کاری کردند!
هشدار تل‌آویو به آنکارا: سربازان ترکیه جایی در غزه نخواهند داشت
82.42 درصد میزان مشارکت در رای گیری ویژه عراق
عیدی سال 1405 کارگران و کارمندان مشخص شد+ زمان پرداخت
برنامه کامل مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 19 آبان + ساعت بازی والیبال
جزئیات اجرای طرح «توریست‌کارت» اعلام شد
دو انفجار مهیب در جنوب لبنان؛ ساختمان‌های حولا زیر آوار رفتند
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 19 آبان+ وضعیت استان ها
برنامه امروز مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
X
آگهی تبلیغاتی