×
سیاسی
شناسه خبر : 74181
تاریخ انتشار : شنبه 1400/05/09 ساعت 15:04
بن سلمان، رقیبان و مخالفان خود را با ابزارهای جاسوسی حذف می‌کند

بن سلمان، رقیبان و مخالفان خود را با ابزارهای جاسوسی حذف می‌کند

ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، فنون جاسوسی را از الهام بخش خود، محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی آموخته و در شرایط فعلی اش یقین دارد که برای هموار کردن مسیر پر از مانع خود برای رسیدن به پادشاهی، به این آموخته نیاز دارد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: الاخبار، چاپ بیروت در مطلبی به قلم ملاک حمود نوشت: ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، فنون جاسوسی را از الهام بخش خود، محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی آموخته و در شرایط فعلی اش یقین دارد که برای هموار کردن مسیر پر از مانع خود برای رسیدن به پادشاهی، به این آموخته نیاز دارد.

شاهزاده سعودی که وجهه خود را در دو سال اول به تلاش برای ایجاد تغییراتی چشم گیر و رسیدن به دوران پسا نفت گره زده و غرب را متوجه تحولات بزرگی کرد که براساس چشم انداز 2030 در عربستان ایجاد می‌شود. به موازات رضایتی که آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ از بن سلمان داشت، جریانی به راه افتاد که وظیفه آن، نابودی مخالفانِ رسیدن ولی عهد سعودی به پادشاهی بود.

در ادامه این مطلب آمده است: در تابستان 2017، که بن سلمان پس از کنار زدن محمد بن نایف، ولی عهد شد، حکومت سعودی مسئولان امنیتی سابق را برکنار کرده و دستگاه اطلاعاتی تازه‌ای را تشکیل دادند تا مستقیما زیر نظر دیوان پادشاهی فعالیت کند. علاوه بر اینکه بازداشت منتقدان سیاست‌های نظام سعودی از جمله علمای دینی و فعالان حقوقی هم آغاز شد.

اما ولی عهد سعودی به این بازداشت‌ها و حذف منتقدان خود تحت عنوان مبارزه با فساد، اکتفا نکرد و به دنبال آن، عربستان سعودی به سمت جاسوسی رفت تا از آن بعنوان راهی برای بازدارندگی در برابر مخالفان و بستن دهان آن‌ها ولو بوسیله کشتن و تکه تکه کردنشان، استفاده کند.

در پایان سال 2016، یعنی دو سال پس از شروع حکومت ملک سلمان بن عبدالعزیز، شرکت «ان اس او» اسرائیل وارد مذاکراتی با مسئولان اطلاعاتی عربستان شد تا جاسوس افزاری تحت عنوان «پگاسوس» را به ریاض بفروشد. این شراکت با چراغ سبز وزارت امنیت اسرائیل انجام شد تا براساس آن، برنامه‌های خاصّ تجسس و هک به مسئولان سعودی فروخته شود. مشارکت بین عربستان و اسرائیل در این زمینه حتی پس از ترور خاشقچی نیز ادامه پیدا کرد.

طبق گزارش نیویورک تایمز که روز شنبه منتشر شد، تحلیلی در روزنامه یدیعوت احرونوت اسرائیل حاکی از آن است که دلیل اصلی سکوت رسمی اسرائیل در برابر اینگونه همکاری‌ها آن است که نمایندگان شرکت‌های اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیلی به توصیه موسسه امنیتی این رژیم، وارد عربستان شده اند، البته به شرطی که این دیدار‌ها و جلسات، سری باقی بماند.

با شروع سال 2017، «ان اس او» برنامه‌های هک پیشرفته خود را به دستگاه اطلاعاتی عربستان فروخت، تا از سوی تیم سعود القحطانی، مشاور دیوان پادشاهی، که در سال 2018 به صدور دستور ترور خاشقچی متهم شد، مورد استفاده قرار گیرد. سکوت طولانی تل آویو در مورد جنایت قتل خاشقچی، شاهدی است برای «حالت ناچاری» اسرائیل در مورد این مساله، هر چند که یک ماه بعد از این حادثه، نتانیاهو جنایت ترور خاشقچی را وحشتناک توصیف کرده و همزمان بر ضرورت تعامل درست با پرونده تاکید نمود. گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های غربی حاکی از ورود ریاض و تل آویو به تماس‌های غیر رسمی از سال 2014 است، که بن سلمان این تماس‌ها را با دیدار خود با نتانیاهو در سال گذشته به اوج رساند، بدون اینکه دیدار مذکور منجر به توافقی برای عادی سازی روابط شود.

ماشین جاسوسی عربستان سعی دارد فعالیت خود را گسترش داده و تعداد بیشتری از مخالفانی را هدف بگیرد که آینده بن سلمان برای رسیدن به پادشاهی را تهدید می‌کنند.

در سال 2020، خبرگزاری بلومبرگ رابطه مساله تجسس کارمندان شرکت توئیتر به نفع عربستان در سال 2015 با بازداشت معارضان سعودی از جمله عبدالرحمن السدحان که در مارس 2018 توسط پلیس مخفی دستگیر شد را افشا کرد. همچنین آژانس‌های حقوقی هویت شش سعودی که حساب‌های کاربری ناشناسی داشتند را شناسایی کردند و این افراد به جرم انتقاد از حکومت سعودی بازداشت شدند.

روزنامه انگلیسی گاردین نیز از سوء استفاده عربستان سعودی از ایجاد اختلال در شبکه بین المللی تلفن‌های همراه برای ردیابی سعودی‌هایی که به آمریکا سفر می‌کردند و همچنین رصد و تجسس تحرکات آن‌ها پرده برداشت. طبق گزارش این روزنامه، حکومت سعودی میلیون‌ها درخواست برای ردیابی سرّی سعودی‌های حاضر در آمریکا داشته و به دنبال آن بوده که این مهم را از طریق تلفن‌های همراه آن‌ها انجام دهد. این درخواست‌ها از سوی سه شرکت موبایل در عربستان مطرح شده که «سعودی تیلیکوم» و «موبایلی» از آن جمله هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
X
آگهی تبلیغاتی