×
سیاسی
شناسه خبر : 74671
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/05/20 ساعت 19:36
پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای

اختصاصی نورنیوز؛

پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای

بنابر اخبار رسیده به «نورنیوز»؛ با دعوت رسمی تاجیکستان به عنوان رئیس دوره‌ای سازمان همکاری‌های شانگهای از ایران برای حضور در نشست سالیانه سورای سران این پیمان، آیت‌الله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران شهریورماه سال جاری در این نشست حضور خواهد یافت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان امروز خبر از گفتگوی خود با «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه داد و در توئیتی اعلام کرد: خوشبختانه موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگهای برداشته شده و با طی تشریفات فنی، عضویت ایران نهایی خواهد شد.

از سویی؛ نشست سالیانه شورای سران دولت‌های عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است روزهای ۱۶ و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۵ و ۲۶ شهریورماه سال جاری در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شود.

بنابر اخبار رسیده به «نورنیوز»؛ با دعوت رسمی تاجیکستان به عنوان رئیس دوره‌ای این سازمان از ایران برای حضور در این نشست، آیت‌الله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در این نشست حضور خواهد یافت.

جمهوری اسلامی ایران که از سال ۲۰۰۵ تاکنون به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور دارد، این بار با درخواست رسمی روسیه که کتبا به دبیرخانه این سازمان ارسال شده، به عنوان عضو دائم پذیرفته خواهد شد.

طبق اساس‌نامه پیمان شانگهای، عضویت دائم کشورهای جدید باید به تائید تمام اعضای دائم سازمان برسد که بنابر اخبار رسیده، این موافقت حاصل شده است.

سازمان همکاری شانگهای در حال حاضر دارای هشت عضو دائم، یعنی کشورهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است و چهار کشور افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان نیز به عنوان عضو ناظر و شش کشور آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفت‌وگوی آن محسوب می‌شوند.

این سازمان به عنوان یک نهاد با نفوذ همکاری‌های منطقه‌ای، سازمانی میان‌دولتی است که در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد.

هدف اصلی تشکیل سازمان شانگهای با توجه به ایفای نقش اصلی روسیه و چین در آن، برقراری موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه بود که گرچه هنوز یک معاهده دفاعی چندجانبه به‌شمار نمی‌رود اما تونسته در بسیاری از معادلات منطقه‌ای و جهانی نقش موثری ایفا کند.

کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای مجموعا بیشترین تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی در جهان هستند که با مساحتی در حدود یک چهارم سطح خشکی‌های زمین و حدود نیمی از جمعیت جهان، عملا موجب بر هم خوردن جهان تک قطبی مطلوب آمریکا و ایجاد توازن قدرت در جهان چند قطبی شده‌اند.

حضور ایران به عنوان عضو دائم در این سازمان با توجه به فعالیت‌ها و همکاری‌های گسترده اعضاء آن در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، پولی-بانکی، انرژی و فرهنگی قطعا فضای مناسب‌تری را برای تعاملات بین‌المللی کشورمان فراهم خواهد آورد.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
مقام آذربایجانی: باکو علاقه‌مند تقویت سطح روابط دوستانه با تهران است
پنج‌شنبه 1400/08/06 ساعت 17:47
مقام آذربایجانی: باکو علاقه‌مند تقویت سطح روابط دوستانه با تهران است
"المان نصیراف" نماینده مجلس ملی جمهوری آذربایجان گفت: باکو علاقمند است تا روابط با جمهوری اسلامی ایران را به سطح دوستانه برساند.
جشن میلاد پیامبر در سفارت ایران در دوشنبه
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 13:47
جشن میلاد پیامبر در سفارت ایران در دوشنبه
سفیر فوق‌العاده و نماینده تام الاختیار ایران در تاجیکستان، وحدت مسلمان جهان را ضرورتی انکارناپذیر در مواجهه‌ با دسیسه‌های دشمنان اسلام در جهان امروز ارزیابی کرد.
کشتی گیران ایرانی از حالا برای 2024 آماده می‌شوند
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 12:50
کشتی گیران ایرانی از حالا برای 2024 آماده می‌شوند
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی امروز با حضور در خانه کشتی شهید ابراهیم هادی با اعضای تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی زیر 23 سال دیدار و گفتگو کرد.
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 11:27
پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز خواهیم داد
وزیر دفاع در واکنش به ‌یاوه‌گویی‌های سران رژیم صهیونیستی با بیان اینکه پاسخ دندان‌شکنی به هرگونه اقدام نابخردانه و جهالت آمیز داد، گفت: قدرت‌های پوشالی به جز یاوه‌گویی و اتهام‌زنی کار دیگری ندارند.
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
دوشنبه 1400/06/29 ساعت 10:44
7 رفتار اشتباه قبل از خواب که موجب چاقی می‌شود!
در حالی که مردم در سراسر جهان با تغییر سبک زندگی، معضلی به نام چاقی را تجربه می کنند، تصور بیشتر آنها این است که اتخاذ یک رژیم غذایی فقیر و سبک زندگی بی حرکت، منجر به افزایش وزن در آنها شده است.
امضای 8 سند همکاری میان ایران و جمهوری تاجیکستان
شنبه 1400/06/27 ساعت 11:32
امضای 8 سند همکاری میان ایران و جمهوری تاجیکستان
رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان 8 سند همکاری در بخش‌های مختلف امضا کردند.
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
پنج‌شنبه 1400/06/25 ساعت 12:30
تشریح مواضع ایران توسط نماینده کشورمان در نشست شورای حکام آژانس
کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی وین در نشست شورای حکام آژانس با موضوع پادمان ان.پی.تی در ایران مواضع ایران را تشریح کرد.
فرصت‌های شانگهای برای ایران
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 17:12
شعیب بهمن
فرصت‌های شانگهای برای ایران
راهبرد شرق به معنای همکاری با کشورهایی است که دارای سیاست خارجی مستقل هستند و اساسا راهبرد نگاه به شرق یک نگاه محدود جغرافیایی نیست و رویکرد این موضوع به معنای توسعه و همکاری با کشورهایی است که سیاست خارجی مستقلی داشته و تمایل دارند به شکل مستقل به عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به ایفای نقش بپردازند.
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
شنبه 1400/06/20 ساعت 21:54
مسئولین استان های کردنشین عراق مراقب تحرکات گروهک های ضدانقلاب مستقر در این منطقه باشند
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر از این مناطق مرزهای ایران دچار کمترین آسیبی بشود یا تحرکات جریان های اشرار یا تجزیه طلب در خاک عراق به گونه ایی انجام بشود که امنیت مرزها را تهدید کند جمهوری اسلامی ایران براساس توافقاتی که با دولت مرکزی عراق انجام داده برای حفظ مرزهای خود اقدامات لازم بازدارنده و شدیدی را انجام خواهد داد.
کدام کتاب‌ها به بیشترین زبان زنده دنیا ترجمه شده‌اند؟
شنبه 1400/06/13 ساعت 10:28
کدام کتاب‌ها به بیشترین زبان زنده دنیا ترجمه شده‌اند؟
اندیشمندان و نویسندگان ایرانی، افکار خود را در قالب کتاب‌های خود دوزبانه و یا صرفا به زبان عربی به یادگار می‌گذاشتند. بنابراین این صنعت در ایران قدمت تاریخی زیادی دارد. امروزه اما با رشد صنعت چاپ این اتفاق جان و رنگ بیشتری به خود گرفته و در مدت کوتاهی کتاب‌ها به زبان‌های گوناگون ترجمه می‌شوند و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرند. کتاب‌های مذهبی به نسبت دیگر کتب، به زبان‌های بیشتری ترجمه شده است و انجیل، کتاب مقدس مسیحیان در صدر جدول قرار دارد.
پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 12:57
پیوستن قریب‌الوقوع ایران به پیمان شانگهای
سید‌حسن نصرالله: قطعاً بنزین را از ایران وارد خواهیم کرد/به وعده‌هایمان عمل کرده و کشور را به حال خود رها نخواهیم کرد/واشنگتن به دوستان خود خیانت کرد
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 10:36
سید‌حسن نصرالله: قطعاً بنزین را از ایران وارد خواهیم کرد/به وعده‌هایمان عمل کرده و کشور را به حال خود رها نخواهیم کرد/واشنگتن به دوستان خود خیانت کرد
دبیر کل حزب الله: مسئولیت هر آنچه در کشور رخ می‌دهد، بر دوش آمریکا است. آنها هستند که هرج و مرج را در لبنان از طریق سفارتشان هدایت می کنند.
خبر خوب شمخانی درباره نهایی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای
چهارشنبه 1400/05/20 ساعت 19:57
خبر خوب شمخانی درباره نهایی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اعلام کرد که موانع عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای رفع شده است.
نظرات

آخرین اخبار
وزیر نیرو: اولویت تامین انرژی با استان های درگیر جنگ است
سازمان انرژی اتمی حمله به سایت دارخوین را محکوم کرد
مذاکرات میان باشگاه استقلال و رامین رضاییان به کجا رسید؟
تعیین تکلیف 3405 ملک فاقد سند دستگاه‌های اجرایی استان تهران
راز قتل پسر جوان در کارگاه آهنگری فاش شد؛ اعتراف تکان‌دهنده متهم
بانک مرکزی: فعلاً خبری از افزایش سود بانکی نیست
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 29 تیر
نخست‌وزیر عراق وارد قطر شد
جنایت هولناک در بهشهر؛ قاتل کامیون را با راننده به آتش کشید
وزارت بهداشت عامل اصلی افت نرخ باروری را اعلام کرد
چگونه اسرائیل از هوش مصنوعی برای مقابله با مذاکرات ایران استفاده می‌کند؟
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان 1405
زمان واریز حقوق تیر بازنشستگان اعلام شد؛ تکلیف معوقات چه شد؟
57 هزار معلم در آستانه بازنشستگی؛ چند نیرو جذب می‌شوند؟
عاملان جنایت میدان شهید علیخانی اصفهان اعدام شدند
سرلشکر حاتمی خادم حرم امام رضا (ع) شد
درگذشت اسماعیل یغمایی؛ فقدان بزرگ دنیای باستان‌شناسی ایران
ترکیب آزادکاران ایران در بازی‌های آسیایی مشخص شد
شوک بنزنی هرمز به چین رسید
نورویدئو | وقتی «اول آمریکا» به «اول اسرائیل» می رسد
قیمت نفت به 100 دلار نزدیک شد
تمهیدات ویژه برای برگزاری آزمون دستیاری در استان‌های جنگی
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 28 تیر 1405 +جدول قیمت ها
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران؛ دو انفجار در جزیره قشم/صدای انفجارهای مهیب در کویت
قالیباف: اتحاد شرط ضروری پیروزی در برابر دشمن است
حادثه برای 2 کشتی در تنگه هرمز؛ 2 شناور دیگر مسیر خود را تغییر دادند
تشییع پیکر رهبر شهید با حضور بیش از 40 میلیون شرکت‌کننده
پیام معنا دار جهان برای ترامپ و آمریکا
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 28 تیر 1405
پشت پرده حمله به حلقه پنهان قدرت هوایی آمریکا در اردن
امام جمعه بغداد: تشییع میلیونی آقای شهید ایران ، نشانه مخالفت با وابستگی به بیگانگان بود
شرایط و نحوه دریافت وام اقساطی دانشجویی برای اربعین حسینی
آخرین شب جام جهانی 2026؛ ساعت فینال بزرگ اسپانیا و آرژانتین و حاشیه های این مسابقه
از تهران تا نجف؛ 40 میلیون نفر در مراسم تشییع «آقای شهید ایران»
نورنما | کارتون چیه؟ دفاع از خلیج فارس
اسرائیل به‌دنبال ممنوعیت پرواز پهپادهای شخصی از ترس حملات
اعلام برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید
سفر رئیس‌جمهور لبنان به واشنگتن بدون مراسم رسمی
هشدار نارنجی برای تهران؛ احتمال رخداد طوفان گرد و خاک
ثبت‌نام 880 هزار زائر در سامانه سماح
نصرالله رادش با «مرد سه هزار چهره» برگشت
مسی قبل از فینال جام جهانی چه گفت؟ جمله‌ای که آرژانتینی‌ها را متحد کرد
پیش بینی قیمت طلای جهانی / کاهش تا مرز 4000 دلار
اخبار قطع اینترنت، عملیات روانی علیه اقتصاد دیجیتال است
یامال می‌تواند مسی بعدی باشد؟ 10 تفاوتی که همه‌چیز را تغییر می‌دهد
بیانیه سپاه درباره صفحات جعلی منتسب به این نهاد
پاسخ دولت به حملات جنایتکارانه دشمن؛ مأموریت بازسازی استان‌های جنوبی آغاز شد
پیش‌فروش بلیت قطارهای مرداد از فردا آغاز می‌شود + سایت فروش
هشدار نماینده عراقی درباره نفوذ آمریکا
هشدار هواشناسی در خوزستان؛ ادارات استان روز دوشنبه تعطیل شدند؟