×
فرهنگی
شناسه خبر : 74601
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/19 ساعت 14:43
چرا جمهوری خواهان و اوانجلیک‌های آمریکایی واکسن نمی‌زنند؟

چرا جمهوری خواهان و اوانجلیک‌های آمریکایی واکسن نمی‌زنند؟

در حالی که مقامات بهداشت عمومی با کاهش سرعت واکسیناسیون کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، دو گروه از آمریکایی‌ها در مقابل دریافت واکسن بیشتر مقاومت می‌کنند: جمهوری‌خواهان و انجیلی‌های سفیدپوست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در نظرسنجی اواسط ماه آپریل، 20 درصد از اوانجلیک‌های سفیدپوست و 20 درصد از جمهوری‌خواهان گفتند قطعا واکسن نمی‌زنند. این در حالی است که از کل جمعیت آمریکا 13 درصد مخالف دریافت واکسن کرونا هستند.

با توجه به همپوشانی روزافزون بین این دو گروه، احتمالا دلایل مذهبی مانند اعتقاد به آخرالزمان و قدرت خداوند در درمان بشریت دلیلی برای ترغیب این گروه به مخالفت با واکسن باشد. با این حال داستان به همین دلیل خلاصه نمی‌شود.

بررسی‌های جامعه‌شناختی نشان می‌دهد دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به رابطه دین و علم در چند دهه گذشته تغییر بسیاری کرده‌است. در سال 1972 ، محققان نظرسنجی عمومی اجتماعی، با همکاری مرکز تحقیقات ملی نظرات در دانشگاه شیکاگو، میزان اعتماد آمریکایی‌ها را به افرادی که موسسات فرهنگی کلیدی خاصی را رهبری می‌کردند، اندازه گیری کردند. از آن پس آنها گاه و بی‌گاه میزان اعتماد آمریکایی‌ها را نسبت به افرادی که رهبر موسسات علمی یا مراکز رسمی مذهبی بودند نظرسنجی می‌کنند.

تیموتی اوبراین، جامعه شناس دانشگاه ویسکانسین میلواکی و شیری نوی، استادیار گروه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دانشگاه دنیسون از جمله کسانی بودند که تصمیم گرفتند نحوه تغییر این اعتماد را در طول زمان ردیابی کنند. آنها دریافتند که در دهه 1970، جمهوری‌خواهان بیشتر به علم اعتماد می‌کردند تا به دین‌، در حالی که عکس آن در مورد دموکرات ها صادق بود. اما به مرور تا سال 2018 ، این نگرش در بین این دو گروه کاملاً معکوس شده‌است.

انجیلی‌های سفیدپوست پس از پیوستن به حزب جمهوری‌خواه نقش مهمی در این تغییر داشتند. اما حتی پس از حذف محافظه‌کاران سفیدپوست از مجموعه داده‌ها و نظرها، اوبراین و نوی دریافتند که الگوهای مشابه همچنان در بین جمهوری‌خواهان وجود دارد. در مقایسه با دموکرات ها، حتی جمهوری‌خواهان سکولار نیز در طول زمان بیشتر با دین همسو شده اند.

با سیاسی شدن علم، دیگر علم مفهومی خنثی تلقی نمی‌شد و ماهیتی مترقی یافت. از طرف دیگر دین سیاسی‌شده تمایلی فرهنگی به گروه‌های محافظه‌کار پیدا کرد. بنابراین دین و علم به دو منبع متضاد دانش، ارزش و اقتدار تبدیل شدند.

به گفته محققان، علایق تجاری تأثیر عمیقی بر سیاسی شدن دین و علم داشته‌است. با ظهور جنبش‌های اجتماعی که نتیجه دغدغه‌های کارگران، مصرف کنندگان و فعالان محیط زیست در دهه 1970 بود، سازمان های نظارتی دولتی به طور فزاینده‌ای به دانشمندان وابسته شدند. در مقابل، شرکت‌های بزرگ همه را به مقررات‌زدایی فراخواندند و اغلب علم را کنار گذاشتند.

همچنین در طول این دوران دانشمندان نیز به مرور از نظر سیاسی فعال‌تر و سازمان‌یافته‌تر شدند و اکثرا طرفدار سیاست‌های لیبرال، زیست‌محیطی و اقتصادی بودند. این امر تصور عمومی از علم را به عنوان یک نهاد لیبرال افزایش داد.

باوجوداین، نظرسنجی‌های بین المللی از دانشمندان نشان می‌دهد که اکثر دانشمندان، از جمله در ایالات متحده، علم و دین را نیروهای متضاد نمی‌دانند، بلکه آنها را حوزه‌های مستقل واقعیت می‌دانند که روش‌های متفاوتی برای مشاهده جهان ارائه می‌دهند. در کشورهایی مانند ایتالیا، هند، ترکیه و تایوان، بیش از 50 درصد دانشمندان حداقل کمی مذهبی هستند. حتی در ایالات متحده، حدود 30 درصد از دانشمندان ادعا می‌کنند که حداقل کمی مذهبی هستند، و حدود 10 درصد می‌گویند که در وجود خدا شک ندارند.

اما در هر حال، به گفته ایلین اکلوند، جامعه شناس و مدیر برنامه دین و زندگی عمومی در دانشگاه رایس، در جامعه آمریکا بلندترین صدا مربوط به کسانی است که دین را ذاتا با علم ناسازگار می دانند و بر افکار عمومی تاثیرگذارند.

بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو که در ماه مه گذشته منتشر شد، به نظر می‌رسد شکاف علمی-اعتقادی بین دموکرات ها و جمهوری خواهان در طول همه گیری ویروس کرونا عمیق تر شده است. حدود 53 درصد از پاسخ دهندگان دموکرات یا متمایل به دموکرات‌ها گفتند که اعتماد زیادی به دانشمندان پزشکی دارند تا در جهت منافع عمومی عمل کنند که 16 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌است. در همان دوره، اعتماد جمهوری خواهان به دانشمندان علمی پزشکی تقریبا مانند قبل بود.(حدود ۳۱ درصد).

میزان اعتماد گروه جمهوری‌خواهان به پزشکان تقریبا با سفیدپوستان اوانجلیک( 25 درصد) همخوانی دارد و کمتر از میزان اعتماد گروه‌های دیگر مانند پروتستان‌های سفیدپوست غیرانجیلی، کاتولیک‌ها، غیرمذهبی‌ها و حتی سیاه‌پوستان پروتستان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از گروه‌های مذهبی برای دانستن و اعتماد به امنیت واکسن‌ها به روحانیان و رهبران مذهبی مراجعه می‌کنند. اما به گفته اکلوند پژوهش‌های او نشان می‌دهد که برخی از روحانیان می‌ترسند که در صورت رأی مثبت به علم و توصیه به واکسیناسیون در گروه مذهبی آنها انشقاق و اختلافات سیاسی ایجاد شود. با این حال، تقریبا 47 درصد از انجیلی‌های مردد نسبت به واکسیناسیون می‌گویند که اگر رهبر مذهبی یا فردی از کلیسا به آنها دریافت واکسن را توصیه کند یا واکسیناسیون در محل کلیسا انجام شود، بیشتر احتمال دارد که به دریافت واکسن رغبت پیدا کنند.

به گفته اکلوند، علاوه بر روحانیان، دانشمندان مطرحی که به زبان علم و دین صحبت می‌کنند و همچنین دانشمندان محلی در کلیساها نیز می‌توانند در سرعت گرفتن روند واکسیناسیون موثر باشند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران