×
سیاسی
شناسه خبر : 74157
تاریخ انتشار : جمعه 1400/05/08 ساعت 19:24
سلیمی‌نمین: رهبر انقلاب در دیدار با دولت "انصاف سیاسی" را رعایت کردند

سلیمی‌نمین: رهبر انقلاب در دیدار با دولت "انصاف سیاسی" را رعایت کردند

عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: اولین نکته‌ای که از بیانات امروز رهبری باید مدنظر قرار داد، "انصاف سیاسی" است، متأسفانه برخی این موضوع را لحاظ نمی‌کنند، رهبر انقلاب همچون گذشته هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف دولت‌های یازدهم و دوازدهم اشاره کردند. این دولت دستاوردهایی هم داشت، اما برخی قائل به این موضوع نیستند و این رویکرد با نگاه رهبری متفاوت است و فاصله دارد.

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که دولت دستاوردی نداشته، بدین معناست که نظام نتوانسته است از هشت سال فرصت استفاده کند و گامی به جلو بردارد، در صورتی که این‌گونه نیست و مقام معظم رهبری این دولت را در برخی زمینه‌ها ضعیف و در برخی حوزه‌ها دارای دستاورد می‌داند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: موضوع دیگری که در سخنان امروز رهبر انقلاب برجسته بود، "تجربه" مذاکره با غرب و آمریکاست. دستاورد بزرگ در این زمینه شناخت غرب و کسب تجربه برای تعامل با آمریکا در آینده است.

وی با بیان اینکه تا پیش از دولت تدبیر و امید، تجربه مذاکره با آمریکا در این سطح وجود نداشته است، گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

سلیمی‌نمین ادامه داد: در ادامه نیز مذاکراتی خواهیم داشت. تجربیات به‌دست‌آمده باید مدون شود تا در آینده دستاوردهای بیشتری را از آن خود کنیم و آنچه را منافع ملی حکم می‌کند رقم بزنیم.

وی مهمترین تجربه کسب‌شده از مذاکرات گذشته را عدم اعتماد به آمریکایی‌ها دانست و عنوان کرد: ما با آمریکایی‌ها در مجامع بین‌المللی و به‌خصوص در 1+5 مذاکره خواهیم داشت، اما آن مذاکره دیگر بر مبنای اعتماد نخواهد بود، بلکه بر اساس تجربه خواهد بود و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت، بنابراین باید به‌گونه‌ای مذاکره شود که راه‌های زیان‌زننده او بر منافع ملی کشورمان و برای خالی کردن دست‌های‌مان بسته شود.

سلیمی‌نمین تأکید کرد: اگر بخواهد توافقی حاصل شود یا قراردادی امضا شود، به این دلیل که آن طرف قبلاً تجربه شده است باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد. ما آمریکا را ناقض عهد یافتیم و طبیعی است که در انعقاد مجدد یک تفاهم دقت بیشتری اعمال خواهیم کرد و تمامی جوانب امر را مدنظر قرار خواهیم داد و راه‌های گریز و بازی‌گردانی او را خواهیم بست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح داشت: بنابراین تأکید رهبری در این زمینه بسیار ضروری است و صاحبان قلم باید این تجارب را مدون کنند؛ البته نه آنانی که جهت‌گیری دارند و هرگونه تعامل با غرب را خوب یا بد می‌دانند. تعاملی با غرب بد است که دقت نداشته باشیم و به آنان اعتماد کنیم. ما می‌توانیم با غرب و حتی آمریکا در چارچوب‌های مشخص گفتگو داشته باشیم، البته باید تلاش کنیم آن‌ها نقض عهد نکنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبری تأکید فرمودند که باید براساس عدم اعتماد به غرب و آمریکا پیش رفت، بنابراین اگر می‌خواهیم گفتگو و مذاکره‌ای داشته باشیم، باید باور داشته باشیم که غرب قابل اعتماد نیست.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا