×
سیاسی
شناسه خبر : 74605
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/19 ساعت 15:00
افغانستان و عراق؛ قربانیان اصلی مدل آمریکایی ایجاد امنیت

نورنیوز بررسی کرد؛

افغانستان و عراق؛ قربانیان اصلی مدل آمریکایی ایجاد امنیت

مهمترین تاکتیک همیشگی آمریکایی‌ها در کشورهای منطقه، ایجاد انحصار در آموزش نیروهای نظامی این کشورها و وابسته‌سازی آنها به الگوها و مستشاران آمریکایی است که طی سالیان گذشته نمونه‌های مشخصی از آن به مرحله اجرا درآمده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: یکی از راهبردهای اصلی ایالات متحده آمریکا در روابط با کشورهای هم پیمان یا تحت سلطه خود، تحمیل وابستگی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مستمر به ساختار نظامی آنها است.
این راهبرد پیچیده با دو هدف کوتاه و بلندمدت پیگیری می‌شود.

آمریکا در گام اول به دنبال در اختیار گرفتن مجموعه بخش‌های دفاعی و امنیتی کشورهای هم‌پیمان خود به منظور فروش مستمر تسلیحات و خدمات فنی، آموزشی و پشتیبانی است که درآمد هنگفتی را برای شرکت‌های سازنده سلاح به دنبال دارد. اما مهم‌تر از ایجاد درآمد و توسعه «اقتصاد سلاح»، موضوع وابستگی شدید و راهبردی این کشورها به آمریکا برای تامین امنیت است.

جا انداختن این باور برای دولت‌ها و ملت‌ها که حضور آمریکا در کشورشان مساوی ایجاد امنیت و ثبات است و به محض خروج نظامیان آمریکایی، ناامنی و جنگ و خونریزی جایگزین آن خواهد شد اصلی‌ترین راهبرد آمریکا در حوزه سازمان‌دهی، آموزش و تجهیز کشورهای هم‌پیمان یا اشغال شده از سوی آمریکا است.

کاخ سفید بر این باور است که در صورت نهادینه شدن این گزاره در افکار عمومی و سیاست‌مداران، راه برای نفوذ گسترده و بقای دائمی در منطقه فراهم خواهد شد و آمریکا خواهد توانست برنامه‌های خود را راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر دنبال کند.

در این خصوص؛ مهمترین تاکتیک همیشگی آمریکایی‌ها در کشورهای منطقه، ایجاد انحصار در آموزش نیروهای نظامی این کشورها و وابسته‌سازی آنها به الگوها و مستشاران آمریکایی است که طی سالیان گذشته نمونه‌های مشخصی از آن به مرحله اجرا درآمده است.

در عراق وقتی تروریست‌های داعش عملیات‌های خود را آغاز کردند، آمریکا که خود موسس داعش بود دست از حمایت دولت و ارتش عراق برداشت و آنجا بود که ارتش کلاسیک و آمریکایی شده عراق نتوانست کوچکترین اقدام موثری در برابر پیش‌روی داعش و جنایات آنها در شهرهای مختلف انجام دهد و اگر نبود فتوای مرجعیت و همت فرماندهان مقاومت در بسیج و آموزش مردم، شاید امروز کشوری به نام عراق وجود خارجی نداشت.

در افغانستان نیز همین راهبرد به نوع دیگری دنبال شد و ارتش این کشور که پنتاگون و سنتکام مدعی آموزش آن بودند، وقتی پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی متوقف شد با وجود برتری عددی دستِ‌کم شش برابری نسبت به نیروهای طالبان، نتوانست در برابر آنان عرض اندام کند و تا به امروز بیش از 80 درصد خاک افغانستان را از دست داده است.

در مقابل اما؛ جمهوری اسلامی ایران همواره معتقد بوده  که تنها راه بازگشت امنیت، آرامش و ثبات به منطقه خروج عامل اصلی فتنه و بحران یعنی نیروهای بیگانه به ویژه آمریکایی‌ها و بومی‌سازی امنیت است.

ایران در روابط با کشورهای در معرض تهدید، همواره بر ضرورت مردمی کردن فرآیند دفاع و امنیت‌سازی اصرار داشته و بر استقلال و خوداتکایی نیروهای نظامی و امنیتی برای مقابله با هرگونه تهدید داخلی و خارجی تاکید نموده است.

چنانچه امروز شاهدیم که نیروهای مردمی در یمن، عراق و سوریه با بهره‌گیری از همین الگو و بدون ذره‌ای وابستگی، ضامن امنیت ملت و کشور خود شده‌اند.

در این میان؛ آنچه همواره از سوی بازوی رسانه‌ای غرب تبلیغ شده، روایتی کاملا وارونه و تحریف شده از حقیقت ماجراست. این رسانه‌ها به دروغ ایران را متهم به ایجاد نیروهای نیابتی و وابسته‌سازی ساختارهای دفاعی در این کشورها می‌کنند، حال آنکه ماجرا کاملا بر عکس است و شواهد نیز این موضوع را تایید می‌کند.

بر این اساس؛ آنچه امروز منطقه ما با آن روبرو است، تجربیات تلخ و شیرینی است که در میانه دو راهبرد «مردمی‌سازی دفاع و امنیت» و یا پذیرش «وابستگی این ساختارها به سلاح و تجهیزات و آموزش و پشتیبانی کشورهای خارجی» است. 

اگر ملت‌ها و دولت‌های مستقل منطقه خواهان آرامش، ثبات و امنیت پایدار خود و منطقه هستند باید از پس این همه تجربه تلخ، میان این دو مدل یکی را انتخاب کنند و فرصت تاریخی پیش آمده برای اخراج نیروهای نظامی فرامنطقه‌ای و بومی‌سازی دفاع و امنیت و ایجاد همکاری‌های مشترک منطقه‌ای در این خصوص را غنیمت بشمرند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چرا موضوع حمله به منزل الکاظمی مشکوک است؟
یکشنبه 1400/08/16 ساعت 08:31
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا موضوع حمله به منزل الکاظمی مشکوک است؟
تحولات پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق و اعتراض گروهی از مردم این کشور به نتایج آن، به ویژه رخدادهای خونین جمعه گذشته در بغداد، موضوع حمله پهپادی به منزل نخست وزیر این کشور را مشکوک و قابل تامل بیشتری می‌نماید.
حمله موشکی به چند منطقه نظامی و نفتی عربستان + فیلم
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 12:20
حمله موشکی به چند منطقه نظامی و نفتی عربستان + فیلم
در این ویدیو اصابت موشک به مناطق نفتی و نظامی عربستان را خواهید دید.
ثبت بیش از 260 مورد نقض آتش بس در الحدیده یمن از سوی عربستان
دوشنبه 1400/06/08 ساعت 12:00
ثبت بیش از 260 مورد نقض آتش بس در الحدیده یمن از سوی عربستان
اتاق عملیات افسران ارتباط ارتش یمن با انتشار آماری از ثبت بیش از 260 مورد نقض آتش بس در الحدیده از سوی عربستان خبر داد.
ارتباط نشست بغداد با اخراج نظامیان آمریکا از عراق چیست؟
جمعه 1400/06/05 ساعت 04:24
اختصاصی «نورنیوز»؛
ارتباط نشست بغداد با اخراج نظامیان آمریکا از عراق چیست؟
رئیس‌جمهور عراق گفت: برخی تصور کرده‌اند که نشست بغداد ممکن است بستری برای تداوم حضور نیروهای خارجی در عراق باشد، اما این خلاف واقع است و مطابق آنچه در مذاکرات با کاخ سفید به جمع‌بندی رسیده‌ایم، نظامیان آمریکایی طبق برنامه و در زمان مقرر عراق را ترک خواهند کرد.
انفجار در خط انتقال برق کرکوک عراق
دوشنبه 1400/05/25 ساعت 12:42
انفجار در خط انتقال برق کرکوک عراق
وزارت برق عراق امروز(دوشنبه) از انفجار خط انتقال برق پرفشار (کرکوک- مرکز اربیل) در پی یک اقدام خرابکارانه خبر داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحولات منطقه
واکنش صریح سازمان ملل به سخنان ترامپ علیه مهاجران
هاآرتص افشا کرد؛ درخواست عربستان برای برکناری نتانیاهو
انصارالله یمن: سوریه حق دارد به تجاوزهای اسرائیل پاسخ دهد
غافلگیری تکنولوژیک در دربی
انفجار مهیب در پایگاه موشکی روسیه/جزئیات حادثه در حال بررسی است
چین به آمریکا هشدار داد؛ هرگونه اقدام علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
افزایش خطرناک آلاینده‌ها در شهرهای پرجمعیت
مردم خشمگین سوریه پرچم صهیوئیستی را آتش زدند
سه کارگر چینی قربانی یک حمله پهپادی در مرز تاجیکستان شدند
فقط 43 هزار از یک میلیون اثر تاریخی ایران ثبت شده
محرومیت در پرسپولیس به‌دلیل مصاحبه‌های جنجالی
شیخ نعیم قاسم: حق پاسخگویی به ترور شهید الطبطبائی محفوظ است
زلزله سیاسی در اوکراین / استعفای رئیس دفتر زلنسکی
جدول لیگ برتر فوتبال ایران / پرسپولیس صدرنشین
شکست حریف آمریکایی با کامبک دیدنی فرجی
اوسمار: الان وقت کری‌خوانی برای دربی است
شرط روسیه برای پذیرفتن مذاکرات صلح
اولین واگن قطار چینی در راه ایران
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
افزایش شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته
سریال‌های تازه تلویزیون با بازگشت مهران مدیری و سعید آقاخانی
دستگیری عامل آتش‌سوزی و تیراندازی در خرم‌آباد
دو فرمانده فلسطینی در نبرد با نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند
حباب سکه طی هفته اخیر روند کاهشی را تجربه کرد
زمان پرداخت، ثبت‌نام و تغییرات جدید وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
اخراج رونالدو و عواقبش برای فیفا
دریابان علی شمخانی: ایران هنوز از قدرت دریایی اش رونمایی نکرده است + فیلم
گروه های مقاومت فلسطین، قطر و اردن تجاوز رژیم صهیونیستی به «بیت‌جن» سوریه را محکوم کردند
نبرد داده و الگوریتم؛ ایران کجای معادله آینده است؟
آتش دوباره به جان جنگل‌های کارمزد سوادکوه افتاد
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری
X
آگهی تبلیغاتی