×
سیاسی
شناسه خبر : 74157
تاریخ انتشار : جمعه 1400/05/08 ساعت 19:24
سلیمی‌نمین: رهبر انقلاب در دیدار با دولت "انصاف سیاسی" را رعایت کردند

سلیمی‌نمین: رهبر انقلاب در دیدار با دولت "انصاف سیاسی" را رعایت کردند

عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: اولین نکته‌ای که از بیانات امروز رهبری باید مدنظر قرار داد، "انصاف سیاسی" است، متأسفانه برخی این موضوع را لحاظ نمی‌کنند، رهبر انقلاب همچون گذشته هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف دولت‌های یازدهم و دوازدهم اشاره کردند. این دولت دستاوردهایی هم داشت، اما برخی قائل به این موضوع نیستند و این رویکرد با نگاه رهبری متفاوت است و فاصله دارد.

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که دولت دستاوردی نداشته، بدین معناست که نظام نتوانسته است از هشت سال فرصت استفاده کند و گامی به جلو بردارد، در صورتی که این‌گونه نیست و مقام معظم رهبری این دولت را در برخی زمینه‌ها ضعیف و در برخی حوزه‌ها دارای دستاورد می‌داند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: موضوع دیگری که در سخنان امروز رهبر انقلاب برجسته بود، "تجربه" مذاکره با غرب و آمریکاست. دستاورد بزرگ در این زمینه شناخت غرب و کسب تجربه برای تعامل با آمریکا در آینده است.

وی با بیان اینکه تا پیش از دولت تدبیر و امید، تجربه مذاکره با آمریکا در این سطح وجود نداشته است، گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

سلیمی‌نمین ادامه داد: در ادامه نیز مذاکراتی خواهیم داشت. تجربیات به‌دست‌آمده باید مدون شود تا در آینده دستاوردهای بیشتری را از آن خود کنیم و آنچه را منافع ملی حکم می‌کند رقم بزنیم.

وی مهمترین تجربه کسب‌شده از مذاکرات گذشته را عدم اعتماد به آمریکایی‌ها دانست و عنوان کرد: ما با آمریکایی‌ها در مجامع بین‌المللی و به‌خصوص در 1+5 مذاکره خواهیم داشت، اما آن مذاکره دیگر بر مبنای اعتماد نخواهد بود، بلکه بر اساس تجربه خواهد بود و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت، بنابراین باید به‌گونه‌ای مذاکره شود که راه‌های زیان‌زننده او بر منافع ملی کشورمان و برای خالی کردن دست‌های‌مان بسته شود.

سلیمی‌نمین تأکید کرد: اگر بخواهد توافقی حاصل شود یا قراردادی امضا شود، به این دلیل که آن طرف قبلاً تجربه شده است باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد. ما آمریکا را ناقض عهد یافتیم و طبیعی است که در انعقاد مجدد یک تفاهم دقت بیشتری اعمال خواهیم کرد و تمامی جوانب امر را مدنظر قرار خواهیم داد و راه‌های گریز و بازی‌گردانی او را خواهیم بست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح داشت: بنابراین تأکید رهبری در این زمینه بسیار ضروری است و صاحبان قلم باید این تجارب را مدون کنند؛ البته نه آنانی که جهت‌گیری دارند و هرگونه تعامل با غرب را خوب یا بد می‌دانند. تعاملی با غرب بد است که دقت نداشته باشیم و به آنان اعتماد کنیم. ما می‌توانیم با غرب و حتی آمریکا در چارچوب‌های مشخص گفتگو داشته باشیم، البته باید تلاش کنیم آن‌ها نقض عهد نکنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبری تأکید فرمودند که باید براساس عدم اعتماد به غرب و آمریکا پیش رفت، بنابراین اگر می‌خواهیم گفتگو و مذاکره‌ای داشته باشیم، باید باور داشته باشیم که غرب قابل اعتماد نیست.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان