نورنیوز-گروه اقتصادی: در چنین شرایطی که زنگهای خطر برای سفرههای حقیر کارگران بار دیگر به صدا درآمده به سراغ کارگران و بازنشستگان کم درآمد رفتیم (یک کارگر شهرداری، یک کارگر فنی و متخصص عسلویه و یک بازنشسته کارگری) و یک سوال ساده را مطرح نمودیم: «شما در هفته چند بار گوشت مرغ مصرف میکنید و میزان مصرف آن در ماههای اخیر چقدر کمتر شده است؟»
کارگر شهرداری کوت عبدالله در استان خوزستان در پاسخ به این سوال میگوید: خدا شاهد است نه فقط خودم بلکه همه کارگران شهرداری، ماهی فقط یک مرغ میخریم، آن را به تکههای بسیار کوچک (بسیار کوچک) تقسیم میکنیم و چند بار در ماه، سر سفرهی چهارنفره میگذاریم. گوشت که دیگر چشممان اصلاً نمیبینند؛ من خودم بیش از سه ماه است گوشت قرمز نخریدهام. ما کارگران قبل از گرفتن حقوق همه اقلام ساده زندگی از قبیل چای و قند و برنج را از مغازهدارها نسیه میگیریم دیگر پولمان کجا بود که گوشت و مرغ بخریم آنهم در این تورم و گرانی!
کارگر پیمانکاری عسلویه در پاسخ به این سوال میگوید: والله گوشت قرمز را سالی یکبار هم نمیگیریم، مصرف مرغ هم بسیار کم شده. در بین همکاران ما هستند کسانی که پول یک مرغ در ماه هم برایشان نمیماند! حقوق ما در عسلویه از حداقل حقوق کمی بیشتر است اما همین حقوق بین 5 تا 6 میلیون تومانی هم برای زندگی بسیار کم است. از حقوق یک کارگر با دو بچه و کرایه خانه 800 تا یک میلیون و 200 هزار تومانی در منطقه بوشهر و پول آب و برق و گاز و حمل و نقل، دیگر چقدر میماند برای خرید غذا و میوه؛ چطور میتوانیم گوشت بخریم و سر سفره بگذاریم؛ خانوادههای کارگری حق خوردن گوشت ندارند، حق تفریح ندارند، حتی حق بیمار شدن هم ندارند! این یعنی فقط نفس کشیدن و روز را به سختی به شب رساندن!
یک بازنشسته کارگری ساکن استان کردستان در پاسخ به سوال ما اینگونه میگوید: گوشت قرمز که هر چندماه یکبار هم نمیخریم؛ تا قبل امسال هرماه در سبد خرید خانواده گوشت مرغ داشتیم اما حالا سه ماه یکبار شده خرید مرغ. یعنی هرماه نمیتوانیم مرغ بخریم و هر سه ماه، یک یا دو عدد مرغ خریداری میکنیم. مدام در تلویزیون میگویند باید تغذیه خوبی داشته باشید تا مریض نشوید و کرونا نگیرید. با سیب زمینی آب پز و نهایت حبوبات (که آنهم خیلی گران شده و دیگر نمیتوان به سادگی خرید) چطور بدنمان را سالم نگه داریم؟ آخر مریض هم که بشویم پولی نداریم که برویم خرج دوا و درمان کنیم!
ایلنا