×
اقتصادی
شناسه خبر : 74148
تاریخ انتشار : جمعه 1400/05/08 ساعت 17:53

رشد آمارهای تجارت خارجی کشور در 4 ماهه نخست امسال

کارنامه تجارت خارجی کشور در چهار ماهه نخست سال 1400 حاکی از بهبود وضعیت این بخش و رشد آمارهای صادرات و واردات است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: در چهار ماهه نخست سال 50 میلیون و 800 هزار تن کالا به ارزش 29 میلیارد دلار بین ایران و کشورهای مختلف مبادله شد که مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل نشان‌دهنده رشد 21 درصدی در وزن و 47 درصدی در ارزش کالاها است.

 سهم صادرات کالاهای غیرنفتی از مجموع تجارت خارجی 38 میلیون و 300 هزار تن به ارزش 14 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن 27 درصد و از حیث ارزش 65 درصد رشد داشته است.
در این خصوص  رئیس کل گمرک ایران  گفت:عمده کالاهای صادر شده در این مدت شامل گاز مایع شده، پلی‌اتیلن، محصولات نیمه تمام از آهن، متانول، بنزین، شمش آهن و فولاد و صنایع فولادی، میله‌های آهنی، پروپان مایع، قیر و کاتد از مس بود.

میراشرفی کشورهای مقصد کالاهای صادراتی ایران را به ترتیب چین با حدود10 میلیون  تن به ارزش 4 میلیارد و 300 میلیون دلار، عراق با 10 میلیون و 900 هزار تن به ارزش 2 میلیارد و 800 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 4 میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 600 میلیون دلار، ترکیه با یک میلیون تن به ارزش 923 میلیون دلار و افغانستان با یک میلیون و 800 هزار تن به ارزش 728 میلیون دلار اعلام کرد. 
وی  درخصوص آمار واردات در چهار ماهه نخست سال‌جاری نیز گفت: در این مدت 12 میلیون و 500 هزار تن کالا به ارزش 14 میلیارد و 500 میلیون دلار وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن 5 درصد و از نظر ارزش 32 درصد رشد داشت.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که 9.4میلیون تن از کالاهای وارد شده کالای اساسی است که 8.4میلیون تن آن 6قلم کالایی است که شامل  ارز ترجیحی است و با وجود بیش از  4.6میلیون تن کالای اساسی موجود در اماکن بندری، حدود400هزار تن در حال تخلیه در لنگرگاه ها و بیش از یک میلیون تن کالای اساسی در شناورهایی که منتظر تخلیه هستند نزدیک به 15ونیم میلیون تن ذخایر کالاهای اساسی است که نسبت به گذشته میزان مناسبی برای کشور است. 
 تلفن همراه، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، جو، کنجاله، گندم، دانه سویا، شکر و برنج عمده‌ترین کالاهای وارداتی به کشور بود که به جز تلفن همراه سایر اقلام وارداتی در زمره کالاهای اساسی و ضروری قرار دارد و پس از مصوبات ترخیص درصدی و اعتباری سرعت ترخیص کالاهای اساسی نیز افزایش چشم گیری داشته است به گونه ای که از متوسط روزی 47هزار تن در بندر امام (ره)  در سه ماهه اول سال  به روزی 62هزار تن در روز در  تیر ماه رسیدیم که  افزایش 32درصدی ترخیص کالاهای اساسی را در تیرماه نشان می دهد. 

 امارات متحده عربی با صادرات 4 میلیون تن کالا به ارزش 4 میلیارد و 700 میلیون دلار به ایران در جایگاه نخست و چین با یک میلیون تن کالا به ارزش 3 میلیارد و یکصد میلیون دلار، ترکیه با یک میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون دلار، آلمان با 351 هزار تن به ارزش 563 میلیون دلار و سوئیس با 672 هزار تن به ارزش 539 میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار دارند.

رئیس کل گمرک ایران همچنین با اشاره به بهبود وضعیت ترانزیت کالا از قلمرو کشورمان اظهارداشت: در چهار ماهه ابتدای امسال 3 میلیون و 753 هزار تن کالا از مرزهای زمینی جمهوری اسلامی ایران وارد شد و کانتینرهای حامل کالا پس از انجام تشریفات گمرکی وطی مسیرهای گوناگون، مرزهای خروجی را به طرف کشورهای مقصد ترانزیت ترک کردند.

ژ مقایسه میزان ترانزیت کالا در چهار ماهه نخست امسال با مدت مشابه سال گذشته حاکی از رشد 95 درصدی است و به نظر می‌رسد در صورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب و رفع برخی از مشکلات این حوزه می‌توان افزایش بیشتری را در این زمینه انتظار داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: هیچ‌کدام از سه سفارتخانه آلمان، فرانسه و انگلیس در تهران تعطیل نشده است
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
زلنسکی وارد واشنگتن شد/زلنسکی بر حفظ کریمه و دونباس تأکید کرد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
X
آگهی تبلیغاتی