×
سیاسی
شناسه خبر : 74589
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/05/19 ساعت 12:15
رد هرگونه ادعای اثبات نشده مورد حادثه کشتی اسرائیلی

رد هرگونه ادعای اثبات نشده مورد حادثه کشتی اسرائیلی

سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت: در مورد اظهارات مبتنی بر اغراض سیاسی آمریکا و انگلیس در این جلسه علیه ایران در مورد حادثه کشتی مرسر استریت، من یک بار دیگر این ادعاهای اثبات نشده را قاطعانه رد می‌کنم.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: متن سخنان زهرا ارشادی در نشست شورای امنیت سازمان ملل به شرح زیر است: اینکه طبق اعلام بانک جهانی، بیش از 80 درصد تجارت بین‌المللی از طریق دریا حمل می‌شود و این رقم تا سال 2030 دو برابر و تا سال 2050 چهار برابر خواهد شد، به تنهایی اهمیت اقیانوس‌ها و دریاها در اقتصاد جهانی و ضرورت تقویت امنیت دریانوردی به عنوان نفع مشترک جهانی را مورد تأکید قرار می‌دهد.

جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از طولانی‌ترین سواحل در آبراه‌های استراتژیکی مانند خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، دارا بودن ظرفیت بالای کشتیرانی و همچنین به عنوان یک کشور مهم تولیدکننده نفت و گاز، دارای نفع چشمگیری در امنیت دریانوردی بوده و اهمیت زیادی برای آن قائل است.

امنیت دریانوردی دارای نقشی حیاتی در تضمین آزادی ناوبری، تسهیل ارتباطات بین‌المللی، ترویج استفاده مسالمت‌آمیز از دریاها و اقیانوس‌ها و منابع آنها، حفاظت از محیط زیست دریایی و همچنین ترویج پیشرفت اقتصادی و اجتماعی همه ملتها و تقویت صلح، امنیت، همکاری و روابط دوستانه میان آنها است.

به عنوان یک اصل، مسئولیت اولیه تضمین امنیت دریانوردی، از جمله از طریق مبارزه موثر با جرایم دریایی بویژه دزدی دریایی و سرقت مسلحانه در دریا، با دولت‌هاست که در صورت نیاز می‌تواند در سطح منطقه‌ای، با همکاری و مشارکت کشورهای منطقه مورد نظر، و در دریاهای آزاد، از طریق همکاری‌های بین‌المللی تکمیل گردد.

در عین حال، همه این‌گونه فعالیت‌ها باید در انطباق کامل با اصول اساسی حقوق بین‌الملل، به ویژه احترام کامل به حاکمیت دولت‌ها و خودداری از تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی آنها انجام شود.
در حالی که ما دارای ظرفیت قابل توجهی در مبارزه با جرایم دریایی هستیم، اعمال تحریم‌های یکجانبه که مخالف حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل است، مانع دسترسی ما به فناوری‌ها و تجهیزات جدید برای مقابله موثر با گروه‌های جنایتکار گردیده است.

با این وجود، جمهوری اسلامی ایران، ضمن پایبندی به تعهدات بین‌المللی ذی‌ربط خود، به طور قابل‌توجهی به ارتقای امنیت دریانوردی، شامل مبارزه با جرایم دریایی به ویژه دزدی دریایی کمک کرده است.

بیش از یک دهه است که نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس هند و مناطق مجاور آن برای حمایت از تلاش‌های بین‌المللی در مبارزه با دزدی دریایی مستقر شده‌اند. این موضوع بارها از سوی دبیرکل سازمان ملل در گزارش‌های مربوطه‌اش مورد اذعان قرار گرفته و توسط شورای امنیت در قطعنامه‌های متعدد آن مورد تقدیر قرار گرفته است.

همچنین، ششمین سمپوزیوم نیروهای دریایی اقیانوس هند (آیونز) که متشکل از 24 کشور عضو بوده و هدف آن افزایش همکاری میان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند است، از 22 تا 25 آوریل 2018 در تهران برگزار شد. نیروی دریایی ما در طول سه سال ریاست خود بر آیونز و کارگروه امنیت دریانوردی آن، پیش‌نویس دستورالعمل امنیت دریانوردی را تنظیم نمود و در سال 2019 ، در بندرعباس دو کنفرانس برای آماده‌سازی مانور دریایی 2020 آیونز برگزار کرد.

بعلاوه، طبق تصمیم هفتمین نشست آیونز در ژوئیه 2021 ، یک مرکز منطقه‌ای امنیت دریانوردی در بندر چابهار ایران برای تقویت همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند در زمینه امنیت دریانوردی ایجاد خواهد شد.

در مورد اظهارات مبتنی بر اغراض سیاسی آمریکا و انگلیس در این جلسه علیه ایران در مورد حادثه کشتی مرسر استریت، من یک بار دیگر این ادعاهای اثبات نشده را قاطعانه رد می‌کنم.

حضور گسترده نیروهای نظامی این کشورها از جمله در خلیج فارس و دریای عمان همواره منبع اصلی ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه بوده و اخبار ساختگی و عملیات‌های دروغین از جمله توسط اسرائیل برای توجیه چنین حضور غیرقابل قبولی یا حمله به کشورهای منطقه مورد استفاده قرار گرفته است. طی روزهای اخیر یکی از منابع ارشد نظامی این کشورها گفته است که «همه چیز به پرتاب پهپاد از یمن اشاره می‌کند» و پس از آن نیز آنها نیروهای ویژه خود را به یمن اعزام کردند تا به ظاهر «تروریست‌های مسئول آن حمله را هدف قرار دهند». همه چیز کاملاً گویا و روشن است. بعلاوه، این نشان می‌دهد که این کشورها هنوز از شکست خود در تجاوز به یمن درس نگرفته‌اند.

همه این اتهامات تکرار ادعاهای ساختگی توسط رژیم اسرائیل است، هیچ مدرک قابل تأیید و قطعی برای اثبات این اتهام وجود ندارد. چیزی که آنها سعی می‌کنند به عنوان شواهد قطعی به تصویر بکشند، فقط چند عکس است که چیزی را هم ثابت نمی‌کند.

چنین اتهاماتی به هیچ‌وجه نمی‌تواند بر اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل علیه ناوبری تجاری سرپوش بگذارد. تنها در کمتر از دو سال، این رژیم به بیش از 10 کشتی تجاری حامل نفت یا کالاهای بشردوستانه در دریاهای منطقه‌ای حمله کرده است.

همچنین، جار و جنجال اسرائیل در مورد حادثه کشتی مرسر استریت نمی‌تواند اذهان را از دیگر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و ماجراجویانه رژیم اسرائیل در منطقه منحرف کند. علاوه بر سیاست فریب و دروغ‌پراکنی، اسرائیل در انجام عملیات‌های دروغین نیز استاد است.

بجای مظلوم‌نمائی و نیز بدنام کردن دیگران، رژیم اسرائیل باید فوراً به تمام سیاست‌های غیرمسئولانه، تجاوزات و جنایات خود و همچنین رفتارهای غیرقانونی و غیر انسانی‌اش که از دیرباز منبع اصلی تهدید، بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه حساس خاورمیانه و فراتر از آن بوده، پایان دهد.

همچنین شورای امنیت باید به مسئولیت‌های خود طبق منشور عمل کند، به انفعال و تعلل دیرینه‌اش در برابر نقض نظام مند قوانین بین‌المللی توسط رژیم اسرائیل و فعالیت‌های جنایتکارانه و بی‌ثبات‌کننده آن پایان دهد و آن رژیم را در قبال تمام رفتارهای غیرقانونی‌اش، شامل ارتکاب هر چهار جنایت اصلی بین‌المللی، مسئول بشناسد.
شورای امنیت همچنین باید کاملاً هوشیار باشد و در دام دروغ‌پراکنی‌های رژیم اسرائیل – که طبق معمول، کورکورانه توسط برخی کشورهای غربی عضو شورا حمایت می‌شود – نیافتد. این کشورها در هفت دهه گذشته مانع از هرگونه اقدام شورا علیه اعمال جنایتکارانه رژیم اسرائیل شده و موجب گردیده‌اند تا این رژیم جسورتر شده و با مصونیت کامل و با وحشیگری بیشتر جنایات افزونتری انجام دهد.

در پایان، سیاست اصولی و عزم قاطع جمهوری اسلامی ایران را در حفظ و تقویت امنیت دریایی در دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان همانند گذشته و همچنین کمک به امنیت دریانوردی، تضمین آزادی ناوبری و مبارزه با جرایم دریایی از جمله دزدی دریایی در اقیانوس هند و مناطق مجاور تکرار می‌کنم. همچنین ما آماده همکاری فعال و سازنده با دولت‌های ساحلی مناطق فوق برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای هستیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت