×
سیاسی
شناسه خبر : 74158
تاریخ انتشار :

آخرین نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل منتشر شد

وزارت امور خارجه آخرین نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل متحد به‌تاریخ 29 تیرماه 1400 را برای اولین بار منتشر کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 29 تیرماه و در ششمین سالگرد تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به دبیرکل این سازمان، جمع‌بندی‌ای از مجموع بدعهدی‌های طرف‌های غربی را به‌عنوان سند در دبیرخانه ملل متحد ثبت نمود.

وی در صفحه توئیتر خود در این باره نوشت: در تاریخ 20 جولای - مصادف با ششمین سالگرد قطعنامه 2231 - 6 سال (عدم) اجرای برجام از سوی غرب را در نامه‌ای که شاید آخرین و مهمترین نامه من به دبیر کل سازمان ملل متحد باشد، مستند کردم.

وزیر خارجه افزود: این نامه امروز به صورت آنلاین منتشر شد و به زودی به چاپ می‌رسد.

ظریف در این نامه به «آنتونیو گوترش» نوشته است: 6 سال پیش در همین روز شورای امنیت به‌اتفاق آرا قطعنامه (2015) 2231 را تصویب کرد به‌رغم مخالفت‌های جدی و مشروع ما نسبت به بدرفتاری تاریخی شورای امنیت در قبال ایران ـ به‌ویژه در طول هشت سال تجاوز صدام حسین و همچنین در جریان یک بحران هسته‌ای غیرضروری ـ ایران با شرکت در مذاکرات، حسن‌نیت خود را برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای نشان داد.

وی اظهار داشت: در سال 1394 پس از 13 سال مذاکرات پیچیده ایران و پنج عضو دائمی این شورا به‌علاوه آلمان برنامه جامع اقدام مشترک را منعقد کردند که توسط قطعنامه 2231 تأیید و به آن قطعنامه ضمیمه شد.

ظریف تأکید کرد: شورای امنیت در قطعنامه 2231 خود تأیید کرده است که انعقاد برجام نشان‌دهنده یک تغییر بنیادین در بررسی این موضوع توسط شورای امنیت است، هدف غایی ادعایی تمام قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت ملل متحد در مورد مسئله هسته‌ای ایران دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک، است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: قطعنامه 2231 شورای امنیت ملل متحد همچنین تأکید می‌کند که برجام موجب تقویت و تسهیل توسعه همکاری و تعاملات اقتصادی و تجاری با ایران می‌شود و این که کشورهای عضو باید توجه مقتضی به لغو تحریم‌ها داشته باشند. شرکت‌کنندگان برجام تأکید کردند که لغو تحریم‌ها از جمله منفعت اقتصادی ناشی از آن، بخشی اساسی از برجام است.

ظریف افزود: با این حال آمریکا با کمک و تشویق همدستان اروپایی خود، هرگز این‌ها و بسیاری از مفاد قطعنامه 2231 و برجام را با حسن‌نیت اجرا نکرد، مشارکت‌کنندگان غربی برجام همچنان به استفاده از فشار اقتصادی برای دستیابی به اهداف سیاسی نامشروعی که در طی مذکرات طولانی و خسته‌کننده برجام نتوانسته بودند به آن دست یابند ادامه می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: ایران مواضع خود را در جلسه شورای امنیت در 20 ژوئیه 2015 و بلافاصله پس از تصویب قطعنامه به‌وضوح بیان کرد با این حال تمام تعهدات خود ذیل برجام را با حسن‌نیت انجام داد که توسط گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ حتی 15 ماه پس از خروج غیرقانونی آمریکا ـ تأیید شده است.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: آمریکا و سه کشور اروپایی، بارها سوءنیت خود را برای وادار کردن ایران به مذاکره مجدد درباره آن مفاد از طریق فشار اقتصادی و باج‌خواهی اعلام کرده‌اند، چنین مقاصدی ـ که به خودی خود نقض فاحش بندهای 28 و 29 برجام است ـ به‌صورت خصوصی و حتی عمومی، پس از روز اجرایی شدن برجام بیان شده‌اند و توسط رییس جمهوری پیشین آمریکا ترامپ  ـ و متأسفانه سه کشور اروپایی ـ از سال 2017 تکرار شده‌اند.

ظریف تصریح کرد: دولت بایدن دوباره با کمک و هم‌دستی سه کشور اروپایی از زمان آغاز به کار خود در ژانویه 2021 تروریسم اقتصادی ترامپ علیه ایرانیان را به‌عنوان اهرم فشار خیالی برای دستیابی به همان اهداف، داده است.

اکنون این نامه به‌همراه اسناد شش سال بدعهدی غرب در اجرای برجام، که پیش از این در مناسبت‌های مختلف از طرف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر در آمده است، با مقدمه وی به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می‌شود.

این مجموعه تألیف‌شده از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بالغ بر 200 صفحه از سوی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی به‌زیور طبع آراسته شده که اکنون نسخه دیجیتالی آنها در دسترس عموم قرار گرفته است.

بر اساس اعلام مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، نسخه چاپی کتاب‌ها نیز طی هفته آینده در بازار نشر قابل دسترسی خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
X
آگهی تبلیغاتی